Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • whiteman0524

    aktív tag

    Sziasztok !

    Valami nagy baja van a gépemnek, de fogalmam sincs hogy mi az. Leginkább a tápra gyanakszom, ezért ide írtam. Rá is térek a lényegre, mert jó hosszú lesz :D De előbb itt a konfig :

    - Sapphire HD4670 GDDR 3 512MB (a régi típusú verzsön tehát ez. A kártya nincs húva)
    - Intel E5400 (nincs húzva, stock minden)
    - Giga P43 ES3G alaplap
    - 2*1 GB Corsair DDR2 800Mhz CL4 (ez sincs húzva)
    - EZCool tápegység. valami 500 wattos. ( Még mielőtt valaki máris kikiáltaná a bűnösnek, inkább olvasson tovább )

    A probléma, hogy játékok közben ( tehát nem egy játékról van szó, és CSAK játék közben ) teljesen véletlenszerű időpontban ( 1 perc - sok óra) valamelyik ventilátorom ( vagy a proci vagy táp ) egyszer csak hirtelen felpörög maxra, majd elsötétül a képernyő és csend. A gép látszólag továbbra is megy, tehát nem indul újra, nem kapcsol ki. A monitor viszont kiírja hogy nincs jel, és elfeketedik. Mindeközben a háttérben a hang beakad, mint például amikor kifagy a Windows, de ugye nem erről van szó. Amit próbáltam :

    1. VGA túlmelegedésre gyanakodva, stressz teszt. 7 óráig ment a FurMark 100%-os terhelésen, ahol a GPU 87 fokon kötött ki végül, de minden stabil volt, semmi crash. Ezután próbáltam ablakban futtatni a gámékat (pl Source, Fallout 3) hogy lássam közben a GPU hőmérsékletét (Control Center). A probléma továbbra is fönn áll, de van hogy a GPU mindössze csak 60 fokos, amikor jön az elsötétedés, és mivel a stressz teszt is hiba nélkül futot, ezért a VGA-t sztem kihúzható a gyanúsítottak listájáról.

    2. Azért ne hamarkodjuk el a dolgot, ezért pár régebbi VGA driver letölt és kipróbál, hátha megszűnik a probléma. Nos nem szűnik meg, úgy hogy a VGA-ra most már tényleg nem kell ferde szemmel nézni.

    3. Szar tápegységre gyanakodva, gyors csere, de mivel nem akarok elhamarkodottan a boltba rohanni ezért gyorsan beszerez valami kis 300 wattos dana táp (nem röhög) ami biztos jó, és kipróbál hogy ezzel minden rendben megy-e ? Nos nincs rendben ezzel se a dolog, mert a probléma továbbra is fönnáll.

    4. Talán a winfos megadta magát már megint, ezért újrarak. Minden szépen feltelepít, játékok betölt, és lőn elsötétülés már megint. Winfost is kihúzhatjuk a bűnös listáról.

    5. CPU túlmelegedés ? Nem hinném, mivel egy brutál hőcsöves megoldás lapul a kis procin, ami mellesleg húzva sincs, és kábé 40-50 fokon tartja load alatt is.

    6. Esetleg memória probléma. Hmmm.. Gép újraindít, memtest betölt, és fut vagy 5 óráig. Semmi hiba, minden a legnagyobb rendben.

    7. Hang probléma. Biztos összeakadt két driver. Ezköz kezelő megnyit, letilt szépen sorban mindent és egyenként tesztel. hardveres gyorsítás kikapcsolva. A probléma továbbra is fönnáll, hiába bűvészkedek a hangokkal.

    8. A 8. tippem az volt, hogy nem volt 8. tippem, ezért jöttem segítséget kérni :K

    Minden ötletet szívesen fogadok, és a segítséget előre is köszönöm mindenkinek :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák