Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pl1y

    újonc

    Sziasztok,

    Egy pár napja kapta meg a CB-m az ipv6-os "frissítést". Ez nekem eléggé kapóra jött ugyanis egyes okokból jó ha minden eszközömnek saját külső IP-je van (és ezt ugye v4-gyel nem lehetett megoldani), de most nézem hogy ahhoz hogy akármilyen külső port elérhető legyen az egész tűzfalat le kell állítani a CB kezelőfelületén (ne kérdezzétek erre mennyi idő telt rájönnöm) ami persze nem valami ajánlatos mert az IPv6 alapból jobban kiteszi az eszközöket a netre és még egy biztonsági réteget le kell venni az összesről ahhoz hogy egy pár szerver port ki tudjon menni nyilvánosra.
    Próbáltam kompenzálni IP/port szűréssel de mikor letiltom az összes bejövő forgalmat a szervereken kívül akkor az felülírja az összes szabályt és nem működik.

    A másik meg hogy a DHCPv6 szervert nem lehet kikapcsolni és ez így egyik napról a másikra tönkrevágta a piholeom (aminek ugye a beépített DHCPv4 szerverét használtam eddig).

    Valaki ezekre talált már esetleg megoldást, vagy csak a v4-re való visszatérés lesz a vége? (amúgy maga a net még stabilabb mint eddig volt, meg vagyok vele elégedve)

Új hozzászólás Aktív témák