Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz Game78 #4737 üzenetére

    A noip nem talál sehova, se ki, se be!

    A DDNS frissítés alap esetben úgy működik a routereken, hogy kiolvassák a saját WAN interfészük IP címét, és azt jelentik a noip szervere felé! Na most nálad ez ugye nem jó, mivel a routernek már egy (akár többszörösen is) NAT-olt magánhálózati IP címe van, amivel sosem fogod elérni távolról!

    Erre van egy másodlagos megoldás, amit többnyire a gyári állapotú routerek nem is ismernek, mégpedig az, hogy nem a saját WAN interfészről állapítják meg a WAN IP címet, hanem "megkérdez" egy külső internetes szervert, hogy "Hahó, mi az én IP címem?", és amit a szerver küld válaszul neki, azt továbbítja a noip szervernek! A NAS ugyebár gyárilag alapból így működik, mivel a legtöbb esetben a NAS-nak privát IP címe van, azaz routerre van kötve, tehát másképp nem is működhetne! Ez a módszer működőképes akkor is, ha 10 router mögött is vagy, de sajnos a távoli elérésre még nem megoldás, ahhoz minden egyes előtted lévő routeren meg kell nyitni a szükséges portot, és a sorban következő router címére forwardolni!

    Az IP cím amit a fentebbi módon látsz, lehet az egész település azt használja, az csak a szolgáltató átjárójának az IP címe, addig el is találsz távolról a DDNS segítségével, de beljebb, a szolgáltató hálózatán belül a saját routeredig sajnos már nem!

    Ez pont olyan, mintha Te magad bekötnél még egy új routert a saját régi routered elé, az újon nem nyitsz meg semmilyen portot, akkor a régin bizony akármennyit is küzdesz, sosem fogsz semmit elérni távolról!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák