Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rawulf

    őstag

    válasz pilóta #79196 üzenetére

    És még a vámügyintézésért is fizethetsz a logisztikai cégnek 5-10ezer forintot attól függően, hogy Magyar Posta, DHL, stb... ki intézi.
    Cégként meg még "dobozdíjat" is a csomagolóanyagok miatt, amivel terheli a környezetet amivel "beburkolták" az rendelt terméket. Bár filléres tétel, de van ilyen is. :)

    Büdös nagy lábjegyzetként megemlíteném, hogy ha nagy értékű műszaki cuccot rendelsz és mondjuk pont akkor "téblábolnak" a vámon a Piacfelügyelet emberei, amikor befut a csomagod és ráadásul téged "sorsolnak" ki külön tételes vizsgálatra, akkor kaphatsz a nyakadba egy CE/RoHS ellenőrzést is és igazolnod kell, hogy a hatályos CE/RoHS tanúsítványoknak megfelel a műszaki cuccod, különben a te költségedre semmisítik meg a cuccodat, vagy "szerencsés" esetben és külön kérvénnyel elérheted, hogy visszaküldjék oda, ahonnan küldték...
    Állítólag (legalábbis pár évvel ezelőtt), olyan magyar jogszabályt is kitalált valami nagyokos vízfejű, hogy a tanúsítványok legyenek magyar nyelvűek... Na gondolhatod hány labor fog magyar nyelvű tanúsítványt kiállítani... Persze minden megoldható, csak pénz kérdése ugyebár...
    Műszaki cikknél arra is ügyelni kell, hogy nehogy valami egyéb törvény/szabályt sérts vele. Például ne legyen kettős használatú (katonai eszköz), mint kicsi kémkamerás cucc, vagy ne sértse valakinek a szabadalmát (autódiagnosztikai eszközök), amivel illegális hamisítványba sorolva és elkerülhetetlen az elébb említett megsemmisítésre kerül sor és még jól be is perelnek érte.
    Bürokratikus anomáliaként, így bizonyos műszaki cuccokat csak úgy tudsz behozatni Magyarországra, ha "elnézőbb" EU-s országban vámolják le, azaz nem egyből Magyarisztánba jön a termék.

    [ Szerkesztve ]

    "Please state the nature of the medical emergency."

Új hozzászólás Aktív témák