Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Polemius

    aktív tag

    Tényleg nagyon hatékony megoldások lennének ezek.
    Mindenféle támogatást (szociális segélytől kezdve a gyeden, gyesen keresztül a szoctámos lakáshitelig) megszüntetni. A nyugdíjakat megfelezni vagy azt is megszüntetni, mindennemű korkedvezményes nyugdíjat megszüntetni. Állami alkalmazottakból minden másodikat kirúgni. Hajléktalanokat deportálni, állástalanokat úgyszintén. Bankbetéteket államosítani, a külföldi tulajdonú cégeket úgyszintén. Bevezetni a hatósági árat, meg az étkezési jegyet átnevezni kenyérjegynek, bevezetni mellé a tej- és szénjegyet. Az országhatárt erősen őrizni, 4 évente csak egyszer utazni külföldre, valutát csak az állam tarthat.
    Ezek egyikére, másikára már volt példa, ebben az országban is, de a többségnek nem nagyon tetszett.
    No meg nagyon hamar többszöröse lenne a hajléktalan, a szegénységben élők száma, még több gyermek (meg felnőtt) éhezne, még többen fagynának halálra telente (feltűnt valakinek, hogy idén már mennyien hűltek ki, pedig még csak most kezdődik a hideg igazán?).

    Persze lehet munkatáborokat építeni, hogy ne legyenek szem előtt (gazdaságilag csak negatív hatása lenne), vagy még egyszerűbb lenne mindet csak agyonlőni, ha hajléktalan, munkanélküli, éhezik, képtelen magáról gondoskodni, vagy csak nem tetszik neki a rendszer.

    Lehet, hogy valakinek ezek szép álomnak tűnnek, de csak addig, míg vele vagy családtagjával nem esik meg valamelyik. Mert manapság divat azt mondani, hogy az illető tehet róla. De az igazság az, hogy a többség önhibáján kívül kerül rossz helyzetbe. Lett munkanélküli (ma kb. 18 hónap az átlagos munkakeresés ideje!), beteg, rokkant, idős, hajléktalan, gyermek.

    Aki mégis erre vágyik, ott van Észak-Korea. :P

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák