Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • P@ly

    tag

    Sziasztok!

    Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
    Jelenleg van egy általam összeépített mikroszerverem: 4 HDD (ebből 2db RAID1-ben üzemel) + 1 SSD. Sajna a hűtését nem sikerült jól megoldanom, mert a 2 RAID-es winyó nagyon-nagyon melegszik (rekord a 65 fok volt). Amióta tettem alá egy ventilátort javult a helyzet... Ezen kívül is tele van rakva ventilátorral, hogy valami légmozgás legyen benne. A hűtés 5V-ra szabályozva (volt 7,5 V-on is de nem lett sokkal jobb hűtés, cserébe jó hangos is lett). Az egész rendszer lelke egy A6 3500-as APU. Legnagyobb bajom vele, hogy sokat fogyaszt meg ugye a merevlemez melegedések meg egy picit hangos is a sok ventilátortól.
    Hozzáteszem, hogy nem mikroszervernek készült, csak valahogy az lett belőle... :))

    A felhasználói szokásaim változtak és jó lenne egy olyan eszközt használni (NAS?) ami keveset fogyaszt, van hozzá VPN, meg lehetne szinkronizálni távolról az adatokat, mert a jelenlegi munkahelyemről nagyon jól jönne ha el tudnám érni. Dokumentációkat, forráskódokat, könyveket, oktató videókat, kollégáknak FTP hozzáférés, stb...
    Ezen kívül, torrentezésre meg családi fotók mentésére is használnám. Meg egy fárasztó nap utána erről tudnék zenéket hallgatni az erősítőmön.

    Ti hogy látjátok vegyek inkább egy normálisabb midi házat (Lian Li, CM, stb...) amiben meg lehetne oldani a hűtést és a jelenlegi rendszert cseréljem le egy AM1-es Kabini-re. Vagy inkább ruházzak be egy Synology 213J vagy 214 NAS-ba? Nagyon sok jót olvastam róla itt a fórumban és nagyon megtetszett. Ha a NAS mellett döntök akkor mikroszerver szépen átalakulna egy szimpla media lejátszóvá és a NAS-ról játszaná le filmeket. A jelenlegi házam egy SilverStone GD06... Szép ékszer, de a hűtés és zaj szempontjából katasztrófa.

    Köszi a segítségeteket! :R

    Elnézést a helyesírási hibákért... Késő van :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák