Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dudika10

    veterán

    válasz Phvhun #1531 üzenetére

    Bocs, de a linkelt valamiket úgy túl sokra nem tartanám.

    DS-en az alap opamp-ot ha kérdezte volna valaki megmondom. Igen, olcsó, de nem túl nehéz beszerezni a többit. A TI ingyen is kiküld mintákat. Szóval teljesen alaptalan a lehúzás.

    Hangfallal összehasonlítani egy alapból igen jó alaplapival nem túl értelmes dolog. A hangfalak 10.000ohmjához képest a kimeneti ellenállás 10-100-200ohmja elhanyagolható. Fejhallgató 32-600ohmjához képest már nagyon nem mindegy, hogy 10, 100 vagy 200.

    Műanyag avagy aranyozott (külsejű) csatlakozók meg aztán végképp nem számítanak ebben a kategóriában. Arany nagyon jól néz ki meg nem oxidálódik, valamint puha fém így jó a kontaktus. De ennek itt elég pici a hangra gyakorolt hatása.
    Arra jó, hogy elmondhassa magáról az ember, hogy neki bizony aranyozott a hangkártája. (=>placebo)

    Mielőtt felmerülnének a chipek közti különbségek: AV66 = AV100 = AV200 attól függően, hogy DDL, DTS vagy mindkét licensz jár a kártyához. A DG-n pedig egy csonkolt chip van, 2 csatornát vágtak le, meg a 192kHz támogatást (amit 192kHz-es anyagok hiányában kár sajnálni). Mai napig a 44,1kHz a jellemző 16 bittel.
    Na elég is volt itt az offból. Ha felmerül egyéb kérdés, nagyon szívesen kifejtem a véleményem a megfelelő topikban vagy akár privátban.

    (#1533) Phvhun: Texastól lehet kérni mintákat, nem kell rá költeni semennyit.

    Jah és félre ne értsd, nincs semmi bajom veled és nem személyeskedés akart lenni. Csak a félreértések elkerülése végett gondoltam jobb ha leírom a saját álláspontomat. Ami valószínűleg szintén nem fedi a teljes igazságot (ilyen talán nem is létezik), de én tapasztalatból tudom írni amit írok.

    [ Szerkesztve ]

    Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

Új hozzászólás Aktív témák