Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz 1 among many #54710 üzenetére

    >Komolyan, ez mihez kéne?

    Egy vagy több vásárláskor USA lakcímet adott meg. Ez több mindenre is utalhat.

    1) IRS ( USA NAV) felé adatszolgáltatási kötelezettség van. Steam Trade-nél egy bizonyos összeg meghaladása esetén fel kell tüntetni az illetőnek az éves adóbevallásban. (Nagyon nem érint, így nem tudom, hogy pontosan mit-hogyan kell csinálni.)

    Ha az illető USA lakcímet adott meg vásárlásnál, de az online kérdőívben teljesen más adatokat, akkor elképzelhető, hogy nem tesz eleget a fenti kötelezettségének. Ilyenkor érdemes lehet az illetőn egy átvilágítást elvégezni, hátha van olyan jövedelme amit eddig eltitkolt az IRS elől.

    2) Érdemes lefuttatni, hogy az illetőnek nem járt e le az USA tartózkodási engedélye, jogszerűen tartózkodik-e az USA területén. Illegális bevándorlókat lehet így szűrni.

    911 óta pedig érdemes azt is megnézni, hogy az illetőnek vannak-e terrorista kapcsolatai, végez-e valamilyen gyanús tevékenységet.

    Doki16 - nem, nem szívatni akarlak ezekkel a dolgokkal, csak egyszerűen leírom, miért akarnak alaposabb vizsgálatnak alávetni. Ha együttműködsz, akkor látni fogják, hogy nincs veled semmi probléma, nem lesz bajod belőle.

    Ha nem működsz együtt akkor meg simán kapni fogsz néhány fekete pontot a kartonodra. Ebben az esetben pl. ne csodálkozz, ha csípőből elutasítják az USA vízumkérvényed. Vagy mondjuk egy USA bankszámlanyitás esetén, az adataid rögzítése után még egy kazal papírt bekérnek rólad.

    El tudom képzelni, hogy mostanában helyes adatokat adsz meg. Az első Steam vásárlásodkor viszont lehet, hogy csak gyorsan beírtál valami kamu címet, és már mentél is tovább. Akkor nem tűnt fontosnak...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák