Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz ledgeri #31923 üzenetére

    Felmerült itt pár válasz, sajnos mindegyik hibás, a helyzet nem ennyire egyszerű:

    1) másolásvédelem:

    Vannak olyan játékok, amelyek semmilyen extra másolásvédelemmel, aktivációs korláttal nem rendelkeznek, ezeket törölheted nyugodtan, a serialt sem kell felírni amennyiben steames, de tulajdonképpen ténylegesen törölni sem kell, elég ha átmásolod valahova, amit nem formázol. Hogy miért, erről majd később.

    Vannak azonban olyan játékok, amelyek extra másolásvédelemmel rendelkeznek, van valamilyen korlát rajtuk, például X gépre lehet őket feltelepíteni, vagy X alkalommal lehet őket újra installálni, aktiválni. Az ilyen programoknál általában van valamilyen "revoke tool" amivel, ha törlés előtt "revoke-olod" a játékot visszakapsz egy lehetőséget. csaba951 (ha jól emlékszem) többször linkelt egy oldalt, ahol szépen össze van szedve, melyik játék milyen másolásvédelemmel rendelkezik. Serialt itt sem kell felírni, a steam accodon tárolódik minden.

    2) mentések:

    Itt is két eset van: azoknál a játékoknál, ahol van steam cloud, ott a beállítások, mentések tárolásra kerülnek a szerveren, elvileg nem kell őket külön kimenteni. Én azonban ezeket is el szoktam rakni a biztonság kedvéért, nem kezelem biztos kézzel a szinkronizációs dolgokat, inkább legyen meg kétszer, mint hogy örökre elvesszen 50 órányi játékom.

    Vannak olyan játékok (és ez a többség) ahol viszont ilyen felhő támogatás nincs, ott kézzel ki kell mentened a mentéseket. Ezekre guglizz rá, vagy keress rá itt a fórumban, hogy hol találod, jellemzően vagy a játék könyvtárában, vagy a c: dokumentumok könyvtárában találhatóak. Vannak azonban olyan játékok, ahol más fileokat is ki kell menteni, mert különben nem fogod tudni visszaimportálni a mentéseidet (GTA IV BatmanAA). A gugli minden esetben segít.

    3) játékidő, achik, statok: ezeket a steam online tárolja, nyugodt lehetsz, visszakapod őket.

    4) demók: nem tudom, mit értesz nem hivatalos demók alatt, úgy sejtem warez, ebben a releasertől kérj segítséget, gondolom ő nyújt neked terméktámgatást a szellemi termékéhez.

    +extra: Törölni semmit nem érdemes a steam könyvtárból, nyugodtan megteheted azt, hogy elmented az egész steam könyvtárat valahova, újratelepítesz, a steam könyvtárat odarakod ahova akarod, és ráindítasz. A steam ilyen szempontból majdnem portable, szépen belakja magát, és nem kell a játékokat még egyszer letölteni. Egyebekben viszont a fentiek szerint kell eljárni, mert a revoke-ot, és a mentéseket, ha azokat máshol tárolja, nem érinti.

Új hozzászólás Aktív témák