Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KubanitoS

    veterán

    Láttátok az új fejlesztést, a Steam Guardot? Ez a megerősített e-mail mellett egy új védelmi vonal, amelyet most tesztel a Valve a Steam béta változatában és később az végleges Steam kliensben is meg fog jelenni.

    Működésének alapja, hogy a Steam kliens valamilyen módon felismeri a számítógépet, amelyen futtatni akarják és leellenőrzi, hogy az indítandó Steam fiók (account) elindítása engedélyezett-e.

    A Steam Guard megjelenése után amikor először akarunk majd belépni a saját steam fiókunkba, a felhasználónév és jelszó mellett meg kell adni egy egyedi azonosító kódot is, amelyet egyből el is küld a steam fiókunkhoz regisztrált e-mail címünkre és ezt beírva szabad utat kap az adott számítógép, hogy a steam fiókunkat elindíthassa. Az azonosító kódot csak egyszer kell beírni számítógépenként és azt is csak a steam első indításkor, később nem kell vele foglalkozni.

    Szerintem ez egy nagyon jó ötlet, mert ha el akarnák lopni a steam fiókunkat, ezentúl nem elég "csak" a felhasználónevet és jelszót megszerezni, kell az egyedi azonosító is az első indításhoz (az idegen számítógép miatt), magyarán a tolvaj nem fog tudni belépni, nem tudja VAC bannolni a játékainkat, nem tudja megváltoztatni az e-mailünket, ezáltal ha észrevesszük a lopást, vagyis inkább a lopási kísérletet (mondjuk a belépés megerősítést kérő e-mail formájában), egy egyszerű jelszócserével kizárhatjuk a tolvajt.

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Új hozzászólás Aktív témák