Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sutszi

    veterán

    Először is köszi az észrevételeket. :R

    bambano : A fenti szerkezet csak egy kivonat. Pontosan ez volt az érvelés mögötte amit te is írsz. Ettől biztosan több lesz a karbantartandó adat. Az ehhez kapcsolódó implementáció nem akkora overhead. Inkább felhasználói oldalról volt ez vizsgálva. Hogy ne kelljen sok képernyőn keresztül kiigazodnia a user-nek, hogy karbantartsa ezeket az adatokat. Így egy képernyőn el tudja intézni. Persze az implementáció is szóba került, hogy egyszerűbb 1 képernyőt megcsinálni.
    Objektíven nézve nekem ez egy új megoldás...és úgy érzem ez ellentéte a normalizálásnak.

    whYz A tovább bontás az már meglévő gondolat. Igazából az egész állapot egy piszkozat. Szóval ez még nem a végleges. Sok kérdés tisztázás alatt van még.
    A TYPE+ID esté type-onként lenne egyedi az ID. Ezért kell együtt PK-nak lenniük.
    Én a szétbontás mellett vagyok, ahogy az ábrán is rajzoltam. Viszont látok realitást is a másik ötletben is...

    nyunyu A hibernate nem kőbe vésett dolog. De abból amit írsz nekem inkább egy rosszul konfigurált és rosszul működtetett Hibernate réteg körvonalazódik... Ezt a fejlesztőkkel kell lejátszani, mert ez így nem fenntartható. Széles körben alkalmazott technológia. Nem tökéletes, semmi sem az, de viszonylag jó vélemény van róla többségében.
    -----

    Visszatérve a DB szerkezetére. Nem nagyon tudok érvelni a közös tábla ellen. Mondjuk kódból kell nagyon undorító dolgokat csinálni. Mert egy közös típus lesz különböző dolgokra. A pókösztönöm azt mondja ez nem egészséges hosszú távon.

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák