Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #95904256

    törölt tag

    válasz concret_hp #4231 üzenetére

    "meg van írva mind2 kód nem? gondolom nem olyan nagyon bonyolult egy gépről kideríteni, hogy sse-t tud-e vagy sem. ha tudja letölti az sse optimalizáltat, ha nem akkor a simát. hány sor lenne ezt megírni?"

    Ennél azért jóval bonyolultabb a dolog. Egyrészt van egy rakás BOINC verzió amelyek mindegyikével együtt kell tudni működni, nem csak a nálad lévővel. Ezekből csak az újabbak detektálják az utasításkészleteket. Amúgy a power user application tartalmazza mindkét kódot, egy saját SSE detektáló rutinnal. Azonban ez nem támogatott, nem követendő eljárás, a BOINC fejlesztői szerint sem.

    Másfelől ahhoz hogy hivatalossá váljon egy verizió, rengeteg teszten és egy jóváhagyási procedúrán is túl kell jutnia. Ez azt is jelenti hogy külső szakértőket is be kell vonni a vizsgálatába. ( Nem vicc, különben tudományos körökben nem lesznek 100%-osan elfogadhatóak az eredmények. ) Erre meg nincs ideje a programozónak, mint már írtam. Pláne nem most mikor hónapok óta azzal foglalkoznak hogy az S5R4 csomagokat előkészítsék.

    Kicsit több munka van a háttérben mint azt feltételezed...

    Talán valamit enged sejtetni belőle, ha azt mondom hogy 2005-ben, a fizika világévében a legfontosabb kutatási projektnek választották. És itt nem csak a BOINC-os projektekre kell gondolni... :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák