Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Bár nem tuningolok sehova, de ezek a ramok nagyon tetszetősek, főleg így csokorban! Köszi a tesztet, érdekes olvasmány volt! :R

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#2) Paqito

Paqito
(senior tag)

Jó, és érdekes, hiánypótló írás, grat :R

Az első bekezdés amúgy nagyon korrektre sikeredett, tömör, lényegretörő :C
Volt még régebben itt a Ph!-n ''sima'' DDR400-as írás a GoodRam-okról, ott átlagos szintet hoztak, amúgy azt hiszem Lengyelországban van a gyár

Rengeteg Sulinetes gépet szereltek ilyen RAM-al

"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

(#3) Remington

Remington
(őstag)

Jó kis írás, úgyis ritkán van ramokról teszt. Ilyen ramhűtőbordákat nem lehet külön venni? Mert a GoodRAM-é nagyon szép.:)

(#4) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

Jó teszt, jó kis RAM-okkal.

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#5) Paqito válasza Remington (#3) üzenetére

Paqito
(senior tag)

Szia!
Természetesen lehet [link]
Legjobbakat

"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

(#6) Remington válasza Paqito (#5) üzenetére

Remington
(őstag)

Igen azt tudom h más gyártónál lehet de én úgy gondoltam h esetleg a GoodRAM külön is árulná a bordákat(a színe nagyon tetszik).

(#7) rudi válasza Remington (#6) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A nexusnak maglehetősen sok szín van a palettáján [link], szerintem a G-Skill is tőlük (vagy ugyanabból a forrásból) vásárolhat. Meg mernék rá esküdni, hogy a GoodRAM-on látható megoldással is találkoztam már valahol, persze, azon nem volt felirat.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#8) Remington válasza rudi (#7) üzenetére

Remington
(őstag)

Nagyon köszi szépen :R Ilyenre gondoltam.

(#9) dragonfx

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

''Laikus, kívülálló szemlélő számára a számítógép tuningolása fölösleges időtöltésnek tűnhet. Az olcsóbban megvásárolt, majd néhány trükkel a drágább modellek sebességére gyorsított hardverek létjogosultsága még megmagyarázható, de a különböző szintetikus tesztprogramok toplistáin való versengés már legalább annyira értelmetlennek tűnik, mint például huszonketten ugyanazt a bőrgolyót kergetni, sőt, ezt a kergetőzést lelkesen nézni. Nem szabad azonban megfeledkeznünk róla, hogy emberek vagyunk, akiknek az alapvető létszükségleteik kielégítése mellett szórakozásra, örömforrásra is szüksége van. Mivel sokan vagyunk, sokféle dologgal lehet lázba hozni minket. Van, akit egy félrenyomtatott ív bélyeg, van, akit pedig a 800 MHz-en 3-3-3-8-as időzítés hoz lázba;''

Még el se kezdtem olvasni, ez olyan gyönyörű :DD :C :R

Na ééésss?::DDD

(#10) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

a bevezető nagyon jó :DDD

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#11) dragonfx válasza dragonfx (#9) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A teszt maga jó, tükrözi a valóságot.
Én is így gondolom ddr1 esetén is a mhz se a késleltetés bödületes gyorsulást nem hozott max +5% de akkor ez már plafon volt, ddr2 esetén ez az 5 leradikálódik kb 1%-ra :B
ddr2 690 és 920 között szinte nincs különbség :Y
Vagy lehet csak valami ennyire visszafogta volna a teszteteket? :U tán conroeval kellett volna és7900 gtx-xel? :U
A goodram szimpi meg patriot is de ezek nagykerek akiket írtok nemde?vagyis átlag usernek beszerezhetetlen :((

(#12) CriticalHit válasza dragonfx (#11) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

A nagykernél érdeklődhetsz a kiskerről :DDD

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#13) pisti

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Teljesítményben nagyon minimális a plusz még a leggyorsabb 1000esDDR2 es memókkal is, szvsz túl van lihegve ezeknek a jelentősége. 10% plusz teljesítményért fizessen az ember sokszoros árat, nem egy jó üzlet szerintem.

(#14) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Rudi,

Szoktam tuningolni, de a memóriatuning ilyen mélységeiben a magam részéről nem érdekel. Azonban a bevezetődért gratulálni szeretnék. Újra és újra kellemesen érzem magam, ha elolvasok egy Prohardver cikket és ezt főként az ehhez hasonló írásoknak köszönhetem. fless és a te írásaid hiányoznak a(z IT) népnek. :)

j

jancsiga

(#15) dragonfx válasza pisti (#13) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mutasd azt a 10%ot? :U
everest, 7zip meg ilyenek nem mérvadóak, ezekkel még a legelvetmültebb tuningosok se mérik össze tudásukat.
Ha 3dmarkban superpiben, sandraban, pcmarkban ennyi van akkor ok elfogadom de mutass léci screent erről ez esetben.
Tán 3dmark 2001se-ben lehet még 20%ot is számít :DDD

(#16) robyeger válasza dragonfx (#15) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Tudjátok hol jön ki nagy szórás a felső kategóriás memóriák között: :U
Az a baj, hogy az Intel chipsetek és az AMD procik is túl behatárolják a mérhető tartományt, mivel nagyon kötött a CPU : DRAM arány megválaszthatósága. Ezért a legjobb megoldás mérésre egy NForce4 Intel Edition chipsetes lap és legalább egy 266Mhz FSB Intel proci, aztán meg kell nézni minden egyes ramnál, hogy adott ram feszültségeken és legkisebb SPD szerinti késleltetésen, mi az a legmagasabban beállítható memória órajel, ahol még stabil a rendszer, magyarán nem hibázik a ram. :)

[Szerkesztve]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#17) pisti válasza dragonfx (#15) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Ananteches cikkben volt összehasonlítás játékokban, járatták 400on meg 1067en is a ramokat és amit láttam max az a 400-as meg az 1067-es között volt ilyen 10% különbség fpsekben.
Szóval csak azért írtam 10%ot mert annyi is előfordulhat adott esetben, de többnyire annyi sincs, egy átlagos 667es meg a mostani csúcs között meg mégkisebb a különbség, lényeg az hogy még ha néha van is 10% különbség még azis nagyon kevés plusz azért a plusz pénzért amit el akarnak kérni ezekért a márkásabb RAMokért.
Ezért jók ezek a tesztek, szóval köszönjük neked ó szentséges ph!, hogy megerősítesz minket hitünkben. :DDD

(#18) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az a baj hogy cask magát a memóriát tesztelték, mert ha figylembe veszik hogy a memória az a CPU fsb-jétől függ, akor jó ha egy ram jól húzható mert így még tovább lehet a cpu-t is...

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#19) dragonfx válasza pisti (#17) üzenetére

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja pl 667es meg 800as ddr2 között nincs semmi szerintem :U
tényleg conroe vajon lehet ugy tuningolni hogy a ramot visszaosztod???
netán 1:1? :F

(#20) Misi 007

Misi 007
(senior tag)

Nemrég vettem 2 ×1024MB Corsair CM2×1024-6400-s ramot az igényeimet kielégíti úgyhogy én már max DDR3-ra gyúrok majd. :))

(#21) pisti válasza dragonfx (#19) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Passz. Nem volt még szerencsém Conroehoz. :) Gondolom alaplapfüggő hogy lehet e visszaosztani, de miért ne lehetne?

(#22) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

nagyon jó ár/értéke van a Good ramnak
10k val olcsóbb az őt követőnél, nagyon megéri

[Szerkesztve]

(#23) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Folytatás várható? Samsung, Kingston, Kingmax, ...

Soirée...

(#24) Gorneck23 válasza Loretto (#23) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

a-data sem lenne rossz!:)

(#25) #gab_

#gab_
(őstag)

meg Mushkin :C

(#26) Loretto válasza Gorneck23 (#24) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Valóban.

Gab: beszerezhető márkákat próbáltam írni.

Soirée...

(#27) Gorneck23 válasza #gab_ (#25) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nagyon nehéz hozzájutni és nem mindenki tudja megfizetni...:)

(#28) rudi válasza Loretto (#23) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát, fenetudja. Mutassuk meg azt is hogy a többi márka is ugyanezt tudja, vagy próbálgassuk a példányfüggő késleltetéslefaragást...? Mondjuk a Corsair a referenciamemóriánk, szóval azzal másokat is összevethetünk.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#29) Gorneck23 válasza rudi (#28) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nagy különbségek mondjuk nincsenek!:( A lap vagy proci majd úgyis eldönti szereti-e vagy sem azt a ramot amit vesz bele az ember.

(#30) fLeSs válasza Loretto (#23) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nincs túl sok értelme a RAM-tesztelésnek, ezért sem volt a DDR400-asnak folytatása.
A tuning teljesen példányfüggő, azonos órajelen meg ugyanolyan gyorsak a RAM-ok, szóval innentől nincs mit tesztelni.

(#31) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

Jól van jól van. Amúgy ezek csak tesztre kapott példányok vagy saját lett? Mert akkor későbbiekben több lapban is meg lehetne nézni, hogy nem nyűglődnek-e. (bár erős a gyanúm hogy tesztelésre kapott modulok).

Soirée...

(#32) Johnny001

Johnny001
(senior tag)

Hi!

A bevezető, az nagyon szépen van fogalmazva, mindenki megmutathatja otthon. Más is értékelje, hogy ez is olyan mint auto, ruha, ékszer, disco stb...

By.: Johnny

Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

(#33) robyeger válasza fLeSs (#30) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

#16 hsz féle verzió?

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#34) Speed

Speed
(PH! addikt)

Nagyon jó teszt :R Nekem 2gb Patriot 6400-as ramom van és nem csalódtam benne :D :R

\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

(#35) Gergo_pet

Gergo_pet
(fanatikus tag)

Sziasztok, nagyon kellemes kis irás volt ez a ramokról, legalább mostmár tisztában vagyok miket is állitgatok amikor gyilkolom a ramjaim. :)
Egy dolgot hiányolok, hogy nem raktatok a tesztalanyok közé ey BRAND, azaz noname gagyit, mert akkor azzal ösze tudtuk volna hasonlitani a gyorsaságot. Igy tényleg csak az látszik, hogy egymás közt nincs különbség, nade mivan az olcsó márkátlan ramok és ezek között? Mennyi az a %, mennyire éri meg egy ilyenbe befektetni?
Csak azért kérdezem, mert pl nekem átlagos memóim vannak, 2 x 256 PQI és ugyanennyi Hynix memo, sima DDR3200 teljesen normális időzitésekkel. Namost a procim szorzóját felvittem a 133-ról 168-ra, a ramok még szerintem birták volna tovább is, mind1, a lényeg, hogy ugye huzva a 200-as tartományba esnek az időzitések, igy az alaplap, automatikusan 3-4-4-8 idoziteseket adott nekik. Namost én picit rámentem és láss csodát, 2,5-3-3-6 lett az időzitések utolso beállitása és itt tökéletesen futnak, nem is nagyon melegszenek. Pedig ezek csak mezei DDR 400 asok, ráadásul nem is párban és ráadásul két különfajta ram, ami valljuk be őszintén a lehető legrosszabb választás tuning szempontjából. Szóval ezért érdekelne engem egy kevésbé drága, alsokategoriás ram beiktatása a tesztbe.
Meg most komolyan, mi értelme annak a tesztnek amiben csak ugyanolyan kategoriás dolgokat hasonlitunk össze, kéne egy alap, amihez lehet viszonyitani.

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#36) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Nagyon jó a bevezető :R ill. az egész cikk. Jó, hogy így le van írva mire jó a Cas, RAS-to-CAS Delay, stb. ez sokaknak bizonyára eddig semmit se mondott.

Az eredmények nem meglepők igazából aki kicsit is ért hozzá ezt várta ugyanakkor (valaki már írta) jellemzően a tuningramot azért veszik, hogy minél többet kihozzanak a prociból azaz ne ez legyen a szűk keresztmetszet.

Egy dolgot hiányoltam vagy nem vettem észre, hogy a chipeket nem néztétek meg azaz mi lapul a hűtőbordák alatt? :U

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#37) orbano válasza Hun'reeth (#36) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

gondolom kölcsönramok, azokat meg nem illik meghámozni :) főleg a patriotot, ami ragasztva van :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#38) Hun'reeth válasza orbano (#37) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Én is erre gyanakszom :D A Corsair is ragasztott azt meg még kevésbé illendő. ;]

(#39) orbano válasza Gergo_pet (#35) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mondjuk a corasir value selectem belekerülhetett voln a tesztbe :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#40) fLeSs válasza orbano (#39) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

74328234 típus belekerülhetett volna a tesztbe, de sztem a lényeget ennyiből is le lehet szűrni.

(#41) Gergo_pet válasza fLeSs (#40) üzenetére

Gergo_pet
(fanatikus tag)

Nekem csak egy névtelen olcso tipus hiányzik a tesztből, amihez lehetne viszonyitani, mert igy nincs mihez viszonyitani. Mindegyik egyforma, miért is kellene hogy legyen köztük különbség.

[Szerkesztve]

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#42) orbano válasza fLeSs (#40) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Én csak önző módon az általam birtokolt típust írtam be, szerinted komolyan gondoltam?

Bár szerintem egy össznépi DDR2 tesztnek jobban örülne a jónép, valahogy gyakrabban vesznek ilyeneket a PH! olvasói SZVSZ :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#43) skippper

skippper
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó cikk, grat :R
Ha ezt most nem olvasom, akkor még a végén vettem volna 1 GB tuning-ramot, de így, hogy felnyitottátok a szemem rájöttem, hogy sokkal jobban járok, ha inkább 2GB non-tuning ramot veszek.

http://www.flickr.com/photos/szira/

(#44) Hun'reeth válasza skippper (#43) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Eddig aludtál? ;):DDD Ideje volt felébredni.

(#45) skippper válasza Hun'reeth (#44) üzenetére

skippper
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát jah...Én balga mertem feltételezni, hogy egy 690-en és egy 920-on ketyegő ram között több különbség van 1%-nál.

[Szerkesztve]

http://www.flickr.com/photos/szira/

(#46) FTeR

FTeR
(PH! addikt)

vettem egy olyan 675ös ramot, úgy néz ki, mint az első oldalon a jobb felső xms2.
az alaplap automatikusan 667esnek ismeri fel, ami eddig nem gond, de még bootolás alatt is képes kifagyni.
533an viszont jól megy.
mi lehet a gond?

(#47) robyeger válasza FTeR (#46) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Ha nincs hardver hiba, és a proci és az alaplap no tuning állapotban, akkor csak a ram időzítésével lehet gond, rosszul ismeri meg a deszka BIOS-a, manuálisan próbáld korrigálni, ha úgy se megy, akkor írjál az alaplap gyártójának, hátha vissza vakkantanak valamit ;)

(#48) Hun'reeth válasza skippper (#45) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Azért azt ne felejtsd el, hogy milyen rendszeren tesztelték ezeket most. Egy AM2-es rendszernél ennél komolyabb különbségek adódtak volna.

(#49) robyeger válasza Hun'reeth (#48) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Szerintem pont nem, AM2-es eléggé érzéketlen a memória időzítésekre, azért egy X2 5000+ vagy FX-62 megnéztem volna felhúzva 1Ghz rammal :)

(#50) FTeR válasza robyeger (#47) üzenetére

FTeR
(PH! addikt)

nem húztam semmit. az alaplap MSI K9N Neo-F.
mire rakjam az időzítést? nem szeretném kiengedni belőle a füstöt.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.