Sziasztok, nagyon kellemes kis irás volt ez a ramokról, legalább mostmár tisztában vagyok miket is állitgatok amikor gyilkolom a ramjaim. 
Egy dolgot hiányolok, hogy nem raktatok a tesztalanyok közé ey BRAND, azaz noname gagyit, mert akkor azzal ösze tudtuk volna hasonlitani a gyorsaságot. Igy tényleg csak az látszik, hogy egymás közt nincs különbség, nade mivan az olcsó márkátlan ramok és ezek között? Mennyi az a %, mennyire éri meg egy ilyenbe befektetni?
Csak azért kérdezem, mert pl nekem átlagos memóim vannak, 2 x 256 PQI és ugyanennyi Hynix memo, sima DDR3200 teljesen normális időzitésekkel. Namost a procim szorzóját felvittem a 133-ról 168-ra, a ramok még szerintem birták volna tovább is, mind1, a lényeg, hogy ugye huzva a 200-as tartományba esnek az időzitések, igy az alaplap, automatikusan 3-4-4-8 idoziteseket adott nekik. Namost én picit rámentem és láss csodát, 2,5-3-3-6 lett az időzitések utolso beállitása és itt tökéletesen futnak, nem is nagyon melegszenek. Pedig ezek csak mezei DDR 400 asok, ráadásul nem is párban és ráadásul két különfajta ram, ami valljuk be őszintén a lehető legrosszabb választás tuning szempontjából. Szóval ezért érdekelne engem egy kevésbé drága, alsokategoriás ram beiktatása a tesztbe.
Meg most komolyan, mi értelme annak a tesztnek amiben csak ugyanolyan kategoriás dolgokat hasonlitunk össze, kéne egy alap, amihez lehet viszonyitani.
A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!