Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

Hát, sztem kicsit sok és sok esetben felesleges az 520W...

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#2) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mintha nem tudtuk volna már a bejelentéskor, hogy a Seasonic-tól veszik a tápegységeket. :D
Egyébként az 520-as ajánlásával maximálisan egyetértek, én is ilyet vennék most, ha aktuális lenne.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#3) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mikre nem jo a Pentium D ;] Taptesztnel tenyleg referencia :))

Lenne 1 kerdesem a PH! tapos brigadja fele: csak biztos bevalt tapokat teszteltek? Ertsd: csak olyat aminek a belseje megbizhato gyartotol szarmazik? Mert igy a tesztek vegkimenetele se nagyon ketseges... Szeressuk mi az FSP-t, Deltat, Seasonicot, de azert a valtozatossag is gyonyorkodtet, utobbi idoben pedig csak az elobb felsoroltak lettek letesztelve, pedig annyi fele tap van mint a szemet. Koszonom ha valaszra meltattok.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#4) ThuG4LifE válasza venember83 (#3) üzenetére

ThuG4LifE
(fanatikus tag)

Ha jól emlékszem volt valami olyan, hogy a gagyi tápok gyártói nem adnak inkább tesztre tápot, mert gyengén szerepelnének a cuccok. :D

''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac

(#5) venember83 válasza ThuG4LifE (#4) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, de nem is Codegenre/Mercury/Qtec-re gondoltam, hanem Nexus-ra/Taganra, meg ilyen felsokategorias, de megis szakmai berkekben ketes hiru tapokra gondoltam. Igen, szeretnem latni, h valaki leirja roluk 1 cikkben/tesztben, h nem ernek penzt ;] Csak felo, h az ilyen teszt sajtoperrel vegzodne/folytatodna...

rudi: nofene, errol nem is tudtam, h a forgalmazonak bele kell egyeznie a cikk publikalasaba. Ez igy nagyon nem szep dolog, igy nem lehet fuggetlen vegulis a teszt-oldal, hisz a trutyirol nem mondhat objektivan velemenyt. Mondjuk a forgalmazo is vedi magat ahogy tudja, nem 1 esetben eloforfult, h a jo termeket is lehuzta 1-2 fuggetlennek kicsit sem mondhato oldal. Igy ertheto, h miert teszteltek csak ilyen tapokat, kosz a felhomalyositast. ;)

[Szerkesztve]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#6) rudi válasza venember83 (#3) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az a helyzet, hogy amíg van 6000-től 60 000 forintig biztosan és garantáltan jó FSP (és sok OEM-ben), AcBel (Cooler Master, Asus, Chieftec és mások), Sirtek (Chieftec és mások), Seasonic és Enermax táp addig nem szívesen foglalkozunk egyéb márkákkal. Egyfelől ez jelzés a vásárlóknak, másfelől nem vagyunk saját magunk ellenségei. Egy gyengébb táp többnyire nem olcsóbb egy jónál, van rá esély, hogy elránt valamit a nem éppen olcsó tesztkonfigból, a tesztelését ugyanúgy meg kell csinálni (tehát dolog az van vele), tuti, hogy ajánlást nem fog kapni (tehát felejtős), és sanszos hogy a forgalmazó visszavonja a cikket.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#7) rudi válasza venember83 (#5) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak azoknál a cikkeknél (jellemzően táposoknál) van beleegyezés jellegű visszajelzésre szükség, ahol sanszos, hogy negatív értékelés születik majd a termékről. Ez tápoknál azért fontos, mert ott a többi hardver és akár a tesztelő testi épsége is konckán foroghat ha nincs minden rendben. Ha látjuk, hogy a tesztre adott cucc nem kóser, akkor szólunk, hogy mi a bajunk a termékkel, aztán a forgalmazó eldönti mi legyen vele. Volt már olyan is, hogy megköszönték a figyelmeztetést, és az érintett termék forgalmazásával leálltak. Ha a trutyiról nem is írunk (egyébként szerintem ez jó magyar szokás, hogy szeretjük a fikát), attól még minden hardveres szegmensben bemutatjuk azt, amit érdemes megvenni.

(#8) venember83 válasza rudi (#7) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Manapsag mondjuk konnyebb is azt megirni, h melyiket erdemes megvenni, teny ;) Jol kozelititek meg a temat.

Es igen, szeretek olvasni tularazott dolgokrol negativ tapasztalatokat, en bunom, en bunom, en szornyu nagy bunom ;]
Kosz meg1x.

(#9) Stalker-2572

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Számításaim szerinte a kisebb táp is elvinne egy 8800GTX SLI rendszert. Ugye? :)

All Black...

(#10) venember83 válasza rudi (#7) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Meg 1 kerdes: ha megerkezett a 8800 Ultra SLI, akkor varhatunk tesztet is rola napokban, nem? Kivancsi vagyok, nem kicsit... :C Ennel mar csak 1 2900xt CF teszt erdekelne jobban.

Stalker-2572: Ultrakat is.

[Szerkesztve]

(#11) sharKBITE válasza Stalker-2572 (#9) üzenetére

sharKBITE
(fanatikus tag)

A tesztek végeztével befutott egy GeForce 8800 Ultra SLI készlet, ami megfektette a 12 volton 456 wattra képes Cooler Master iGreen 600-at. Nagy megelégedésünkre az 520 wattos Corsairnek – amely 480 wattot tud 12 volton – nem okozott gondot a két nagy GeForce. :R

(#12) horvathkrisz válasza Stalker-2572 (#9) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

aha.pl. egy 500 W-os Seasonic tuti elvinné! ;)

szerk.:500-as codegen is elvinné, többek közt a lapot, vinyókat, stb. ... ;]

[Szerkesztve]

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#13) Stalker-2572 válasza sharKBITE (#11) üzenetére

Stalker-2572
(PH! kedvence)

Thx :R

All Black...

(#14) sharKBITE válasza horvathkrisz (#12) üzenetére

sharKBITE
(fanatikus tag)

Úgy ám, az örök vadászmezőkre... ;]

Stalker-2572: :))

[Szerkesztve]

(#15) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Vajon melyik nagyker árul HX520-at? :B

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#16) rudi válasza Oliverda (#15) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem ott van a cikk végén.

(#17) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Korrekt táp, már régóta nézegetem, ez az 520W-s bármire elég, sőt.....
És nem utolsó sorban olcsóbb és halkabb, mint a tesója (M12) :C

[Szerkesztve]

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#18) Oliverda válasza rudi (#16) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

hmm...reload után már megjelent.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#19) CriticalHit

CriticalHit
(őstag)

Kár, hogy nincs moduláris Seasonic/Corsair tápból 350-400W-os. Tök felesleges még az 520-as is.

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#20) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó tápok és jó teszt
az ultrákra kíváncsi vagyok :) pláne, ha megfektették a Cm tápot :)
Ati teszt mikor lesz? :U

True Success is Blonde

(#21) StaMiNa válasza CriticalHit (#19) üzenetére

StaMiNa
(fanatikus tag)

Én is ezt gondoltam, minek 500felett ?

Szenvedéjünk a kert: www.kertepites-kertfenntartas.hu Weblapkészítés: www.webfejlesztes-webdesign.hu

(#22) izee

izee
(tag)

Akkor ez tényleg igaz?
A 12 volton 456 wattra képes Cooler Master iGreen 600-at nem szabad venni a tesztkonfighoz, mert nem elég neki?

A vásárlók típusai: http://prohardver.hu/teszt/humor_a_vasarlok_tipusai/a_tapasztalatlan_1-5.html

(#23) X@b3e válasza izee (#22) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Ezek szerint annyira nem képes ;]

(#24) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Jó cikk de meglepett, hogy a CM kidőlt :F nem mintha fenyegetne, hogy 8800Ultra SLI-t építsek a közeljövőben. ;]:DDD

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#25) rudi válasza izee (#22) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezek az új nagy dupla VGA-s cuccok már komolyan ütnek. Amint lesz kapacitásunk megnzzük, hogy mi a helyzet az 500 W fölötti tápokkal. Nem biztos, hogy a táp ''ereje'' kevés hozzájuk, lehet hogy csak olyan a szabályozás, hogy nem enged olyan hatalmas terhelésbeli különbséget az egyes ágak között mint ami egy két VGA-s rendszernél fellép. Persze felhaszálói szempontból tökmindegy hogy miért állt le, szabályozás vagy erőtlenség miatt.

(#26) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

jó cikk ;) már egy ideje egy HX620W boldog tulaja vagyok :D isteni táp, bár a 30-40k közötti árától a falat kapartam, de miután megdöglött az 500-as Chieftec-em, semmit nem akartam a véletlenre bízni, és olyan tápot akartam amit egy jóideig nem kell cserélnem és elég lesz egy SLI teszthez is, bejött :R

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#27) izee válasza rudi (#25) üzenetére

izee
(tag)

A 12V-os meg a nem 12V-os ágak között?

A vásárlók típusai: http://prohardver.hu/teszt/humor_a_vasarlok_tipusai/a_tapasztalatlan_1-5.html

(#28) rudi válasza izee (#27) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem a 12V és a kisebb feszültségek között; itt [link] nagyjából felvázoltam a helyzetet.

(#29) Achill3uS válasza rudi (#28) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

egy kis baki :B

A tesztkonfigurációban egyelőre megmaradt a tuningolt Pentium D és a két Radeon X1950 XTX, de utóbbiakat lassan le kellene váltani két Radeon HD 2900 XT-vel vagy két GeForce 8800 Ultrával.

* Intel Pentium D 830 @3,75 GHz, 1,425 V
* Coolink U8-92 processzorhűtő
* Asus P5WD2-E Premium alaplap
* 2 x 512 MB Corsair DDR2-1000 RAM
* 2 x ATI Radeon X1900 XT videokártya

(#30) izee

izee
(tag)

A CM-nél van peak, meg continuity. Ahol ezt nem jelzik külön, ott milyennek kell venni?

Szerk: gyanítom continuity-nek.

[Szerkesztve]

(#31) X@b3e válasza Achill3uS (#26) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Az 520-as is bőven elég lett volna, az 20k körül van

(#32) venember83 válasza izee (#30) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

folytonosnak

(#33) Oliverda válasza X@b3e (#31) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az 520-as is bőven elég lett volna, az 20k körül van - hol? :U

(#34) X@b3e válasza Oliverda (#33) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Nem reklámozok, küldök PÜ-t

(#35) Achill3uS válasza X@b3e (#31) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

két vmodolt extrém hütött 88gtx-nek és egy ~5ghz-es kentsfield-nek még lehet h ezis kevés lesz ;)

(#36) X@b3e válasza Achill3uS (#35) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Ha a GTX-ek külön kompiról mennek, és azt is a tápra kötöd, akkor igen :)
Jó móka lenne egy ilyen teszt is.
Érdemes lenne kipróbálni, sztem lennének meglepetések...

(#37) Achill3uS válasza X@b3e (#36) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

lesznek is :) remélem hamar bele csaphatunk a lecsóba, már csak 1 harcrakész gtx kell az akcióhoz meg egy kis idő..

(#38) X@b3e válasza Achill3uS (#37) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Quad SLi-t a népnek! :C

(#39) pisti válasza rudi (#7) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Kéne csinálni ilyen ph! pc alkatrész ajánlót, ami összefogja az összes megvételre ajánlható alkatrészt, amit lehet böngészni szépen.

Tehát mondjuk nem a fórumot kéne turkálni valakinek, ha azt akarja megnézni, hogy milyen tápot, vga-t, stb-t érdemes venni.

Lehetne webshopos szisztémával csinálni, ahol lehet rendezni a termékeket mindenféle paraméterük szerint (legfontosabb talán árkategória és értékelés) és szerepel a termékek mellett a ph!-s értékelés (ha nincs teszt akkor csak vmi előzetes értékelés mondjuk, nyilván van véleményetek sok nemtesztelt alkatrészről is) és a vásárlói értékelés átlaga.

Lehetne az elkészítéséhez támogatót szerezni, úgy hogy mondjuk az Asus-t kiemelt kategóriába teszitek. :DDD

Persze ez csak egy kis ábrándozás, gondolom nagyon költséges lenne ennek a létrehozása meg az üzemeltetése, a ''nézettségen'' meg nem tudni mennyit dobna.

[Szerkesztve]

(#40) X@b3e válasza pisti (#39) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Ja, tök jó lenne, beírnád, hogy Nagy Béla, 120k, játék konfig és kidobná, hogy mit vegyél :)
Érdekes lenne, csak ahány ember, annyi igény, szal vki a vga-n spórol, de t öbbség (sajnos) pl pont a tápon, szal nem tudom, hogy ezt hogy lehetne összehozni, de hajrá

(#41) didyman válasza Achill3uS (#26) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

És ez eladó lehet?

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#42) pisti válasza X@b3e (#40) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Nem konfig ajánlóra gondoltam, de persze az sem hülyeség. :)
Ahhoz meg lehet csinálni egy rövid leírást, amiben külön kiemeled a fontos irányelveket, pl. hogy tápon nagyon nem érdemes spórolni.
Egyébként úgy hogy 10k alatt vannak FSP-k is ennek nincs is már sok értelme, csak terjeszteni kell az igét. :)

(#43) Achill3uS válasza didyman (#41) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

mármint az enyém? :D kizárt :B

(#44) didyman válasza Achill3uS (#43) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A chieftec-re gondoltam..

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#45) G.I.JOE

G.I.JOE
(senior tag)
LOGOUT blog

520-ast hajkurásztam a múltkor egy hónapig, de senkinek nem jött, aztán befektettem egy core2-es rendszerbe, úgyhogy egy kicsit csúszik a vásárlás, de biztos hogy én is egy ilyen 520-ast dobok a gépbe nemsokára. :)) Itt van róla egy külföldi teszt is: [link]
A SilentPC-n, meg a legjobb 400+ -os tápnak írják, szal ahhoz képest hogy első próbálkozása a Corsair-nek, semmi mást nem vennék a ventis tápok közül jelen pillanatban! :R

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/h62i

(#46) Achill3uS válasza didyman (#44) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

hát az elég érdekesen hullott el.. egyszercsak fogta és nem inditotta el a gépemet többet.. 2 alaplappal is u.ezt csinálta, visszavittem garba, és az Alien-ben a teszter az orrom elött mutatta meg h müködik náluk (mondjuk joval gyengébb tesztkonfigon), hazavittem s megint nem :U ugyhogy meguntam a szórakozását és eladtam alkatrésznek..

(#47) venember83 válasza G.I.JOE (#45) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''első próbálkozása a Corsair-nek'' - ez elegge vicces... Tetszett olvasni a cikket? A tap elemi reszeihez a Corsairnek semmi koze. ;)

[Szerkesztve]

(#48) Leonyid84

Leonyid84
(kvázi-tag)

pont most akarok tápot venni, jelen állásban egy 400w-osnak hazudott codegennel szenvedek, reméljük még addig a pár napig nem fogja elpukkantani a gépem ...... :D

(#49) G.I.JOE válasza venember83 (#47) üzenetére

G.I.JOE
(senior tag)
LOGOUT blog

Persze, már hónapok óta ismerem a tápot, mivel ezt vadásztam úgy március környékén. Másként fogalmazok. Úgy kellett volna írnom hogy ugyan első, mondjuk akkor úgy, Corsair névvel piacra kerülő táp, de leginkább ezt venném a többi gyártó (átcimkéző) cég terméke helyett, akik már ''csináltak '' tápokat! Remélem így már nem találsz rajta fogást! :) Ha igen, akkor: :P

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/h62i

(#50) venember83 válasza G.I.JOE (#49) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem keresem en annyira a hibat, csak na, nagyon szemet szurt, h Corsair elso probalkozasa vagy nem tudom hogyan fogalmaztal :)) S utalom ezeket a cimkezomuhelyeket.
Pissz on ju :DDD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.