Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Vadállat a processzor. Nagyon erős lett. Egyetlen óriási baja van, ami nagyon megnehezítheti alkalmazását a notebookokban, és nem ítéli kihalásra az egymagos megoldást: az étvágya. Ez elég kellemetlen.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#2) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

Végre villantott az Intel. Már rég volt erre példa!:)

Intel & ATI

(#3) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

nem rossz, sőt akár még tetszik is :) nagyon kíváncsi vagyok, h mikor lesz Dual-Core Turion, mert ha komoly piacot akar az AMD szerezni, akkor többet kell olcsóbban kínálnia. márpedig ez a Core-Duo üt.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#4) xedos

xedos
(PH! addikt)

Segberúgnám az intelt, hogy egy átlagos TDP-t ad meg - nem maximálisat.
Mégis mennyi az annyi:
A francba! Meg akartam nézni a proci specifikációját...
PDF file -közli, hogy hibás rejtjelezési szótár...

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#5) atus33

atus33
(tag)

Cikkíróknak:

A megnövekedett fogyasztással kapcsolatban nézzétek már meg ezt itt, hátha köze van hozzá: [link]

. o O o .

(#6) Raymond válasza xedos (#4) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megneztem, nincs benne...

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#7) anulu válasza xedos (#4) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

igen... nem tartom korrekt dolognak én sem.

[Szerkesztve]

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#8) Renwick válasza atus33 (#5) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Egen, ezt én is néztem, de ez esebten az egyetlen eltávolíthatatlan USB-s periféria a webcam volt, ami azért önmagában még kevés ekkora eltéréshez.

Talán a windows jelenlegi ACPI-kezelésének és a noti béta BIOS-ának az együtthatója okozza ezt a problémát. Így vagy úgy, a végleges kereskedelmi példányoknál, más gyártók modelljeinél ki fog derülni, hol a turpisság... :)

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#9) xedos válasza Raymond (#6) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

A többi procinál van egy táblázat, ami a különféle órajelekhez tartozó feszt és fogyasztást írja. Itt nincs? Nem a product briefben, hanem a spec-ekben

(#10) atus33 válasza Renwick (#8) üzenetére

atus33
(tag)

Azt írja a linkelt cikk a nyitó oldal első mondatában, hogy bármilyen USB eszköz csatlakoztatása esetén lecsökken az aksis üzemidő, és a cikk szerint nem az eszköz fogyasztásának mértékében, hanem sokkal inkább. Valami olyanról lehet szó, hogy az a bizonyos elrontott windows driver megakadályozza a takarékosabb energiaszinteket USB eszköz jelenléte esetén.

Szal elvileg ezt egy USB-s egérrel, vagy egy 0 fogyasztású flash meghajtóval is elő lehet idézni. Kíváncsi lennék, hogy ha valahogy mégis ki tudnátok iktatni a webkamerát, akkor mennyit mérnétek.

[Szerkesztve]

. o O o .

(#11) Renwick válasza atus33 (#10) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Sajnos a webcam beépített, szal ezt nem lehet megoldani jelenleg. A cikket csak átfutottam, ám ha valóban valamilyen windows bugról van szó, akkor (hacsak nem lehetetlen elkészíteni valamely okból kifolyólag) jó eséllyel hamarosan számíthatunk javításra...

üdv

R.

(#12) Adi

Adi
(senior tag)
LOGOUT blog

Höhöhö, mekkora parasztvakítás már az a rajz, amin az osztott cache-t kritizálja! :DDD Mintha csak olyan balf*sz archiktektúrák léteznének, amik a 2 cache között a memóriabuszon át tudnak csak adatot cserélni... :U

Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

(#13) Adi válasza Renwick (#11) üzenetére

Adi
(senior tag)
LOGOUT blog

Valami ACPI-bug, ha jól rémlik, és tavaly július óta tud róla az MS és az Intel is. Legalábbis Slashdotról ez ugrik be most. :)

Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

(#14) jakobkacsa

jakobkacsa
(senior tag)

endlich egy magyar Centrino Duo bemutató, a megszokott PH! színvonalon.

chipset és WiFi-vezérlő fogyasztásáról/fogyasztásának változásáról lehet valamit tudni?

Dyslexia for cure found!

(#15) atus33 válasza Renwick (#11) üzenetére

atus33
(tag)

Na jó, de így a cikk félreérthető lehet, azt is gondolhatja valaki, hogy a duplamagos proci és az új chipset eszik ennyivel többet.

Gondolom, ha letiltjátok a webkamerát, az nem elég, de pl. az USB hubo(ka)t le lehetne tiltani, így a hibás drivert kiküszöbölnétek.

[Szerkesztve]

. o O o .

(#16) Renwick válasza atus33 (#15) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Mivel a gép már nincs nálunk, így sajna nem tudjuk megismételni a mérést.
A cikk úgy gondolom ebben a formában nem félrevezető, többször leírtuk, hogy valami szerintünk sem stimmelt, illetve ez alapján ne ítélkezzen senki a Centrino Duo energiatakarékossága felett.

üdv

R.

(#17) Renwick válasza jakobkacsa (#14) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

WiFi fogyasztás elméletileg csökkent, ki tudja mennyivel, a chipset viszont inkább nőtt, mint csökkent. Pontos adat asszem van az utóbbihoz, majd előszedem.

Szerk:
Meg is van: i915GM/PM: 6/5,5 W, i945GM: 9,8 W
i945PM-re nem találtam adatot.

üdv

R.

(#18) atus33 válasza Renwick (#16) üzenetére

atus33
(tag)

OK, végül is nem nagy ügy.

De nézd meg az 1. hsz-t! Ennyire volt eredményes a figyelmeztetés :)

[Szerkesztve]

. o O o .

(#19) Fori23

Fori23
(őstag)

Lehet, hogy nem idevaló, de előfordulhat még pár probléma az XP-ben, pl.: [link]

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#20) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

nem akarok kötekedni, de használhattátok volna ezt is:
rightmark cpu clock utility, ezzel ektiválhatóak a processzorban lévő energiatakarékos opciók windóz alatt, és állítgathatók is (persze, a gyárilag tiltottak nem, csak az engedélyezettek)

(#21) erdoke válasza Renwick (#8) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ők is két, a CPU kivételével szinte teljesen megegyező ASUS notit vizsgáltak, és egészen más eredményre jutottak: [link] (+ a következő két oldal).
A következtetésük is az fogyasztásügyileg, hogy jobb vagy azonos a Core Duo a megegyező órajelű 533-as Dothanhoz képest.

A cikkben szereplő ULV fogyasztási összevetés két okból is sántít, egyrészt mert a Yonah-ból még (?) nincs ULV variáns, másrészt a legalacsonyabb fogyasztású változatok között jelentős órajelkülönbség van (Dothan ULV max. 1,2 GHz, Yonah L 1,66 GHz!).
Tehát itt arról van szó, hogy vagy nem is lesz belőle ULV (a nevében is ''csak'' L), vagy majd később jön, amikor finomítottak a gyártáson, esetleg lesz újabb stepping.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#22) atosz

atosz
(őstag)

Csalodas. :( Felteve ha tenyleg nem volt vmi gikszer... A teljesitmeny viszont impozans. :)

(#23) erdoke válasza atosz (#22) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nézd meg az előzőben berakott linken a kiterjedt vizsgálatokat. ;)

(#24) Renwick válasza erdoke (#21) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Miért sántítana az összevetés?

Nem Dothan ULV-t hasonlítottam a Core Duo L-hez, hanem Dothan LV-t. Előbbi TDP-je 1,5 GHz-en 15 W, utóbbié 1,4 GHz-en 10 W.

üdv

R.

(#25) atosz válasza erdoke (#23) üzenetére

atosz
(őstag)

Igen neztem, igy mar jobban mutat a dolog. :)

(#26) jakobkacsa válasza erdoke (#21) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

halovány tipp, de lehet, hogy azért van a nagy különbség a két teszt kimenetelében, mert a W5F notik 945GM-mel, az A6J-k viszont 945PM-mel vannak szerelve? esetleg elképzelhető, hogy Windowsnak van valami gondja a PM-mel, míg a GM-mel nincs (bár ez egy kicsit furának tűnne)

Dyslexia for cure found!

(#27) Renwick válasza jakobkacsa (#26) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Más az ő tesztelési metodikájuk és más a miénk. Mi elsősorban a szélsőségeket vizsgáljuk, illetve tudjuk vizsgálni.
Ezen felül a nálunk összehasonlított két gép azért mégiscsak eltérő kiépítésű konfig volt, bármennyire is egyezett a CPU órajel, meg a memóriamennyiség és hozzávetőlegesen az akku kapacitása. Talán egy A6VA-val szerencsésebb lett volna összehasonlítani, de abból nem tart senki Pentium M 750-nel szerelt modellt...

üdv

R.

(#28) _cirmos_ válasza Renwick (#27) üzenetére

_cirmos_
(őstag)

Renwick, a Q4-ben bekapcsolt SMT vmi általános feature, vagy csak a játék sajátja? egyébként grat a teszthez, ismét színvonalas lett! a fogyasztás tényleg elszomorít, de biztosra veszem, hogy valami bug van a háttérben. az intel nem dobott volna piacra egy új mobil procit ilyen elszomorító fogyasztással. erről jut eszembe, az egymagos változatból is lesz L-es változat?

(#29) orbano

orbano
(PH! félisten)

Mikortól lesznek kaphatók ezek a procik? Láttam már tervben van több alaplap is hozzájuk (msi, aopen), csak még ugye sehol nem kapni. Gondolom pár hónap beletelik. Vagy tévedek?

A vér nem válik VAZZE!™

(#30) Renwick válasza orbano (#29) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Már lehet őket kapni.

üdv

R.

(#31) Renwick válasza _cirmos_ (#28) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

A Q4 SMT optimalizált játék, de ezt ki lehet kapcsolni.

üdv

R.

(#32) orbano válasza Renwick (#30) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

hol? :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#33) Renwick válasza orbano (#32) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Itthon egyelőre sehol, tőlünk nyugatabbra (Európában) viszont már több helyen van raktáron...

üdv

R.

(#34) sghc_toma

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

hi!

lehet, hogy ezt a ''Milyen notebbokot vegyek'' topicba kéne írni, de a tesztben szereplő gépről van szó, szal ide írom...

szerintetek az asus a6ja mennyire éri meg az árát? notebook.de-n 1479 euro.

most szeretnék venni notit, és eddig egy albacomp mobil optimo-n gondolkodtam, amibe saját procit(1.3ghz-es banias), saját hdd-t (40gb-os ibm), meg saját memót (798mb hynix) raknék. Ez így 300e-be kerülne..

csak hát most láttam ezt a tesztet, és megtetszett ez az asus.
meg hát asus-ról eddig rosszat nem hallottam, ellentétben az albacomp-pal...

in asm we trust

(#35) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

jó, hogy senkit nem érdekel amit írok, köszi tesztelők

(#36) xedos válasza xedos (#9) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Itthon meg tudtad nézni...
Max fogyasztásra azt írják: 1.1625V-1.3V 34A azaz 39.5W - 44.2W (SV)
Az érdekes az, hogy ugyanazt írják 1.66-tól 2.16Ghz-ig...

A low voltagera pedig 1V-1.215V 19A azaz 19W-23W

(#37) erdoke válasza Renwick (#24) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az nem azonos órajel, ráadásul az Intel féle TDP általában nem egyenesen arányos maximális fogyasztást jelent, ha eltérő magokat vetsz össze (lásd NetBurst vs. Banias valós fogyasztások vs. TDP-k arányai).

(#38) erdoke válasza orbano (#29) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Otthoni vegyes használatra (főleg ha jelentős a játék) mindenképpen bevárnám a Conroe/Merom párost. Lassan talán már a 64 bit miatt is megéri majd, bár már két éve ezt mondogatjuk...:(

(#39) Renwick válasza erdoke (#37) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Ember, ne idegeljél már, hol volt a cikkben szó maximális fogyasztásról a TDP kapcsán? :F
Az általad felhozott példát azért nem érzem teljesen helytállónak, mert a NetBurst procik és a Pentium M között jóval nagyobb a különbség, mint a Pentium M és a Core Duo között, de ezzel te is tisztában vagy úgy gondolom, úgyhogy nem is értem minek forszírozod ezt ennyire. Pláne mivel nyilván azzal is tökéletesen tisztában vagy, hogy az Intel a különböző órajelű mobil processzorainál típustól függően többnyire azonos TDP-értéket jelöl meg.

Nem tudjuk a processzorok valós fogyasztást, típus-TDP-t tudunk, az meg max. arra jó, hogy olyan következtetéseket vonjunk le belőle, mint ami a cikkben is szerepelt.

üdv

R.

(#40) Flashy válasza Sanya (#35) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

bizonyára a következő tesztben figyelembe fogják venni a tippedet, de a mostanival már nem tudnak mit kezdeni, ha hamut szórnak a fejükre és leborulnak előtted, az se segít már :)

http://flashy.blog.hu

(#41) orbano válasza erdoke (#38) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

szép gondolat, de addig mivel gépezek? :) jelenleg nincs asztali gépem :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#42) orbano válasza sghc_toma (#34) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

komolyan úgy érzed, hogy összehasonlítható a két notebook? ég és föld (az asus van felül) ;]

amúgy furcsa, hogy pont az a6-os szériában adnak ki egy ilyen gépet. Kicsit gyanús, megmondom őszintén... 300 nettónak még csak a közelében sem volt eddig a6-os gép, ez meg igencsak 300 felett lesz, a kinti árat elnézve...

[Szerkesztve]

A vér nem válik VAZZE!™

(#43) jakobkacsa válasza orbano (#42) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

mi ebben a ''furcsa'', vagy ''gyanús''?
A6J-n kívül itthon (egyelőre, nemsoká) V6J és W5F lesz elérhető Napás ASUS noti - ez is ''furcsa''?

Dyslexia for cure found!

(#44) sghc_toma válasza orbano (#42) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

nem érzem úgy, csak az albacomp-ban lévő x800xt nagyon vonzott. már lebeszéltem róla magamat.. kicsit még gyűjtögetek, aztán március végén megrendelem kintről az asus-t.

in asm we trust

(#45) orbano válasza jakobkacsa (#43) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Az furcsa csak, hogy A-s szériás noti ilyen drága és ilyen erős... a V6J már korrektebbül hangzik, bár nem tom, hogy az ultravékony kasztni hogy fogja hűteni ezeket a procikat, pláne, ha bent van mellette ugye egy x700 :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#46) orbano válasza sghc_toma (#44) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

jól döntöttél, bár serintem addigra itthon is lesznek ilyen notik (ha érdekel majd, keress meg... ez itt a reklám helye :B)

A vér nem válik VAZZE!™

(#47) orbano

orbano
(PH! félisten)

ja és egy hülye kérdés: jól látom, hogy lga775-ös tokozással is árulnak core duo procikat, raadasul egy t2300-as potom 70e ft euróban? :F

[link]

A vér nem válik VAZZE!™

(#48) sghc_toma válasza orbano (#46) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

jaja, én is belegondoltam, hogy március vége azért még elég messze van, lehet, h akkor már itthon is lesznek..
ha meglesz rá a pénzem, megkereslek :)

in asm we trust

(#49) jakobkacsa válasza orbano (#45) üzenetére

jakobkacsa
(senior tag)

V6J-ben GF Go7400 lesz/van
ha jól rémlik, itt a tesztben is megjegyezték, hogy az A6Ja sem melegedett különösebben
meg lehet azt oldani simán

Dyslexia for cure found!

(#50) orbano válasza jakobkacsa (#49) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

gf? jesszus :)) e felett elsiklottam...

az okés, hogy az a6 nem melegszik, de én a v6-ról beszéltem... az kicsit más tészta, sokkal vékonyabb, mint az a6-os és könnyebb is... már az m6-osnak is voltak gondjai a hangjával... ennek meg...

core due vs lga775 ügyben valami? :F

A vér nem válik VAZZE!™

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.