1.hsz. Szép!
MacBook, Mac Pro, iPhone The truth is out there.

1.hsz. Szép!
MacBook, Mac Pro, iPhone The truth is out there.

Szimpatikus kis izé. Szinte kapásbol kiválthat egy HTPC-t. Csak az ára..... Ez egy jobb vinyóval 100e körül van. Azért meg már jó sok dolgot lehet ám kapni...
''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''

ZSENIÁLIS!
Pont ilyenre lenne szükségem, főleg ha egy tv tuner is belefért volna. Csak háta az ára tényleg magas. Egy jó merevlemezes asztali íróval vetekszik.
ati.

A tv-tuner tényleg hiányzik, így sajnos nem helyettesíti teljes mértékben a HDD-s asztali írókat. Számomra még a nagyfelbontású videó felesleges egy pár évig, de egyébként nagyon tetszetős doboz.
Only a Sith deals in absolutes.
szerintem teljesen ok.
bár nem tudom a valódi hd rippekkel hogy bolodulva. Itt az ''mkv'' és az ehhez hasonlóra gondolok
Where you go how is up to you

Nem rossz, de sata fogadásra is alkalmassá tehetnék. De sztem lesz olyan is.
Pecsét és aláírás nélkül is hiteles...
Akkor nézzük, miért nem helyettesít egy HTPC-t.
Nincs benne:
- DVD író/olvasó,
- TV-tuner,
- gyárilag merevlemez se.
Ezek durván legalább annyiba kerülnek, mint maga a készülék. 150.000,- Ft körül pedig már egy HTPC is összehozható, főleg az ABIT új alaplapjával. Hozzávetőleges árak:
ABIT Fata1ity F-I90HD 25.000,- Ft [link]
Intel C2D E4300 BOX 42.000,- Ft
Hauppauge WinTV PVR150 tv-tuner 21.000,- Ft
Silverstone LC11M 219,- USD ~ 45.000,- Ft (az iMON VFD távirányító 25.000,- Ft-tal bent van a ház árában: [link])
Ez így kb. 135.000,- Ft.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
Nemtudom mennyire figyeltétek a chip gyártóját! Sigma Designs
-jó kis Realmagic Hollywood kártyák 
Nekem még megvan 

A DVD-írást, olvasást én nem hiányolom, a PC-ben már úgyis van DVD-író, ha valamit ki kell írni.
A merevlemezt se hiányolom, SATA-ra váltás esetén a régi PATA mehetne ebbe.
Akinek nagyon kell, USB-n rádughat egy külsős író-olvasót.
Evvel tönkre is vágva a kompaktságot, ergonómiát. 
De a TV-tuner még mindig hiányzik, s bizony a külső tunrek 20.000,- Ft-tól indulnak.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
+ HDD, + RAM + VGA + DVD-író, illetve ezek nagyon halk hűtése.
Ez egy lejátszó, nem HTPC. Meglévő merevlemezes író mellé ideálisnak tűnik, és merevlemezzel együtt 100e Ft alatt marad az ára. Ha 60e-ért vihető lenne, merevlemezzel is 80e alatti áron persz versenyképesebb alternatívát nyújtana. Meglátjuk, hogyan alakul az ára.
[Szerkesztve]
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
Látszik, a saját konfigomból indultam ki. 
Amúgy csak +HDD, +RAM, +ODD kell hozzá, mivel integrált alaplapi VGA már van (Radeon x700).
HDD: 16.000,-
RAM (1GB): 20.000,-
ODD: 8.000,-
Ezekkel együtt is jóval 200.000,- Ft alatt marad.
[Szerkesztve]
kíváncsi lennék egy usb2.0-s ext tunerrel tudna-e kezdeni valamit.esetleg pl. egy Aver külső egységhez.
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet
Kb. egálban van egy 160 GB-os HDD-s felvevő és egy ilyen lejátszó kütyü egy jobbfajta HTPC-vel. Ha valakinek már megvan a felvevője, jobban jön ki anyagilag is, és talán kevesebb helyen elfér a cucc.

Elkerülte a figyelmemet, vagy valóban nem volt szó, hogy magyar feliratot hogyan jelenít meg?

Biza, erről nem sok szó esett, pedig nagyon fontos dolog. Már azt is nehéz volt megtalálni a gyártó honlapján, hogy milyen feliratfájlokat tud megjeleníteni. Azért ezt megnézhették volna a tesztelők (magyar ékezetek, stb.).
[Szerkesztve]
A tévedés joga fenntartva.
hát,talán a dvdjátékosok fórumán egy hasonló sigma chipes asztali lejátszót kellene megnézni,az hogy boldogul az ékezetes feliratokkal.
szerk:link [link]
[Szerkesztve]
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

Az USB-s tuner kezelése tényleg érdekes lenne, de nem tartom valószínűnek.
Viszont a legkisebb testvér, az MviX 4000U az Amazon.com-on már 150USD-től kapható, itthon az 5000U-t találtam csak, 40.000 Ft-ért. Ez elég kedvező ajánlat, ha nincs szükséged HD felbontásra.

[link]
Lekéstem a szerkesztésről.
Itt azt írja, srt, sub, sri feliratokat tud megjeleníteni.

Meg a gigabites lannak is látnám értelmét. Tán még a FW-800-nak is. Meg ha nem csak fehérben lenne, mert szép, hogy ékszerdoboz, de nagyon elüthet a környezetétől.
Nem lenne hülyeség mondjuk egy dupl-aszéles variáció DVD-RW-vel és TV-tunerrel szerelve.
Egy vinyó teljesen elég, ATA is pont jó, felesleges bele nagyobb adatátviteli sebesség vinyó terén. Egy duplaszéles állítva a nagyképernyős TV mellett éppen elférne, nagyon tetszik. 
Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...
Köszi a linket
nagyon finom cuccok vannak it..hú..

Zseniális volt, bárkinek is pattant ki az agyából. Gondolom majd jönnek ezerrel a konkurensek, de nehéz lesz, ha ennyire átgondolt, jól támogatott termékről van szó.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Méghogy mindent lejátszik... 
Megnéztem a weboldalukon. Nem ismeri se az .ogm se az .mkv konténer-formátumokat. Nem tudja lejátszani a h264-es videókat. A HE-AAC hangot szintén nem. Nem boldogul a .ssa/.ass feliratokkal. Emellett nem ismer semmilyen lossless audio formátumot (flac, ape, AppleLossless, stb...).
Majd szóljatok ha tud annyit mint a ffdshow meg a VSFilter. 
en most raktam ossze htpc-t, igaz nem eppen abba valo hazba, kb ebbol az arbol jottem ki de mintha tobb mindenre lenne hasznalhato egy PC.
28k - Antec NSK 3300
21k - gigabyte s939 lap int gef6150-el TV out, HDTV out
17k - 1gb ram
8k - DVD iro
13k - 160gb vinyo (ez mar megvolt)
12k - 3200+ (ezis mar megvolt regi gepbol selejtezve)
15k - logitech s510 media desktop remote
ez osszesen volt 110k korul. Es mindent visz,
Asszem nem maradt ki semmi, tv tunert leszamitva, amire nem volt szukseg, tv-bol ugyse veszunk fel semmit, tuner meg van a tvben 

nekem a dension jutott róla eszembe. de a lossless audio támogatás nagyon kéne beléjük. kár, h. nincs felvevő funkció. ha dvd író nem is, de egy olvasó beleférhetett volna. de gondolom, ha usb-s lejátszóról viszi a dolgokat, akkor egy benq joybee 610-t is rá lehet kötni. az meg olvassa a dvd lemezt, cf/md dolgokat. de a hálózati funkciók (föleg a vezetéknélküli) nagyon praktikus. ha tudna rögzíteni (meg talán tuner is) akkor lenne igazán tuti.
cserépkályha, kemence, tűzhely építés, ésszerű feltételekkel --- sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?
Jól látom, hogy nem ismeri a h.264/x-264/AVC kódolást, és az .mkv konténert? Bajos, a legtöbb HD-s film ma így érhető el.
Igazabol az ilyen cikkeket azzal kellene kezdeni, hogy mi az, amit nem tud a lejatszo, mert mostanaban ez a legfontosabb. Raadasul ha tenyleg nem tudja a h.264-et, akkor azon a firmware sem segit, mert a dekoder chipnek kellene ismernie.
Falsus in uno, falsus in omnibus.
Ezt hiányoltam én is... PH!-s teszttől szokatlan, hogy nincs 1000 darabra szedve.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Ez nem rossz cucc!Ára magas,de tudásához képest,szerény.
Ellenben miért kényelmetlen gépen filmezni?Sztem kifejezetten kényelmes megoldás.
''Ellenben miért kényelmetlen gépen filmezni?''
Egyreszt eleg macera odacipelni a nappaliba, aztan altalaban nincs taviranyitoja, lenyegesen lassabban bootol be, mint egy lejatszo, ilyenek.

Ugyan az a baj ezzel, mint az osszes celhardware eszkozzel. Egy uj dologgal sem boldogul.
Igazabol jelenleg az egesz HTPC dolog rettenetesen kompromisszumos:
1. Ha az ember valami HW megoldast hasznal, akkor az biztos nem tud kezelni vmi olyan formatumot, ami kellene
2. Ha meg epit egy HTPC-t, az baromi sok penzbe kerul, meg csak a szivas van vele (hangos, nem szep, az SW-t konfiguralgatni kell)
[Szerkesztve]

biztos jön majd valami konkurens vagy utód ami már ezeket is orvosolja 
amúgy én a tuner - tuner kapcsolati - felvételt hiányolom legjobban 
ha ezeket orvosolják, hát eskü veszek egyet, mer' amúgy szép és jó! 
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

Ez a legjobb:
majd jöttek sorjában a DVD-ripek (nem tudjuk, hogy kerültek a merevlemezre)
Nekem is ez volt az első feature, amit hiányoltam, mert arányaiban lassan több a h264/AVC content, mint az MPEG2 (720i felett). Így nem nevezném HD-lejátszónak az eszközt...
Igaz, nincs leírva konkrétan, hogy nem tudja. Van róla negatív teszt?
Bye:
Ga

dabadab:
htpc
- nem drágább mint egy ilyen hardveres megoldás
- jól megválasztott komponensekből nem hangos
- szivás/konfigolás: ideális esetben 1x kell megcsinálni
''nem drágább mint egy ilyen hardveres megoldás''
Olyan gep, ami megbirkozik az 1080p h.264-nel, fekvo mATX hazban van es max egy ventillator huti?... Haaat, nem nagyon fog beleferni a 65k + AFA keretbe, HDD nelkul se.
[Szerkesztve]
De, kimaradt az operációs rendszer és a többi, esetleg fizetős szoftver ára...

Sztem profi cucc, nem értek egyet a telhetetlen fórumtársakkal 
Kivéve persze a tv-tuner hiányát
Ha belefért volna ebbe az árba egy tuner is simán best-buy lenne a cucc,de nekem így is nagyon szimpatikus 
[Szerkesztve]
egy fotos kérdésem lenne, ha már annyira HDztek és előkerült a cikkben is a nem tudom h került a HDD-re cucc
szóval x264-et le tud játszani a kicsika 720p minőségben, mert ahhoz egy 3000+-os AMD sem árt, szóval támogatja ezt a codec-et?

Van mar tobb hasonlo player is a piacon, pld Fujitsu-Siemens (Activy 150), Philips, Apple@tv
Amugy az ebayen egy svajci gyerek arul egy darabot (hdd nelkul) pillanatnyilag 120 Euron all 

a jatekosok foruma alapjan h264-et NEM tud lejatszani
[Szerkesztve]
Bocs, igen, kezeli. Sőt, jön majd hozzá állítólag magyar nyelvű menü is...
üdv
R.
I see you blaming each other -- And I love you still

Érdekes kütyü, de az ára szerintem hamar 30e körülire fog esni.
linkek:
http://www.mvixusa.com/
http://www.mvixusa.com/product.php?product=mx760&page=specs
ilyen proc van benne:
SEM8621L
http://www.sigmadesigns.com/public/Products/EM8620L/EM8620L_series.html
modjuk itt már a 8622-nél tartanak.
itt ugye van ilyen hogy:
The EM8620L family provides highly-integrated solutions for products requiring high-definition MPEG-4.10 (H.264)!!!!, SMPTE 421M (VC-1), WMV9, MPEG-4.2 and MPEG-2 decoding.
de magánál a készülék speckónál nincs.

ÉS a .mkv kiterjesztésű fájlokkal mi a helyzet? Ugyanis sz.tem a hd-ripek 99%a ilyen kiterjesztésben érhető el a neten.
Egy tetszoleges Linux disztro + MythTV = 0 Ft. Add hozza 
.mkv támogatás még nincs tudtommal. Nem tudom, hogy később lesz-e, sztem beletették volna már, ha meg tudnák oldani. H.264-et pedig a következő generációs cucc fog tudni a forgalmazó szerint.
üdv
R.
I see you blaming each other -- And I love you still

Apple -nek lesz egy ilyen cucca:
http://www.apple.com/appletv/specs.html
állítólag ez is 70e körül lesz.