Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) aeroxr

aeroxr
(fanatikus tag)

1.hsz. Szép!

MacBook, Mac Pro, iPhone The truth is out there.

(#2) biga

biga
(senior tag)

Szimpatikus kis izé. Szinte kapásbol kiválthat egy HTPC-t. Csak az ára..... Ez egy jobb vinyóval 100e körül van. Azért meg már jó sok dolgot lehet ám kapni...

''Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét!''

(#3) ati888

ati888
(fanatikus tag)

ZSENIÁLIS!

Pont ilyenre lenne szükségem, főleg ha egy tv tuner is belefért volna. Csak háta az ára tényleg magas. Egy jó merevlemezes asztali íróval vetekszik.

ati.

(#4) Obi-1 válasza ati888 (#3) üzenetére

Obi-1
(őstag)

A tv-tuner tényleg hiányzik, így sajnos nem helyettesíti teljes mértékben a HDD-s asztali írókat. Számomra még a nagyfelbontású videó felesleges egy pár évig, de egyébként nagyon tetszetős doboz.

Only a Sith deals in absolutes.

(#5) pubwart válasza ati888 (#3) üzenetére

pubwart
(senior tag)
LOGOUT blog

szerintem teljesen ok.

bár nem tudom a valódi hd rippekkel hogy bolodulva. Itt az ''mkv'' és az ehhez hasonlóra gondolok

Where you go how is up to you

(#6) Zoli329

Zoli329
(PH! addikt)

Nem rossz, de sata fogadásra is alkalmassá tehetnék. De sztem lesz olyan is.

Pecsét és aláírás nélkül is hiteles...

(#7) róland

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor nézzük, miért nem helyettesít egy HTPC-t.

Nincs benne:

- DVD író/olvasó,
- TV-tuner,
- gyárilag merevlemez se.

Ezek durván legalább annyiba kerülnek, mint maga a készülék. 150.000,- Ft körül pedig már egy HTPC is összehozható, főleg az ABIT új alaplapjával. Hozzávetőleges árak:

ABIT Fata1ity F-I90HD 25.000,- Ft [link]
Intel C2D E4300 BOX 42.000,- Ft
Hauppauge WinTV PVR150 tv-tuner 21.000,- Ft
Silverstone LC11M 219,- USD ~ 45.000,- Ft (az iMON VFD távirányító 25.000,- Ft-tal bent van a ház árában: [link])

Ez így kb. 135.000,- Ft.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#8) tomi_mod

tomi_mod
(senior tag)
LOGOUT blog

Nemtudom mennyire figyeltétek a chip gyártóját! Sigma Designs :) -jó kis Realmagic Hollywood kártyák :R
Nekem még megvan :P

(#9) Obi-1 válasza róland (#7) üzenetére

Obi-1
(őstag)

A DVD-írást, olvasást én nem hiányolom, a PC-ben már úgyis van DVD-író, ha valamit ki kell írni.

A merevlemezt se hiányolom, SATA-ra váltás esetén a régi PATA mehetne ebbe.

Akinek nagyon kell, USB-n rádughat egy külsős író-olvasót.

Evvel tönkre is vágva a kompaktságot, ergonómiát. :)

(#10) róland válasza Obi-1 (#9) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De a TV-tuner még mindig hiányzik, s bizony a külső tunrek 20.000,- Ft-tól indulnak.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#11) erdoke válasza róland (#7) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

+ HDD, + RAM + VGA + DVD-író, illetve ezek nagyon halk hűtése.
Ez egy lejátszó, nem HTPC. Meglévő merevlemezes író mellé ideálisnak tűnik, és merevlemezzel együtt 100e Ft alatt marad az ára. Ha 60e-ért vihető lenne, merevlemezzel is 80e alatti áron persz versenyképesebb alternatívát nyújtana. Meglátjuk, hogyan alakul az ára.

[Szerkesztve]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#12) róland válasza erdoke (#11) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Látszik, a saját konfigomból indultam ki. :DDD

Amúgy csak +HDD, +RAM, +ODD kell hozzá, mivel integrált alaplapi VGA már van (Radeon x700).

HDD: 16.000,-
RAM (1GB): 20.000,-
ODD: 8.000,-

Ezekkel együtt is jóval 200.000,- Ft alatt marad.

[Szerkesztve]

(#13) Balinov válasza Obi-1 (#4) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

kíváncsi lennék egy usb2.0-s ext tunerrel tudna-e kezdeni valamit.esetleg pl. egy Aver külső egységhez.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#14) erdoke válasza róland (#12) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kb. egálban van egy 160 GB-os HDD-s felvevő és egy ilyen lejátszó kütyü egy jobbfajta HTPC-vel. Ha valakinek már megvan a felvevője, jobban jön ki anyagilag is, és talán kevesebb helyen elfér a cucc.

(#15) thaler2

thaler2
(senior tag)

Elkerülte a figyelmemet, vagy valóban nem volt szó, hogy magyar feliratot hogyan jelenít meg?

(#16) bogabi válasza thaler2 (#15) üzenetére

bogabi
(tag)

Biza, erről nem sok szó esett, pedig nagyon fontos dolog. Már azt is nehéz volt megtalálni a gyártó honlapján, hogy milyen feliratfájlokat tud megjeleníteni. Azért ezt megnézhették volna a tesztelők (magyar ékezetek, stb.).

[Szerkesztve]

A tévedés joga fenntartva.

(#17) Balinov válasza bogabi (#16) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hát,talán a dvdjátékosok fórumán egy hasonló sigma chipes asztali lejátszót kellene megnézni,az hogy boldogul az ékezetes feliratokkal.

szerk:link [link]

[Szerkesztve]

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#18) Obi-1

Obi-1
(őstag)

Az USB-s tuner kezelése tényleg érdekes lenne, de nem tartom valószínűnek.

Viszont a legkisebb testvér, az MviX 4000U az Amazon.com-on már 150USD-től kapható, itthon az 5000U-t találtam csak, 40.000 Ft-ért. Ez elég kedvező ajánlat, ha nincs szükséged HD felbontásra.

(#19) Obi-1 válasza Balinov (#17) üzenetére

Obi-1
(őstag)

[link]

Lekéstem a szerkesztésről.

Itt azt írja, srt, sub, sri feliratokat tud megjeleníteni.

(#20) macilaci78 válasza Zoli329 (#6) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Meg a gigabites lannak is látnám értelmét. Tán még a FW-800-nak is. Meg ha nem csak fehérben lenne, mert szép, hogy ékszerdoboz, de nagyon elüthet a környezetétől.
Nem lenne hülyeség mondjuk egy dupl-aszéles variáció DVD-RW-vel és TV-tunerrel szerelve.
Egy vinyó teljesen elég, ATA is pont jó, felesleges bele nagyobb adatátviteli sebesség vinyó terén. Egy duplaszéles állítva a nagyképernyős TV mellett éppen elférne, nagyon tetszik. :)

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#21) Balinov válasza Obi-1 (#19) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszi a linket :R nagyon finom cuccok vannak it..hú..

(#22) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Zseniális volt, bárkinek is pattant ki az agyából. Gondolom majd jönnek ezerrel a konkurensek, de nehéz lesz, ha ennyire átgondolt, jól támogatott termékről van szó.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#23) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Méghogy mindent lejátszik... :o
Megnéztem a weboldalukon. Nem ismeri se az .ogm se az .mkv konténer-formátumokat. Nem tudja lejátszani a h264-es videókat. A HE-AAC hangot szintén nem. Nem boldogul a .ssa/.ass feliratokkal. Emellett nem ismer semmilyen lossless audio formátumot (flac, ape, AppleLossless, stb...).

Majd szóljatok ha tud annyit mint a ffdshow meg a VSFilter. ;)

(#24) Gabesz84

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

en most raktam ossze htpc-t, igaz nem eppen abba valo hazba, kb ebbol az arbol jottem ki de mintha tobb mindenre lenne hasznalhato egy PC.
28k - Antec NSK 3300
21k - gigabyte s939 lap int gef6150-el TV out, HDTV out
17k - 1gb ram
8k - DVD iro
13k - 160gb vinyo (ez mar megvolt)
12k - 3200+ (ezis mar megvolt regi gepbol selejtezve)
15k - logitech s510 media desktop remote

ez osszesen volt 110k korul. Es mindent visz,
Asszem nem maradt ki semmi, tv tunert leszamitva, amire nem volt szukseg, tv-bol ugyse veszunk fel semmit, tuner meg van a tvben :)

(#25) Cicero

Cicero
(őstag)

belsejéből még jöhetett volna pár kép. :R

(#26) jodován

jodován
(tag)

nekem a dension jutott róla eszembe. de a lossless audio támogatás nagyon kéne beléjük. kár, h. nincs felvevő funkció. ha dvd író nem is, de egy olvasó beleférhetett volna. de gondolom, ha usb-s lejátszóról viszi a dolgokat, akkor egy benq joybee 610-t is rá lehet kötni. az meg olvassa a dvd lemezt, cf/md dolgokat. de a hálózati funkciók (föleg a vezetéknélküli) nagyon praktikus. ha tudna rögzíteni (meg talán tuner is) akkor lenne igazán tuti.

cserépkályha, kemence, tűzhely építés, ésszerű feltételekkel --- sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?

(#27) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jól látom, hogy nem ismeri a h.264/x-264/AVC kódolást, és az .mkv konténert? Bajos, a legtöbb HD-s film ma így érhető el.

(#28) dabadab válasza dezz (#27) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igazabol az ilyen cikkeket azzal kellene kezdeni, hogy mi az, amit nem tud a lejatszo, mert mostanaban ez a legfontosabb. Raadasul ha tenyleg nem tudja a h.264-et, akkor azon a firmware sem segit, mert a dekoder chipnek kellene ismernie.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#29) Male válasza Cicero (#25) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt hiányoltam én is... PH!-s teszttől szokatlan, hogy nincs 1000 darabra szedve.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#30) Kain

Kain
(senior tag)

Ez nem rossz cucc!Ára magas,de tudásához képest,szerény.
Ellenben miért kényelmetlen gépen filmezni?Sztem kifejezetten kényelmes megoldás.

(#31) dabadab válasza Kain (#30) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''Ellenben miért kényelmetlen gépen filmezni?''

Egyreszt eleg macera odacipelni a nappaliba, aztan altalaban nincs taviranyitoja, lenyegesen lassabban bootol be, mint egy lejatszo, ilyenek.

(#32) Enszuke

Enszuke
(őstag)

Ugyan az a baj ezzel, mint az osszes celhardware eszkozzel. Egy uj dologgal sem boldogul.

(#33) dabadab válasza Enszuke (#32) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igazabol jelenleg az egesz HTPC dolog rettenetesen kompromisszumos:
1. Ha az ember valami HW megoldast hasznal, akkor az biztos nem tud kezelni vmi olyan formatumot, ami kellene
2. Ha meg epit egy HTPC-t, az baromi sok penzbe kerul, meg csak a szivas van vele (hangos, nem szep, az SW-t konfiguralgatni kell)

[Szerkesztve]

(#34) waverider válasza zsiga667 (#23) üzenetére

waverider
(senior tag)

biztos jön majd valami konkurens vagy utód ami már ezeket is orvosolja ;)

amúgy én a tuner - tuner kapcsolati - felvételt hiányolom legjobban :(

ha ezeket orvosolják, hát eskü veszek egyet, mer' amúgy szép és jó! :R

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#35) Lidi

Lidi
(fanatikus tag)

Ez a legjobb:

majd jöttek sorjában a DVD-ripek (nem tudjuk, hogy kerültek a merevlemezre)

:))

(#36) Ga válasza dezz (#27) üzenetére

Nekem is ez volt az első feature, amit hiányoltam, mert arányaiban lassan több a h264/AVC content, mint az MPEG2 (720i felett). Így nem nevezném HD-lejátszónak az eszközt...
Igaz, nincs leírva konkrétan, hogy nem tudja. Van róla negatív teszt?

Bye:
Ga

(#37) arty válasza dabadab (#33) üzenetére

arty
(senior tag)

dabadab:
htpc
- nem drágább mint egy ilyen hardveres megoldás
- jól megválasztott komponensekből nem hangos
- szivás/konfigolás: ideális esetben 1x kell megcsinálni

(#38) dabadab válasza arty (#37) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''nem drágább mint egy ilyen hardveres megoldás''

Olyan gep, ami megbirkozik az 1080p h.264-nel, fekvo mATX hazban van es max egy ventillator huti?... Haaat, nem nagyon fog beleferni a 65k + AFA keretbe, HDD nelkul se.

[Szerkesztve]

(#39) erdoke válasza Gabesz84 (#24) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

De, kimaradt az operációs rendszer és a többi, esetleg fizetős szoftver ára...

(#40) cannibal

cannibal
(fanatikus tag)

Sztem profi cucc, nem értek egyet a telhetetlen fórumtársakkal :P
Kivéve persze a tv-tuner hiányát :DDD Ha belefért volna ebbe az árba egy tuner is simán best-buy lenne a cucc,de nekem így is nagyon szimpatikus :R

[Szerkesztve]

(#41) gre3nwar

gre3nwar
(senior tag)
LOGOUT blog

egy fotos kérdésem lenne, ha már annyira HDztek és előkerült a cikkben is a nem tudom h került a HDD-re cucc

szóval x264-et le tud játszani a kicsika 720p minőségben, mert ahhoz egy 3000+-os AMD sem árt, szóval támogatja ezt a codec-et?

(#42) hbooo

hbooo
(újonc)

Van mar tobb hasonlo player is a piacon, pld Fujitsu-Siemens (Activy 150), Philips, Apple@tv

Amugy az ebayen egy svajci gyerek arul egy darabot (hdd nelkul) pillanatnyilag 120 Euron all :DDD

(#43) hbooo válasza gre3nwar (#41) üzenetére

hbooo
(újonc)

a jatekosok foruma alapjan h264-et NEM tud lejatszani

[Szerkesztve]

(#44) Renwick válasza thaler2 (#15) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Bocs, igen, kezeli. Sőt, jön majd hozzá állítólag magyar nyelvű menü is...

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#45) siva

siva
(tag)

Érdekes kütyü, de az ára szerintem hamar 30e körülire fog esni.

linkek:
http://www.mvixusa.com/
http://www.mvixusa.com/product.php?product=mx760&page=specs

ilyen proc van benne:
SEM8621L
http://www.sigmadesigns.com/public/Products/EM8620L/EM8620L_series.html
modjuk itt már a 8622-nél tartanak.

itt ugye van ilyen hogy:
The EM8620L family provides highly-integrated solutions for products requiring high-definition MPEG-4.10 (H.264)!!!!, SMPTE 421M (VC-1), WMV9, MPEG-4.2 and MPEG-2 decoding.

de magánál a készülék speckónál nincs.

(#46) thaler2 válasza Renwick (#44) üzenetére

thaler2
(senior tag)

ÉS a .mkv kiterjesztésű fájlokkal mi a helyzet? Ugyanis sz.tem a hd-ripek 99%a ilyen kiterjesztésben érhető el a neten.

(#47) dabadab válasza erdoke (#39) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy tetszoleges Linux disztro + MythTV = 0 Ft. Add hozza :)

(#48) Renwick válasza thaler2 (#46) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

.mkv támogatás még nincs tudtommal. Nem tudom, hogy később lesz-e, sztem beletették volna már, ha meg tudnák oldani. H.264-et pedig a következő generációs cucc fog tudni a forgalmazó szerint.

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#49) siva

siva
(tag)

Apple -nek lesz egy ilyen cucca:

http://www.apple.com/appletv/specs.html

állítólag ez is 70e körül lesz.

(#50) he7edik. válasza Lidi (#35) üzenetére

he7edik.
(őstag)

majd jöttek sorjában a DVD-ripek (nem tudjuk, hogy kerültek a merevlemezre) directed by KOVI ;] :DDD

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.