Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Gaben01

Gaben01
(senior tag)

Hát ezt is megértük,külön táp a vga-knak :(
A szokásos korrekt tesztért köszönet,ráadásul remekül rávilágít arra is,hogy ez csak egy szokásos fölösleges marketing termék.

http://9gag.com/ A függőség garantált.

(#2) Remington

Remington
(őstag)

kiváncsi vagyok hány hülye fogja megvenni :U

(#3) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Arra talan jo hogy ha valakinek mar kikandikal a haz elejen peldaul egy Coolermaster venti vezerlo es homersekletjelzo panel, egy DVD iro es egy Audigy/X-Fi elolapi panel es meg szeretne valamit tenni a negyedig 5,25'' helyre akkor a problema megoldva :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

Hmm...érdekes de legfőképp tanulságos.Ez is minőségi áru de mint kiderült:józan gondolkodás mellett- felesleges.

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#5) PirosHello válasza Remington (#2) üzenetére

PirosHello
(fanatikus tag)

Remélem sokunknak több esze van annál....:) Sztem aki olvassa a tesztet, az nem veszi meg...
Persze világításra jó....;)

[Szerkesztve]

"Soha ne jelentsd ki, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."

(#6) Zolaash

Zolaash
(senior tag)
LOGOUT blog

Mielőtt bekapcsolom a gépet, leszólok Paksra, hogy indítsanak el még egy reaktort... :C

Értékelés

Létezik egy olyan probléma, melyre egyfajta megoldást jelent a kiegészítő VGA-táp, de ez a megoldás távolról sem a legjobb. Aki olyan konfigurációt állítana össze, mellyel nem bír el egy 400 wattos táp, az minden bizonnyal már alapból is egy erősebb áramforrásban gondolkodna, hiszen manapság nagy divat vészesen eltúlozni a hardverkomponensek fogyasztását. Mai tesztünk megmutatta, hogy nemcsak a 600 wattos, de a jól kivitelezett 430 wattos tápegység is minden probléma nélkül elbírja a legforróbb processzort és kettőt a legéhesebb videokártyából. Ha belegondolunk, hogy az Athlon 64, Core 2 Duo processzorok még levesebbet esznek, és nagyon kevesen használnak két VGA-t, akkor a 430 wattos táp is fölöslegesnek tűnhet
.

[Szerkesztve]

Híven, becsülettel, vitézül! "Menni kell, ha nehéz maradni, egy helyben ülve nem lehet haladni!"

(#7) kbalage2

kbalage2
(fanatikus tag)

4. bekezdés: aktív FPC -> PFC
A cucc meg egyértelműen marketing-szülemény :D

0. lépés: google

(#8) footy

footy
(senior tag)

Sajnos egy újabb parasztvakítás. :(
Nem tudnék olyan helyzetet mondani, ahol hasznát lehetne venni a cuccnak. Nem baj valaki úgyis megveszi. ;]

Liter

(#9) Fecow

Fecow
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A kép felső részén látható az EMI (elektromágneses impulzus)
Nekem ennél a résznél egyből a mátrix jutot az eszembe! :DD

Nyergeld meg a nagyot

(#10) bagyulajuve

bagyulajuve
(őstag)

hahaha

Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

(#11) bit_vector

bit_vector
(tag)

Egy kis hiba az alkatrészazonosításban: a bordán nem három tranzisztor van, csak kett + 1 dióda. Főleg, hogy látszik a képen, hogy csak két lába van (amúgy általában a Qxxx tranzisztort, a Dxxx pedig diódát jelöl).

Viszont, hogy minek ez is? háát, nem tudom. Amennyiért adják, ha azt a ZS-t hozzáadom egy táp árához, izmosabbat veszek. Egyben. Jót. Nemolcsón. Mindegy :D

üdv.

Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/

(#12) Remington válasza bagyulajuve (#10) üzenetére

Remington
(őstag)

igen ez egy tömör vélemény amiben benne van a lényeg:D

(#13) Kain

Kain
(senior tag)

Egy újabb fölösleges termék.Legalább a teszt jó!Kösz PH!

(#14) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na, ide aztan tenyleg beillik az alairasom :D
Inkabb nem fuzok semmit a termekhez (cikk jo, grat!) mert nem szeretek csunyan beszelni/irni, embereket kulonbozo kellemetlen helyekre kuldozgetni....

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#15) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez csak a hiszékeny US emberkéknek fog kelleni, akiknek enyi pénz nem számít.

(#16) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az a szomorú, hogy az FSP is beállt parasztot vakítani.... :(

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#17) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

Kis elirast vettem eszre, amikor leirjak hogy mi lathato a tap hatuljan : ''Jobbra látható a kétszer hatos, melyből majd a VGA-k kapják az energiát...'' Ez balravan es nem jobbra.

(#18) venember83 válasza Szten Márs (#16) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Manapsag parasztvakitani iparag, uzlet, aki nem all be az moralis gyozelmet ugyan arat, de ez a befektetoket tulsagosan nem erdekli...

[Szerkesztve]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#19) stol válasza Szten Márs (#16) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A szürke dobozos PNF szériából nem is fog meglni, a piros dobozos Q-Tec mellett :DDD

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#20) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Nem elég, hogy felesleges, drágább mint a kisebb táp. ;] Azért jó, hogy ilyet is lehet kapni. ;)

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#21) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

én azt mondom amennyi gyik van a világon én is gyártanék ilyet az fsp helyében :DDD

amugy vga kártyának tényleg hülyeség viszont aki egy komoly darab peltierrel akar tuningolni és relativ kompakt gépet akar annak igenis franko lehet ez a szerkezet. megoldottam a nagy talányt, jöhettek nekem födijt osztani :DDD

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#22) Tithian

Tithian
(őstag)

Ugyan elég szűk rétegnek lenne rá tényleg szüksége, de legalább nem bóvli alkatrészekből van összerakva. Jó termék, csak a piaci igény nagy része mesterségesen gerjesztett.
Öröm látni, ahogy a 420-as táp gond nélkül elviszi az X1900XT párost. :)

</örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."

(#23) zotyesz66

zotyesz66
(fanatikus tag)

Namost nekem egy HP házam van, benne egy 340 W-os táppal, ami nem szabványos rögzítésű. Ha én egy brutál dualcore SLI/Xfire rendszert szeretnék ebbe a házba építeni (ami mellesleg elég jó szellőzésű) és nincs kedvem belemoddolni egy szabványos erős tápot, bizony jól jöhet egy ilyen kiegészítő.

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

(#24) Gergo_pet

Gergo_pet
(fanatikus tag)

Nos, nem az FSP az első aki ''beáll parasztvakitani''. Itt egy link, ahol mondjuk szó se róla egy elég brutális fogyasztású gépet raktak össze. [link] Egy Tagan 900 W-os tápot használnak, de olvasható az is, hogy a Nvidia a qvad sli-nek minimum 700 W-os tápot ajánl, tehát azért nem véletlen a dolog. Kicsit összedolgoznak a cégek, a videókártya gyártók is legalább 3x akkora tápot ajánlanak, mint amekkorára valóban szükség lenne.
Valaki emlitette a peltiert, ugy érzem tényleg csak az lehet az egyetlen értelmes felhaszálási mód, ha már valakinek nagyon nagyon tűl van hózva a gépe, qvad sli-je van és minimum 10 winyója.

A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!

(#25) venember83 válasza zotyesz66 (#23) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, veszel dualcore, procit, hozza lapot, 2 csucsvga-t s pont a haz meg a tap marad ki, tenyleg eleg valoszinu :U :U :U Ha ezt a piaci rest akarna az FSP kihasznalni, az eleg vicces lenne...

(#26) zotyesz66

zotyesz66
(fanatikus tag)

Márkás gépekbe nem raknak 400 W-os tápot, max talán 360-ast. Ez persze sokmindent elvisz, de ha vki talán egy 7950GX2-t vagy egy X1900XT-t akar belerakni a Delljébe vagy HP-jébe, már nagyon a határon mozoghat. És sokkal egyszerűbb berakni egy ilyet egy 5.25''-ös helyre, mint vacakolni egy tápcserével, ami jó eséllyel nem is szabványos és valószínűleg drágább is. De persze miért is nem vett eleve quad SLI-s Dellt?

(#27) zotyesz66 válasza venember83 (#25) üzenetére

zotyesz66
(fanatikus tag)

A márkás gépek piaca nem piaci rés, hanem 70-80% persze külföldön. Bemegy apuci és vesz egy Dellt és otthon a kölök rájön, hogy a GMA950-en nem igazán fut a WoW a TFT natív felbontásában. Ha már lúd, legyen kövér, megveszik a legjobb VGA kártyát, hát ehhez kell ez a táp.

(#28) venember83 válasza zotyesz66 (#27) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Es szerinted ha bemegy a szamtek uzletbe, akkor nem fognak ratukmalni 1 masik konfigot, vagy legalabbis tapot? biztos megelegszenek azzal, hogy eladnak 1 csucsvga-t a mitsemsejto szulonek meg koloknek...

(#29) CsendesMark

CsendesMark
(fanatikus tag)

SzVSz tök fölösleges termék

Kb 22000Ft ba kerülhet és csak 300Wot tud
inkább akkor egy másik FSP: FSP Epsilon 700W (kb 34000Ft)
az sokkal frankóbb bolt :)

vagy egy 1KWos táp olyan 700000 ért :)
(de kienk kell akkora batár táp??? :P )

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#30) rudi válasza CsendesMark (#29) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ott van a pontos ára a cikkben!

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#31) nemtommi válasza rudi (#30) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Nem néztétek meg véletlenül, hogy a gép összes áramfelvétele nőtt vagy csökkent-e a BoosterX használatával?
Érdekes, egy Mo.-on betiltott táplálékkiegészítő neve is BoosterX :)

(#32) zotyesz66 válasza venember83 (#28) üzenetére

zotyesz66
(fanatikus tag)

Ha már előzőleg megvettek egy másik gépet? Másrészt ott nem igazán vásárolnak számtek üzletben, inkább plázában. Meg kéne érteni, hogy a márkás gépek piaca ott sokkal-sokkal nagyobb. Csak az olyan hardverbuzik, mint mi, szerelik össze maguk a gépeiket. Más mindenki Dellt vesz, meg HP-t meg IBM-et. Aztán, ha vmire nem alkalmas, csak otthon derül ki és jön a bővítgetés. Ugyebár erre van a sok szép színes dobozos cucc, hogy eladja magát. Kint. Amerikában. Mert itthon mindenki, ha teheti, inkább olcsóbb OEM cuccot vesz.

(#33) venember83 válasza zotyesz66 (#32) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hat eppen ez az, h nem vesznek meg 1 vidkarit s beszerelik, meg nem foglalkoznak BoosterX-el, inkabb: ''jo lesz a gep csaladi gepnek, oszt a gyereknek veszunk 1 masikat'', mivel ha peldaul interneten veszik a dolgokat s konfiguraljak a gepuket (delltol nagyon is sokan neten vesznek gepeket) akkor konnyebb es egyszerubb netrol megvenni 1 masik gepet, mint meglevot fejleszteni, ahhoz azert pici szakertelem kell...

(#34) Gergő20

Gergő20
(tag)

szerintem az FSP marketing részlege minden dicséretet megérdemel :D:D
mert hogy a külön vga tápnak ez a teszből is kiderül semmi értelme de az FSP elmondhatja hogy mi gyártunk ilyet is.

(#35) CsendesMark válasza rudi (#30) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

ez érdekes, mindenesetre én az árát még korábban 1 hónapja néztem (google-val külföldön)
most is durván 90$-ért árulják (216FTos árfolammal nézve kb 19500Ft)
nem értem hogy akkor itt hogy lehet annyival olcsóbb...
(a mér nem inkább a procik vagy a VGAk olcsóbbak?)

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#36) zotyesz66 válasza venember83 (#33) üzenetére

zotyesz66
(fanatikus tag)

Ha már megvették a gépet éppenséggel bővíthetik, nem biztos, hogy azért rögtön másikat vesznek. Mindegy. Szerintem meglesz a piaca, ha nem is itthon. És dicséretes, hogy a műszaki megoldása igényes.

(#37) X@b3e válasza CsendesMark (#35) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Van eladó vízhűtésem egérpadhoz és SATA kábelhez. Érdekel vkit? ;]

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#38) Gergő20 válasza X@b3e (#37) üzenetére

Gergő20
(tag)

:C ott a pont

(#39) rudi válasza CsendesMark (#35) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A tuningcuccok árulói tudják, hogy a vásárlóik bizonyos mértékig őrültek, ezért mernek még extra hasznot is lehúzni rajtuk. Én a hazai árat partner nagyker szokásos haszonkulcsával számoltam.

(#40) vottokar

vottokar
(fanatikus tag)

A cikk jó :R , a cucc kivitelezésben és felépítésileg korrekt, de épeszűen felesleges. Épp ezért biztos lesz piaca. :)

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#41) Pipó

Pipó
(senior tag)

Szerintem jó cucc. Én pl. 5k-t bármikor megadnék érte. Kíváncsi lennék egyébként, hogy a proci hőmérsékletét mennyire befolyásolja, hogy pont rányomják a ventik a meleget. Azért 100W felett fogyasztanak a vga-k a tápon keresztül, ha dolgoznak.

[Szerkesztve]

Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb

(#42) rudi válasza Pipó (#41) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Látom, nem vagy képen a vattokkal, kicsit segítek. Az igaz, hogy a két VGA 100 wattot szívott ki a BoosterX 3-ból, de mivel annak hatásfoka 80-85% környékén van, a leszívott 123 wattból csak olyan 20-25 alakult át hővé, amit ezek a bordák és a két veit nagyon simán el tud vezetni. Ez az FSP móka nagyon jól meg van építve, csak nagyon kemény terhelésnél lehetne úgy felmelegíteni, hogy bármiben is befolyásolja a CPU hűtését.

(#43) rudi válasza vottokar (#40) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Könnyen lehet, hogy ezzel a felépítéssel találkozunk még a jövőben, mert sokkal elegénsabb lenne egy tápot alapból 12 voltosra tervezni, úgy mint a BoosterX 3-at, és a többi ágat csak ebből alakítani ki.

(#44) Enszuke

Enszuke
(őstag)

Kicsivel kisebb meretu, teljesitmenyu es aru lenne, en is vennek, egy minigephez.
[link]
Ezzel a tappal ki lehetne hagyni a normal tapegyseget.

(#45) vottokar válasza rudi (#43) üzenetére

vottokar
(fanatikus tag)

Hallottam már erről a dologról (szerintem pl. a te korábbi cikkeidben is :) ). Szimpatizálnék vele. Önös okból is. Lapul a szekrény mélyén egy ipari vezerlő tápja. Ha jól emlékszem min. 40A körül tud 12V-os ágon.

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#46) george11

george11
(PH! addikt)

Ennek talán barebone rendszereknél lehet igazán értemle.
Teszemazt van egy barebone(amiben egy elég lehetelen méretű,és teljesítményű táp van), és a paraszt akar bele egy izom VGA-t, akkor nem fogja elvinni a 250-300W-os táp, ilyenkor jó döntés lehet egy ilyen. (más kérdés,hogy áltanában ezekben a rendszerekben csak egy 5,25-ös hely van :DDD )

www.polirfelni.hu

(#47) rudi válasza george11 (#46) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha nem két X1900 XT-ről hanem két GF7800GT-ről van szó, és a proci nem Pentium D, hanem Core 2 vagy A64 X2, akkor bizony a barbone gép 300-as tápja röhögve el fogja bírni a konfigot, nem kell neki segítség. A Shuttle csinált is kimondottan SLI-s barbonet.

(#48) george11 válasza rudi (#47) üzenetére

george11
(PH! addikt)

Na igen,de még mindig ez tűnik(számomra) a legkézenfekvőbbnek. :F

www.polirfelni.hu

(#49) ploteus

ploteus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem 7800GT, Intel 630 prci feszemelssel, 1gb memória feszemeléssel, 200Gb sata Hdd, ez nem feszemeléssel : 400w FSP táppal zökkenőmentesen megy.

˘˘°°UP°°˘˘Szeresd az embereket...Hisz ők sem szeretnek téged...Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés!!

(#50) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok, mikor téved ide egy-két tápegységet (is) áruló emberke, és kezdi el osztani az észt az ellenkező irányban... ;]

[Szerkesztve]

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.