Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Dany007

Dany007
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hajrá, csak jöjjön már! :C
Kíváncsi vagyok milyen lehetőséget ad majd a PC-s kineckt a nem játék alapú szolgáltatásoknak.
Én speciel a komplett otthoni HTPC-t szeretném ezzel vezérelni. Leginkább hanggal. De mondjuk a mappák közti lapozás kézzel vagy hasonló mutatvány se jönne rosszul.

(#2) Sanya válasza Dany007 (#1) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

azért este a sötétben idegesítő lehet kalimpálni a levegőben, de az érzékelő nem visz semmit. Főleg, ha négerekről van szó.

(#3) joysefke válasza Sanya (#2) üzenetére

joysefke
(senior tag)

:D

Óvakodjatok az Ofotérttől, különösen a 112-es IV Ker István úti Ofotérttől. Fujitsu Siemens E7110 szereléséhez értő embert keresek (venti csere). PÜ légyszi

(#4) Dany007 válasza Sanya (#2) üzenetére

Dany007
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kis rasszista kinect :D Amúgy erre még nem gondoltam. De hangvezérlés még mindig ott van ilyen esetekben.
Na mind1 a lényeg, hogy én elsősorban nem játékra szeretném használni. Kicsit többet tud ez annál, hogy itt megálljunk. És én remélem ezt majd ki is használják PC-n.

(#5) Coccer

Coccer
(kvázi-tag)

Már vannak érdekes próbálkozások az oktatás, prezentálás, csoportmunka és egyéb területeken. Youtube-on találhatóak videók, illetve némi hír os volt nemrégiben ezek lehetséges felhasználási területeiről.

Kombinálva okostelefonnal, táblával, stb... ;) Érdekes koncepció, a játék meg flash. Egy golf utánozhatatlan élményt nyújt, vagy egy baseball. (persze sok más is, de szemléltetésnek elég ez

(#6) MZperX75

MZperX75
(őstag)

Szerettem volna én is egy hasonlót(ilyet)de nálam megoldhatatlan,illetve sok a vele született rendelenesség!
1. projektornál,ugye hová teszem?
2 ,ill a hely meglenne,de min 3m USB kábellel kötve.
így 50cm -és dolog kilőve,biztos laggolna rendesen.
3 a gépem a projektorom tetén van,máshová ezt el sem tudom képzelni.
Nálam ez sajna csak a jövő muzsikája :(((
(projektort 4m-ről nézem.)
4 el is felejtettem projektornál sötét is van :DDD

Ez csak olyan helyekre hatékony ahol a plazmaTV alatt van a PC (apáméknál)
De ez nem általános,csak Xbox360,Ps3,Wi szokott a TV alatt lenni,oda ez tökéletes.
Lehet inkább egy Xbox360-at kellene beszereznem,de akkor is ez a gond fenn álna,így hát kilőve.
(ha csak nem készül erre egy éjjel-látos is ,amiben ,mint a videókamerákon világít egy infra lámpa,így a problémát megoldottnak tekinteném. :U

[ Szerkesztve ]

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#7) engusz válasza Sanya (#2) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Működik sötétben is. Legalábbis a konzolos változat. Egyedül az erős fény (napsütés, ráirányított lámpa) tudja megzavarni.

(#8) GeneraL_XTX

GeneraL_XTX
(őstag)

A kérdés inkább hogy kell-e ez a PC-s piacnak.

gyanítom h nem.... :U :U

[ Szerkesztve ]

''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

(#9) MZperX75 válasza GeneraL_XTX (#8) üzenetére

MZperX75
(őstag)

szerintem sem :N

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#10) M@trixfan

M@trixfan
(őstag)

"Az USB-s összekötés kábele rövidebb lesz, amivel csökkenthető a beérkező adatok késleltetése..." Ez most vicc? A méterenként 3.3 nanoszekundum késleltetés tényleg sokat számít egy USB szabványú eszköznél és ilyen felhasználásnál.

Nem lehet, hogy ez már a következő Xbox-hoz is készül szép csendben, csak nem akarnak sok mindent elmondani róla egyelőre?

twitter: MatrixfanLive

(#11) Coccer válasza MZperX75 (#6) üzenetére

Coccer
(kvázi-tag)

Egy TT DH sorozat, Antec Remote, stb... máris szebb a nappali, mint egy ps3 vagy box360-al. ;)

Ám megértem az alapkoncepciód rendellenességeit az esetedben.

General: Én személy szerint örvendeztetem a dolgot, mert nem kell külön boxot venni píszí mellé... ;)

(#12) mikej95

mikej95
(tag)

Jön a jóvilág az only PC gamereknek. Kinect, win8 xbox kompatibilitás(talán visszamenőleg is). :) Micro$oft most vmi jót csinált.

-

(#13) fgordon válasza GeneraL_XTX (#8) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Dehogynem: majd Counter-Strike-ot ezzel irányítják LAN-on és NET-en a játékosok... :DD

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#14) ViZion válasza mikej95 (#12) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Micro$oft most vmi jót csinált."
Így van! Muhaha... Kinect izé, meg 27-es tapimonitor... win 8-al meg win tablet meg winmobil.
De "JÓ" lenne.
Bill, nem tudom mit tolsz, DE NE TEDD! :(

[ Szerkesztve ]

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#15) havasa válasza GeneraL_XTX (#8) üzenetére

havasa
(senior tag)

DE, a szimlátorosok fél kezüket odaadnák a head tracking-ért, a Kinnect-tel végre ez megoldódik.

(#16) ViZion válasza havasa (#15) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

...és ha pl. jobbra nézel, ott is van monitorod? Mert ha nincs, akkor nem értem mire jó.

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#17) Abu85 válasza M@trixfan (#10) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valszeg nem fogja a juzer érezni, de szám szerint mindenképpen jobb a rövidebb kábel.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#18) havasa válasza ViZion (#16) üzenetére

havasa
(senior tag)

Még nincs, de lesz. :D Egyébként egy monitorral is nagy feelinget ad a head tracking.
Nem is tudom lehet e játszani oldalra nézés nélkül(ir trackingem az van, csak nem használom, mert körülményes ezért jelenleg gombokkal nézelődök)

(#19) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Elképzeltem egy puszta kézzel irányított egérmutatót...

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#20) Elrood

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Kell.

Egész egyszerűen. Persze nem játékhoz, van pár hobbi fejlesztési ötletem.

Ráadásul még a mélységérzékelésén is csiszolnak egy kicsit, az szuper.

[ Szerkesztve ]

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#21) GeneraL_XTX válasza havasa (#15) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

Érdekes, a GT5-ben egy sima webkamera szintű cuccal is megoldották, kérdem én miért kéne ehhez a Kinect? Ha akarták volna, már rég meg tudták volna csinálni.

''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

(#22) Polllen

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor még egy ok, miért ne vegyek konzolt magamnak... Kellll:D (persze valami értelmes játékkal egyetemben... pl. új ghost recon:P)

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#23) GeneraL_XTX válasza Polllen (#22) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

ez casuel cucc, az életben nem fognak rá értelmes dolgot fejleszteni.

(#24) Polllen válasza GeneraL_XTX (#23) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ennek ha a fele igaz és élvezhető én már ellennék vele bármennyire is casual... ;)

(#25) GeneraL_XTX válasza Polllen (#24) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

ugyanmár ebben mi a jó? :U

egyébként pont ilyen típusú cuccokra alkalmatlan a Kinect. Hidd el, nekem van. Bár csak azért vettem hogy a család használhassa, én viszolygok tőle:)

(#26) Polllen válasza GeneraL_XTX (#25) üzenetére

Polllen
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ugyanmár mi a jó abban a játékban, amiben az avatárod játszik... :U (ugye milyen hülye kérdés)

Játszottam már kinect-tel, nem olyan vészes, de amíg nem lesznek rá ilyen szintű játékok, nem is veszek. Ha meg lesznek, nekem is lesz.

(#27) GeneraL_XTX válasza Polllen (#26) üzenetére

GeneraL_XTX
(őstag)

Ha meg lesznek, nekem is lesz.

Pont ezaz, hogy nem lesznek. A kinectet nem erre szánták sajnos.

(#28) vinibali válasza Sanya (#2) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

én úgy tudom valamilyen infranyalábokkal dolgozik, legalábbis youtubeos videó alapján kis zöld pöttyöket vetített szét. de ez a cuccos amúgy nem tud sokkal többet mint amennyibe kerül? mármint nagyon aránytalanúl?

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#29) DoItYourself

DoItYourself
(kvázi-tag)

Van már valami játék ami hivatalosan is támogatja PC-n a Kinectet? Nem HC játékra gondolok, hanem alkalmi ugrabugra, hadonászós, mozgásra ösztönző dolgokra kisebb gyerekeknek? Eddig egy Wii merült fel ötlet gyanánt, csak keresem a kibúvót...

(#30) Sanya válasza vinibali (#28) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

elvileg a négerekkel nagyon rosszul mutat, bár számuk kishazánkban még egész alacsony, főleg, akik megvennék ezt a terméket :D

(#31) Z10N válasza Sanya (#2) üzenetére

Z10N
(fanatikus tag)

A feltevesed nem helytallo, ugyanis infravoros lezer projektort es szenzort is hasznal a Kinect.

EVERYTHiNG THAT HAS A BEGiNNiNG HAS AN END..

(#32) Degeczi válasza Sanya (#2) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

miért írsz róla, ha nem is próbáltad? :F

a Kinect nem egyszerűen kamera (az csak másodlagos funkciója, külön érzékelővel)

elsődlegesen infravörös pöttyöket vetít ki, ami alapján 3D térképet állít föl magának, 1-2 cm-es pontossággal lemérve a testrészeid távolságát - tökmindegy, milyen bőrszínű vagy (és persze sötétben is ugyanolyan jól működik)...

[ Szerkesztve ]

(#33) spanyoll

spanyoll
(fanatikus tag)

Szvsz elég nagy fejlődést hoz ez majd a játékpiacban. Legalábbis remélem, hogy a játékgyártók valamivel komolyabb játékokat is portolnak majd pc-s kinectre...
Sőt igazából a játék része az csak egy dolog, ami igazán érdekes lehetne az egy kényelmi szempontbéli irányítás esetleg. Összeesküvés-elmélet ide vagy oda, nem lepne meg, ha a win9be majd anno lenne egy nagyobb rész, ami erre épülne (feltéve, hogy addigra ez elégég elterjedt lenne, eléggé olcsó, hogy mindenki hozzájusson, esetleg laptopokba beépítve -najó azért ennyire nem akarok elrugaszkodni a valóságtól :D - )

A lényeg, hogy várom már mint állat :DD

"A gondolkodó ember nem ismeri az „unatkozom” szót"

(#34) dezz válasza fgordon (#13) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CS-t? Tekintve a 100 ms nagyságrendű késleltetését, azt nem nagyon... (Bár elképzelhető, hogy PC-n kevesebb lesz, ha nagyobb számítási kapacitást allokálnak a számára. Illetve az is lehet, hogy az adott PC-től fog ez függeni...)

(#17) Abu85: A fenti mellett mit számít pár ns? 4-5 nagyságrendnyi (10000-100000x) különbség... Ezt egyébként senki sem érzi.

(#28) vinibali: Nem. Lásd alább, miért.

(#32) Degeczi: Ez ugyan nem állít fel semmit magának, a dobozkában csak egy spéci lézerpointer, egy infra- és egy sima kamera, plusz a mikrofon(ok?) vannak. A számításokat a host végzi. (Az eredeti tervezők beleterveztek egy DSP-t is, de a MS spórolásból kihagyta.) Ezért van tervbe véve ennek GPU-s gyorsítása is.

[ Szerkesztve ]

(#35) Degeczi válasza dezz (#34) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

most nem az volt a kérdés, h konkrétan az eszköz hozza-e létre a térképet, hanem hogy ezért nem zavarja meg a bőrszín vagy a sötét...

(#36) dezz válasza Degeczi (#35) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem számít, mi volt a kérdés, a leírásod félrevezető volt. Egyébként az 1-2cm-t sem hiszem, nem olyan sűrűek a kivetített pontok/vonalak.

[ Szerkesztve ]

(#37) Degeczi válasza dezz (#36) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

és mi volt a félrevezető? :F

ha utánanéznél a Kinect USB kommunikációjának, akkor látnád, h már maga az eszköz közöl mélységinformációt,
és a pontosságát is sok helyen lemérték már (csak egy példa), amiből kiderül, h a szokásos, 2-3 m-en belüli távolságnál az általam írt 1-2 cm-ről van szó, csak nagyobb távolságon romlik le

(#38) dezz válasza Degeczi (#37) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Leméri az egyes kivetített pontok távolságát, aztán raw adatként, ömlesztve küldi a hostnak. Ezzel utána még nagyon sok munka van.

Oké, az 1-2cm-ben igazad volt.

(#39) Degeczi válasza dezz (#38) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

és a kivetített pontok távolsága az a 3D térkép, amit említettem...

számolni való ettől még marad, mert ezt már a számítógép/Xbox próbálja összepárosítani a 2D színes képpel (mi a távolsága egy olyan pontnak, amit a színes kamera lát, ill. fordítva is: egy adott távolságú pontnak mi felel meg a képen) és persze föl kell ismerni, hol a játékos az adathalmazban - de az eszköz maga már előállított egyfajta 3D térképet, ezt írtam

talán félre érthetően, de nem félrevezetően

(#40) dezz válasza Degeczi (#39) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez egy depth map, amiből a host csinál első lépésben 3D mapet.

(#41) Degeczi válasza dezz (#40) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

a "depth map" egy max. 640x480-as tömb, ahol az egyes elemek mélységet tárolnak - vagyis a harmadik dimenziót!

akkor miért is kell okvetlenül kötözködni azon, ha 3D-t említek? :F

(#42) dezz válasza Degeczi (#41) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A depth mapet nem szokták 3D mapnek nevezni. Csak a z-t tartalmazza (ha az x, y-t vesszük a másik kettőnek), azt sem feltétlenül lineárisan. Ebből különféle számításokkal lesz 3D koordinátákat tartalmazó adathalom (az x, y meghatározásához a mátrixban elfoglalt hely mellett a távolságot is figyelembe kell venni, mert széttartóak a sugarak, plusz ha nem lineárisak a nyers z adatok, transzformálni kell, stb.). Ezután egyfajta zajszűrést is kell végezni.

Mindez így is még csak egy nagyon nyers adat.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.