Hajrá, csak jöjjön már! 
Kíváncsi vagyok milyen lehetőséget ad majd a PC-s kineckt a nem játék alapú szolgáltatásoknak.
Én speciel a komplett otthoni HTPC-t szeretném ezzel vezérelni. Leginkább hanggal. De mondjuk a mappák közti lapozás kézzel vagy hasonló mutatvány se jönne rosszul.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Sanya
(PH! kedvence)
azért este a sötétben idegesítő lehet kalimpálni a levegőben, de az érzékelő nem visz semmit. Főleg, ha négerekről van szó.

joysefke
(senior tag)

Óvakodjatok az Ofotérttől, különösen a 112-es IV Ker István úti Ofotérttől. Fujitsu Siemens E7110 szereléséhez értő embert keresek (venti csere). PÜ légyszi
Kis rasszista kinect
Amúgy erre még nem gondoltam. De hangvezérlés még mindig ott van ilyen esetekben.
Na mind1 a lényeg, hogy én elsősorban nem játékra szeretném használni. Kicsit többet tud ez annál, hogy itt megálljunk. És én remélem ezt majd ki is használják PC-n.

Coccer
(kvázi-tag)
Már vannak érdekes próbálkozások az oktatás, prezentálás, csoportmunka és egyéb területeken. Youtube-on találhatóak videók, illetve némi hír os volt nemrégiben ezek lehetséges felhasználási területeiről.
Kombinálva okostelefonnal, táblával, stb...
Érdekes koncepció, a játék meg flash. Egy golf utánozhatatlan élményt nyújt, vagy egy baseball. (persze sok más is, de szemléltetésnek elég ez

MZperX75
(őstag)
Szerettem volna én is egy hasonlót(ilyet)de nálam megoldhatatlan,illetve sok a vele született rendelenesség!
1. projektornál,ugye hová teszem?
2 ,ill a hely meglenne,de min 3m USB kábellel kötve.
így 50cm -és dolog kilőve,biztos laggolna rendesen.
3 a gépem a projektorom tetén van,máshová ezt el sem tudom képzelni.
Nálam ez sajna csak a jövő muzsikája 
(projektort 4m-ről nézem.)
4 el is felejtettem projektornál sötét is van 
Ez csak olyan helyekre hatékony ahol a plazmaTV alatt van a PC (apáméknál)
De ez nem általános,csak Xbox360,Ps3,Wi szokott a TV alatt lenni,oda ez tökéletes.
Lehet inkább egy Xbox360-at kellene beszereznem,de akkor is ez a gond fenn álna,így hát kilőve.
(ha csak nem készül erre egy éjjel-látos is ,amiben ,mint a videókamerákon világít egy infra lámpa,így a problémát megoldottnak tekinteném. 
[ Szerkesztve ]
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

engusz
(PH! nagyúr)
Működik sötétben is. Legalábbis a konzolos változat. Egyedül az erős fény (napsütés, ráirányított lámpa) tudja megzavarni.

GeneraL_XTX
(őstag)
A kérdés inkább hogy kell-e ez a PC-s piacnak.
gyanítom h nem....

[ Szerkesztve ]
''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

MZperX75
(őstag)
szerintem sem 
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

M@trixfan
(őstag)
"Az USB-s összekötés kábele rövidebb lesz, amivel csökkenthető a beérkező adatok késleltetése..." Ez most vicc? A méterenként 3.3 nanoszekundum késleltetés tényleg sokat számít egy USB szabványú eszköznél és ilyen felhasználásnál.
Nem lehet, hogy ez már a következő Xbox-hoz is készül szép csendben, csak nem akarnak sok mindent elmondani róla egyelőre?
twitter: MatrixfanLive

Coccer
(kvázi-tag)
Egy TT DH sorozat, Antec Remote, stb... máris szebb a nappali, mint egy ps3 vagy box360-al. 
Ám megértem az alapkoncepciód rendellenességeit az esetedben.
General: Én személy szerint örvendeztetem a dolgot, mert nem kell külön boxot venni píszí mellé... 

mikej95
(tag)
Jön a jóvilág az only PC gamereknek. Kinect, win8 xbox kompatibilitás(talán visszamenőleg is).
Micro$oft most vmi jót csinált.
-

fgordon
(senior tag)
Dehogynem: majd Counter-Strike-ot ezzel irányítják LAN-on és NET-en a játékosok... 
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
"Micro$oft most vmi jót csinált."
Így van! Muhaha... Kinect izé, meg 27-es tapimonitor... win 8-al meg win tablet meg winmobil.
De "JÓ" lenne.
Bill, nem tudom mit tolsz, DE NE TEDD! 
[ Szerkesztve ]
Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

havasa
(senior tag)
DE, a szimlátorosok fél kezüket odaadnák a head tracking-ért, a Kinnect-tel végre ez megoldódik.
...és ha pl. jobbra nézel, ott is van monitorod? Mert ha nincs, akkor nem értem mire jó.
Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu
Valszeg nem fogja a juzer érezni, de szám szerint mindenképpen jobb a rövidebb kábel.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

havasa
(senior tag)
Még nincs, de lesz.
Egyébként egy monitorral is nagy feelinget ad a head tracking.
Nem is tudom lehet e játszani oldalra nézés nélkül(ir trackingem az van, csak nem használom, mert körülményes ezért jelenleg gombokkal nézelődök)
Elképzeltem egy puszta kézzel irányított egérmutatót...
http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung
Kell.
Egész egyszerűen. Persze nem játékhoz, van pár hobbi fejlesztési ötletem.
Ráadásul még a mélységérzékelésén is csiszolnak egy kicsit, az szuper.
[ Szerkesztve ]
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

GeneraL_XTX
(őstag)
Érdekes, a GT5-ben egy sima webkamera szintű cuccal is megoldották, kérdem én miért kéne ehhez a Kinect? Ha akarták volna, már rég meg tudták volna csinálni.
''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9
Akkor még egy ok, miért ne vegyek konzolt magamnak... Kellll
(persze valami értelmes játékkal egyetemben... pl. új ghost recon
)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

GeneraL_XTX
(őstag)
ez casuel cucc, az életben nem fognak rá értelmes dolgot fejleszteni.
Ennek ha a fele igaz és élvezhető én már ellennék vele bármennyire is casual... 

GeneraL_XTX
(őstag)
ugyanmár ebben mi a jó? 
egyébként pont ilyen típusú cuccokra alkalmatlan a Kinect. Hidd el, nekem van. Bár csak azért vettem hogy a család használhassa, én viszolygok tőle
Ugyanmár mi a jó abban a játékban, amiben az avatárod játszik...
(ugye milyen hülye kérdés)
Játszottam már kinect-tel, nem olyan vészes, de amíg nem lesznek rá ilyen szintű játékok, nem is veszek. Ha meg lesznek, nekem is lesz.

GeneraL_XTX
(őstag)
Ha meg lesznek, nekem is lesz.
Pont ezaz, hogy nem lesznek. A kinectet nem erre szánták sajnos.
én úgy tudom valamilyen infranyalábokkal dolgozik, legalábbis youtubeos videó alapján kis zöld pöttyöket vetített szét. de ez a cuccos amúgy nem tud sokkal többet mint amennyibe kerül? mármint nagyon aránytalanúl?
BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

DoItYourself
(kvázi-tag)
Van már valami játék ami hivatalosan is támogatja PC-n a Kinectet? Nem HC játékra gondolok, hanem alkalmi ugrabugra, hadonászós, mozgásra ösztönző dolgokra kisebb gyerekeknek? Eddig egy Wii merült fel ötlet gyanánt, csak keresem a kibúvót...

Sanya
(PH! kedvence)
elvileg a négerekkel nagyon rosszul mutat, bár számuk kishazánkban még egész alacsony, főleg, akik megvennék ezt a terméket 

Z10N
(fanatikus tag)
A feltevesed nem helytallo, ugyanis infravoros lezer projektort es szenzort is hasznal a Kinect.
EVERYTHiNG THAT HAS A BEGiNNiNG HAS AN END..

Degeczi
(PH! addikt)
miért írsz róla, ha nem is próbáltad? 
a Kinect nem egyszerűen kamera (az csak másodlagos funkciója, külön érzékelővel)
elsődlegesen infravörös pöttyöket vetít ki, ami alapján 3D térképet állít föl magának, 1-2 cm-es pontossággal lemérve a testrészeid távolságát - tökmindegy, milyen bőrszínű vagy (és persze sötétben is ugyanolyan jól működik)...
[ Szerkesztve ]

spanyoll
(fanatikus tag)
Szvsz elég nagy fejlődést hoz ez majd a játékpiacban. Legalábbis remélem, hogy a játékgyártók valamivel komolyabb játékokat is portolnak majd pc-s kinectre...
Sőt igazából a játék része az csak egy dolog, ami igazán érdekes lehetne az egy kényelmi szempontbéli irányítás esetleg. Összeesküvés-elmélet ide vagy oda, nem lepne meg, ha a win9be majd anno lenne egy nagyobb rész, ami erre épülne (feltéve, hogy addigra ez elégég elterjedt lenne, eléggé olcsó, hogy mindenki hozzájusson, esetleg laptopokba beépítve -najó azért ennyire nem akarok elrugaszkodni a valóságtól
- )
A lényeg, hogy várom már mint állat 
"A gondolkodó ember nem ismeri az „unatkozom” szót"
CS-t? Tekintve a 100 ms nagyságrendű késleltetését, azt nem nagyon... (Bár elképzelhető, hogy PC-n kevesebb lesz, ha nagyobb számítási kapacitást allokálnak a számára. Illetve az is lehet, hogy az adott PC-től fog ez függeni...)
(#17) Abu85: A fenti mellett mit számít pár ns? 4-5 nagyságrendnyi (10000-100000x) különbség... Ezt egyébként senki sem érzi.
(#28) vinibali: Nem. Lásd alább, miért.
(#32) Degeczi: Ez ugyan nem állít fel semmit magának, a dobozkában csak egy spéci lézerpointer, egy infra- és egy sima kamera, plusz a mikrofon(ok?) vannak. A számításokat a host végzi. (Az eredeti tervezők beleterveztek egy DSP-t is, de a MS spórolásból kihagyta.) Ezért van tervbe véve ennek GPU-s gyorsítása is.
[ Szerkesztve ]

Degeczi
(PH! addikt)
most nem az volt a kérdés, h konkrétan az eszköz hozza-e létre a térképet, hanem hogy ezért nem zavarja meg a bőrszín vagy a sötét...
Nem számít, mi volt a kérdés, a leírásod félrevezető volt. Egyébként az 1-2cm-t sem hiszem, nem olyan sűrűek a kivetített pontok/vonalak.
[ Szerkesztve ]

Degeczi
(PH! addikt)
és mi volt a félrevezető? 
ha utánanéznél a Kinect USB kommunikációjának, akkor látnád, h már maga az eszköz közöl mélységinformációt,
és a pontosságát is sok helyen lemérték már (csak egy példa), amiből kiderül, h a szokásos, 2-3 m-en belüli távolságnál az általam írt 1-2 cm-ről van szó, csak nagyobb távolságon romlik le
Leméri az egyes kivetített pontok távolságát, aztán raw adatként, ömlesztve küldi a hostnak. Ezzel utána még nagyon sok munka van.
Oké, az 1-2cm-ben igazad volt.

Degeczi
(PH! addikt)
és a kivetített pontok távolsága az a 3D térkép, amit említettem...
számolni való ettől még marad, mert ezt már a számítógép/Xbox próbálja összepárosítani a 2D színes képpel (mi a távolsága egy olyan pontnak, amit a színes kamera lát, ill. fordítva is: egy adott távolságú pontnak mi felel meg a képen) és persze föl kell ismerni, hol a játékos az adathalmazban - de az eszköz maga már előállított egyfajta 3D térképet, ezt írtam
talán félre érthetően, de nem félrevezetően
Ez egy depth map, amiből a host csinál első lépésben 3D mapet.

Degeczi
(PH! addikt)
a "depth map" egy max. 640x480-as tömb, ahol az egyes elemek mélységet tárolnak - vagyis a harmadik dimenziót!
akkor miért is kell okvetlenül kötözködni azon, ha 3D-t említek? 
A depth mapet nem szokták 3D mapnek nevezni. Csak a z-t tartalmazza (ha az x, y-t vesszük a másik kettőnek), azt sem feltétlenül lineárisan. Ebből különféle számításokkal lesz 3D koordinátákat tartalmazó adathalom (az x, y meghatározásához a mátrixban elfoglalt hely mellett a távolságot is figyelembe kell venni, mert széttartóak a sugarak, plusz ha nem lineárisak a nyers z adatok, transzformálni kell, stb.). Ezután egyfajta zajszűrést is kell végezni.
Mindez így is még csak egy nagyon nyers adat.