Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz VMatteo #18949 üzenetére

    Egyszer volt szerencsém szétszedni egy Z3C-t, babra munka, kifejezetten rühellem azokat a telefonokat bontani, amelyekhez hőlégfúvó kell. Mázlim volt, mert csak egy zárlatos akksit kellett cserélni, így az LCD részhez nem kellett nyúlni. Amúgy ettől függetlenül nem lehetetlen feladat, kézügyesség és DIY rutin nagy előny.

    Hozzávalók:
    1. Hőlégfúvó, 1-2 cm-es szűkítő fejjel. Hajszárító NEM jó! Ha celsilusra állítható, az óriási előny, ha nem, akkor érdemes úgy beállítani, hogy kb 1 cm távolságból kb. 120-150 fok közötti legyen a kiáramló levegő hőmérséklete.Ehhez egy olcsó és később is használható hőmérő hasznos cucc.
    2. Egy műanyag feszítőkből és pattintó fejből álló készlet+ragasztó szett, ha már vannak ilyen szerszámaid, akkor elég a ragasztót megvenni. Ha van csipeszed külön előny, de anélkül még lehet dolgozni.
    3. Egy olyan asztallap, aminek a felülete nem műanyag, kényelmesen tudj szerelni rajta, plusz ha van egy jó íróasztal lámpád, azt is érdemes bevetni.

    Fontos:
    - Jó alaposan figyeld meg a lépéseket ebben a videóban, egész rutinosan dolgozik a srác.
    - Legyél óvatos, a túl sok hő miatt az LCD panel belső struktúrája sérülhet, ha nem kap elég meleget akkor pedig szétszedéskor elrepedhet a hátlap vagy a digitizer.
    - Csak ott melegíts, ahol a videóban látod, tehát a panelek széleinél, egyenletesen mozgasd a hőlégfúvót, hogy szépen eloszoljon a hőmennyiség.
    - Fém szerszámokat kerüld, vagy óvatosan.
    - Összeszerelés előtt a régi ragasztókat távolítsd el amennyire óvatosan tudod, és ügyelj hogy az újak pontosan legyenek illesztve.
    - A ragasztó gyártója mondja meg, hogy a teljes kötés hidegen vagy melegen jön létre. Azaz kell-e fúvózni a végén is.

    Sok sikert hozzá! :)

    Update: a májusban ajánlott 3M ragasztónál a fentebb linkelt kész lapok jobb megoldásnak tűnnek. Előbbivel úgy kell dolgozni mintha tapétáznál és valószínűleg az újabb sokkal nehezebben válik el, mivel homogén felületet alkot. Más telefonoknál használom a 3M szalagot szorgalmasan, de ha lehet kapni komplett ragasztó lapot, felesleges meló.

    [ Szerkesztve ]

    Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

Új hozzászólás Aktív témák