Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gerner1

    veterán

    válasz Seaby #35855 üzenetére

    Többek között, én is ezért tartottam meg mindkét S5 -öt. Ez a 6-os android érdekes, hogy néhány esetben panaszt okoz. Nálunk pl. minden oké. Talán a kamera lett némileg funkció szegényebb, de mást nem tudnék felírni, pedig lehet, hogy van még, csak nekünk nem tünt fel.
    A 6-os frissítéssel kapcsolatban olvastam, hogy előfordulhat, nem megfelelően üríti ki a cache -t a készülék, a frissítés alatt, és után (tehát Lolli -ról -> MM -re). Ez miatt később, a nagyobb átmeneti tárazást igénylő folyamatok befagynak/beragadnak, a SoC pedig erőlködik. Ez okozhat app, vagy készülék fagyást, random újraindulást, melegedést, és nagyobb mértékű akku merülést. Aztán, általában jön 1-2 user általi újraindítás, de az csak a be/leragadt folyamatot szünteti meg, és csak tüneti a kezelés, vagy az sem, mert a cache mérete, továbbra is nagyobb mértékben foglalt.
    Érdemes tehát mindent lementi a készülékről SmartSwitch -csel -> microSD -re. Majd csinálni egy FR-t, és Odinnal ismét felrakni a legfrisebb 6-os verziót. Majd az első betöltés után Recovery mód, és wipe data, és wipe cache, majd restart. Ezek után, SmartSwitch ~10-20 perc alatt vissza adja a korábbi, belakott állapotot az appokkal, beállításokkal, stb együtt.
    Ez így nem sok idő, és ha továbbra is vannak anomáliák, vagy még mindíg nem szimpi, akkor jöhet a downgrade, és mivel még megvan a rendszer mentés microSD -n, SmartSwitch -csel ismét hamar visszakapod a belakott állapotot.

    Az S7E -n, is havonta egyszer indokoltá válik a chache ürítése. Átlagosnak mondható felhasználó vagyok, tehát egy intenzívebbnél, indokolt lehet hetente ez a művelet, vagy akár sűrűbben ...

Új hozzászólás Aktív témák