Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Markizmark

    addikt

    válasz thamasz #12937 üzenetére

    Ha "árnyékos" helyen vagy akkor felcsavarja a teló az adóteljesítményt, hogy megtartsa a kapcsolatot, ezért merül jobban.
    A nagyobb adóteljesítmény pont nem egészséges. Bár se pro se kontra nincs bebizonyítva semmi.

    Off:
    Nagyfeszültségű terek közelében megnő a leukémia esélye, ez már valamennyire bizonyított.
    Pl. trafóház (22/0,4kV , 11/0,4kV) vagy 132 és 400kV-os távvezeték közelében élni nem a legjobb (a falvak közti 22kV-s is már tud ciripelni ködös időben...) .
    Minden váltakozó feszültségű vezeték/kábel körüli sugárzás/térerő ugyanaz az elektromágneses sugárzás, mint a mobiloké, csak az 50Hz-es, nem GHz tartományú, viszont sokkal "erősebb" (V/m-ben mérve), mint a telefonoké.

    Van egy kis hiszti az 5G miatt, mert hogy az már erősen GHz tartományú (a sugárzás energiája a frekvenciával nő) IS LEHET, de nem mindegyik erre fenntartott tartomány ilyen, lesz 1000MHz körüli is. Városokban ahol kisebb területen kell ellátni több készüléket ott nagyobb frekvencián dolgoznak, de ennek a hatótávja kisebb. Míg vidéken inkább a 800MHz-es tartományú 4G a használatos. Ez kevésbé gyors, de nagyobb területet tud ellátni 1 torony. Ugyanez lesz a helyzet az 5G-vel is.

    De mondom, ezekben a kommunikációs tartományokban még nincs bizonyítva semmi, sem az, hogy káros, sem az, hogy nem. Majd amikor az Y és Z generáció megöregszik, akkor talán ki tudunk mutatni valamit. Elég fiatal még ez a tudomány.

    Az ilyen clickbait cikkeket pedig óvatosan kell kezelni, mert egyik telefon sem lehet nálunk forgalomban, ami túllépi az EU-ban megengedett sugárzási küszöböt.

    Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.

Új hozzászólás Aktív témák