Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szumo

    senior tag

    Többen kérték, ha megoldom a headset problémámat, akkor jelezzek.

    Recsegett a múlt héten vett darab, és hát elég vacak hangja is volt, ezért visszamentem a boltba, ahol vettem. A garanciális ügyintéző srác nagyon készséges volt, hisz hasonló problémával küzd, mint itt sokan mások is. Felkészülten mentem, jó pár cikkszámot kigyűjtve, hogy ne maradhassak hoppon. Jó párat kiterítettünk az asztalra, próbálgattuk, és sajnos meg kellett állapítani, hogy mindnek ugyan az a baja, fel van cserélve a gnd és a mic kábele, amiről részletesebben Laci4 cikkéből tájékozódhatunk. Itt jegyzem meg, hogy köszönet a cikkért! Aztán abban maradtunk, hogy elhozok egy cseredarabot, az először linkelt headsetből, majd nézegetve a lehetőségeket, úgy döntöttem, hogy megpróbálkozok én is a vezetékek átforrasztásával.
    Ezért elhoztam egy másik headset-et is. Szakmámból kifolyólag, ha már szét van szedve, nem jelent nagy problémát két vezeték átforrasztása. Gyorsan átfutottam a cikket hazaérve, és nekiálltam a kapcsolós rész szétszedésének. Szerencsére nem volt ragasztva, így köröm segítségével óvatosan szétvettem a mikrofonos részt, és megejtettem a következő forrasztást:

    A G és az OT jelzésű vezetékek megfordítása jelentette a leírás alapján a kánaánt, de

    Nem oda kellett forrasztani a G ről levett vezetéket, hanem az M jelű forrpontra
    A műanyag felek, ezután gond nélkül össze pattinthatók, és a headset tökéletesen működik.
    Egy kicsit hosszúra sikerült, de remélem hasznos. Én úgy döntöttem, hogy az öreg megszokott HMP-77 füles részét használom, az új szerzeménnyel, nekem annak a hangja jobban bejön.

    Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

Új hozzászólás Aktív témák