Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • harry3

    őstag

    válasz balazsbence #17099 üzenetére

    Megelőztek.

    Itt a leírás:

    1. Holland 2.3.5-ös rom telepítése.

    2. Kernel telepítése. Töltsük le az itt található CF-Root-S5830-v3.7-b84.zip-et és a CF-Root-S5830_ext4-v1.3u3.apk-t és csak a zipet másoljuk az SD kártyára. Lépjünk be a recoverybe és telepítsük fel. Indítsuk újra a telefon. Ezzel feltelepítettünk egy egyéni, már előre rootolt kernelt és a CWM Recoveryt.

    3. Tweakek telepítése. Amit én használtam: LagFree V3, Turbo Boost 8.5, Beats Audio. CWM Recoveryből simán telepíteni kell. Indítsuk újra a telefont.

    4. Most telepítsük a CF-Root-S5830_ext4-v1.3u3.apk-t és nyissuk meg válasszuk a Convert to ext4-et.

    5. Root böngésző telepítése(pl.: Root Explorer:én ezt használtam, Root Browser)

    6. Töltsd le az alábbi zip-et, ez tartalmazza a témát és a Galéria3D-t. Ki kell comagolni és fel kell másolni a memóriakártyára.

    7. Magyarázat: A framework-res.apk, twframework-res.apk rendszerfájlok telepítése nem csak egyszerűen a fájlok lecserélésével történik, mivel olyan fájlokat kell lecserélni, ami éppen használatban van. Minden fájt, amit a system mappába áthelyezünk a jogosultságot rw-r-r kell írni, addig a rendszer nem látja, ezért ha egyből lecseréljük, akkor nem hogy a jogosultságot nem tudjuk átállítani, hanem a rendszer használhatatlan lesz.

    Módszer: Először a SystemUI.apk-t kell áthelyezni. Ezt nyugodtan egyből lehet másolni a helyére: tartsuk rajta az ujjunkat és válasszuk ki a másolást. Másoljuk a system/app mappába, írjuk felül az eredetit. Be kell állítani a jogosultságokat. Tartsuk rajta az ujjunkat és válasszuk a Permissions opciót, állítsuk erre: rw-r-r.
    Indítsuk újra a telefont.

    Most következik az előbb említett két fájl bonyolultabb másolása. Bármelyik fájlal kezdhetünk. Tartsuk rajta az ujjunkat és válasszuk ki a másolást. Lépjünk egyet vissza a gyökérkönyvtárba(ahol a sys, system, sd card mappa van), és másoljuk oda. Az a lényeg, hogy ne az SD kártyán legyen, mert ott nem tudunk jogosultságot állítani. Csináljuk meg ezt a másik fájlal is. Most mindkettőnél állítsuk be a jogosultságokat: rw-r-r. Válasszuk ki mindkét fájlt(multiple select) és másoljuk őket a system/framework mappába, a telefon újraindul, kell pár másodperc, ha esetleg nem akkor indítsuk újra. Már az új témát láthatjuk.

    8. A galéria kicserélése. Egyszerűen másoljuk a Gallery3D.apk-t a system/app mappába, írjuk felül az eredetit. Állítsuk át a jogosultságot: rw-r-r. Töröljuk az alatta lévő Gallery3D.odex fájlt és indítsuk újra a telefont.

    9. Remélem érthető volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák