Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) kocian

kocian
(lelkes újonc)

Végre, vártam már erre a tesztre és pont holnap jön meg a 4870-em. :DD

[ Szerkesztve ]

(#2) Max3l

Max3l
(tag)

Szép kis teszt lett szokás szerint :R

A munka az nem farok, így effektíve állhat napokig is

(#3) KoPy89 válasza kocian (#1) üzenetére

KoPy89
(kvázi-tag)

Mert ettől a teszttől jobb lesz a kártya amit rendeltél?;)

(#4) juliabrilke válasza KoPy89 (#3) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Nem, de vígasztalhatja magát, hogy nem is volt olyan drága. :DDD

Egyébként a szokásos megszokott minőségű teszt! Köszi! :R

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#5) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

A nagy ATI-nVidia versengésről érdemes elolvasni ezt a kis cikket, mindenki döntse el hogy ez igaz vagy sem: [link]

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#6) Balika911

Balika911
(PH! kedvence)

Jó kis kártyák ezek a 4870-esek. Azt hiszem, megvárom belőlük az egy gigás változatot, valahogy azt érzem, hogy azok lesznek az igaziak! :)

(#7) WiZARD

WiZARD
(őstag)

40ezer a 4850 és 60ezer a 4870? hol éltek ti?

34 meg 54ezer inkább.

**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

(#8) Gregorius

Gregorius
(őstag)

Nagy az én dilemmám... Jó ideje egy 9600GT-vel szemeztem, erre jön a 4850, és nem kellene rá vészesen többet költeni... Az egyetlen dolog, ami visszatart, hogy 9600GT-ből van passzív, nem tom 4850-nél technikailag van-e a dolognak realitása...

[ Szerkesztve ]

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#9) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ebből a cikkből még jobban látszik, hogy kicsit túlárazottak, még így is a gtx-ek.
Ez a 4870 kellemes csalódás, hogy őszinte legyek kicsivel rosszabbra számítottam.

Így viszont 2 dolognak is örülhetünk. Aki ilyet vesz az annak, hogy 50K körül kap egy remek kártyát, aki nv-t választ az annak, hogy ez a kari a 4850 után, még jobban le kell, hogy nyomja a gtx-ek árait, illetve a kisebb nv kártyákét is.

(#10) adalbert1

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a HD 48xx széria eléggé átrendezte a piacot. Mindenesetre jó hogy megint lehet normális áron jó teljesítményű kártyát venni.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#11) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

"biztosra vehető, hogy a GTX-ek még gyorsulni fognak a később kiadott meghajtóprogramokkal, ahogy ugyanez elképzelhető a Radeonokról is."

Tehát: az NV biztosan gyorsul, a Radeon nem biztos hogy gyorsul.

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#12) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszönet ezért a csodás tesztért :R

nekem csak annyi hozzáfüznivalóm volna,h remélem jó drivert csinálnak hozzá....és persze nem felejtik el az előző szériát birtoklókat sem!
igaz nekem 3870X2-m van,de driver terén alul maradtam.talán amit a 4870 X2 alá produkálnak...talán annak egy módosított változata..reménykedem benne!!

horvathkrisz:..jogos,de nincs kizárva a gyorsulás!nézzük a pozitív oldalát :U

[ Szerkesztve ]

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#13) Nikitan

Nikitan
(lelkes újonc)

Milyen procival teszteltetek?? Nem találom a táblázatban..

Kicsit off: Hogyan lehet lemérni egy konfigurációt hogy mennyit fogyaszt idle és terhelt állapotban? Szoftveresen vagy kell hozzá vmi "hardver" is???

[ Szerkesztve ]

(#14) Xirtam válasza horvathkrisz (#11) üzenetére

Xirtam
(PH! addikt)

Épp , hogy fog ugyanis az ATI sokkal jobban DRIVER függő mint az nVidia! :K

Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

(#15) LGLuke válasza horvathkrisz (#11) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem a nagyobb gyorsulást a Radeonoktól várhatjuk, hiszen az a frissebb termék. Ha akkora bugok lennének a meghajtó progikban, az NV már régen javította volna. Szerintem ott már számottevő gyorsulás nem várható. Én inkább az AMD-s kártyáktól várok még pár FPS javulást.

Örülök az Ati sikerének, mert így megint esnek az árak. Ráadásul jót tesz a piacnak, ha minkét gyártó képes hasonló teljesítményű kártyák útrabocsájtására, mert akkor nagyobb az árharc...

Gratula az AMD-nek, kellett már!!! :DD

(#16) Gave

Gave
(senior tag)

Vegre megerkezett. Mar az 50-es teszt utan vartam ,hogy mikor jelenik meg az iras. :K

(#17) horvathkrisz válasza Xirtam (#14) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

én is így gondolom, ezért akadt meg a szemem ezen a szövegrészen.

(#18) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

fLeSs, te AMD/Intel/NV berenc!!! :D

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#19) sNORh

sNORh
(PH! addikt)

eggggyszerűen odaalázza...
szép :R

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#20) robyeger válasza horvathkrisz (#11) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

el nem tudom képzelni mitől gyorsulna egy jobb driver-el a 9800GTX+ kártyák, hiszen az architektúra tök ugyan az, csak 10nm miniaturizálták, ellenben az RV770 szinte teljesen új építmény, itt az AMD driver fronton sokat csiszolhat a teljesítményen. Tehát szerintem már csak a Radeonok gyorsulása várható, természetesen több kártyás rendszerre van még mind2 cégnek mit a tejbe aprítani.

[ Szerkesztve ]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#21) Borisz76

Borisz76
(senior tag)

Végre !

Remek teszt és meglepően jó eredmények az ATI/AMD házatájáról.

Egy dolog ami aggodalomra adhat okot az a kártya melegedése.

Ha valaki ilyen karit vesz akkor érdemes egy jobbfajta hűtőt is beszerezni hozzá......6-10 Eft-ért. De még így is megéri.

Összességében kiváló lett !

Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !

(#22) horvathkrisz válasza robyeger (#20) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

igen, teljesen igazat adok Neked!
rv770 teljesen új, még a béta 8.7 sem ismeri rendesen.Sajnos.
már sokmindenkinek ott csücsül a vas, de még igazából nem tudta megmutatni az erejét.
8.6-os hotfixes drivert pedig meg se említsük... :DDD

(#23) athomi válasza robyeger (#20) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

Biztos van még +20% az ATI kártyákban, amit a fél év múlva megjelenő driverben meg is tapasztalhatunk. :D

[ Szerkesztve ]

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#24) Sonja

Sonja
(PH! addikt)

Egy híddal vagy 2-vel teszteltetek a Crossfire-t? :F Ugyanis 2 híddal lassabb, mint 1-el és ez nem vicc! 2 ember is kipróbálta és bizony ez így van! :D Magyarázatot is kereshetnétek rá! ;)

[ Szerkesztve ]

Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

(#25) raskolnikoff

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

Jó teszt lett nagyon, itt láttam végre összesítve hogy ha csak szimbolikusan is de a GTX 260 ki lett pipálva:D
Én már csak egy normális hűtőt nem találok rá (pontosabban a RAMokra...RHS1-el 120 fölé röppen pillanatok alatt a GDDR5...)

Amúgy szerintem a gyári hűtője is jó csak ne kéne 60%on pörgetni...

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#26) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Igényes teszt...erre vártam már mióta :)
Milyen procival teszteltetek? Nem láttam sehol :U

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#27) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

3870-hez képest szörnyűek a fogyaszrások idleben :( . Fel ne mbírom fogni mi olyan nehéz abban, hogy lekapcsolják a GPU nagyrészét, és levegyék a frekiket.

Lassan megfontolandó lenne ha ráépítenének egy másik GPU-t is a karira, ami a 2D-ért felel. Akár egy 4-5 évvel ezelőtti 9200-at mai gyártástechel, és voila', megvagyon oldva

[ Szerkesztve ]

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#28) raskolnikoff válasza athomi (#23) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

hú ne idegesíts :D de a teszternek igaza van hogy amdnek most a driverekre kéne ráfeküdni...az x2 úgy lenne igazán über...meg tudnék örülni havonta akár 4 féle drivernek is ha már nem tudják rendesen időben kihozni...

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#29) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

idézet:

"A nagy külföldi számítástechnikai lapokban drámai küzdelmet leíró teljesítményharcról regélnek az AMD (ATI) és NVIDIA között, miközben a színfalak mögött a két cég vezére a grafikus magok árazásáról csacsog - legalábbis a napokban 51 civil beadványa alapján indult eljárás a két cég ellen.

Érdekes nem, hogy az elmúlt években 80-100 ezer forintos áron kaphattunk grafikus cúcskártyákat, míg mostanában már a 40-60 ezres sávban is kiváló teljesítménnyel szolgáló zászlóshajót tudhatunk magunkénak. A beadványok szerint a két cég titkos találkozókon döntötte el és alakított ki mesterségesen magasan tartott árakat, egymáshoz időzítették a nagy termékmegjelenéseket, azaz mímelték a "grafikus háborút".

Az NVidia marketing alelnöke, Dan Vivoli 2002-ben az alábbi sorokat írta az ATI vezér Dave Ortonnak: "Úgy gondolom komolyabban össze kéne dolgoznunk marketing fronton. Igaz versenytársak vagyunk, ám ahogy korábban arról már beszéltünk, közös célunk, hogy jól pozicionált játékteret hozzunk létre. Az 5 és 8 dolláros részvény árfolyamban nincs sok köszönet."

És valóban, 2002 tájékán nyolc dolláron állt az NVidia, míg 2007 végére szépen fokozatosan elérték a 35 dolláros részvényárfolyamot. Mostanság újra a hat évvel ezlőtti szint környékén, 8-10 dolláron állnak."

érdekes de mindenképpen logikus pláne azért is hogy kiszoritsák majd az intelt erröl a piacrol

(#30) Rossi

Rossi
(őstag)

Gyerekek, micsoda felbontások ezek? Még a full HD TV-k is csak 1920x...-ban nyomják. De felőlem tesztelhettek 640.000.000x480.000.000 felbontásban is, de legalább a legnépszerűbb 1280x1024 is legyen már ott, hogy az userek 95%-a tudjon mihez viszonyítani.

Egyébként jó a teszt, thx.

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#31) kavicssli válasza raskolnikoff (#25) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

120? :Y

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#32) athomi válasza Rossi (#30) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

Biztos baromi sokan tolják ezekkel a kártyákkal 1280x1024-ben...

[ Szerkesztve ]

(#33) HaGii válasza Nikitan (#13) üzenetére

HaGii
(kvázi-tag)

Szerzel egy fogyasztásmérőt!Villamossági boltokban biztosan kapsz.Pár ezer forint!

Ritkán szólok, de akkor legalább hülyeséget

(#34) sharKBITE válasza Nikitan (#13) üzenetére

sharKBITE
(fanatikus tag)

Ezek szerint nem csak én hiányolom a proci kilétét... Csak nem valami übertitkos szupercpu? :DDD

(#35) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez proci nélküli eredmény , nyers vga erő :DDD

[ Szerkesztve ]

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#36) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Végre csak megérkezett a teszt, CF powaa.:D

Phobos: "Processzor Core 2 Quad QX9650 @ 3,33 GHz (2 x 6 MB L2 cache) "

Integra: Link.

[ Szerkesztve ]

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#37) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

ENNYI! Köszönjük szépen.

Csak én nem láttam, vagy a teszt proci lemaradt?

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#38) robyeger válasza JoeYi (#27) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

kezdeti reviziós betegségek tipikus példája, hogy az RV770 csak 500Mhz-ig tudja terheletlen állapotban visszaszabályozni magát, míg az RV6xx-nek megy 350Mhz-ig is, ezért fogom megvárni az egyedi hűtésű 4870 videókártyákat :B
Amúgy marketing szempontból igazat adok az AMD-nek, ezen okok miatt már nem halaszthatta az RV770 premierjét, mert a GT200 megjelenési időben így is beelőzte valamivel.

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#39) Integra

Integra
(Jómunkásember)

vajon lesz mérhető különbség a 4870cf és a 4870x2 között??

(#40) athomi

athomi
(PH! kedvence)

Beheggesztették a táblázatba a processzort is. :)

(#41) Levin01 válasza Integra (#39) üzenetére

Levin01
(őstag)

Mivel a 3870CF és 3870X2 között is volt ezért majdhogynem biztos :DDD

(#42) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

gratula a teszthez és hogy kiemeltétek a nagy felbontásokat

izgalmas, hogy konkurens oldalon ugyanolyan gyorsnak találták a gt260-at mint a hd 4870. persze alacsonyabb felbontásokban

True Success is Blonde

(#43) - = Zk = - válasza Integra (#39) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez jó kérdés...de ugytudom 38** szériánál volt :U szerk:megelőztek...

de számomra az a legbosszantóbb,h ugyan azt a hűtést alkalmazza mint az elődőn :W (X2 szériára értem...)

[ Szerkesztve ]

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#44) robyeger válasza athomi (#32) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

főleg, hogy örökké kizárólag az átlag FPS-ekkel traktálnak, holott a kutya a minimum FPS-knél van elásva még 1280x1024-ben is...

(#45) joi29

joi29
(őstag)

-Szép teszt :C
-De jólenne ha kiegészitenétek egy ár\érték arány táblázattal... ;]

(#46) nsrking

nsrking
(senior tag)

Grat a teszthez! Vártam már. És gondoltam hogy a 4870 is tarolni fog. Nem csalódtam. :R

(#47) No-kia

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

már vártam a tesztet és nem csalódtam, hajrá ati :C :R

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#48) LGLuke válasza Ste (#42) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

A legtöbb játék NV alá van optimalizálva. Alacsonyabb felbontásban pedig bírják a kisebb kártyák is, akkor most miért is csodálkozol ezen???

Nagy felbontásban jön ki a GPU brute force-je. Ráadásul várjuk ki, míg megérkezik pár új játék, amit ezekre optimalizálnak és nem a régebbi GTX-ekre...

[ Szerkesztve ]

(#49) Keldor papa válasza robyeger (#38) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Modosított driverrel én/mi horvathkrisz-el már 300MHz Idle-nál járunk azt hiszem valami 1,02V-on. Ventiken meg OverDrive működésén még van mit csiszolni, de kezdésnek nem rossz!

Thx neki! :R

[ Szerkesztve ]

(#50) mindfreak

mindfreak
(őstag)

Hail the new champion! :C

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.