Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) doddy

doddy
(tag)

Ez nekem pont aktuális!

Köszönöm a leírást :R

Ha elégedett voltál az adásvétellel, kérlek értékeld itt: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/friss.html (be kell linkelni az apróhirdetést is)

(#2) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A core nagyon jól sikerült és nem kell szégyenkezni egy "régi" architektúrának az új mellett. És most nem haza beszélek :DDD
A teszt az valami fantasztikus. Nincs hiányérzetem :C

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#3) JoolsNOS

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem 920am van, gondolkoztam én is hogy cserélek 965re, de igazából nincs túl sok különbség. KB 10-15 ezer lenne a csere, annyit nem ér. Főleg, hogy 3.4re akár fel is húzom a 920at.

Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

(#4) doddy

doddy
(tag)

Mielőtt gépet veszek szerintem megvárom az új x6-os teszteket :B .

Ha elégedett voltál az adásvétellel, kérlek értékeld itt: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/friss.html (be kell linkelni az apróhirdetést is)

(#5) stol

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AMD-nek viszont ott a mindent söprő aduásza, a 2 magvasítható sempron és 4 magvasítható fenom.

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#6) Geller_1972

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Véleményem szerint feljebb lehetett volna rakni egy picit a lécet. Aki 40k+ pénzért hajlandó CPU-ra áldozni, az egy kis többlettől sem riad vissza. Az elmúlt időszakot is figyelembe véve maradhatnátok az 50k környéki kategóriában. (+-5k) Abban a szegmensben már igen érdekes dolgok is találhatóak. Ha "PH-s szemmel" nézzük a használt piaci árakat, már 50 alatt is van akár i7-920, vagy Q9550. Az 50-60k-s sávban Q9650. Az AMD ebben a sávban jelenleg nem sok procival képviseli magát, de ha bejönnek az alacsonyabb órajelű X6-ok a maguk 200 dodó körüli árával, akkor lesz nemulass. Ne adj isten, elkezdenekszivárogni később az X4@X6-os procik. De az i7-es tartományban több olyan proci is van, ami közel van az általam említett lélektani határhoz. Az ezt követő kategória már valóban csak keveseket érdekel. (nem beszélve róla, hogy a tapasztalatok is mutatják, mennyire felesleges, mert egy kis tuningal ugyan oda juthatunk sokkal olcsóbban. ez már valahol véleményem szerint sznobizmus.) De ismétlem, ez csak az én szerény véleményem.

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#7) Killer01

Killer01
(senior tag)

Korrekt és átfogó teszt, gratulálok. :C

"Szerves kísértetek kísérnek minket, akik ha kell írnak vagy beszélnek" Philip K. Dick

(#8) TomLion

TomLion
(tag)
LOGOUT blog

Csak gyorsban:
Azé játékokban alig látszik az i750 -600 MHz-ja :DDD, ez sajnos nem túl hízelgő a Phenomokra nézve :(
Olvasok tovább..
És sajnos órajelben is nagyon meg vannak rekedve 4GHz környékén, ami nagyon nem egyenlő az Ci5 750 4 GHz-jával.
Konvertáló progiknál tuti sokat számítanak a különböző utasításkészletek..

[ Szerkesztve ]

''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''

(#9) Syrano

Syrano
(kvázi-tag)

Remek teszt, remek időzítés!

(#10) fLeSs válasza Geller_1972 (#6) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ha itt lesznek a hatmagos Phenomok akkor megnézzük ezt az 50K-s árkategóriát is, márha egyáltalán ezek 50K-ba fognak kerülni..

(#11) xeon.Szabi

xeon.Szabi
(fanatikus tag)

Jó teszt!

Megnyugodtam, hogy decemberben jól döntöttem, amikor az i5 750-et választottam :)

Diablo III BattleTag / xEon1337#2985

(#12) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Ujabb hianypotlo teszt... :K

alba gu brath

(#13) Eddie141

Eddie141
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezaz! Különösen ajánlott a procim :P
Amúgy egyetértek vele, mert lehet, hogy az i5 750 csak egy picit drágább, és jobban teljesít, de az alaplapjai közel 15-20ezerrel (kategóriától függően akár még ennél is többel) drágábban kaphatóak, és igy nem térül meg, max fogyasztásban :)
Összeségben nagyon elégedett vagyok a 965-ösömmel! Ajánlom én is mindenkinek!

fLeSs: előreláthatólag az 50k-s kategóriába fognak érkezni igen +/- 5e ft :) Igen nagyot fog megint alakítani az amd, és kap megint egy Különösen ajánlott plecsnit :)

[ Szerkesztve ]

Ph 56. legmegbízhatóbb tagja :) -> http://href.hu/x/hr23

(#14) kleinguru

kleinguru
(senior tag)

Azért árakat nézve...

i750+legolcsóbb LGA1156 lap =47.190 + 17988 = 65.178,- Huf
Ph2+legolcsobb am3 lap=42.455 + 11.518 = 53.963,- Huf

Az intel drágább: 11215,- Huf ill. 20,78%-kal

Memória ddr3 az nem játszik szerepet...
Tudom az alaplap sem feltétlenül a legolcsóbb kellene, de ugyanolyan tudás mellett az intel lap mindig drágább, néha jóval mint amd féle lapok.

Természetesen, @oskodók ha levonják a hosszú évek során megspórolt energiát még akkor sem biztos, hogy jobb választás az intel ár/érték szempontjából:)!

[ Szerkesztve ]

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#15) fricz19

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

nagyon cikk. köszönjük
kicsit többet vártam a phenom 965 től:(

(#16) ADAM1337

ADAM1337
(PH! addikt)

Jó kis teszt lett. :)

Lesz a közelben egy átfogó processzor teszt ?
Amiben pl szerepelnek ezek: yorkfiled, wolfdale, phenom 2, i3/i5/i7, és ha kijön addigra a thuban is.

cars1dA

(#17) pisti

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon jó kis részletes teszt, nekem sincs semmilyen hiányérzetem.
Gratula.

(#18) .tnm

.tnm
(senior tag)

egy e végű phenom 2-t azért elviseltem volna a tesztben (905e, 910e) ezek is 30-40 közötti árkategóriában vannak, és kíváncsi lennék, hogy mennyivel esznek kevesebbet, illetve mennyivel gyengébbek a nem e-s testvéreiknél

[ Szerkesztve ]

PH érték: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=.tnm

(#19) Eddie141 válasza Geller_1972 (#6) üzenetére

Eddie141
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem a q9-es széria igen csekély rétege hasonlítható az i5/Phenom II-höz, mert erősen lemaradnak azért komolyabb felhasználási körben (ha nem játékokról beszélünk, hiszen oda már nem is a procei ami az ütőkártya :) Ha egy limitet elértünk teljesítményben a prociknál játékok terén, akkor onnan se fel, se le, és nem oszt nem szoroz az ótajelbeli és erőbeli különbség )

.tnm: Arra énis kiváncsi lettem volna :) :K

fricz19: Szerintem nem teljesített rosszul :) És az AMD-k sosem a tuningról voltak híresek. Elég jól szerepelt szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#20) Trully

Trully
(újonc)

Hmm az én Phenom 965-öm alapfesze 1,425

(#21) DemonDani válasza Eddie141 (#19) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azonos mhzen a Q9xxx gyorsabb mint a Phenom II.
Nemtom mit szívol de leszokós téma :DDD Pont, hogy ahoz kell mérni!

A 12V-os ágon tuning mellett miért nincs a 3,9Ghzes Phenom és miért került be a 3,42-es 925 a helyére? :U
Amugy nagyon jó lett a teszt, ezt az utóbbi hiányoságot jó lenne ha tudnátok pótolni
GRAT, most!

asd fgh jkl éáű

(#22) proci985 válasza Geller_1972 (#6) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"mert egy kis tuningal ugyan oda juthatunk sokkal olcsóbban"

csak éppen a drágábbakat is túl lehet hajtani. e8200 lazán ment a 8400 és 8600 órajelén, de aki 4.0-4.2ghz+ot akart, annak már 8400as kellett.

a 920al be lehet fogni a 975öt, csak épp a 975 is túlhajtható. a teljesítményelőny tuninggal is megmarad, a core és az i7 remekül skálázódik fölfelé, négymagosoknál meg a hűtés szokott kifogyni/fesz túl sok lenni, mint hogy architektúrális wallba fusson az ember (itt most 24/7ről beszélek).

nomeg az se mindegy, hogy mennyibe kerül a plusszhűtés. elég egy 3ks, 10ks, 20ks léghűtő egy 5-10-15ks házzal, vagy highend víz kell 60-80ért? lapot, tápot mennyire kell túlméretezni? és akkor még mindig kijöhet egy antituning darab...

más, teszt: hát ezt se hittem volna, hogy a valaha oly értelmetlennek tűnő q9400asból még érdekes vétel lehet. főleg úgy, hogy az ára se lett jobb neki. ha msot ezek közül döntenem kéne, azt hiszem bajban lennék:).

más, hatmagosok: ha majd kijön, akkor biztos lesz az ára, addig felesleges spekulálgatni.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#23) TomLion

TomLion
(tag)
LOGOUT blog

Remek teszt, köszönjük :R !

A konklúzióval teljes mértékben egyet tudok érteni :C , de az ajánlásokkal már kevésbé-PH! szemszögből ;) .
Szerintem az ajánlott plecsni a PII X4 925 (945)-nek és az i 530-nak járna :DDD
Mondjuk, ezeket pont nem teszteltétek, mert nem ebbe az árkategóriába esnek, de teljesítményben-tuninggal ott vannak, ahol a nagyobbak, és ha már itt tartunk, az i5 750-sem ebbe az árkategóriába esik, és talán csak vágy marad az árcsökkenés, bár az erősödő forint és a közeledő 6 magos Phenomok, illetve az AMD agresszív árpolitikája miatt ezt tűnik valószínűnek.
Ennek ellenére ott van az igazság, hogy ha most kellene vásárolni, akkor először egy erős platform, alaplap, ram, egy gyengébb procival, majd később olcsóbban egy Ci5 750, vagy egy 6 magos(sítható :DDD ) Phenom.
Itt már csak a vga a kérdés, bár egyenlőre továbbra is az 5850 a legjobb választás, tehát ez is stimmelt a cikkben! :K

[ Szerkesztve ]

(#24) fLeSs válasza DemonDani (#21) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

az a Phenom már nem volt nálunk amikor a 12V-on mértük a fogyasztást.

(#25) fLeSs válasza TomLion (#23) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

nem mindenki tuningol. sőt.

(#26) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na akkor én se cserélem le a jó öreg Q6600-amat ebbe az évbe. :D

Még annyit megnéztem volna, ha az összes processzor azonos órajelen ment volna.
Úgy még átláthatóbb lett volna az egész. :K

Jó cikk egyébként. :R

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#27) Lacc88 válasza kleinguru (#14) üzenetére

Lacc88
(senior tag)

Attól függ , hogy kinek mire , és ki melyik platformot kedveli ...
Mert a Core i5-750 a Nyerő a 40 ezresek táborában ez nem vita tárgya , és nem kell alá 30-40 ezres lap , hogy ugyan olyat menjen tuning terén mint a drágább lapokkal ...
Meg amúgy is itt hardveren vannak 38-40K-ért i5ös procik ...
Tehát ha valaki a legtutibb 40 rongyos procit akarja , akkor az i5-750et vesz . :K
De ha valakinek nagyon fontos a bővíthetőség , akkor inkább az AMD , de leszögezve nagyon jó mindkét processzor gyártó , én megmondom őszintén , hogy azért jóval többet kéne nyújtania az AMD-nek hogy az Intellel versenyközelbe legyen .

Nagyon jó teszt lett , remélem hogy lesz i7-9xx vs AMD X6 is :K :R

Real Madrid (L) Xbox 360 gamertag -> ZeusJunior0807

(#28) Eddie141 válasza Trully (#20) üzenetére

Eddie141
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet, hogy még C2-es :)
Lacc88: nem értek egyet, sok helyen az amd még az i7-el is felveszi a versenyt, és nem csak versenyközelbe kerül :) De nem értem miért győzködök mindenkit, amikor mindenki intel őrült :N

[ Szerkesztve ]

(#29) TomLion válasza fLeSs (#25) üzenetére

TomLion
(tag)
LOGOUT blog

Ezért írtam, hogy PH!-s szemmel :D

[ Szerkesztve ]

(#30) Khaal

Khaal
(őstag)

A Phenomos TDP-ket szerintem elírtátok, a 965-ös 140W-tal kezdett és a C3-as steppingel 125W-s lett. A 945 ami 125-ből lett 95-ös.

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#31) DemonDani válasza kleinguru (#14) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha enyire megy a matek akkor számold ki mjuk rendes gémer/seeder gépre szabva a villanyszámlát! :DDD

-16-22W IDLE mjuk napi 18 órában egy egészséges gémernél
-23-31W Filmnézés alatt az mjuk napi 2 óra
-44-55W Tömörítgetés/Lightosabb terhelések napi 0,5 óra
-57-65W Game közben 3,5 óra.

-555,5W-713W Napi szinten a fenti mondhatni átlagos használat mellett.

C3 az előbbi C2 az utóbbi fogyasztás, nem tudthatod hogy a boltban milyet kapsz! Persze vszínűleg C3at.

asd fgh jkl éáű

(#32) old gray válasza Khaal (#30) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Igaz!

Fless: a Phenom II NB-je milyen sebességen járt a tuning-tesztnél?

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#33) DemonDani válasza fLeSs (#24) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Oké akkor ez van :) azt nem nézem akkor ;]

asd fgh jkl éáű

(#34) McClane

McClane
(fanatikus tag)

Tudtommal az AMD (is) hivatalosan max 1333 MHz memóriákat támogat.

(#30) Khaal

Biztos hogy elírás mert az AMD hivatalos honlapján is úgy van: [link]

[ Szerkesztve ]

A világon két fajta ember létezik, az egyik a megoldást keresi, másik a kifogást.

(#35) Trully válasza Eddie141 (#28) üzenetére

Trully
(újonc)

Yup c2-es 140w TDP- vel az újabb c3-as 125w TDP-s 0.825-1.40V-al. A tesztben 95w TDP-s szerepel 1,312 V-al.

"A 965-ös első verziója a C2 steppingre épül, mely 125 wattos TDP-vel kerül forgalomba, azonban az elmúlt hónapokban kijött egy újabb, finomított revízió, a C3, mely már a 95 wattos TDP-osztályba lett sorolva, tehát elvileg kevesebbet fogyaszt elődjénél."

a hivatalos lapon az első (c2-ami nekem is van) 140w a c3 125w

Most akkor hogyis van? :F

(#36) Eddie141 válasza McClane (#34) üzenetére

Eddie141
(senior tag)
LOGOUT blog

Elvileg igen, de vannak lapok, amik támogatják az 1800/2000-ret is :)

(#37) fLeSs válasza Khaal (#30) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

igaz, javítva.

(#38) Khaal válasza McClane (#34) üzenetére

Khaal
(őstag)

Sajnos, pedig már hirtelen megörültem, hogy a csúcs phenom is leköltözött a 95W-osak közé, csak én maradtam le a hírről. Mondjuk a teszt alapján nem sokat számít hogy 95W vagy 125W mert a 925-ös se fogyasztott számottevően kevesebbet, csak a 7-Zipes terhelésnél jött ki nagyobb különbség (de az is max 20W).

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#39) DemonDani válasza Trully (#35) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

C2 140W
C3 125W
E0 lesz 95W

asd fgh jkl éáű

(#40) kleinguru válasza Lacc88 (#27) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

lga1156
Am3

Így is van 2 ezer forint különbség, úgy, hogy integrált vga ára is benne van az amd lapban, ami ha nem játszik az ember pont elég:)!

Az aprós árak meg absz nem mérvadóak, mert 36ért újonnan hirdetik csere garival 1 hónap se számla se semmi...

Szerkesztve:

Azért a fenti két lapot linkeltem, mert Asrock és olcsóak, illetve mind2n van raid támogatás és firewire.

[ Szerkesztve ]

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#41) fLeSs válasza Khaal (#38) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

de a 925 csak 2,8 GHz-es.

(#42) sheep

sheep
(senior tag)

egyetértek a cikkel, a c2d-t sem szabad még leírni
az én e8400-om még kb 2 évig tuti jó lesz nekem mindenre

"Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudjuk, kitől származnak." Petőfi Sándor

(#43) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Így core i7 920 ról visszaváltva E8400-re nem veszek észre hatalmas különbséget általános munka szempontból. Egyedül ramom lehetne min 4GB, az sokat segítene.
A teszt az mindenképpen jó, köszönjük!

.::www.megadanceradio.hu::.

(#44) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon jó teszt lett, tökéletes :R Az AMD procitól én személy szerint ezt vártam, nem lepett meg az eredmény.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#45) Khaal válasza fLeSs (#41) üzenetére

Khaal
(őstag)

Pont emiatt nem értem a dolgot.
A 125W-s cpu 3.4ghz-en legtöbb esetben 4-5, de maximálisan is csak 20 wattal többet fogyaszt mint a 95W-s 2.8ghz-en.
Vagy esetleg más vga-val és alaplappal lett lemérve a 925 mint a 965?

(#46) Chaser válasza kleinguru (#40) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

i5 650-et apróban 25k-ért vehetsz, nehogy még számlát is adjanak mellé ennyiért :P gari meg..cpu nem döglik ha tudod uralni a "feszültségnövelő gombot"..."normális" felhasználás mellett minimális az esély cpu meghibásodásra, talán az egyetlen pc-s alkatrész amit rendesen összeraknak.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#47) McClane válasza Eddie141 (#36) üzenetére

McClane
(fanatikus tag)

Ezzel tisztában vagyok, de a táblázatban a hivatalos értékeket kellene felvonultatni, vagy jelezni, hogy ez nem hivatalos érték. Ez így egy kicsit félrevezető.

[ Szerkesztve ]

A világon két fajta ember létezik, az egyik a megoldást keresi, másik a kifogást.

(#48) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Én ugy sporolok a wattal,amikor holt időszak van a játékok terén kirántom a videokártyát,és integráltal használom, máris csak 53watt a fogyasztásom a x4 925 el
Egy ilyen jol megirt teszt uán ,ha vásárolnék uj gépet tobábbra is el lennék bizonytalanodva
hogy melyiket érdemes megvenni.
Gyengébbet .olcsobbat erősen tuningolva vagy a drágábat tuning nélkül.
Lehet aki eszes az az előző széria csucsmodeljét veszi,használtan. /jo teljesitmény poton ár/
Khaal.: A 4850 ami többet fogyaszt a 5850 nél a teszben 80 wattot kért de nálam is ennyi a 4850 fogyasztása/~78 watt/ ide állapotban.

[ Szerkesztve ]

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#49) Lacc88 válasza kleinguru (#40) üzenetére

Lacc88
(senior tag)

Hát figyelj , kinek mi de aki az ár kategóriában ütőset akar azt i5-750-et vesz.
VGA Mindíg kell és ha valaki csak netezésre vesz gépet , akkor annak elég egy 1magos amd 3000+ barton kb... nem tudom , én annyira nem alapoznék az integralt vga-ra , és ha kedve támad játszani az embernek bármivel ? Fogjaa feját h jajj de jó lett volna 20Kért belerakatni 1 közepes vgat , hogy tudjak játszani ?! ez már más téma .
Ja 2K difi van a lapnál a procinál meg jóval nagyobb az i5 részére 40-43ért simán van i5 proci itt hardveren ... :)

Real Madrid (L) Xbox 360 gamertag -> ZeusJunior0807

(#50) Henkei

Henkei
(tag)

Joo kis cikk lett majsztro!! :R :R

ket dolog van,, olvastam korabban itt mar egy par temaban hogy bizony az am3-ba menni fog a kovetkezo gen amd proci, a csodazetor alias bulldozer! Aki hosszabb tavban gondolkodik alaplap temeban annak ez anyagi es kenyelmi szempont is lehet! :K

Errol a power gatingrol meg valahol a tagas weben azt olvastam, hogy 32nm csikszelen az amd is beledobja a cuccaiba a tovabbfejlesztett verziojat. Hirtelen nem talaltam a cikket rola. :(

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.