Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) noxwill

noxwill
(őstag)
LOGOUT blog

Azigen, a Toshiba nagyon bepörgött....

Ha mondjuk olyan 800-850$ közötti áron dobják piacra, sokak kedvencévé válhat....

Vezetékes telefont is csak azért tartok, hogy reggelente megtaláljam az Okosmobilom, aki okosan elbújt előlem..... CRYSIS2: N0XW1LL / NFSW: N0XW1LL / ACR: NOXWILL

(#2) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

Reméljük,hogy nem rontják el valami olcsó,hitvány,kopogós-nyikorgós műanyag házzal :U

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#3) BoC1ka

BoC1ka
(tag)

csinos darab:) igen, ha itthon 160 körül lenne, nagyon sokan ilyent vennének...Amúgy nem tudom miért akarnak egy ilyen gépbe i7eseket rakni,,,

JOHN CENA -Rise Above Hate- pólók eladók:) -Me against the world-

(#4) vladgabor válasza Szlovi (#2) üzenetére

vladgabor
(kvázi-tag)

Na igen, pont erre lennék én is kíváncsi. Remélem, hogy fém borítást/házat kap.
Talán az is emellett áll, hogy ilyen vékony gépet a műanyag nem is tudna rendesen összetartani.

(#5) Lars válasza BoC1ka (#3) üzenetére

Lars
(senior tag)

Hát inkább lesz az 200 + környékén, persze ne legyen igazam. Annyit még meg is ér, a konkurencia ssd-nélkül csinálja ezt ennyiért.

(#6) audi100td

audi100td
(PH! nagyúr)

Nem rossz, sőt :) mondjuk a kijelző kaphatott volna nagyobb felbontást, de az ára nagyon jó

(#7) Krix

Krix
(senior tag)

Úgy vennék egy ilyen vékony cuccost, csak ezt az ultr@sz@r felbontást felejtsék már el... :W

Ha itt vannak az ászok, vígan dudorászok.

(#8) blackrulz válasza vladgabor (#4) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

én ezért vadásztam sokat, jók ezek az utlrabookok, de én még mindig a hp probook szériájára szavaztam, 5310m se sokkal vastagabb ennél, de legalább alu borítású ahol kell... a prociárak miatt így is ment a sírás már hogy alig van rajta hasznuk, én erosen kétlem hogy ebbe az ársávba sok alu burkolatos magnézium vázas gép kerülne be... a felbontás meg szerintem ebbe a kijelzoméretbe boven elég, elég jó a szemem, de néha belenagyítok az oldalba...

[ Szerkesztve ]

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#9) hunmyke válasza Krix (#7) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

13,3"-on minek kell nagyobb felbontás?

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.

(#10) audi100td válasza hunmyke (#9) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

mi az összefüggés? 13,3 nem olyan kicsi, most is 12,1-et használok, ide tényleg sok lenne 1280x800-nál több, de 13,3-nál már jól jön az eggyel nagyobb felbontás, legalább mint opció. :)

[ Szerkesztve ]

(#11) hunmyke válasza audi100td (#10) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

Legtöbb embernek 15,6"-on is elég ez a felbontás, bár ott már alap lehetne az 1600x900.

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.

(#12) audi100td válasza hunmyke (#11) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

de miért baj az ha valaki nagyobbat szeretne? szerintem gáz, hogy a gyártok gyakran annyiba se veszik a vevőt, hogy felkínálják választható extraként, pedig ez a Toshiba gép tetszetős nagyon

blackrulz: hát, 16 vs 24mm szerintem azért elég messze van egymástól, ha valaki vékony notit szeretne, nem választ vastagot :) , az a probook más kategóriában játszik, persze biztos jó gép amúgy az áráért

(#13) M@trixfan

M@trixfan
(őstag)

A 768 sorfelbontással a Toshiba az UltraGáz családba szánja ;] Tényleg kéne legalább opció, egy 13"-os gépen legyen legalább 1280x800 a felbontás, de teljesen jól használható az 1440x900 is.

twitter: MatrixfanLive

(#14) audi100td válasza M@trixfan (#13) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

engem a 16:9 sem feltétlenül zavarna, de akkor már legyen 1600x900, mert az alap WXGA tényleg gáz ilyen képarány mellett

(#15) hunmyke válasza audi100td (#12) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

Nem mondtam, hogy baj.:)
Csak a felhasználók jelentős része elégedett vele.

Nyilván jó lenne, ha választhatnánk, hogy opcionálisan ilyen-olyan alkatrészt szeretnénk a notebook-unkba, mint egy asztali gép esetén. De ahol ilyen van az nem ez az árkategória...

(#16) audi100td válasza hunmyke (#15) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Hát, notiknál gyakori, hogy 2 vagy több féle felbontást is kínálnak (és nem feltétlen CTO-ban), persze nem az abszolút gagyi kategóriában, de ez a gép már bőven nem oda tartozik. :)

(#17) imibogyo

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Csatlakozom a felbontást keveslőkhöz. Ilyen felbontáson azért eléggé kényelmetlen mondjuk fórumozni, képeket nézni, szerkeszteni, dolgozni is sokszor (bár ez program függő, ki mivel dolgozik), de nekem például amikor forráskódokat olvasok, örülök, hogy van 1200 pixel függőlegesen.

Szerintem ide is elfért volna legalább 900 px függőlegesen. :K

(#18) Karesz85

Karesz85
(tag)

Szép darab.

[ Szerkesztve ]

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

(#19) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Vagány a cucc!

.::www.megadanceradio.hu::.

(#20) hunmyke válasza audi100td (#16) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

Gondolom jócskán olcsóbb így a gyártóknak, hogy kijelzőt rak 4-5 szériába, mint több felbontásút 1-1 szériára. Bár én erősebben szavazok arra, hogy csak matt kijelzőket adjanak csak ki.

(#21) Z86 válasza vladgabor (#4) üzenetére

Z86
(őstag)

Külföldi hírek alapján magnézium és alumínium ötvözet házat és vázat kapott.

[ Szerkesztve ]

...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

(#22) rizso

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tegyük fel 1000$, ami a magyar árakat illetően inkább 1000€ körül lesz. Na annyiért nem sok értelmét látom egy ilyen masinának. Annak lenne értelme, ha közelebb lenne a mai komolyabb tabletek árához (itt olyan 100-150k-ra gondolok), mert ugye azok is majdnem hogy képesek hozni egy ilyen ultrabook teljesítményét, illetve amire egy ilyet használ az ember, arra majdnem elég a tablet is.

(#23) audi100td válasza rizso (#22) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

1000$ alatt áll a cikkben, persze reméljük nem 999 :)

A szubnotinak mi köze van a tabletekhez? Egy Tablet jó böngészésre, meg szórakozásra, de ha valaki a dolgozni szeretne akkor notebookot kényszerül venni, egy tablet-en pl. gépelést hogy képzeled el? A tabletek árán csak belépő szintű notebookot vagy egy normálisabb netbookot lehet kapni, ez a toshiba inkább felső kategóriát képvisel. Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy fém vázas/alu borítású notebookot hozzád vágnak 100e Ft-ért? főleg az ultravékony kategóriában ami komoly tervezést igényel? ne nevettess már :)

[ Szerkesztve ]

(#24) rizso válasza audi100td (#23) üzenetére

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt meg ugye te nem gondolod komolyan, hogy egy ilyen gép lenne a komoly munkaeszköz? :) A tableteket azért írtam, mert azok is könnyen hordozhatók, netezésre/multimédiára/alap feladatokra alkalmasak - sőt még gépelni is lehet velük egy külső billentyűzettel (meg ugye van amelyiknek sajátja is van).
Azon lett volna a hangsúly, hogy egy ilyen gépnek nálunk valószínűleg nem 1000$ alatt lesz az ára. Egy 800-900$-os árra még azt mondom, hogy okés, annyiért tényleg jó gépek. De tudjuk nagyon jól, hogy nálunk valószínűleg drágább lesz. Pl ott van a Lenovo Y570: USA-ban most 1040$-ért megkapod a legerősebb konfigot (i7, 8GB ram, GT555m, 750GB hdd+64GB SSD, sub3.0, stbstb), nálunk meg 200k-ért meg a leggyengébb i3-as verzió.

Remélem most már érted mi lett volna a mondandóm lényege...

(#25) vladgabor válasza Z86 (#21) üzenetére

vladgabor
(kvázi-tag)

Akkor érdekesen lesz ez 1000$.

(#26) M@trixfan válasza rizso (#24) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Szerintem elég sok regényt meg lehet írni rajta, több ezer sor kódot le lehet rajta programozni, figyelni a portfólió pillanatnyi alakulását, ránézni SAP-re, helyszínen átfutni a lőtt képeket, tárgyalsára elvinni a fontos adatokat, prezentációt tartani, bepillantani a tervrajzokba, felvenni pár hangsávot, stb... A valós életben kb 10 komoly munkához kapcsolható szituációból 9 esetben pont az a 2.7 kg nehéz Lenovo a legkellemetlenebb választás. Kézi táskában a 2 kg-mot nyomó MacBook éppen a határon van, hogy kellemetlen cipelni.

twitter: MatrixfanLive

(#27) rizso válasza M@trixfan (#26) üzenetére

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az Y570-et csak az árak alakulása miatt írtam. Nyilván sok mindent lehet vele csinálni, csak kérdés, hogy mennyiért. Én abszolút nem ellenzem az ultrabookokat, nekem is tetszenek, csak nem hiszem, hogy nálunk is érvényes lesz az 1000$ alatti ár...

(#28) Tyren válasza rizso (#27) üzenetére

Tyren
(fanatikus tag)

De szerintem egy ilyen kicsi és ilyen vékony noti, normális hardverrel (értem ez alatt, hogy nem netbook, de egyébként semmi extra), jó anyaghasználattal, jó akkuidőve (8óra+), szerintem €1000 is eladható.
A 13" nagyon sok munkához ideális és számomra teljes értékű gépet jelent, amit egy tablet egyáltalán nem tud kiváltani.

''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''

(#29) Saint_

Saint_
(PH! nagyúr)

kell.

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#30) alamuszi válasza Saint_ (#29) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

+1

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

(#31) audi100td válasza Saint_ (#29) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

+2 :)

(#32) stifi válasza Szlovi (#2) üzenetére

stifi
(senior tag)

akkor szvsz satellite lenne, nem portégé

Nincs időm kedvesnek lenni...

(#33) shteer válasza audi100td (#31) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

-1 :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.