Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) MZperX75

MZperX75
(őstag)

bakker most tettem fel a 11.11-est!
Akkor már cserélhetem is le! :DDD

[ Szerkesztve ]

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#2) fatallerror

fatallerror
(őstag)

nem látom okát h feltegyem de most tényleg sok javítás van csak egyik sem érint

(#3) Youri

Youri
(PH! addikt)

Aki Ragezni akar, annak jó lehet, nem?

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#4) tiborandras

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

orulok, hogy a szoftverfejlesztok serenykednek, remelem a mernokok is hasonloan tesznek a 7000-esekkel :)

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#5) Illusion1010

Illusion1010
(fanatikus tag)

Ezt most látom először :)
Még soha nem ajánlott fel magától frissítést :R

Trolling in the deep

(#6) Youri válasza Illusion1010 (#5) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

Nekem sokszor akkor sem, ha lekérdeztem

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#7) attila9988 válasza fatallerror (#2) üzenetére

attila9988
(őstag)

Miért kell olyan nagy ügyet csinálni a frissítésből? Én mindig felrakom az utolsót ha épp eszembe jut, és ha valami komoly problémába futnék, legfeljebb visszaállítom az előzőt. Megjegyzem, nem nagyon szokott előfordulni az utóbbi eset.

(#8) Illusion1010 válasza Youri (#6) üzenetére

Illusion1010
(fanatikus tag)

Eddig nekem sem, de most ez fogadott reggel bekapcsoláskor.

Trolling in the deep

(#9) TeeBee73 válasza Youri (#3) üzenetére

TeeBee73
(őstag)

A Rage-hez az 1.1-es patch kellett, vígan szaladt utána 11.4-es driverrel is.

"Amikor kicsi voltam, anyám mindig azt mondta, hogy egyszer börtönben fogom végezni. Nem azért, mert bűnöző alkat vagyok, hanem mert egyszerűen hülye..."

(#10) BotaN

BotaN
(senior tag)

12.1 preview-ban csak nekem nem ment? Bármit állítok, szint, módot, stb rámegyek hogy "Apply" és visszateszi az eredeti állapotba.

(#11) flexxx2 válasza TeeBee73 (#9) üzenetére

flexxx2
(tag)

A rage gáz az upd1.1 el is, állandóan megakad másodpercekre, és ez nem az hogy az fps kevés, mert utána folyamatos egy kis ideig.

(#12) Abu85 válasza flexxx2 (#11) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert a motor rosszul lőtte be a géped paramétereit. Ez okozza a hibákat. A beállítások menüben ez nem változtatható meg. Egyszerűen, ha az autobalancer modul rossz adatokat szerzett, akkor a grafikát is rosszul állítja be. Ilyenkor speciális parancsokkal kell indítani a játékot. Létre kell hozni egy rageconfig.cfg-t és oda kell írogatni parancsokat. Függően a problémától. Rendszerint a te gondodat az okozza, hogy a központi processzor leterhelődik, mert textúrákat transzkódol ki a rendszermemóriába. Ez a megatextúrázás alapeleme, de sajnos elveszi az erőforrást az egyéb folyamatoktól. Ugye a Rage JPG formátumban tárolja a textúrákat, de ezeket a VGA nem eszi meg, ezért a processzornak előbb át kell kódolnia ezeket DXT formátumba. Nyilván ez akkor következik be, amikor a megatextúránál a következő textúratömbhöz érsz, és az nincs átkódolva.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#13) FireGL

FireGL
(fanatikus tag)

"Az új driver általánosan engedélyezi még a rajzolási parancsok többszálú végrehajtását, melyet a DirectX 11-es felület vezetett be"

nincs engedélyezve most se a többszálú végrehajtás !

Az embert a gondolkodás tette állattá...

(#14) Abu85 válasza FireGL (#13) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valóban. Bár mindegy. Azokra a játékokra megy, amelyek kihasználják.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#15) wwenigma

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az AVIVO az hova tunt? Nem indithato sehonnan, es az elozo 2 releaseban is halott volt, bar el tudtam inditani mindig kifagyott...

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#16) Abu85 válasza wwenigma (#15) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az AVIVO már halott. A Media Codec Package van helyette. Külön telepíthető. Az optional downloads fülön lehet beszerezni.

(#17) wwenigma válasza Abu85 (#16) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Benne van a 12.01 csomagban, ha kulon letoltom azt irja, minden telepitve van. Megjelenni nem jelenik meg sehol, mindössze egy pipa van a catalystben hogy gyorsitsa az atalakitast ha hordozhato cuccra masolok filmet. Kulon nem indithato seholsem.

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#18) Abu85 válasza wwenigma (#17) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ne a 12.1-es csomagot használt, az egy Preview. Köze nincs a véglegesnek, majd csak január végén jelenik meg.

(#19) wwenigma válasza Abu85 (#18) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Attol még benne kellene legyen az atalakito, vagy nem? Illetve a cikk szerint is , mindent tartalmaz ami a 11.12-ben benne van.

[ Szerkesztve ]

(#20) Abu85 válasza wwenigma (#19) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ahogy láttam egy csomó dolog megváltozik benne. Azért nem végleges a driver, mert még nem csinálták meg úgy, hogy működjön benne az összes funkció.

(#21) wwenigma válasza Abu85 (#20) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nahh, ujraraktam. Valoban megjelenik benne az opcio, de még mindig nem mukodik....

Asszem itt eláshatjuk a dolgot egy életre, mint pl. ha felrakod az AMD sata driverét akkor HD sentinelben vagy Drives meter nevu minialkalmazasban többé nem mukodik a valos ideju teljesitmenymeres a meghajtokon. :W

[ Szerkesztve ]

(#22) FireGL válasza wwenigma (#17) üzenetére

FireGL
(fanatikus tag)

"Megjelenni nem jelenik meg sehol, mindössze egy pipa van a catalystben hogy gyorsitsa az atalakitast ha hordozhato cuccra masolok filmet. Kulon nem indithato seholsem"

Az a win7 drag'n drop convertere arra írja a hardveres gyorsítást...

A régi AVIVO transzkódert pedig a VCC-ben a Video/AMD Video Converter/Start video converter-el lehet elindítani és az előzőekben is működött ha fel volt telepítve a mcp.

(#23) Abu85 válasza wwenigma (#21) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezért használj WHQL-t. Abba egymáshoz illesztett komponensek kerülnek.

(#24) wwenigma válasza Abu85 (#23) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pont ez az, hogy olyan szinten összeillesztett komponensek vannak, hogy 2 honapja nem mukodik csak kifagy akarmilyen bemeneti video akarmilyen kimeneti formatum megadasa eseten.

Adattárak valos ideju teljesitmenymerese meg egyaltalan nem mukodik hónapok/évek óta.

FireGL: nem, nekem nem jelenik meg az az opcio 12.01 preview drivernel, tisztaban vagyok vele hogy ott kell lennie es onnan kell inditanom. 11.12-nel megjelenik de akarmilyen beallitasokkal akarmilyen videonal kifagy, mint ezt korabban is irtam. MCP-t is felraktam termeszetesen, mivel kulon kell egy ideje...

[ Szerkesztve ]

(#25) FireGL válasza wwenigma (#24) üzenetére

FireGL
(fanatikus tag)

De minek kínlódsz a beépített transzkódoló programmal ? Van rengeteg program ami használja és jobban lehet konfigurálni.

(#26) wwenigma válasza FireGL (#25) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mert ezzel nem volt kinlodas a transzkódolás és gyorsan is végzett. Sony hordozható profil pont megfelelő méretben és kodekkel dolgozott telón való hasznalatra.

Azota nezegettem 1-2 progit, de normalisan mukodot még nem talaltam. (ami ne szemetelné tele a rendszert és elfogadható sebességgel dolgozna, etc)

Elvárnám ha benne van akkor mukodjon is...

(#27) FireGL válasza wwenigma (#26) üzenetére

FireGL
(fanatikus tag)

pl melyik programokat ?

(#28) Abu85 válasza wwenigma (#24) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 11.12-vel most megnéztem a kódolást. Megy minden probléma nélkül. A 12.1-gyel nem próbáltam.

Az adattárak részére nem tudok mit mondani, mert én csak a grafikai részét használom a Caralystnak. A programok közül is csak AIDA-t használtunk tesztekben. Ott minden a legnagyobb rendben volt.

[ Szerkesztve ]

(#29) FireGL válasza Abu85 (#28) üzenetére

FireGL
(fanatikus tag)

Ha nem ismeri fel normálisan az adott szoftver a sata vezérlőt(driverét) akkor nem is fog vele sebeséget mérni. Majd valamikor frissítik azokat a szoftvereket is.

(#30) wwenigma válasza FireGL (#29) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gyári W7 driverrel gond nélkül megy, legalabb azt a bugot kiirtottak AMD sata driverbol, hogy gépleallitasnal 3x felporgette majd leallitotta a merevlemezt. Raadasul ha egyszer felraktad az amd driverét akkor max system reinstall-lal tavolitod el, valamit kinyir a rendszerben es onnantol kezdve hiaba tavolitod el...

Videotomorito progikbol Xilisoft, super, meg nem tom, egy pár volt.

Abu85: nem tudom akkor mivan, nekem a fenti kép egy ideje. Guglit mar porgettem, nem igazan lett hasonlo megoldasos talalat.

[ Szerkesztve ]

(#31) Zotya84

Zotya84
(tag)

#29:
Itt csak az a kérdés, hogy miért nem ismeri fel? Csak mert a 11.11-ig még ugyanaz volt mint valamelyik nyári SATA driver... Nálam meg tökéletesen működik a valós ifdejű teljesítmény márése, de este megnézem, hogy cserélték-e, es hogy azzal megy-é.

#30:
Nálam ilyen gond régóta nincs, mióta van AHCI-n is SMART, azóta teljesen jól működik, és eddig sikerült teljesen kiirtanom a sata drivert - amit sajnos kelllett is a Force3 Firmware-frissítéshez... (Akkor 4-5 verzióg töröltem mire megszabadultam tőle, és megkaptam a MS AHCi-t. És ezt leszámítva minden jól működött..)

[ Szerkesztve ]

WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

(#32) wwenigma válasza Zotya84 (#31) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mind a kettő lemezen ugyanez.

FireGL: AMD 870/SB850-es chipset , Asrock 870 extreme3 lap. Igazan erik a csereje... minosegi kis lap...

[ Szerkesztve ]

(#33) FireGL válasza Zotya84 (#31) üzenetére

FireGL
(fanatikus tag)

Hogy miért nem ismeri fel azt csak a szoftvert fejlesztők tudják.
A win update nem frissítette a sata drivert most(se) a 11.12 whql driverrel, nekem még 2011.04.15. dátumú az 1.2.1.296-os sata driver. 770/710-es chipsetem van.

(#34) Zotya84 válasza wwenigma (#32) üzenetére

Zotya84
(tag)

Nekem ugyanez a driver, csak a 2011.06.16-i dátummal. És megy a valós idejű teljesítménymérés, úh a HDSentinel (3.70) támogatja, valamint ez a felpörgési mizéria sincs. Nálam már egy ideje nincs is a program futtatva, csak a minialkalmazást használom, mert ott is mutatja.

Nekem egy 790FX/750 párosom van. És a sok sata miatt nem találtam egyelőre jó alternatívát...

Este rakok scrteenshotot, most nincs több időm az otthoni géppel foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

(#35) FireGL válasza Zotya84 (#34) üzenetére

FireGL
(fanatikus tag)

A felpörgés és leállítás a win7 energia gazdálkodása miatt van, ott van beállítva hogy leállítsa a merevlemezeket egy bizonyos idő után. Csak ki kell kapcsolni.

[ Szerkesztve ]

(#36) wwenigma válasza FireGL (#35) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha kikapcsolasnal 3x jatszotta ezt a regi driverrel - a win7 gyarival es az ujjal nem - az is? :U

(#37) NLZ

NLZ
(kvázi-tag)

Szal jól értem, hogy 12.1 -hez nem kell már app profilt telepíteni?

[ Szerkesztve ]

(#38) Abu85 válasza NLZ (#37) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezt látszólag sehol sem írtam. Nem is értem, miért jött elő. Profil volt, van és lesz.

(#39) Colos1 válasza wwenigma (#32) üzenetére

Colos1
(senior tag)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Perfdisk\Performance\ és ha van "Disable Performance Counters" kulcs, aminek az értéke 1-es, akkor átirod 0-ra. Reboot, és elvileg jó.

[ Szerkesztve ]

Aki úgy véli, hogy nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

(#40) wwenigma válasza Colos1 (#39) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gyakorlatilag is. :R AVIVO-ra nem tudsz valamit? Aranyba foglalom a neved. :K

(#41) Zotya84 válasza wwenigma (#36) üzenetére

Zotya84
(tag)

Itt a kép a HD valós idejű teljesítményméréséről. Amint látod, még a minialkalmazás is viszi szépen. (Azért ilyen ingadozó, mert LAN-ról másoltam rá adatot.)

#35: Arra meg a HDSentinel fejlesztő adta meg a jó ötletet, a HDsentinelben régen csak regeditben kellet beletenni a HDs-be a DisableSpinDown=0 REG_SZ adatot, ma már asszem opciókban is lehet állítani, hogy ne engedje a merevlemez leállítást.

[ Szerkesztve ]

(#42) wwenigma válasza Zotya84 (#41) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A fenti regedit mókolással ismét mukodik nálam, csak fogalmam sincs a friss telepites utani amd sata driver-felrakas miert nyirja ki a dolgot.

A merevlemez leallassal semmi gondom nincs, csak volt. Amit irtam, 3x pörgette fel leallitas közben a gépben levő osszes lemezt, mielott eltette magát másnapra. Nem alvó állapotból ébresztette fel. Olyan gondom nem volt, az nekem 60 percre van allitva es igy tokély.

(#43) FireGL válasza wwenigma (#42) üzenetére

FireGL
(fanatikus tag)

"csak fogalmam sincs a friss telepites utani amd sata driver-felrakas miert nyirja ki a dolgot"

pedig már 1x leírtam, hogy az energiagazdálkodásnál tiltsd le azt hogy működés közben le kapcsolja a merevlemezeket a win7

alapértelmezett ms driverrel azért nem csinál ilyesmit mert az nem támogatja teljeskörűen a hardverek energiagazdálkodási beállításait, de mivel asztali géped van ezért tök felesleges hogy bekapcsolva legyen a leállító(felpörgető) funkció a windowsban

(#44) Colos1 válasza wwenigma (#42) üzenetére

Colos1
(senior tag)

Ezt a teljesítményszámlálót a Windows tiltja le, ha valami nyűgje van. :U

Nálam az egyik régi AHCI -nál fordult elő, hogy leálláskor 3x felpörgette a merevlemezt.

Az AHCI -nál amúgy azt ajánlják, hogy a telepítéskor adagoljuk be az oprendszernek.
Attól meg egyenesen eltiltanak, hogy IDE -ben telepített Win-t buheráljunk át AHCI -ra, mert egyes esetekben teljesen meghülyülhet a rendszer.

[ Szerkesztve ]

Aki úgy véli, hogy nem lehet valamit megcsinálni, legalább ne gátolja azt, aki éppen csinálja.

(#45) wwenigma válasza Colos1 (#44) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a nyűg nálam akkor jött/jön elő, amikor friss telepitesre rahuztam az AMD sata driverét. Termeszetesen telepites bekapcsolt AHCI-vel történik/történt mindig.

FireGL: ahogy Colos1 is irta, nem a lemezek altatasaval volt a gond menet közben, hanem leallitasnal csinalta.

[ Szerkesztve ]

(#46) Colos1 válasza wwenigma (#45) üzenetére

Colos1
(senior tag)

Próbálj meg egy régebbit, nekem pl. a 296-os van fent, ez a 11.6 -os Driverben van.

Meg elfelejtettem az előbb egy apróságot: az eszközkezelőből célszerű telepíteni.

Ha így sem jó - és van kedved újratelepíteni - akkor próbáld meg, hogy telepítéskor beadod neki, így eleve az AMD AHCI -ra fog felmenni a win.

[ Szerkesztve ]

(#47) wwenigma válasza Colos1 (#46) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most igy jo, mas problemet nem vettem észre, a felporgeteses cucc a legfrissebb driverrel megszunt, a regedites javaslatoddal pedig mutatja a kihasznaltsagot is. :R

Mar csak az avivos problemet kéne megoldanom. Sztem valami dekoder problem lehet - remelem.

[ Szerkesztve ]

(#48) beef válasza wwenigma (#47) üzenetére

beef
(lelkes újonc)

Video kódoláshoz talán a legegyszerűbben használható: [link]
CUDA és DXVA támogatása is van.

(#49) krystman

krystman
(őstag)

Hát én feltettem ezt az új drivert a 11.12-et. De miért írja ki az eszközkezelőnél az illesztő driver dátumánál, hogy 2011.11.09?

(#50) Abu85 válasza krystman (#49) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Valószínű azért, mert az alap eszközillesztőt 2011.11.09-én készítették.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.