Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) xuldar

xuldar
(őstag)

Szerintem, ha már alulra tették a tápot, hogy a proci ne fűtse, akkor hülyeség benyomni alá a winchestereket. Ha viszont sok winyót tesz bele az ember, mert valamilyen fájlszervernek használná, akkor meg úgyse mellette ül, így a zajcsökkentés felesleges.
Valaki elmagyarázná nekem, mi a jó ebben a házban?

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#2) klambi válasza xuldar (#1) üzenetére

klambi
(őstag)

pont ezt néztem énis!!!! :W

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#3) cannibal

cannibal
(fanatikus tag)

Ők legalább ujítottak vmit :DDD Nem egy hagyományos cucc :))

(#4) Pukkancs válasza xuldar (#1) üzenetére

Pukkancs
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem a tápot felül kéne hagyni, de úgy kéne állnia, hogy a tetőről szívja a levegőt, és hátulra fújja ki persze azt is ki kéne alakítani, hogy ne szívja be a saját kifújt levegőjét

(#5) Daert

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem tetszik,nem gondolnám hogy fontos a táp alá tenni a wincsit-ket,máshol is elférnek.Engem a minősége,az ára és az érdekelne hogy pontosan milyen kütyük vannak még hozzá: felfogatósín,csavar....stb.
Örültem volna ha letesztelik.
Lehet fucsa ízlésem van de nekem a CM Ammo is bejött,bár picinek találtam.De ez itt fent nagy :D

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#6) xuldar válasza Pukkancs (#4) üzenetére

xuldar
(őstag)

Akkor már úgy is oda lehetne tenni, hogy oldalról szívja a friss levegőt, és akkor nem szívná be a saját hőjét. Régi, kisebb állóházakban szokás volt a proci fölé tenni a tápot (a proci és a táp a földtől számítva egy magasságban voltak)

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#7) Kombat válasza xuldar (#1) üzenetére

Kombat
(őstag)

Azért egy winchester jó esetben nem melegszik annyira mint egy proci!!

Az a baj, hogy sok mindenhez értek egy kicsit, de semmihez sem nagyon.

(#8) Symbio válasza xuldar (#1) üzenetére

Symbio
(senior tag)

Nem értem én sem ezt az elrendezést, minden józan észnek ellent mond :F
Valószínű IS szabvány szerint készűlt (így sikerült)

(#9) Kombat

Kombat
(őstag)

Szerintem egyébként nagyon jó az elrendezése, mert:
1, Ha felül van a táp akkor felfűti a proci -> ez nem jó!
2, Ha alul van a táp akkor sokak szerint sok port szív be -> ez sem nem jó!
3, Ha valaki úgygondolja, hogy a winyó felfűtené a tápot, akkor rakhatja 5.25"-os helyre "átalakítóval" - van elég hely!!

:C

(#10) xuldar válasza Kombat (#9) üzenetére

xuldar
(őstag)

A 3. ponttal az a baj, hogy a táp mindenképpen a házból szívja be a levegőt, nincs külön légcsatornája, mint a hasonló elrendezésű házakban, így kb. tök mindegy, hogy alul vagy felül van. Szerintem ez így ebben a formában csak felesleges "dizájnkodás", divatosak akarnak lenni az alulra helyezett táppal.

(#11) Obi-1

Obi-1
(őstag)

Ártól függően alternatíva lehet a CM-690 ellenében. Számomra az USB portok elhelyezése most sem szerencsés.

Only a Sith deals in absolutes.

(#12) glutamin válasza Obi-1 (#11) üzenetére

glutamin
(őstag)

Mi a baj az USB-vel? Ha nagyon kézureálló m,egoldást akarsza, akkor érdemes egy hosszabbítót venni és az asztalon lesz egy csatlakozód, annál kényelmesebb már nem tud lenni.

Nekem egy USB-HUB-os billentyű kéne, de még nem nagyon találkoztam ilyesmivel értelmes áron.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#13) Daert

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem a fronton elhelyezett USB portok még mindíg szerencsésebbek mint az oldalt elhelyezettek.
Ami számomra nem világos a képek alapján az az,hogy mennyire magasan helyezkedik el az alaplap.Tehát nagyméretű pl. alaplapról lelógó CPU cooler esetén van-e hely(1-2cm?) a lap és a ház teteje közt?

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#14) LordVader80 válasza Obi-1 (#11) üzenetére

LordVader80
(őstag)

A harmadik hibát nem találom! 1. ebben 2. mondatban 3 :F :F

nagyon idegesít :W

May The Force Be With You!

(#15) glutamin válasza LordVader80 (#14) üzenetére

glutamin
(őstag)

Az a harmadik hiba hogy csak 2 hiba van nem pedig három:D

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#16) harry válasza LordVader80 (#14) üzenetére

harry
(PH! kedvence)

Szerintem meg az, hogy 3 van írva, és nem 'három'. De ez végülis ténylega topichoz tartozik :D

the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

(#17) Sirpi válasza glutamin (#12) üzenetére

Sirpi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez nem értelmes ár? Mondjuk csak két usb-eszközt tudsz rátenni (ilyenem van), viszont mivel a monitorra is fér nálam 4, ezért már kb. mindegy, hogy a gép hátuljához nehezen férek hozzá.

Mod: és a 3 hibáról annyit, hogy a 3. hiba az, hogy a mondat nem igaz, mert csak 2 hiba van benne. De ha ez a 3. hiba, akkor tényleg 3 hiba van benne, vagyis a 3. hiba nem is hiba, tehát csak 2 hiba van benne... És itt fontos, hogy az ember ne gondolja tovább, mert lefagy.

[ Szerkesztve ]

Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!

(#18) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

Akkor most mindenkinek elarulom a titkot. A tapot fejjel lefele kell beszerelni.
Ha nektek eszetekbejut ez a trivialis dolog szerintetek a haz gyartojanak nem :(
A csavar helyeket nezzetek meg.
utoirat: 1.2.3. problema megoldva.

[ Szerkesztve ]

(#19) Gábor vitéz

Gábor vitéz
(fanatikus tag)

Nem tudom milyen a kialakítása a hdd keretek felső részének, de ha lyukacsos, akkor pont jóhelyen van a táp (feltéve ha alsó ventis) mivel átszívja a vinyó(ko)n a levegőt. És ez a levegő jöhet kintről mivel pont ott van oldalt egy szép nagy szellőző rács. Még jobb lenne ha élére állítva lennének a vinyók akkor könnyebben áramlana át közöttük az ájer...

Szerintem ez egy okos házikó (bár nem túl szép és inkább 2 eSATA lenne elöl plusszban...), ha jó áron lesz kapható mindenképp érdemes számításba venni.

Vetkőzz szépen Tündérke! A kívánság az kívánság!... (o)(o) XD

(#20) Kombat válasza Gábor vitéz (#19) üzenetére

Kombat
(őstag)

"(feltéve ha alsó ventis)" - minden tápnak az alján van a venti (kivéve amelyiken hátul), csak a szerelés lehet fordított! ;)
Ebbe a házba ventivel felfelé lehet beszerelni a tápot!
(A winyókeretek lyukacsosak!)

[ Szerkesztve ]

(#21) LordVader80 válasza harry (#16) üzenetére

LordVader80
(őstag)

hmm mostmár érdekel Obi mester véleménye a 3. hibáról, bár ő a jó oldalon áll, nem pedig az enyémen ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#22) spirit007

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Hehe , az senkinek sem tűnt fel ,hogy táp ATX csatija nem fog elérni az alaplap foglalatáig :DDD
Mivel ezt nagyrészt feülre szerelik a lapokon ... akár csak az ATX_12V -t .

(#23) HummeRC válasza LordVader80 (#21) üzenetére

HummeRC
(senior tag)
LOGOUT blog

A harmadik hiba az, hogy hiányzik egy vessző a mondatból.

Szerintem: "Ebben a mondatban, három hiba van." ;)

Hogy a témához is csatlakozzak, szerintem tetszetős házikó. Jó nagy beltere van, lehet benne szabadon variálni. :)

[ Szerkesztve ]

(#24) djyuri válasza spirit007 (#22) üzenetére

djyuri
(őstag)

Nah te vagy az emberem:)

Mondom azé átolvasom hátha írták már:D
Megvagy:D :C :C :C :C :C

Ha valaki olyan tápot vesz,aminek ekkora a molex kábele,akkor az nem ilyen házat vesz,ugyanis az nem két ft emlékeim szerint.
Ha meg valaki szerver kiépítésben gondolkozik,vagy üzletszerű dvd írásban,az meg hűtött fiókokba teszi a plextor íróit,mint váci ismerősöm/munkatársam. és persze sokkal masszívabb házba....meg a szerver tápokkal neki nem volt olyannal szerencséje,amin 55 centinél hosszabb lett volna a molex kábele. A 12V-os kábelek hosszabbíthatók és ha jól emlékszem már a ATXmolex-ek is.

De amúgy átlag user megnézi és ha rájon,hogy plusz költséget jelent neki az a kábel beszerzése,avagy a táp lecserélése,akkor a gyártó igenis nagyot fog ezzel bukni.

Bár mint nagycég mindent elbír alapon ennek nem lesz utóhangja. Sőt,mint extra bent marad a "történelemben".....és venni fogják páran...főként,akik fanatikusak az "újított" cuccok megvásárlására.

UPP amúgy....

ui.: És végre elérték az 5 éves thermaltake házam magasságát:D 54cm:D:D:D Hajrá:D még 5 év és túl is növik:D

http://nightmarecorp.5mp.eu/web.php?a=nightmarecorp&o=7bNYgEISLh

(#25) Godefroy

Godefroy
(senior tag)

Hogy hasonlít ez a Stackerre...
Jó sokat gondolkodtak a dizájnon, aztán inkább kopipészt. :))

[ Szerkesztve ]

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#26) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

eztse ésszerű használatra tervezték. táp+vinyók szépen megolvasztják egymást, míg a 11 5,25-ös hely felét se használják ki soha.

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#27) Kombat válasza spirit007 (#22) üzenetére

Kombat
(őstag)

És Neked nem tűnt fel, hogy van egy csomó ház amiben alul van a táp és azokban is elérnek a vezetékek a helyükre! :DDD

(#28) LordVader80 válasza HummeRC (#23) üzenetére

LordVader80
(őstag)

Nem, vessző oda tuti nem kell, nem ez a harmadi hiba :(

(#29) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Nekem nagyon teccenek! :K

Alléz Olympique de Marseille!

(#30) Reset Elek válasza LordVader80 (#28) üzenetére

Reset Elek
(fanatikus tag)

Látom, matekból nem vagytok valami erősek...
:DDD

Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...

(#31) Zájec

Zájec
(PH! kedvence)

Sharkoon REBEL 9

akinek nem kell olyan magas ház.. 2.kép

(#32) LordVader80 válasza Reset Elek (#30) üzenetére

LordVader80
(őstag)

Kifejtenéd bővebben? :F én amúgy tényleg nem voltam :DDD

(#33) camelferr

camelferr
(senior tag)

Jókis ház ez. Bőven van pl hely vízhűtés beépítésére. Nekem tetcik.

Ez egy ilyen bolygó.

(#34) xuldar válasza spirit007 (#22) üzenetére

xuldar
(őstag)

Aki ilyen házat vesz, az nem Vargánya tápot tesz bele, hanem valami normálisat. A nem noname-eknek pedig hidd el, elég hosszú a kábelük.

(#35) xuldar válasza HummeRC (#23) üzenetére

xuldar
(őstag)

Rosszul "javítottad" a mondatot, nem kell bele az a vessző, amivel pedig még mindig csak kettőre növelted a hibák számát :)

(#36) spirit007 válasza djyuri (#24) üzenetére

spirit007
(senior tag)
LOGOUT blog

Jaja ,az átlag hossz tápoknál 30-35 cm amit mindenképp toldani kell , méghozzá eléggé hosszú toldattal , hogy viszonylag "esztétikusan" nézzen ki (egyáltalán lehet olyat kapni (?) ) és ne kelljen pl. a PCI/PCI-E kártyákon keresztül húzni .
Egyébként az én 9 éves házam magasságát még nem érte el (62 cm) :DDD

xuldar
csifi 420W -nak 31 cm hosszú ... ez biztos nem normális vargánya táp ugye ... :U

[ Szerkesztve ]

(#37) xuldar válasza spirit007 (#36) üzenetére

xuldar
(őstag)

Igazad van, pontatlanul fogalmaztam. Úgy gondoltam, hogy nem olyan régi divat alulra tenni a tápot, és az újabbaknál már elég hosszú lehet a kábel. Azért manapság lassan a 400W-os tápok is kezdenek kihalni (csak azt nem tudom, miért).

(#38) djyuri válasza spirit007 (#36) üzenetére

djyuri
(őstag)

Itt-ott...ahol pl PCI-E tápkábel átalakító is van...meg molex 20/24 pines átalakító....szvsz legtöbb esetben nagyker,de póstai úton szerintem messziről ugyan,de kiskerből is elérhető.

Tök véletlen pár hete láttam,csak nem jegyeztem fel:(

PCI-E tápátalakító meg itt a ph-n is van.

62cm :R :C szép:D

Milyen típus?:D :R

Mine: thermaltake VA1000D (kék és acél házikó:))

http://nightmarecorp.5mp.eu/web.php?a=nightmarecorp&o=7bNYgEISLh

(#39) Obi-1 válasza LordVader80 (#21) üzenetére

Obi-1
(őstag)

Látod, még van mit tanulnod öreg mesteredtől. :)

Az Erő útjait nehéz kifürkészni, de személy szerint Sirpi értelmezésére szavazok (#17).

Only a Sith deals in absolutes.

(#40) LordVader80 válasza Obi-1 (#39) üzenetére

LordVader80
(őstag)

Nehéz bizony.... holtig tanulok mesteremtől :K

a lényeg, hogy akkor megvan a válasz :R

(#41) glutamin válasza Sirpi (#17) üzenetére

glutamin
(őstag)

Na ez tetszik! Lehet, hogy benevezek egyre hamarosan. Azért előtte meglesem valahol hogy ez a slim dolog milyen. Mennyire kényelmes irogatni vele. De tényleg rendben van az ára. Aztán innetől kezdve nem kell hajolgatni, meg plusz vezeték sem kell akkor majd.

(#42) glutamin válasza Sirpi (#17) üzenetére

glutamin
(őstag)

Még egy kérdés, akkor ha már ilyen szép billentyűzeted van:)
Az egeret rá lehet dugni? Mármint amolyan Apple stílusban? Vagyis ha a billentyűre ktöd az egeret akkor indulás után látja a gép?

(#43) Michell válasza Ribi (#18) üzenetére

Michell
(lelkes újonc)

Üdv mindenkinek.

A mostani alultápos divathullámhoz talán előbb utóbb kitalálják ismét az elöl hátul ventis tápokat is.

(#44) Shim

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

Inkább szélesítettek volna a házon. Nekem Rebel9 van, és nem fér bele az AC Accelero S2, csak ha kiveszem a 22 centis oldalsó ventit. (Igen, 22 cm, hiába ír a gyártó 25-öt).
Táp helyét nem kellett volna bántani, viszont vízhűtéshez való lyukak berakása pirospont.

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#45) Locutus válasza spirit007 (#22) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Elér, hidd el nekem.

Ebben a házban kb semmi újdonság nincs, lásd az első CM Stackert. Nekem a mai napig az van. Alul van a táp, és pont elér az alaplap tetején lévő csatiig.

www.korszellem.hu - - - Samsung U70-et vennék: http://href.hu/x/g23a

(#46) Pít

Pít
(tag)

Nekem nagyon tetszik...
Akik tervezték, valószínűleg úgy gondolták, hogy normális táp kerül majd bele, azok pedig elérnek addig...

Vajon milyen árban lesz? Hasonló házat keresek úgyis... :DD

A processzor füsttel működik, ha egyszer kijön belőle, tönkremegy.

(#47) Sirpi válasza glutamin (#42) üzenetére

Sirpi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Bocs a "gyors" válaszért, a két ünnep közt nem nagyon ph-ztam, de a válasz igen, a wireless egerem vevőjét ebbe dugtam be és tökéletesen megy (ráadásul a bill se a gépbe, hanem a moncsira van kötve, csak hogy ne kelljen hosszan kábelezni).

[ Szerkesztve ]

Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.