Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kemiaitesok

    tag

    Sziasztok!

    Bár látom, a fórum elég halovány mostanában, igaz nem sok minden történik, de gondoltam érdekességként megosztom tegnapi esetem (bár a neten keresve nem egyedüli voltam).
    Pénteken láttam ezt a TED-es videót, melyben a fickó arról beszél, hogy az Iphone titkosított, míg az Android rendszerek szinte nem.
    Elkezdtem nézegetni a telefont, s a Beállítások > Security menü alatt észrevettem az Encrypt menüt, mivel nem szoktam a menüket nézni, csak ha gondom van, s kb másfél éve nincs gondom, stabilan megy a telefon.

    Szóval gondoltam nekifutok. Kérte, hogy legyen feltöltve a telefon, aztán írta, hogy kb 1 órát vesz igénybe, elkezdtem, meg is csinálta rendesen, újraindult a telefon, a motorola logó után kérte a feloldó mintázatot, meglepő módon ismét az induló motorola logót futtatta, majd fekete képernyő, s ott megállt. Olvastam közben könyvet, mert hát sajna a upc szolgáltató ismét hozta a formáját, s nem volt net, de ígérték hamarosan megjavul. Vártam vagy félórát, semmi a fekete képernyőn kívül, hát újraindítottam a telefont, s szintén ugyanez. Újraindítás (bekapcs gomb, hangerő lefele - nem tudom a nevét, hogy milyen menü fogadott), s volt ott pár opció, de mindet végigpróbáltam, s mindegyik ugyanerre futott, fekete képernyő.
    A recoverynél kicsit megijedtem, mivel ott a No command rész szerepelt, kerestem volna olyat, hogy factory reset (nem szoktam a boot menüvel foglalkozni, mint fentebb írtam, atomstabilan megy a telefon, akkor meg minek, minden gyári rajta).

    Mivel net se volt, meg a telefonban céges kártya is van, ami fontos az elérhetőség, így egy haveromhoz mentem át, ígért egy elfekvőben lévő telefont, meg gondoltam nála van upc, s akkor rákeresek a neten.
    Mint írtam nem egyedüli voltam a dologgal, igaz ezek kitkat korszakosok: 1, 2, 3, de ezek mind korábbi esetek voltak.

    Egy youtubeos videón megtaláltam, hogy a recovery módban még ha lenyomom a bekapcs+hangerő fel, akkor kapom meg a várt menüt, hogy factory reset.
    Megtörtént, szerencsére reggelre a upc is helyretette a dolgot, szóval most van egy resetelt telefonom, szerencsére lassan minden telepített program visszajött, sőt még egy frissítés is jött a 6.0-hoz, ami szerintem a fentebbi kollega írt.

    Valaki járt már hasonlóan? Mi értelme van a titkosításnak? vagy ez valami parasztvakítás?
    Legalább annyit tanultam, hogy hogyan kell factory resetet csinálni, bár már amikor haverhoz mentem, azon járt az agyam, hogy legalább megtanulom, hogyan kell nyitni a telefont, meg mondjuk kipróbálom a CM-et, de ez egyelőre elmarad, de lehet egyszer rászánom magam, ha már meglesz az utódja, amit szintén remélek, hogy sokára fog eljönni :D

    Várom válaszotok, észrevételetek.
    Peace

    Te magad légy az a változás, amit látni szeretnél a világban! (Gandhi)

Új hozzászólás Aktív témák