- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geryson
addikt
válasz Superhun #10561 üzenetére
Igen, ha meg kiveszed, akkor nem sok értelme maradt.
Mi anno, másik 3-as csapat nagyon komoly vaniliát összehoztunk, linkeltem is anno képeket. Még azt hiszem Te is jártál a szerverünkön (ami nálatok futott egy darabig).
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
Geryson
addikt
Uraim, ahogy említettem. Jövő hét elején indulhat a Vanilla szerver nálam. Majd kérek egy kis műszaki segítséget (ismét), Superhun-t megkérem, hogy csináljon egy térképet és indulhat a móka. Csak azért a jövő hét, mert várom az új VGA-mat és nincs gépem (majd megdöglök miatta).
Ötletek, javaslatok? Én amondó vagyok, hogy large biomies legyen és ne egymás szájában (hacsak valaki nem akar direkt egy helyen lenni a másikkal).
-
Geryson
addikt
Egy dolgot javaslok, azt is leszavazzátok, hát ez az én formám!
Amúgy black emlékezz vissza, hogy a large annyira nem volt nagy (pedig tényleg mondtátok), hiszen az volt nekünk a DW20 szerverünkön és abszolúte nem éreztem nagy távolságnak amit menni kellett. De akkor OK, normál lesz.
DEHAVALAKIKÖZELJÖNAHÁZAMHOZ...
-
Geryson
addikt
válasz #56573440 #10575 üzenetére
Azért gondoltam, hogy ezt vállalom én, az FTB meg lehet a kollégánál. Persze ha ő bevállalja, hogy mindkettő vagy tényleg esetleg az FTB alszik, akkor nekem OK - ezt Ti döntsétek el, én igazából "segíteni" szeretnék, meg persze ismét jókat játszani.
-
Geryson
addikt
-
Geryson
addikt
Apropó, még egy javaslat: Esetleg tílthatnánk a TNT használatát, soha nem fejeltem el, amikor black kolléga viccből épített egy váracskát TNT-ből, ami utána kapott egy redstone jelet a falon futó egyik kábelemből.
Hát volt ott móka és kacagás, csak nem az én részemről...
[ Szerkesztve ]
-
Geryson
addikt
válasz athos79 #10589 üzenetére
Gondolhatod, hogy én hogy várom! EZ lesz az új videókártyám, az agyam már előre eldobom...
Apropó, találtam egy sorozatot Minecraft Snapshot címmel és számtalan videóban mutatja be az újdonságokat. Jól sejtem, hogy ezeket érdemes megnézegetni, hogy tudjam az új cuccokat, nemde?
-
Geryson
addikt
válasz Superhun #10598 üzenetére
De hát tudod jól, hogy Blacknél nincs olyan, hogy munkaidő - ha MC-ről van szó!
Ezek szerint a Vanilla olyan együttbandázós dolog lesz? Mert ha nem, akkor a Te személy szerinti első pár órád továbbra is izgalmas. Az más kérdés, hogy Te éppen éhenhalsz, Black meg éppen indítja a harmadik Quarry-t (ezt akár még Vanillában is ).
-
Geryson
addikt
Láttam egy bemutatót, amiben elalszik a fáklya. Ez javítva lett, vagy tényleg elalszik?
Hú, most jut eszembe, azért az aluminium torch hiányozni fog...
-
Geryson
addikt
Mesterek! Kaptam egy silk touch enchantot, erre most van 7 stack szenem ércként. Ezzel mit csinálok? Csak nem kell egyesével kiégetnem őket szén segítségével, hogy szenet kapjak? Az aranyat, vasat, gyémántot kiégettem, az nem volt gond, de ez valahogy annyira irreálisan hangzik, hogy szenet égessek szénnel.
Más:
XP farm van valahol? Baromi nyuszin állok, éppen hogy mindig annyim van, amennyi a javításokhoz kell, de a fő csákányokra már semmi, pedig efficiency és unbreak IV és jó lenne már megjavítani.
Képzeljétek el, hogy kertészkedem a szigetemen, erre úszik felém egy witch! Apám, a vízen átjött hozzám! Ő megdobott, én meg átszabtam rajta a ruhát - végül is ő járt rosszabbul.
-
Geryson
addikt
válasz escape #10617 üzenetére
Hát ez nem valami jó hír, h le kell raknom ennyi szenet, hogy utána szétverjem... Nem szeretem a silk touch-ot...
Más: elkezdtem jó roma módjára lopni a fát a bányámból piszkosul és láss csodát, egymáshoz tök közel 2 cave spider spawner. Ügyesen leraktam az ágyamat a közelbe, így elég hamar leborotváltam a tájat és ott vannak most szépen kivilágítva - tehát indulhat az XP farm (csak a tisztítások közben több mint 30-at kaptam).
Mekkorát eshet egy pók, hogy ne fingjon ki? Igaz ez a 20, amiről egy sráctól láttam egy videóban? Az a furcsa, hogy neki van, hogy pók meghal esés közben és van olyan is, hogy a creeper beesik és olyat robban, hogy mindent szétkap a srácnál...
Ahogy nézegetem a MC tutorial videókat az agyam eldobom, hogy vagy elfelejtik, hogy mit akarnak mondani és öööö-zik a másik, hogy felépít valamit és közben jön rá, hogy ja nem és látod szépen, ahogy szenved végig. Imádom ezeket a videókat...
-
Geryson
addikt
Na, az egyik spawnert megcsináltam úgy, hogy alatta 20, 18, 16 mély lyuk van (és még mindig egyik-másik meghal, ha leesik, tehát még visszaveszem). De az a gondom, hogy alig jönnek, baromi sokat kell várni, hogy jöjjenek. Folyamatosságról szó sincs, pedig amikor még úgymond vadon volt a spawner, akkor iszonyatosan lökte ki magából a pókokat. Van valami trükk még? Pókfonállal tekerjem be, vagy mi a gond?
-
Geryson
addikt
válasz jonnyjoker01 #10622 üzenetére
Igen, mondjuk építkezésnél logikus...
Uraim! Megvan a cave spider trap, teljesen átépítettem és bruttttttttttttttálisan hozza az XP-t. Akinek kell XP és a környékemen jár, őt szeretettel várom. Most számolom éppen, hogy mennyi idő alatt van meg a 30 XP, de piszkosul hamar...
-
Geryson
addikt
válasz Geryson #10624 üzenetére
Hát sajnos annyira hamar nincs meg, olyan fél óra. A legnagyobb gondom, hogy nem lehet otthagyni a spawnert (szóval nem otthagyni fizikailag, csak hagyni termelni), mert olyan 10 mob után nem ad újat. Én láttam olyan videókat, ahol a fószernál annyi skeli volt fél óra után (vagy akármennyi után), hogy a gyöngyök ugráltak össze-vissza és kb. fél perc alatt felpörgött 30-as szintre, amikor elkezdte őket kaszabolni.
Ami viszont nagyon jó hír, hogy 8, azaz nyolc kockával arrébb van egy másik spawner olyan 10 kockával magasabban. Holnap átépítem a rendszert úgy, hogy mind a két spawner dolgozzon és akkor aztán tényleg menni fog a móka.
Hülye kérdés, de vanillában nem lehet spawnert mozgatni, ugye?
-
-
Geryson
addikt
Hát ez nagyon hasznos információ kár, hogy ezt senki nem mondta előtte. Mondjuk azt nem teljesen vágom, hogy hogyan tudod meg a ketrec kiinduló pontját honnan számítja, tehát hogyan állapítja meg (merthogy ugye az látszik, hogy optikailag a 10x10 aszimmetrikus a ketrechez képest.
Az valamiért gáz, hogy ha én az egyszerűség kedvéért 11x11-et csinálok? Merthogy akkor max. lenne a termelés (nagyon sokan 9x9-et csinálnak, ahogy láttam), de az nem gond, ha nagyobb, ugye?
corvette: Félreértés ne essék, az egész napomat a YT előtt töltöm, most éppen MC videókat nézve, néha filmeket, minden egyes nap valami mást. Az oktató videók csúcs szuperek, DW20-ból is rengeteget tanultam anno. Azt viszont továbbra sem tartom ésszerűnek, ha valaki felrak egy videót, amibe óriási hibákat ejt, vagy éppen nem tudja kifejezni magát. Én mondjuk ebben az esetben nem tenném fel VAGY összeszedném magam és elkezdeném előröl, hogy a hibát már ne ejtsem felvétel közben...
-
Geryson
addikt
Én bevallom erősebb németes vagyok, mint angolos, de akkor sem értem ill. Te nem értetted sztem az én kérdésemet.
A srác azt mondja, hogy -809 és -295 a "spawner pont" (a Te szavaidat használva), de ezt honnan tudja? Vagy teljesen mindegy, hogy melyik sarkától építed meg a 4 átlós szobát? Nekem ez nem tiszta, hogy honnan tudod a ketrec tényleges kiindulási pontját?
-
Geryson
addikt
válasz Serricon #10652 üzenetére
Namostaztán már tényleg megértettem. Egyrészt vizuálisan is be lett mutatva, így a koordináták alapján meg hülye vagyok, hogy nem jöttem rá, hogy tényleg ki lehet következtetni...
Elkezdtem a 2 cave spawnert teljesen átépíteni, az egyik már kész, a másikat meg majd holnap. Azért nem egyszerű, ugyanis ahogy sötétebb van valahol, mint 6 (ha jól emlékszem) már dobja is be a pókot én meg küzdök vele építkezés közben...
-
Geryson
addikt
válasz föccer #10654 üzenetére
Hát igen, a mérete miatt én ezt nem akarnám megtenni, akkor inkább küzdök és fáklyázom...
Pár napja panaszkodtam itt és senki nem segített, most viszont érdekes információt hallottam, ami sok minden megmagyarázni. Valóban 15 blokknál beljebb (ez megvolt), DE 8 blokknál kijjebb kell lenni, hogy új adagot dobjon a spawner?
-
Geryson
addikt
Így néz most ki a spawnertrap, végülis szerencsésen le tudtam állítani a jobb oldalit úgy, hogy nem kellett kiraknom végig blokkokkal (alsó sor van kirakva és rajta fáklya).
Viszont hogy oldjam meg, hogy a víz az összefolyásnál kifelé folyjon?
Gomez: Úgy értettem a minimum távolságot, hogy kidob a spawner egy adagot, pl. 2 pók és a következő kettőt dobja utána megint és megint és megint? Szóval nem kell ürülnie egy bizonyos testnek ahhoz, hogy oda megint dobjon be újat? Szóval nem az én jelenlétemre, hanem a mobok jelenlétére gondoltam.
-
Geryson
addikt
Na, ilyen lett az xp farmom, ott lent pancsolnak a kicsikék...
Itt van az ügyfélszolgálati ablak (piston meg ilyenek egyenlőre nincsenek). 10-11 perc alatt van meg kb. a 30 XP.
blackrulz: Komoly a kecód, holnap már élőben is látom!
Apropó, jut eszembe! Átfúrtam egy 3x2-es alagutat a spawn ponthoz, már majdnem ott vagyok. Úgy csináltam, hogy lóval át lehet jönni. Szép padló, világítás, hibátlan falak (olyan igazi Vanilla). Sőt, lovaknak kikötési lehetőség, kaja, víz és ajtó az érdekesebb helyeken. Olyan 1000 blokk, szóval annyira nem vészes (én egyenlőre még futok, de utána már csak ló vagy szamár).
Ámde, belefúrtam valakinek a pincéjébe, a spawntól keletre van 100 blokkra, egy hosszú létra megy lefelé. Kié ez? Elmehetek a vágatommal pont a pince szélén (ez a mákom, hogy pont a szélén vagyok)? Elhagyottnak tűnik, benne csomó szén és redstone. 12-es szint!
[ Szerkesztve ]
-
Geryson
addikt
Uraim! Szedtem clay-t és valamit elrontottam (elfelejtettem a receptet) és beraktam kisütni és valami barna hardened clay lett belőle, nem olyan szép kis piros tégla, amiből anno azt hiszem 4-et kellett összerakni, hogy kockás tégla legyen. Mit rontottam el?
Elkészült az átjáró a spawn ponthoz, futva 4 perc alatt át lehet érni hozzám!
Ezek a pihenők a lovaknak (itt olyan hasadékok vannak csupa érdekes dolgokkal):
Apropó. Brownnal mászkáltunk lóért és ezt találtam. Ez kinek ismerős?
-
Geryson
addikt
válasz #56573440 #10682 üzenetére
Az az igazság, hogy rossz az egerem jobb egérgombja, így nem is használok íjat és enni is baromi nehezen tudok. A hétvégén végre összedobom a szörnyetegemet és akkor azon tudok normálisan játszani + mehetünk a tojgliért is.
-
Geryson
addikt
válasz #56573440 #10690 üzenetére
Én kérnék egy dupla chest gyémántblokkot. Tudod építkezem és szeretném ha puccos lenne a ház (amibe elföldelnek a sárkány után).
Nekem késő du.-ként jó bár én csak ütni tudok az egérgombom miatt.
-
Geryson
addikt
Valaki valamit tud
valamirőla Vanilia szerverről?Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
Geryson
addikt
És ilyenkor mit lehet csinálni?
Ha legközelebb mész felderíteni (pl. ahogy a dzsungelt is), akkor szólhatsz ha akarsz - szeretek én is barangolni, bár most 1 hete folyamatosan építkezünk most.
[ Szerkesztve ]
-
Geryson
addikt
válasz archie17 #10720 üzenetére
Én is anno hibásan kerestem, nem szabad nagy területeket gyémánt miatt kiásni, ráadásul a 15-ös szint elég magas is.
A tuti tipp az az, hogy csinálsz egy szélesebb járatot és innen jobbra és balra 2 vagy 3 magas és 1 széles járatokat fúrsz. 2 járat között én 3 kockát szoktam kihagyni (azaz a 4. kockában kezdek el fúrni). Ez a legtutibb, ezt számtalan Youtube videón is látod (egyébként is érdemes nézegetni, nagyon sok hasznos videó van fent). Én annyival szoktam bonyolítani, hogy a jobb és bal végen csinálom a széles járatot (egyszerre kifúrok vagy 200 blokk hosszú folyosót) és akkor amikor ezekbe belefúrok, akkor tudom, hogy eljött a visszaforduló ideje. Én hosszú járatokat csinálok, ez most éppen olyan 400-500 blokk körül van. Legyen Nálad 2 stack fáklya és sok szerszám.
A másik a szintmagasság. EZT a táblázatot nézd meg, itt láthatod, hogy 11-12-es szinten kell fúrni a legtöbb találathoz. Én speciell a 11-esre vallok, valaki a 12-esre, mert a 11-esen vannak a lávatavak és így én mindig belefúrok. A lávatavakat egyébként hasonlóan érdemes mindig körbejárni, mert sokszor van a szélén gyémánt.
Szerszámnak az elején sok vascsákány, később gyémántot vagy enchant-olt gyémántcsákányt javaslok!
-
Geryson
addikt
Möstörök! Tegnap kb. 4 órán keresztül játszottam az XP-farmomon a pókokkal és közben sikerült 2 brutál csákányt csinálnom, legmagasabb unbreaking és fortune enchanttal, de "csak" IV-es efficiencyvel. Akkor elkezdtem csak könyveket enchantolni 30-as szintre, de sokkal gyengébben jöttek ki (pl. csak 1 db 3-as unbreaking, meg ilyenek).
A kérdésem az az, hogy miért olvastam én valahol azt, hogy jó könyveket enchantolni? Nekem lényegesen rosszabb eredmények jöttek ki. A másik, hogy hogyan tudnék egy V-ös efficiency-t szedni?
Néztem még ezen kívül egy videót, ahol azt mondja a srác, hogy nem érdemes 30-as szintre enchantolni, mert sokkal nagyobb az eredmény ha pl. csak 22-esre enchantolsz egy gyémánt csákányt (ez most csak egy példa volt). ITT mutatja!
Más: rájöttem, hogy elnevezni a szerszámot sokkal érdemesebb enchant nélkül, ugyanis ez 7 XP, a brutál csákányomé meg 35 XP egy szimpla elnevezés.
-
Geryson
addikt
Hát az első pontot cáfolom, mert hétfőn efficieny 5, fortune 3 csákányt dobott egy 30-as szint, annyira gyors volt, hogy maszati előtt mentem, én ástam, ő meg bányászott és fáklyázott. Viszont béna voltam, mert nem volt rajta unbreaking és eltörtem. Ezért döntöttem úgy, hogy most XP-zni és enchantolni fogok szorgalmasan. Mondom, az eredmény baromi jó, mert 2 db ultracsákány össze is jött (plusz egy pár sallang).
Most filózom az utolsó pontodon. Lehet azt csinálni, hogy vas csákányt enchantolok (csak az enchant miatt) és ezt utána gyémántra dobom rá? Ugyanis azért elég drága 3 gyémántokat kidobni csákányonként (skót vagyok).
Apropó, tud valaki valamit a vaniliánkról? Sajnos nem megy, így kénytelen leszek dolgozni...
-
Geryson
addikt
válasz #56573440 #10763 üzenetére
Hát nem tudom, 99%-ban biztos vagyok, hogy eff V-öt kaptam, iszonyatosan tudtam vele dolgozni. Most is itt az eff IV, de valahogy gyorsabb rémlik. Én barom, hogy eltörtem...
Viszont ezt a könyves enchantolást nem értem. Tehát akkor mit csinálok a könyvekkel? Ne 30-as szintre bűvészkedjek?
-
Geryson
addikt
válasz #56573440 #10765 üzenetére
Aha, azért ezt majd egyszer szóban is mond el légy szíves!
Amúgy kezd elhasználódni a szupercsákányom és bizony 35 XP egyetlen javítás (a második már "too expensive", pedig el van nevezve. Most egy javítást megcsináltam, gyűjtöm a következőre az XP-t és szerintem lesz még egy köröm. Azt hittem ez nem lesz ilyen rohadt drága...
-
Geryson
addikt
Találtam egy Efficiency IV, unbreaking III csákányt egy ládámban és mivel használt, így szerettem volna megjavítani viszont ahogy felteszem az üllőre, hiába rakok mellé gyémántot (akár 21-et is) nincs végeredmény, tehát a harmadik mezőbe nem mutatja, hogy milyen szintre javítaná. Természetesen "cost"-ot sem ír. Miért?
-
Geryson
addikt
Ha pistonos préselőt szeretnék csinálni barlangi pókoknak, akkor hány repeatert rakjak bele (és hány tick-re állítsam)? Próba szerencse, vagy van erre ökölszabály?
Tényleg eléggé eszi a kardot a folyamatos csapkodás, kell a piston és a poti most már...
-
Geryson
addikt
válasz #56573440 #10808 üzenetére
Köszönöm, a másodikat ismertem már, de nem néztem még anno meg olyan alaposan mint most. Megállítottuk a dupla spawnert maszatival, most áttervezem az egészet. Hú, leállítani nem volt gyenge, pár elhullás volt részünkről.
Más: hiányzik a red alloy wire. Hogy lehet ezt a h###e redstone csíkot lefelé vinni? A megoldandó feladat a képen látszik.
-
Geryson
addikt
Möstörök!
Tegnap este videóztam és rájöttem, hogy a new xp farmommal szemben csinálok egy "passzív" mob drop farmot, azaz egy 20x20x15-ös kockát (pl.), amiben emeletek lesznek, sötét lesz és gyűjteni fogom alul a gun powdert, mert más nem igazán kell. A kérdésem az az, hogy csinált már ilyet valaki? Essenek a szerencsétlenek a mélybe, vagy fullasszam őket, vagy kaktusszal barátkozzanak?
-
Geryson
addikt
Ilyen lett az új xp farm. Olyan 2 és fél stack redstone lámpa világítja. Sajnos a lenti vizeket nem tudom még beletölteni, mert azonnal beindulnak a spawnerek. Bár nem durván, de azért potyognak a pókik. Majd ma ha meglesz a crusher (ma), akkor fogom betölteni a vizet és kifutok.
-
Geryson
addikt
Néztem egy csomó videót, hogy hogyan lehet gunpowder farmot csinálni, van közte 1.7.2-es is. Igazából ahogy néztem a lényeg a sötét és még nagy tér sem kell hozzá (nem egy torony alakú épületest láttam). Csináltam egy kockát, 15 x 15 körül van, 3 szintes (legalul a víz, ami kihozza a cuccot). Hooper, chest minden belőve ÉS SEMMI NEM JÖN KI! egyszerűen az égadta világon nincs bent semmi, ha bezárom magam bl 0 van és mégsincs semmi bent. Egyszer ugrott rám egy pók, azt sem értem, hogy honnan. Mit rontottam el?
-
Geryson
addikt
válasz #56573440 #10828 üzenetére
Na megnézem, köszönöm. Kicsit furcsa, mert a bányámban ha hátat fordítok (ha nincs eléggé kivilágítva) bespawnol mögém a mob, pedig még valamiféle világítás is van. Szóval 24 blokk nekem kicsit soknak tűnik. Az az igazság, hogy borzasztó sok hír kering a neten, ennek sokszor látom, hogy a fele nem igaz.
Az X-Rayes nézet meg nálam nem ment, pedig már próbáltam. Lehet kipróbálom megint, bár itt most nem feltétlenül spawnert keresek.
Egyébként meg ITT egy videó, ha lenne helyen, tuti ezt építeném. Állítólag meg az 1.7.2-ben is.
-
Geryson
addikt
Befejeztem tegnap a crusher és az farm átépítését. Maszati nyomott is egy vacsorát a spawner előtt maradva, 690 pókunk volt, olyan 1-2 FPS-el mozogtunk a környéken - tiszta élmény volt.
Én azt csináltam, hogy 100-150 pók után zúzok, ütök, profitálok. Mutatnék egy képet, hogy mennyi az XP-m.
-
Geryson
addikt
válasz föccer #10844 üzenetére
Igen, valóban itt sem szabad ott maradni túl sokáig, ld. az esti tapasztalatot. Többek között hülyeség is, mert itt már alig megy fel az xp. Majd lemérem, hogy mennyi a 30-40-es szint, de elég gyors sztem. Eddig 16896 pókot öltem meg.
Jut eszembe, ilyen volt maszati zúzás közben
[ Szerkesztve ]
-
Geryson
addikt
válasz #56573440 #10828 üzenetére
Hasznos ez a leírás, mondjuk én németül olvasom, de egy valamit nem vágok (egyik nyelven sem teljesen vagyok benne biztos).
Vízre és átlátszó cuccra nem spawnolnak, de felette elég a 2 blokk hely, eddig tiszta. És alatta? Szóval ráspawnol 1 blokkra, vagy 2 blokk magasnak kell lennie a lebegő szintnek (merthogy nálam "lebeg" a szint).
-
Geryson
addikt
Megcsináltam a pistonos, fullasztós mob drop csapdát. Ami sajnálatos, hogy ha a végén állok (kb. 50 blokk), akkor nem megy, semmi nem jön. ha közelebb megyek, akkor valami potyog, de egyértelműen afk tevékenységgel fogok tudni csak hihetetlen számú lőport szerezni.
Természetesen tök vanillásan csináltam. Megfigyelőszoba, kövek mindenhol szépre cserélve. Úgy, ahogy kell (black, erre ne figyelj most)...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest