Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Nem rossz, bár nem tudom nem e túl nagy szállításhoz?
Az felolvasó rendszer viszont elég jól meg van csinálva, bár csak angolul tud.
3G nem gáz, így is egy perc alatt leszed egy lexikont ha kell.

Close the World ..... Open the Next!

(#2) Jofi81

Jofi81
(őstag)

Jó lenne, ha már olcsóbbak lennének ezek a cuccok, tudnék örüli egy ilyennek. Van egy rakás elektronikus könyvem, de számítógépen egyszerűen nincs kedvem végigolvasni egyet sem...

(#3) Gregorius

Gregorius
(őstag)

Ez még mindig veszett drága.

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#4) DroneZ válasza Gregorius (#3) üzenetére

DroneZ
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

mentsd meg a fákat, egyél hódot vagy! vegyél Amazon könyvolvasót :DDD

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn! | muszáJ?

(#5) Major Major válasza Jofi81 (#2) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

Gondolod, hogy bármi mást tudsz majd ezen olvasni azon kívül, amit az amazonról vásárolsz?

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#6) Gregorius válasza DroneZ (#4) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Kiszámoltad, ebből a pénzből hány fát lehetne ültetni? :P

[ Szerkesztve ]

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#7) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

majd 1/10-ed ennyiért szerintem lesz piaca... addig csak ilyen "úri móka" lesz :) nem hülyeség egyébként... egyik ismerősöm, amikor éjjeli őrködött 48órában, volt h 5könyvet olvasott el... kényelmesebb lenne neki ez... csak hát nem minimálbérre szabták :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

Tetszik. Kicsit drága, de kb annyi mint az iphone, csak ennek van értelme...

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#9) E-Max válasza Psych0 (#8) üzenetére

E-Max
(tag)

Jah, tudsz vele telefonálni, fényképezni, zenét hallgatni, sms-t küldeni fogadni?
Legalább f@szságokat ne beszélj, nem szereted almát, rendben, én se vagyok oda érte, de nem hordok össze itt mindenféle flamekeltő hülyeséget... :U

Tetszik, ha az árából az utolsó számjegyet lecsippentenék, hétköznapi ember is megtudná venni.
Ne gyertek itt most amerikával, senki nem fogja a havi fizetésének negyedét, vagy harmadát egy ilyenre áldozni... :N

# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #

(#10) mephi666 válasza E-Max (#9) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szeretném én itt ennek itthon nettóban 3-4szeresét keresni :) nem lennék akkor gondban... de amíg szűken 1/3-át keresem... bruttóban... addig nem veszek ilyet... egyébként én is kb így gondoltam, h mínusz 1számjeggyel vinnék, mint a cukrot :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#11) mephi666 válasza mephi666 (#10) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

off: hehe... ezt jól elírtam... 4sör+3vodka piszkálja az agysejtjeim... 1/3 helyett 3szorosára gondoltam :D

(#12) zed1983

zed1983
(őstag)

Drága, drága, de kurv@ra tetszik :R
nem tudom, hogy hány év mire a suliban ilyenről tanulnak a diákok... :U

(#13) mephi666 válasza zed1983 (#12) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

basszus... szerintem nem sok... gondolj bele... amikor középsulis voltam, akkor 1évre az angol könyveink asszem 3-4ezerbe kerültek... és ez csak 1 tantárgy... addig 8év általánosban +4év középsuli... évenként mondjuk 10 tantárgy... tárgyanként ha 2ezer forintot számolunk könyvre: 240ezer huf... ez meg 100körül megvan... lehet h meg is éri... és nem csak tanulásra hasznos... mellesleg egyenlőre túlárazott újdonság->van létjogosultsága...

(#14) zed1983 válasza mephi666 (#13) üzenetére

zed1983
(őstag)

És ehhez jön még az, hogy minden évben új könyv, sőt olyan is lehet, hogy még ez+az is kell és akkor több is és igen ilyenkor elgondolkozik mindenki, hogy melyik is érné meg jobban? :F

(#15) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Vagesz, csak tudnám mikor lesz nekem erre szükségem :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#16) zotyesz66 válasza zed1983 (#14) üzenetére

zotyesz66
(fanatikus tag)

Meg, hogy egy olvasás után nem törli-e magát az e-book, hogy vehesd meg még egyszer, vagy nehogy kölcsönadd akárkinek. Ugyanis hosszú távon ez a cél.

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

(#17) DroneZ válasza Gregorius (#6) üzenetére

DroneZ
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

idő hiányában még nem, de majd küldök egy beszámolót :D tuja jó lesz? :P

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn! | muszáJ?

(#18) Komplikato válasza Major Major (#5) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Hát az a natív PDF támogatás erre utal. Ha meg még sem ... mennyi idő alatt törték meg anno az iPod rendszerét? :)
Amúgy beérném a kisebbel is, az majd' felébe kerül, csak ennek inkább van könyv jellege.
A 3G meg ott gáz, ahol internettes cuccokat lehet vele megnézni. Lásd reklámfilm, amikor fazon blogokat olvas rajta ... oda lassú.

(#19) Scalpel

Scalpel
(senior tag)

Ejjj, ez nekem kell!!! Adakozzatok please!
Ha van rajta USB csatlakozó, akkor nem gond a 3G, mert nem használod. Ha nincs, csak a 3G az gáz.
Ennek végre normális felbontása van, normális mérete, és van rajta PDF támogatás. Rengeteg PDF könyvem van, de gépen nekem sincs kedvem olvasni... :(

(#20) bambano válasza Gregorius (#3) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyobb baj, hogy nemcsak drága, veszettül sokat drágult...

Nekem egyébként kellene... üssetek :)

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#21) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Nem rossz, de az ára nagyon borzalmas. :U

(#22) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

amazon-kindle-dx-first-hands-on

(#23) mephi666 válasza Komplikato (#18) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de ha mondjuk van csomó könyved, amiket szívesen magaddal vinnél több helyre is... arról szerintem csinálhatsz magadnak másolatot... pl beszkenneled pdf-be az egészet :) mondjuk egy 1000oldalas stephen kingnél nem 2perc alatt lenne kész, de akkor is egyszerűbb lenne ezen hurcolászni... én sem szeretek mondjuk gépen olvasni, mert valahogy a könyv az teljesen más :) de a következő generációknál szerintem totál megszokott lesz... és ha mondjuk a tankönyvekre csinálnak olyan védelmet, hogy 1év múlva törlik magukat, akkor nincs is gond... ha meg bukik a kölök, akkor kapjon 2pofont és vegye meg a szülő újra :) sokkal egyszerűbb lenne a terjesztés és gazdaságosabb is lenne... úgy fog ennek is esni az ára, mint minden újdonságé... gondolom emlékszik még mindenki a 30-40ezer forintos mini "feketefehérkijelzős" párszáz megás mp3 lejátszókra :) most meg majdnem minden telefonban van ilyen funkció párezer forintért is...

(#24) aronocs válasza mephi666 (#23) üzenetére

aronocs
(tag)

Pont a tankonyveknel nem tudom ezt elkepzelni. Egy angol/magyar/tortenelem/fizika/kemia konyvet az ember gyereke osszefirkal, rajegyzetel, mert epp az kell neki ahhoz, hogy megertse, amirol epp szo van benne. Masreszt nem szabad elhanyagolni a 'padtars peniszt rajzol a 72. oldal bal felso sarkaba' effektust sem, ami itt kimarad.

Jomagam imadnam, ha valami hasonlo szerkezet lenne a birtokomban, mert vannak olyan konyvek, amiket rendszeresen ujraolvasok. De azt, hogy ez kivaltsa a szagos-tapogatos finompapir konyveket, egyelore nehezen tudom elkepzelni. Kiegeszitonek nagyon jo lenne, harmincezer forintom lenne egy kartyaval bovithetos valtozatert.

Aut inveniam viam aut faciam.

(#25) Psych0 válasza E-Max (#9) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

"Jah, tudsz vele telefonálni, fényképezni, zenét hallgatni, sms-t küldeni fogadni?"
10-ed annyiból teszem ugyanezt egy nokiával. nem flém csak pont ez jutott eszembe, mint túlárazott divatcikk. rengeteg embernek van iphoneja, tehát megveszik drágán, szóval nem értem, hogy egy ilyen hiánypótló termék túlárazott lenne. remélem még egy-két cég kijön egy hasonló termékkel és ha lesz árverseny olcsóbb is lesz. 50-60k ért gondolkodás nélkül megvenném.

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#26) bambano válasza aronocs (#24) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az ilyen ebook olvasók közül láttam már, amin lehetett összefirkálni meg jegyzetelni, hogy pont ez tudja-e azt nem tudom.
És pont a tankönyveknél lenne jó, ha nem a táska vinné a gyereket a suliba.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#27) Psych0 válasza bambano (#26) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

jaja, elképesztő, hogy mennyi szart kell az első másodikosoknak vinniük. Én szerintem feleennyit sem vittem mégis megtanultam olvasni...

(#28) Scalpel válasza Psych0 (#25) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

[Sony PRS-505]
Ez is ebook reader, csak 6" kijelzővel, és majd fele akkora felbontással. Én is nagyon örülnék neki, ha kijönnének az amazon gépével azonos tudásban az általad említett áron...

(#29) mephi666 válasza Scalpel (#28) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lesz ez még 10ezer huf alatt :) simán... gondolom emlékszik még mindenki, amikor a "színes kijelzős-fényképezős" telók bejöttek brutál áron... na, most már minden extrával szinte ingyért osztják őket... ez meg ha úgy nézzük egy sima feketefehér kijelző... csak mivel újdonság->túlárazzák izomból, hogy a pénzesebbek fizessenek ész nélkül... aztán egyre jobban nyomatja csomó cég és úgy zuhan majd az ára, mint a forint árfolyama kb fél éve... ha valaki fogadást akar kötni én azt mondom, h ez karácsonyra 30ezer alatt lesz :)

(#30) Scalpel válasza mephi666 (#29) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Az amazonéra gondolsz? Remélem az nyárra 50e lesz kb., mert akkor valszeg beruházok rá. Nekem megéri majd. Kezdek is gyűjteni!

Adakozzanak kérem! :)

(#31) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Egész korrektnek tűnik. Eddig ha jól tudom csak az amazon saját háziformátumát támogatta, az meg ugye senkinek nem kellett. De ha rendes pdf-eket is lejátszik, és szabvány usb csatis/töltős (adatlapja szerint az), akkor már van esélye a sikerre. Ha nem szállnak el az árral, akár én is veszek egyet. Azért a 4GB-ra oké hogy elfér pár pdf, de egy ilyen olvasónak a lényege hogy az összes könyvedet azon tárolhasd, ne kelljen könyvtárat tartani, ehhez pedig nem ártott volna legalább egy sd kártya olvasó.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#32) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elég jó cucc, de még kiforratlan. Sztem.

Milyennapvan?

(#33) Scalpel válasza Dr. Akula (#31) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Igen, kártyabővíthetőség tényleg nem ártana. De majd a frissített verzióban benne lesz. :)

(#34) Scalpel

Scalpel
(senior tag)

Na, megvan miért kerül ilyen rohadt sokba. Hát mert a 3G adathasználat "ingyenes". Természetesen a Sprint hálózatán, csak az USAban.

(#35) Psych0 válasza Scalpel (#34) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

én kiegyeznék, egy mindennemű vezetéknélküli kapcsolat nélküli verzióval is. :)

(#36) Scalpel válasza Psych0 (#35) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Én is! Mondjuk 150 dollárért már rohannék is megvenni! :K Elvileg ráadásul működik USB-vel is, bár erről kicsit zavaró szöveg van az amazon honlapján.

(#37) SirRasor

SirRasor
(senior tag)

Azért ha egy picit végiggondoljátok, még 150 dollár is eszméletlen sok egy ilyen készülékért. Gondoljatok bele, egy szimpla mobiltelefont megkaptok 10 000-ért, ami tud mp3-at lejátszani és fényképezni is, ez meg végülis...csak FEKETE FEHÉR kijelzőfel szöveget tud megjeleníteni. Azért kerül ilyen sokba, mert marhadrága volt kifejleszteni az e-ink technológiát, de leszámítva azt, maga a termék 5k-t ér max. Ehelyett 100k-t kérni érte picit túlzás.

Amúgy az állam bácsi is segíthetne, mert ez tényleg csak arra jó, hogy OLVASSON rajta az ember, azaz 100% önfejlesztés, ami mindenkinek jó, tehát igazából ezeket megpályázhatóvá tenném, és akkor mondjuk 80%-át kifizetné az állam. Úgyis most nagy megszorítások vannak, mert csőd mellett áll az ország, de a fentieknek MÉG MINDIG kell az új BMV, szóval erre bőven jutna pénz :) Ezt nem flamelésnek szántam, egyszerűen így gondolom :DD

Make Love not war! | Sztereogramos honlapom: http://rasor.uw.hu

(#38) Scalpel válasza SirRasor (#37) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Persze, nem is vitatom, tényleg sok érte 150 dollár, de fentebb valahol linkeltem egy gyengébb Sonyt 200 fontért... az még több.
150 dollárt meg hajlandó lennék már érte kifizetni, mert megtérülne valószínűleg 1 év alatt. Az önfejlesztés az, amiért hajlandó vagyok áldozatot hozni. Annyi különböző szakkönyvem van, de a felét sincs időm elolvasni... :U Meg kedvem hurcolni... ebbe meg pdf-ben minden belemenne...

Nem BMW, Audi lesz az inkább... :DD.
Egyébként a pályáztatás jó ötlet, mondjuk egyetemen, és az egyetem bocsássa a hallgatók rendelkezésére a könyveket digitális formában kedvezményes áron. Nem lenne probléma, hogy 80 könyv úgy elfogy a könyvtárból, hogy észre sem vetted...

(#39) Dr. Akula válasza SirRasor (#37) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ez a "csak" azért eléggé forradalmi fejlesztés. A kerék feltalálásához se kellett 3 diploma. Ami ebben igazán ütős, hogy nem fogyaszt áramot csak lapozáskor. Akármeddig bámulhatod a lapot, nem merül le az aksi. Ezt még egy tabletpc-vel se tudod megtenni.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.