Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • weniwo

    újonc

    Nem rég vásároltam egy Redmi Note-ot, de nem vagyok biztos az eredetiségében. A probléma ott kezdődött, hogy feltettem rá a MiMarketből a Play Store-t, de nem indult el, aztán törölni sem tudtam, mert újraindult a Launcher. Gondoltam nyomok rá egy factory resetet, de ezt követően azt műveli, hogy minden alkalmazásból pillanatok alatt kidob.
    Ellenőriztem Antutuval, 30000 pont körüli eredmény mond, de csak "Good" resultot, aztán a chart diagramban már csak 11000 pont körüli az érték. A 2D és 3D teszteket qHD-ban (960x540) futatta le, de a display-re azt írja, hogy 1280x720. A Quadrant eredmény 3600 körül volt. A CPU-Z 1.08 szerint ez egy 8 magos, 1.7GHz-en üzemelő MediaTek MT6572(!!) proci (az MT6572 nem is nyolc magos, csak 4!!, akkor most mi van?!). A GPU Mali-450, ez stimmel. A Hardwer Info szerint szintén 960x540 felbontást ír, de a részletekben meg már 1280x720-at ír. Phone Test multitouch tesztje csak 2 érintést érzékel. A telefonról infórészben azt írja, hogy a MIUI verzója a JHDCNBF30.0.0.0. MiRecovery nincs a telefonon, helyette alap Android Recovery fogad, ha power+hangerő le gombbal próbálom indítani. Ja és képernyőképet is csak 960x540-ben készít.
    Ami még gyanús, hogy az akksi narancssárga borításán kissé áttetszik egy 2300mha felirat még valami számsorral, valamint az érintkezőket + és - jelek jelzik kis fehér karikában, ami bizonyos oldalak szerint hamis telefonra utal. Viszont minden más külső dolog arra enged következtetni, hogy eredeti (azok alapján, amiket más külföldi oldalakon olvastam). Pl csillogó, fehér hátlap (nem sima, sárgásfehér), a hátlapot levéve a bal felső csavarbemenetet kis narancssárga MI logó fedi. A telefon IMEI száma a dobozon is, telefon belsejében is, programokban írva is egyezik, és a http://order.mi.com/service/imei szerint is stimmel (utóbbi azt írja, hogy egy továbbfejlesztett Hongmi Unicom 8GB)
    Szóval eszméletlen nagy bennem a zavarodottság és a bizonytalanság :S
    Szerintetek hamis telefonról lehet szó, vagy csak valami nagyon elcseszett, gányolt ROM-ról, amit valahogy megpróbálhatok kiirtani a telefonról?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák