Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Artyy

Artyy
(újonc)

De CUDA jó lesz! :D

(#2) P.H.

P.H.
(senior tag)

"A fejlesztőkörnyezet természetesen még közel sem kész, többek között nem támogatja a dupla pontosságú műveleteket,..."

Maga az ARM se támogatja még teljesen.
Ironikus, mert az x86/x64-on mindig van egy menekülő útja az abba betonozott x87-be (mondjuk az is, hogy a Tegra 2 nem tartalmazta az ARM Neon-ját (SIMD single precision FP), aztán a Tegra 3 megint).

Valahogy a CUDA alól kicsúszik a talaj, ha nem tud biztonsági megoldásként az alatta levő CPU-ra támaszkodni.

[ Szerkesztve ]

Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies

(#3) namaste válasza P.H. (#2) üzenetére

namaste
(lelkes újonc)

Nem az ARM processzorral van gond, a Tegra 3 támogatja a DP lebegőpontos műveleteket. Viszont a hozzá kapcsolt Nvidia Quadro 1000M (GF108GL) modul nem.

(#4) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A DP szvsz most részletkérdés. Idővel bekerül a támogatás. Most a kezdés a lényeg, és hogy a Maxwell jó szoftveres támogatás mellé érkezzen. Esetleg lehet, hogy az NV már a Kepler mellé is betársít ARM Cortex-A15-öket.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#5) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

No, a végén még kiderül, hogy az nVidia előbb fuzionál mint az AMD és az Intel! :D

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#6) rumkola válasza Zanik (#5) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

a rohadék NV :D

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#7) Zanik válasza rumkola (#6) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Én ezt nem mondtam. Csak mindenki úgy leírta szegényeket, mikor az Intel kihúzta a lábuk alól az x86 szőnyeget, aztán az ARM vonalon hogy visszakapaszkodtak! :K

(#8) Abu85 válasza Zanik (#5) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Arra a címre már felesleges hajtani. Az AMD januárban fuzionált, az Intel pedig jövő tavasszal fog. Az NV vélhetőleg a Tegra 4-et gyúrja heterogén módon programozhatóra elsőként, vagyis 2012 végén lépik meg.
A komoly fúzió gyorsabban megtörténhet. Akár 2013-ban. Az AMD valszeg a Kaveri APU-val lép erre az ösvényre, és a Tegra 5 is esélyes itt. Tekintve, hogy a 28 nm az opció mindkét cégnek, így közel kerülhetnek egymáshoz időben. Az Intel kérdéses. A Larrabee helyzete dönt. Egyelőre a Skylake-be opció ezt beépíteni, ami így 2015-öt jelent. Ha kockáztatnak, akkor pedig meglépik a Haswellben, de ez kockázatos, mert a Larrabee eddigi életét figyelembe véve a teljes termékskálát tönkreteheti. Ők ezt nyilván látják, így jobban tudnak dönteni.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#9) rumkola válasza Zanik (#7) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

ironizáltam ;)
tudod itt az intel és az nv a nagy gonosz, és ezek bááármire képesek
most pl. erre

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#10) Zanik válasza Abu85 (#8) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Természetesen én is a komolyabb fúzióra gondoltam, mikor azt írtam, hogy felzárkózik az NV. Meg persze olvastam az új GCN architektúrás cikket is, és hát már nekem is előre csorog a nyálam, hogy milyen lehetőségek lesznek AMD-éknél az APU-GPU szorosabb összefonódásával a Fusion platformon. Csak közben engem is meglepett, hogy minden nehézségek dacára, az NV se ült tétlenül, és bár kényszerből, de elég jól összedobtak úgy 3 generációnyi SoC-ot, amiből a 4. már heterogén lehet, és ki tudja még mi-mindent ki fognak tudni hozni az ARM-ből, ha összepasszítják a CUDA-val.
Az Intel-t viszont én letojom, mert annyira unszimpatikusan visszaélt az erőfölényével az elmúlt években, hogy megérdemli, ha a konkurencia jobbról előzi be őket, Larrabee-stül, mindenestül! :D

rumkola: Bocs, nem esett le. Tudod, tele van a fórum szemellenzős márkab***kkal, és sokszor nehéz kiszűrni, hogy ki és mikor viccel, és kik azok, akik képesek valamit halálosan komolyan gondolni. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#11) Abu85 válasza Zanik (#10) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tulajdonképpen az új NV Kepler architektúra hasonló elméleti tényezők szerint született, mint az AMD GCN-je, szóval ha összepakolják az ARM magokkal komoly fúzió alatt, akkor természetesen ott is lehet nyálat csorgatni. :)
Természetesen az, hogy az NV ARM-ra dolgozik, míg az AMD a saját AMD64 architektúrájára okoz majd különbséget, de elvi szinten a tervek ugyanazok.

(#12) Zanik válasza Abu85 (#11) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Igen-igen, látszik mindkét cégnél, hogy alapvetően hasonló elgondolások mentén képzelik el a fuziót, az egyetlen gond ugye az általad már régebben megjósolt platformosodás. Ugye ez alapvetően egy kiküszöbölhetetlen feltétele a cpu-gpu megfelelő összeháziasításának, viszont közben elveszik a PC-k egyik előnye is: a részegységek kompatibilitása. Hisz kötve hiszem, hogy egy AMD-s APU bármikor is hatékonyan összehangolható lenne majd egy CUDA-s NV GPU-val, és viszont (GCN-Tegra). Természetesen ha én mint felhasználó elsősorban abból profitálok, hogy a korábbi fő elemek immár összeháziasítva, platform szinten hatékonyabban működnek, akkor nem fog érdekelni, hogy már nem rakhatok AMD proci mellé NV gpu-t. Az egyetlen gond, hogy most már annak a lehetősége is elveszik, hogy (pl. költségvetési szempontok miatt) egy gép részegységeit "egyesével" cserélgesse az ember, hisz ha majd váltani akarunk, akkor egy komplett platformot kell majd lecserélnünk.

(#13) Abu85 válasza Zanik (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minden jóban van valami rossz. Én is maradnék a legózásnál, de a gyártók nem. És a helyzet az, hogy ha ők diktálnak.

[ Szerkesztve ]

(#14) Zanik válasza Abu85 (#13) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Hát, ők diktálnak. Egyelőre én mondjuk több esélyt látok az AMD-féle FSA térhódítására, de azért tényleg nem árt rajta tartani a szemünket a SECO-n sem. Mondjuk ahelyett, hogy egymással versenyeznek, lehet hasznosabb lett volna egy közös platformot kialakítani. :F

(#15) Pikari

Pikari
(fanatikus tag)

még mindig nem akarok heterogén módon programozni. írjanak rá normális C compilert, amelyben úgy kezdhetem a kódot, hogy #include <stdio.h>, és úgy dobhatom szét a threadjaim, hogy pthread_create. amíg ez nincs, addig hagyjanak békén.

,,Pikarinak underage megmondóember szaga van'' | ,,a normális fejlesztők szemét kihugyozzák a Pikari jellegű merénmegmontammok''

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.