Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hajrá, terjedjenek csak a 2.1-es rendszerek. Nincs annyi macera vele, mint az 5.1-el, és az átlagigényeket simán ki tudja elégíteni.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#2) veector válasza ^Clown (#1) üzenetére

veector
(senior tag)
LOGOUT blog

Mi ez a "hajrá"?
Akinek macera az 5.1 az vegyen 2.1-et, de nyugodtan terjedjen az 5.1 is

(#3) AXisBOLD

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nagyon tetszenek és kiegyeznék egy ilyennel, vagy egy Ilyennel ;). nekem se kell már az 5.1, valóban sok vele a macera és egy komolyabb tudású meg nagyon drága.

azért remélem faragnak még ezeknek az árából, mert a 140k is sok érte.

ami nekem még favoritom és hasonló kategória az a Yamaha YTH S400, de ez még az LG-nél is drágább valamivel :(((.

Aurea mediocritas

(#4) kelzsoca

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Pofás cucc, bár az ára még picit magas.

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#5) priti

priti
(őstag)
LOGOUT blog

Ennyiért simán van mondjuk egy Logitech Z-5500 5.1-es aktív hangfalszett + hozzá egy BR játszó olyan amit akarsz. Százszor jobb.
Ez így konkrétan ennyiért nógúd.

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#6) ^Clown válasza veector (#2) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A hajrá annak szólt, hogy manapság az 5.1-es rendszerek egy bizonyos kúltúrkörben péniszhosszabbítóként működnek. Tök mindegy, milyen gagyi, legyen 5.1, mer' az jó. Pedig egy jobb 2.1 szerintem jobb választás egy gagyi 5.1-nél. Szóval hajrá minőségi 2.1-es rendszerek :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#7) eclipse006

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Szép cucc,de akkor is, az a 400W teljesítmény :DDD

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#8) atti_2010 válasza ^Clown (#6) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ilyen elven a bicikli is jobb, nincs annyi macera vele(nem kell olaj,benzin),meg olcsóbb is.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#9) atike válasza ^Clown (#6) üzenetére

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Pont így látom én is... Nekem nagyon is jól jönne egy ilyen otthon. Sőt. :) A géphez is 2.1 van, a házimozihoz is jól jönne. Nekem tetszik!

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#10) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Pofásan néz ki, tetszik...

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#11) ^Clown válasza atti_2010 (#8) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Látom nem sikerült értelmezi a hsz-em lényegét.

(#12) atti_2010 válasza ^Clown (#11) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Azt eddig is tudtuk hogy a bóvli az nem jó, ami bóvli az 2.1 -be meg 5.1-be is bóvli, ami pedig jó az alaposan lekörözi a 2.1 rendszereket.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#13) M107

M107
(senior tag)

Én úgy tudom hogy egy házimozi vagy 5.1 vagy 7.1.....

De kövezzetek meg ha tévedek.kinézetileg 10-2 (2000 éveket idézi) ráadásul Lg is
20 fillért nem ér az egész.

Pioneer Bd 206 Very Good Blu-Ray, Plextor Dvd Writer Cool Audiocd And Data Dvd!

(#14) M107 válasza ^Clown (#1) üzenetére

M107
(senior tag)

2.1 :C
Ne fejlődjünk már visszafelé mikor egy dvd tokján rajta van hogy 5.1 azért hallgassam csak 2.1 ben.mikor már egy kisebb átlagos teljesítményű 5.1 hangszóró szett 20 ezer Ft körül van.
A 2.1 egy lehetőség és nem átlagigény, csak józan paraszti ész kell ide.
Már egy dvd lejátszóhoz kis 5.1 hangszórókat adnak 2.1
Ha így haladnánk akkor a blue-ray stereoban vagy mono-ban hallgathatnánk

[ Szerkesztve ]

(#15) AXisBOLD válasza M107 (#13) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az egyes ilyen vagy soundbar rendszerek nagyon jó térhatást hoznak létre, nem kell ide a gagyi 20k-s 5.1.

az LG-vel meg mi a baj?

Aurea mediocritas

(#16) kelzsoca válasza M107 (#14) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem kötekedésképpen de a pontos megnevezés blu-ray :)

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#17) M107 válasza AXisBOLD (#15) üzenetére

M107
(senior tag)

Az Lg nem márka hanem egy hulladék. Személy szerint ha meghallom hogy milyen jó és szép az Lg a vérnyomásom 400000!!
Sok-sok gond van az lg garancia időn belül s túl is 5 év szervizes tapasztalat igaz kis vidéki szerviz (Szolnok) de ez nem a reklám helye.
lehet hogy gagyi de nem is ez számít hanem a házimozi az 5.1 7.1 stb stb tehát a 2.1 egyáltalán nem nevezhető házimozinak.

UI: Elnézést ha valakinek a lelkébe tiportam, s köszönöm a javítást.

[ Szerkesztve ]

(#18) Laca19 (a) válasza AXisBOLD (#15) üzenetére

Laca19 (a)
(tag)

Ő minden LG-s hírnél megjelenik és leírja, hogy ilyen meg olyan szar. Ennyi a baja. Persze hogy mi értelme van nem tudom, de kissé unalmas.

http://www.dieselblackgold.com/ - Egy kis video, mielőtt rendelnél a www.parfumcenter.hu-tól: http://www.youtube.com/watch?v=5FlTHx8TTw4

(#19) M107 válasza Laca19 (a) (#18) üzenetére

M107
(senior tag)

Nem jelenek meg minden hírnél (szabad vélemény nyilvánítás van.)
Ezt a kifejezést hogy sz.. nem használnám, csupán hibás dolgokat gyárt az Lg s van ami kijön a garanciában van ami utána. (olcsó húsnak híg a leve)
A sok sok rossz tapasztalat teszi ezt velem és a sok sok hibás termék amit láttam.

[ Szerkesztve ]

(#20) atti_2010 válasza M107 (#17) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Az unokatestvérem nagykerben dolgozik,LG monitorból adnak el legtöbbet és abból viszik vissza a legkevesebbet, az LG már rég nem az a színvonal ami 1990-években volt.

[ Szerkesztve ]

(#21) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem gagyi. A 2.1 megy vicc, ha házimozi.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#22) atti_2010 válasza Móci (#21) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Hú ezzel most alaposan belekerültél egy úgynevezett körbe.Legalábbis Clown szerint.

[ Szerkesztve ]

(#23) dabadab válasza Móci (#21) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"A 2.1 megy vicc, ha házimozi."

Egyaltalan nem. Szerintem a legtobb szituacioban a 2.1 elonyei tobbet nyomnak a latban, mint a hatranyai.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#24) Móci válasza atti_2010 (#22) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jah, olvastam. Hát, ez van. Akkor most lőjjem fejbe magam, mert minőségi 5.1-es rendszerem van? :D
Azért azt hozzáteszem, hogy a macerát félretéve van egy kis különbség a két rendszer között. Ennyi erővel anyámnak is vehetnék egy blúréj lejátszót, s nézhetné az 55 centis 10 éves Grundig tévéjén.

(#25) M107 válasza atti_2010 (#20) üzenetére

M107
(senior tag)

Nálam akkor is feketelistán van. Nem az a színvonal :C :Y még rosszabb mennyi lcd tv mennyi optikai meghajtójuk van a szervizekben.
Nem beszélve arról hogy legújabb Blu-Ray írójuk belseje Pioneer meg Plextor Blu-Ray író belseje csak a firmware meg pár dolog ami lg benne.
Így lehet jónak lenni (4183 írójuk 75% Plextor író volt a belső) utána saját fejlesztés az mind kuka

(#26) Laca19 (a) válasza M107 (#19) üzenetére

Laca19 (a)
(tag)

Persze, szabad vélemény nyilvánítás van. Én Logitech cuccokkal jártam meg. 6-ból 6 rossz volt, köztük például 4 hangszóró is. Többet nem veszek, ennyi. De ettől még sosem jelentem meg egyik Logitech hírnél sem, hogy ilyen meg olyan szar. Vettem helyette egy LG HiFi-t és sokkal jobban szól, szebb és van távirányítója. És 2 és fél éve működik rendesen, nem 1 évet bír ki, mint a Logi. Valakinek ez válik be, valakinek az.

[ Szerkesztve ]

http://www.dieselblackgold.com/ - Egy kis video, mielőtt rendelnél a www.parfumcenter.hu-tól: http://www.youtube.com/watch?v=5FlTHx8TTw4

(#27) Vikthor válasza dabadab (#23) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia!

Neked van házimozi rendszered? Ha igen akkor 2.1? Sztem mind2en tudjuk a választ...

Üdv,
Vik

~ Arcana ~

(#28) dabadab válasza Vikthor (#27) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen, van hazimozirendszerem, persze, 5.1, mert annak idejen, nulla tapasztalattal, azt gondoltam, hogy az a remek.
Viszont.
Most, hogy mar oregebb es joval tapasztaltabb vagyok es a haloszobaba is tervezek epiteni egy tisztesseges rendszert, arra jutottam, hogy a 2.1 (sot - es akkor kapaszkodjon meg mindenki - akar a 2.0) sokkal jobb valasztas.

[ Szerkesztve ]

(#29) atti_2010 válasza Móci (#24) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Itt nem nagyon lehet igényes cuccod mert egyből bekerülsz a "Pistike" kategóriába.

(#30) Borisz76

Borisz76
(senior tag)

Mindenki olyan 2.1 , 5.1 , 7.1 -es cuccot vesz magának amilyet az elképzelései ,igényei és a pénztárcája megenged.

Ennyi.

Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !

(#31) berVi

berVi
(fanatikus tag)

juhú, 2.1 140k-ért, erre tényleg megérte várni :))

(#32) dabadab válasza atti_2010 (#29) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azt gondolom nem nehez belatni, hogy ugyanannyi penzbol igenyesebb sztereo rendszert lehet osszehozni, mint surroundot, egyszeruen azert, mert kevesebb hangfal meg vegfok van, igy darabjara tobb penz jut. Raadasul itt vki azzal peldalozott, hogy 20k-ert mar remek 5.1-es rendszert lehet venni - hat, ugye, az sem az igenyesseg csucsa.

#30 Borisz76: az a baj, hogy egy csomoan igazan nem tudjak, hogy mit valasztanak, mert nincs tapasztalatuk

[ Szerkesztve ]

(#33) Móci válasza dabadab (#32) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

20k-ért lehet jó rendszert venni, ha van egy erősítőd, a 20 előtt meg egy 1-es. :) :R

(#34) dabadab válasza Móci (#33) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

120k-bol 5 darab normalis hangfalat meg egy melynyomot?... Hat, nem feltetlenul ugyanarra gondolunk "normalis" alatt :)

[ Szerkesztve ]

(#35) Móci válasza dabadab (#34) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elnézést, hülye voltam, nem írtam oda, hogy mélynyomó nélkül. :B
Bár az átlag akcióóóós-olcsó-egybemindent, no meg a pc-s szetteket így is verné elég szépen.

(#36) Balika911 válasza Móci (#35) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Többszörös áron ez a minimum. :)

(#37) atti_2010 válasza dabadab (#32) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Persze ezt én nem is tagadom, de ez nem azt jelenti hogy az 5.1 nem jó,vagy rosszabb a 2.1-nel csak drágább.

[ Szerkesztve ]

(#38) Dassler

Dassler
(őstag)

Nekem az első hangfalaim darabja volt ennyi 3 éve, mint ez az egész :DDD
Nem annyira szörnyűek ezek, azért egy filmet meg lehet nézni, csak természetesen nem stúdió minőséget kell várni. Az emberek 3/4 része egyszerűen nem igényel többet, lehet nevezni sok mindennek, de java részét pusztán nem érdekli, szóljon és kész.
Egy komolyabb rendszer több százezres/miliós tétel, ami sokaknak nem éri meg arra a heti egy filmre, ennyi. Egy Ferrari is jónak mondott sportautó, csak szar vele közlekedni a belvárosban.

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#39) Vikthor válasza dabadab (#28) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ááá, sztem keress inkább egy 1.1-et... sokkal jobb élmény sztem.

Üdv,
Vik

~ Arcana ~

(#40) X-Master

X-Master
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

LG-t SOHA!!!

1. Egy LG CD-RW íróm lemez nélkül forgatta a motorját maximális fordulatszámon tisztázatlan indokból és összefüggéstelen időközönként, amikor úgy gondolta
2. Egy LG DVD írómat azonnal ki kellett cserélni, mert a bizonyos lemezeimet, főleg amin a legfontosabb programok voltak nem volt hajlandó beolvasni, sőt a Nero DriveSpeed sebességszabályzása után 5-10 másodperccel mindig visszaállt max-ra a fordulatszám, és piszok hangos is volt.
3. Kicserélték egy ugyanilyen modellre, csak Lightscribe nélkülire. Ugyanezeket produkálta, aztán végül néztem a neten a Samsung Sh-S182M-et, és mondtam hogy elegem van ezekből a szar LG-kből és hozzanak helyette ilyet. Nem is kellett sokat ráfizetni, és ez az író még az 1-2 évvel azelőtti Plextoroknál is jobb és megbízhatóbb. ÉS MAX fordulaton is olyan halk, hogy abszolút nem zavaró, ilyen halk írót még sose láttam.
4. A LÉNYEG. Én hülye monitort is LG-t vettem, gondoltam abba csak jobbak. Szép és jó volt a kép, a funkciók, de pár nap után piros csíkokban kezdett villogni és most már a kép is gyakran elmegy, nem beszélve egy alattomos pixelről a kép majdnem közepén ,ami hol lila, hol fekete. Szerintem az LG-nél csak az a lényeg, hogy havonta dobálják ki az újabb és újabb típusokat, de a minőségre és a megbízhatóságra szarnak magasról, mert lejár a 3 vagy 1 év garancia, aztán úgyis veszik az újabbat. Az enyém is még garanciális, ha lesz módom beutazni a szervizbe, elviszem, de most már megfogadtam hogy SOHA TÖBBET LG semilyen termékből! A Samsunggal viszont minden téren meg vagyok elégedve. Kisebb hibák pl. lefagy a dvd lejátszó, vagy érzéketlen a távirányító (amit kicseréltek) ott is vannak, de én mondom, minőségben ég és föld a különbség.

LG = Samsung jellegű gazdaságos készülék

[ Szerkesztve ]

Aki nem issza el, annak van!

(#41) Vikthor válasza X-Master (#40) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ott a pont. Bár a TV-m kiválasztásánál ott volt az 47LH4000.... Az nem semmi TV azért.

~ Arcana ~

(#42) Vidala válasza Vikthor (#41) üzenetére

Vidala
(senior tag)

2.1 az mindjárt házimozi :D Blu-ray-hez igen kíváló, 400W teljesítményű hangfalak (acélráccsal, és a tetejét elforgatod, hogy tutira tönkretedd azt a kevéske térérzékelést, amit nyújthat) :D
Újabb kíváló marketingrendszer. :W
Persze meghallgatás nélkül csúnya dolog így előre leírni, de sajnos többet nemigazán lehet ettől várni

Inkább egy normális sztereó (2.0) rendszer, 1000x többet érne.

CoVboy Forever!

(#43) nvyktor

nvyktor
(kvázi-tag)

Háát tudjátok, sokaknak igaza van itt...

Az emberek nagy része, aki nem tudja, hogy mit hall, azoknak tényleg mindegy...
Úgy értem, hogy megveszi, saját ízlése szerint eldönti, hogy jó-e, és ha igen, akkor örül, ha nem, akkor kicseréli, ha van rá pénze.

Nekem a magam részéről sztereo (vagyis 2.0) rendszerem van otthon, az igaz, hogy 8 hangfalra szétosztva. Így mindegyik hangfal teljes értékű, nem úgy, mint az x.1 rendszereknél. Más kérdés, hogy a rengeteg 5.1 közül, amiket hallottam szólni, én még nem találtam igazán minőségi rendszert, pedig egyik-másiknak elég komoly árcédulája volt...

Megint más kérdés, hogy én a hangfalaimat magamnak építettem / újítottam fel, és ilyenkor az embernek lehetősége van olyan minőségű anyagokat használni, ami a gyári rendszereknél nem szokás.

Konklúzió?
Mindenki vegyen amit akar... :DD
Aki meg igazán minőséget akar, az építsen magának... :R

Jaaa, és hogy a cikkhez is hozzászóljak: 2.1 ezért a pénzért tényleg vicc... :DD

LG egyébként nem mindenben rossz... TV-ből nem vennék, de optikai meghajtóik a DVD formátumig jók voltak... A poháralátétet is beolvassa, és kiírja, hogy Dreher... :C A BR-ről nem tudok nyilatkozni, nincs róla tapasztalat...

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat! Egyél hódot...

(#44) dabadab válasza atti_2010 (#37) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Persze, de azért ne csináljunk úgy, mint ha az ár ne lenne komoly korlátozó tényező, márpedig ha arról van szó, hogy adott peremfeltételek mentén kell kihozni a legjobbat, akkor simán kijöhet a 2.1 (vagy mondom, akár a 2.0) a legjobb megoldásnak.

(#45) AXisBOLD

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

gratulálok mindenkinek aki általánosít, hogy az LG ilyen meg olyan szar, és hogy a házimozi csak 5.1, 7.1 lehet :W.

a sok okoskodás előtt inkább hallgassanak meg pl. egy ilyet:

Aurea mediocritas

(#46) Vikthor válasza AXisBOLD (#45) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

.... gratuálok én is neked ehhez :C

A mozikban mikor és hol látsz ilyen megoldást? Naugye...

~ Arcana ~

(#47) Jim Tonic válasza M107 (#25) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Ilyen szervizem van. Alig látok belőlük...

Abban azonban egyetértek, LG-t szépen szólni még én sem hallottam. De a TV-jük top.

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#48) AXisBOLD válasza Vikthor (#46) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ki beszél arról, hogy a moziban milyen megoldás van :F, hogy jön ez ide?

hallgass meg egy ilyet!, nem azt mondom hogy pl. a te ~400k-s rendszereddel felveszi a versenyt, hanem hogy a kompakt ~50-80k-s 5.1-es játszós rendszereknél jobb megoldás.

emellett az az előnyük, hogy lerakod a tv elé/alá és ennyi, nem kell a vezetékekkel, surround hangfalak elhelyezésével babrálni. dabadab is erről írt és ezért is van létjogosultságuk ezeknek a rendszereknek, de tartom azt a véleményemet is, hogy hangzásban is színvonalasak.

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#49) dabadab válasza Vikthor (#46) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A mozikban mikor és hol látsz LCD TV-t? Naugye... :P
Itt most nem arról van szó, hogy egy rendes mozitermet kell felszerelni, mivel a legtöbb lakásban eleve nincs is olyan, hanem arról, hogy nagyrészt eleve kedvezőtlen elrendezésű terekben korlátozott költségvetésből a lehető legjobbat kihozni.

(#50) Rickenstein

Rickenstein
(senior tag)

Hamár korlátolt költségvetés: Én vettem vagy 5 éve egy Genius Home Theatre 5.1-et 35 rugóért (még mindig kapni). Azóta is gyönyörűen szól és asszem egy magyar átlaglakás nappalijába még talán kicsit túl nagy is a teljesítménye.
Ennyit a drága rendszerekről.
Emellé veszel egy media-box-ot 25-ért vagy egy Blueray lejátszót 40-ért és megvan a házimozi.
Ha meg történetesen a számítógéped is a nappaliban van, akkor még egyszerűbb a dolgod...

[ Szerkesztve ]

Loading... [████████░░]77%

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.