Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Tommyboy200 #3027 üzenetére

    Ha az OKR-gombot szeretnéd ilyen módon működőképessé tenni, akkor arra ez a módszer való. Nem próbáltam még ezt a módszert, mert még nem volt szükségem rá, de elvileg a szervizesek is valami hasonló módon (vagy pont így) készítik el az OKR-partíciót.
    Itt az a lényeg, hogy ha elindítod a Onekey Recovery 7.0 Engineering szoftvert DVD-ről vagy bootolható pendrive-ról, akkor amennyiben megvan az OKR-partíció helye, elindíthatod a 2. opciót, ami a mostani rendszerpartíciódról készít egy mentést erre az OKR-partícióra (felülírva az ottani korábbi tartalmat). Természetesen azért ha kipróbálod, akkor minden esetben mentsd le először a fontos adataidat!
    Ezután elméletileg már tudod használni az OKR-gombot a rendszer korábbi állapotának visszaállítására (ami pedig a rendszerpartíción található tartalmat írja felül).
    Az 1. opció az egész háttértárolót törli, és a partícióstruktúrát újra létrehozza (C, D, OEM-partíció), ekkor telepíteni kell a Windows-t, majd annak mentéséhez a 2. opciót választani. Szóval ez most elvileg neked NEM kell, mivel megvan az OEM-partíciód.

    Ha a 3. opciót választod, akkor állítólag működőképessé teheted az OKR-gombot, amennyiben VAN előre lefoglalt OEM-partíciód. Nálad ez a helyzet áll fenn, csak azt írod, nem kaptál Windows-t hozzá.
    Én azért a helyedben egy Live Linuxról megnézném, ezen a rejtett partíción nem pont Windows van-e, és ha igen, akkor első körben megpróbálnám ezt a harmadik opciót. Akkor elvileg lehetőséged nyílik a rejtett partícióról visszahozni a gyárilag rárakott Windows-t, már amennyiben van rajta még ilyen tartalom.
    Ezt nem írtad, nálad ezzel kapcsolatban mi a helyzet, használtan vetted-e, vagy hogyan, de lehet, hogy valaki irtotta az eredeti partíciót, de ezt mégis meghagyta. Érdemes lenne megnézni, rajta hagyta-e a Windows-t. Ha igen, akkor használhatnál egy legális Windows-t, szóval próbáld meg visszahozni. (Én ezt akkor is megpróbálnám, ha egyébként van másik legális Windows-om.)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák