Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) m1sk4r

m1sk4r
(fanatikus tag)

Hmmm... Jónak tűnnek az Athlonok, bár az L3 cache hiánya nem tudom hogyan hat a teljesítményre?

(#2) Solicidium

Solicidium
(fanatikus tag)

Phenomból a L3 cache miatt nem lehet 45w TDP-set összehozni? Hozzávetőlegesen egy cpu fogyasztásának hány százalékát tudja kitenni egy ilyen nagyméretű cache energiaigénye? Elnézést, ha már lerágott csont, de ez az AMD bevett TDP számolási módszere vagy már az Inteléhez igazított? Egyébként nagyon kecsegtetőek a fogyasztási értékek. Egy 45nanos Quad mennyit fogyaszt összehasonlításképpen?

#1: erre én is kíváncsi lennék, ha lehet tudni róla valamit.

[ Szerkesztve ]

Támadni kell!

(#3) Cadal

Cadal
(őstag)

Nem úgy volt, hogy a Regor 2x1MB L2 cachet fog tartalmazni, ugyanis az nem 4 magos deneb két letiltott maggal????

Amúgy remek ütemterv! :C

(#4) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mostanában erősen töröm a fejem, Socket-ről AM-re váltásban, ha gépújításról lenne szó. Teteszetős :)

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#5) gog válasza m1sk4r (#1) üzenetére

gog
(őstag)

Ja, jó lenne egy Deneb és Heka játékteszt.

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#6) Abu85 válasza Cadal (#3) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De ... javítva ... :R

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) infectedmann

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

Erre leszek kíváncsi:

X2 550 (80 W TDP) 3,1 GHz 2 x 512 KB 6 MB Callisto nyár eleje :U

http://avpuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

(#8) Gyuri27 válasza infectedmann (#7) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Egy l3-l rendelkező és egy l3-l nem rendelkező tesztre (főleg játék) leszek kiváncsi. Meg az új x2-re.

Abu: BE procikról semmi hír x2 fronton?

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#9) Sundesz

Sundesz
(őstag)
LOGOUT blog

Ezek mind K10.5-re épülnek?

Hörcsög Powa'

(#10) P00By válasza infectedmann (#7) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Én is! :)

(#11) leviske válasza m1sk4r (#1) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt nézd meg, hogy a 3.2GHz-es Phenom I mennyivel marad le a 955-től. Ebből szerintem valamennyire lehet következtetni, hogy mennyire van hatással az L3 a játékokra.

(#8) Gyuri27: Elvileg az 50-es nem BE lesz? :F

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#12) Joci10 válasza leviske (#11) üzenetére

Joci10
(senior tag)

Szerintem viszont több a különbség a Phenom I és II között annál, minthogy hasonló tesztekben ilyen alapján lehetne megmondani a Propus és Deneb közti sebességeltérést...

(#13) Khaal

Khaal
(őstag)

45 wattos X4 :C Valami ilyesmire vártam.
Vajon mennyivel lesz gyorsabb egy ilyen Athlon II X4, mint egy ugyanolyan frekvenciájú Athlon 64 X2 ?

Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

(#14) Oliverda válasza Joci10 (#12) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:K

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#15) vottokar

vottokar
(fanatikus tag)

Már elég régóta esedékes lenne az öregecske Bartonos rendszerem leváltása. Szimpatikusak ezek az AMD processzorok, de nem vagyok fanatikus hívő, ha váltáskor az intel lesz a jobb ár-érték arányú, akkor az lesz. De azért jó lenne egy full AMD-s rendszerrel rendelkezni. :B

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#16) HERR Z

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Annyit már hozzá lehetne csapni a cikkhez hogy az Athlon X3 modellek megfelelő lapban moddolhatók lesznek x4-re akár, lásd ocw híre
a 2 mag 6mb l3 vs acc fog érdekelni, mert ha ott is megy a mod akkor az összes környékembe lévő gépet lecserélem arra:D

(#17) rup1u5 válasza HERR Z (#16) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

aztán ismét beindul nálad a procibazár mint anno a tuningos s939-esekel! :DDD

[ Szerkesztve ]

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#18) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na így kell ezt csinálni, nem kell itt sz@rakodni, telítsük a piacot a jóval :DD

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#19) Sweet Lou 6

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Lesz itt új proci dögivel :C

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#20) vizipok8 válasza leviske (#11) üzenetére

vizipok8
(újonc)

Én úgy tudom hogy a Ph II-es négy lebegőpontos műveletet tud végrehajtani egy órajel alatt, a Ph I-es csak hármat. Ezért gyorsabb a Ph II-es, nem az L3 miatt. De lehet hogy hülyeséget beszélek. Javítson ki valamelyik hozzáértő személy ha nem jól tudom.

(#21) Oliverda válasza vizipok8 (#20) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez nem így van.

Major silicon enhancements for 45nm AMD Phenom II

45nm immersion lithography manufacturing technology enables higher frequencies, tighter tolerances and lower current leakage

6MB L3 cache (up from 65nm Phenom's 2MB)

2-cycles faster than 65nm Phenom L3

Increased DRAM bandwidth

Cache flush on halt: Core's L1 and L2 flush into shared L3 after a core enters a halt state allowing the core to drop to a lower speed and save power

Path-based indirect branch prediction

2x increase in core probe bandwidth

Larger load/store buffering / larger floating point buffering / reduced MAB (missed buffer) lifetime

Improved LOCK pipelineing: (LOCK is an instruction prefix) this improves performance when multiple LOCKS are in process simultaneously

FP MOV compute optimization: Floating point register-to-register move instruction improvements

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#22) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Jó ez a mai nap; három hw oldalt olvastam, és mindegyiken volt egy AMD-s hír, és mindegyik másról szólt. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#23) Enszuke válasza Solicidium (#2) üzenetére

Enszuke
(őstag)

1080p h264 HD avi lejatszasakor felvett energia igenyt mertunk. 65W-os intel e5200 kb 10W-al fogyaszt tobbet mint idle-ben, amd be 4850 45W-os pedig kb 30W-al fogyaszt tobbet, mint idle-ben

(#24) Kendek válasza Enszuke (#23) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És segített nekik valaki?

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#25) Enszuke válasza Kendek (#24) üzenetére

Enszuke
(őstag)

Nem. Csak a proci dolgozott.

(#26) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Ez aztán a proci választék, nyomja csak kifele az AMD.

(#27) Taszillo

Taszillo
(lelkes újonc)

Igazán feltüntethetnék a processzorok fogyasztását idle módban is.

(#28) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Lehet a táblázatban igazság :D mert az x4 940-et, ha visszaosztom és kikapcsolok 2 magot, az everest x2 240 Regornak látja.

A 925-öket úgylátszik jobban fogják válogatni, hogy beférjenek a 95W-os osztályba, más szerintem ott nem nagyon lesz.

(#29) Oliverda válasza Enszuke (#23) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sokat fogyaszt az E5200 idle-ben. :))

antikomcsi: Lesz a 945-ből is 95W-os csak az itt nincs feltüntetve.

[ Szerkesztve ]

(#30) nixx-21 válasza hoffman_ (#4) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

nem vagy egyedül ;) én a PII 905e-n ( vagy 925-ön) töröm fejem mert az belemenne az AM2(+)-os lapokba (DDR2-vel megtámogatva) és később az AM3-ba(DDR3-al) is mivel ez(ek) alapjáraton AM3-as CPU(-k) így ezzel a vásárral a jövőre is lehetne gondolni....sajnos most még csak 8x0-es Phenom II van AM3-as változatban amiben kevesebb az L3 :N (PII 955-öt kivéve)

mert ugye a PII 920-940 is AM2-es amin ugye kettővel több láb van így ezek nem fognak belemenni az AM3as lapokba......

javítson valaki h rosszul vezettem le az eszmefuttatásomat :U :U

[ Szerkesztve ]

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#31) audi100td válasza nixx-21 (#30) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

A 945 is AM3-as...

A 905e-nek kiváncsian várom az árát. :K

[ Szerkesztve ]

(#32) nixx-21 válasza audi100td (#31) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

de azt még ugyanúgy nem lehet kapni és feleslegesen drágább lesz :K nem fog beleférni a keretbe :DDD amugy én is várom az árakat....annak érdekében döntök ha 905e v 925 v maradok intel fronton :U

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#33) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kíváncsi leszek az új Athlonokra,habár egy L3 cache elférne még bennük.

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#34) dezz válasza Killing (#33) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Épp a L3 hiánya teszi Athlon II-vé, másban gyakorlatilag ugyanaz, mint a neki megfelelő Phenom II (kivéve az X2 2xx-asokat, mert azokban [elvileg] 1MB L2 lesz magonként)...

[ Szerkesztve ]

(#35) robyeger válasza Kendek (#18) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Az kissé túlzás, hogy totál le van fedve az egész piac vagy csak én érzem úgy hogy direkt visszatartja az AMD a magas órajelű 3 magos példányokat, mert 2.8Ghz megáll az élet, a 3GHz vagy a felettiek 2 és 4magosak kivétel nélkül. Nekem van időm, megvárom őket :)

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#36) Enszuke válasza Oliverda (#29) üzenetére

Enszuke
(őstag)

Idele-ben mindket rendszer kb 50W

(#37) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Az a 45Wattos X4 ütős lesz :K

.::www.megadanceradio.hu::.

(#38) Oliverda válasza Enszuke (#36) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor ott valami eléggé el van baxva. Mondjuk egyen durván 10W-ot idle-ben a 4850. Azt írtad hogy a film lejátszásánál 30 wattal fogyaszt többet a cucc. Na most ez kb. azt jelenti hogy a 2 mag majdnem 100%os terhelést kap. Kicsit sok...

(#39) HERR Z válasza Oliverda (#38) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ööö
energiatakarékos procc ugyanannyit eszik cnq által idlébe mint egy normál, mert ugyanannyira veszi csak vissza
ill...
minnyá jön hogy a 4850e kevés 1080p-hez 2. felvonás(annó fél éve volt egy ilyen):D Szal ha nem akarsz x3 topik szintű értelmeséget akkor ne add alá a lovat :N

(#40) Keldor papa válasza Oliverda (#38) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyelőre nincs X6.:( Bár ősszel, télen még jöhet, bár nem lepne meg, ha csak 32nm-en jönne asztalira.

(#41) Oliverda válasza Keldor papa (#40) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ősznél korábban biztosan nem lesz desktop-ra. Amúgy ez a lista sem hivatalos..."kiszivárgott" ahogy a címben is van... :))

3 hónapja még az X4 955-ről sem tudott senki semmit...

[ Szerkesztve ]

(#42) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vajon a kétmagos, L3 cache-el ellátott X2-ből lehet majd csinálni teljes értékű négymagos phenomot?

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#43) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

na vegre megint 45w :- )
/ma csak az 1 szal tempojara vagyok kivancsi/

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#44) Kendek válasza robyeger (#35) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, vegyél a sötétebbik fajtából aztán állítsad be a szorzóval 3 GHz fölé, ennyi. K10STAT-ot ajánlom C'n'Q helyett, még jobb is. :)

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#45) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

tényleg ütős az az 45wattos X4 :R
ha a mostani 2800+-os Socket A Sempron-t (2GHz) lecserélem, mindenképp valami olyan procit akarok ami max 45 watt de még azt se bánnám ha még kevesebbet enne.
egy AMD 780G vagy hasonló intergrált VGA-s lappal együtt tökéletes netezni filmet nézni a gép. vagy majd várok még hogy melyik alaplapi VGA fogja mégjobban támogatni a filmezést és akkor full HD-hez teljesen elég lesz a dolog :R

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#46) audi100td válasza nixx-21 (#32) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Több bolt listájára felkerült, már csak pár napba telík és lehet kapni, az más kérdés, hogy nekem sincs rá pénzem, meg ha lenne se költenék 60e Ft-ot procira. :)

(#47) Enszuke válasza Oliverda (#38) üzenetére

Enszuke
(őstag)

Nem veletlenul veszi hozza mindenki a 780g-s alaplapot htpc-hez.

[ Szerkesztve ]

(#48) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

45W, akkor most sem lesz okom lecserélni a még Barton 2500+ -hoz vett magyar Alcomp bordát! ;]

Ezek a 3-4 magos 45W-s athlon példányok igen csak sikeresek lehetnek, ha megfelelően olcsóbbak lesznek a phenom2-höz képest!

Lesz mire cserélni a 4450E szintén 45W-s athlonomat. :R

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#49) mr_ricsi válasza Oliverda (#38) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Mondjuk egyen durván 10W-ot idle-ben a 4850."

A 4850e 500mW-ot fogyaszt S3-ban, 2,9W-ot S1(Halt) állapotban, és minP-state-ben (1000MHz-nél) pedig 20-25W-ot.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#50) Gerisz válasza HERR Z (#16) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De nem mind!
Nekem hiába van hozzá megfelelő lapom, ami bekapcsolja a 4. magot. Az enyémben ugyanis hibás a 4. mag! Össze-vissza szines csíkokat és kockákat nyomat a képernyőre. Ráadásul a Vista 64bit be se tölt csak az XP.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.