Hmmm... Jónak tűnnek az Athlonok, bár az L3 cache hiánya nem tudom hogyan hat a teljesítményre?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák

Solicidium
(fanatikus tag)
Phenomból a L3 cache miatt nem lehet 45w TDP-set összehozni? Hozzávetőlegesen egy cpu fogyasztásának hány százalékát tudja kitenni egy ilyen nagyméretű cache energiaigénye? Elnézést, ha már lerágott csont, de ez az AMD bevett TDP számolási módszere vagy már az Inteléhez igazított? Egyébként nagyon kecsegtetőek a fogyasztási értékek. Egy 45nanos Quad mennyit fogyaszt összehasonlításképpen?
#1: erre én is kíváncsi lennék, ha lehet tudni róla valamit.
[ Szerkesztve ]
Támadni kell!

Cadal
(őstag)
Nem úgy volt, hogy a Regor 2x1MB L2 cachet fog tartalmazni, ugyanis az nem 4 magos deneb két letiltott maggal????
Amúgy remek ütemterv! 
Mostanában erősen töröm a fejem, Socket-ről AM-re váltásban, ha gépújításról lenne szó. Teteszetős 
"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

gog
(őstag)
Ja, jó lenne egy Deneb és Heka játékteszt.
a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?
De ... javítva ... 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Erre leszek kíváncsi:
X2 550 (80 W TDP) 3,1 GHz 2 x 512 KB 6 MB Callisto nyár eleje 
http://avpuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Egy l3-l rendelkező és egy l3-l nem rendelkező tesztre (főleg játék) leszek kiváncsi. Meg az új x2-re.
Abu: BE procikról semmi hír x2 fronton?
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Ezek mind K10.5-re épülnek?
Hörcsög Powa'

P00By
(PH! nagyúr)
Én is! 
Itt nézd meg, hogy a 3.2GHz-es Phenom I mennyivel marad le a 955-től. Ebből szerintem valamennyire lehet következtetni, hogy mennyire van hatással az L3 a játékokra.
(#8) Gyuri27: Elvileg az 50-es nem BE lesz? 
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

Joci10
(senior tag)
Szerintem viszont több a különbség a Phenom I és II között annál, minthogy hasonló tesztekben ilyen alapján lehetne megmondani a Propus és Deneb közti sebességeltérést...

Khaal
(őstag)
45 wattos X4
Valami ilyesmire vártam.
Vajon mennyivel lesz gyorsabb egy ilyen Athlon II X4, mint egy ugyanolyan frekvenciájú Athlon 64 X2 ?
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

vottokar
(fanatikus tag)
Már elég régóta esedékes lenne az öregecske Bartonos rendszerem leváltása. Szimpatikusak ezek az AMD processzorok, de nem vagyok fanatikus hívő, ha váltáskor az intel lesz a jobb ár-érték arányú, akkor az lesz. De azért jó lenne egy full AMD-s rendszerrel rendelkezni. 
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
Annyit már hozzá lehetne csapni a cikkhez hogy az Athlon X3 modellek megfelelő lapban moddolhatók lesznek x4-re akár, lásd ocw híre
a 2 mag 6mb l3 vs acc fog érdekelni, mert ha ott is megy a mod akkor az összes környékembe lévő gépet lecserélem arra

rup1u5
(PH! kedvence)
aztán ismét beindul nálad a procibazár mint anno a tuningos s939-esekel! 
[ Szerkesztve ]
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།
Na így kell ezt csinálni, nem kell itt sz@rakodni, telítsük a piacot a jóval 
<-ƘƘ-> Rendszerment
Lesz itt új proci dögivel 
androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

vizipok8
(újonc)
Én úgy tudom hogy a Ph II-es négy lebegőpontos műveletet tud végrehajtani egy órajel alatt, a Ph I-es csak hármat. Ezért gyorsabb a Ph II-es, nem az L3 miatt. De lehet hogy hülyeséget beszélek. Javítson ki valamelyik hozzáértő személy ha nem jól tudom.
Ez nem így van.
Major silicon enhancements for 45nm AMD Phenom II
45nm immersion lithography manufacturing technology enables higher frequencies, tighter tolerances and lower current leakage
6MB L3 cache (up from 65nm Phenom's 2MB)
2-cycles faster than 65nm Phenom L3
Increased DRAM bandwidth
Cache flush on halt: Core's L1 and L2 flush into shared L3 after a core enters a halt state allowing the core to drop to a lower speed and save power
Path-based indirect branch prediction
2x increase in core probe bandwidth
Larger load/store buffering / larger floating point buffering / reduced MAB (missed buffer) lifetime
Improved LOCK pipelineing: (LOCK is an instruction prefix) this improves performance when multiple LOCKS are in process simultaneously
FP MOV compute optimization: Floating point register-to-register move instruction improvements
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Bici
(PH! kedvence)
Jó ez a mai nap; három hw oldalt olvastam, és mindegyiken volt egy AMD-s hír, és mindegyik másról szólt. 
[ Szerkesztve ]

Enszuke
(őstag)
1080p h264 HD avi lejatszasakor felvett energia igenyt mertunk. 65W-os intel e5200 kb 10W-al fogyaszt tobbet mint idle-ben, amd be 4850 45W-os pedig kb 30W-al fogyaszt tobbet, mint idle-ben
És segített nekik valaki?
<-ƘƘ-> Rendszerment

Enszuke
(őstag)
Nem. Csak a proci dolgozott.

-XadAnuX+
(őstag)
Ez aztán a proci választék, nyomja csak kifele az AMD.

Taszillo
(lelkes újonc)
Igazán feltüntethetnék a processzorok fogyasztását idle módban is.

antikomcsi
(PH! kedvence)
Lehet a táblázatban igazság
mert az x4 940-et, ha visszaosztom és kikapcsolok 2 magot, az everest x2 240 Regornak látja.
A 925-öket úgylátszik jobban fogják válogatni, hogy beférjenek a 95W-os osztályba, más szerintem ott nem nagyon lesz.
Sokat fogyaszt az E5200 idle-ben. 
antikomcsi: Lesz a 945-ből is 95W-os csak az itt nincs feltüntetve.
[ Szerkesztve ]
nem vagy egyedül
én a PII 905e-n ( vagy 925-ön) töröm fejem mert az belemenne az AM2(+)-os lapokba (DDR2-vel megtámogatva) és később az AM3-ba(DDR3-al) is mivel ez(ek) alapjáraton AM3-as CPU(-k) így ezzel a vásárral a jövőre is lehetne gondolni....sajnos most még csak 8x0-es Phenom II van AM3-as változatban amiben kevesebb az L3
(PII 955-öt kivéve)
mert ugye a PII 920-940 is AM2-es amin ugye kettővel több láb van így ezek nem fognak belemenni az AM3as lapokba......
javítson valaki h rosszul vezettem le az eszmefuttatásomat

[ Szerkesztve ]
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

audi100td
(PH! nagyúr)
A 945 is AM3-as...
A 905e-nek kiváncsian várom az árát. 
[ Szerkesztve ]
de azt még ugyanúgy nem lehet kapni és feleslegesen drágább lesz
nem fog beleférni a keretbe
amugy én is várom az árakat....annak érdekében döntök ha 905e v 925 v maradok intel fronton 
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3
Kíváncsi leszek az új Athlonokra,habár egy L3 cache elférne még bennük.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
Épp a L3 hiánya teszi Athlon II-vé, másban gyakorlatilag ugyanaz, mint a neki megfelelő Phenom II (kivéve az X2 2xx-asokat, mert azokban [elvileg] 1MB L2 lesz magonként)...
[ Szerkesztve ]

robyeger
(PH! addikt)
Az kissé túlzás, hogy totál le van fedve az egész piac vagy csak én érzem úgy hogy direkt visszatartja az AMD a magas órajelű 3 magos példányokat, mert 2.8Ghz megáll az élet, a 3GHz vagy a felettiek 2 és 4magosak kivétel nélkül. Nekem van időm, megvárom őket 
Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

Enszuke
(őstag)
Idele-ben mindket rendszer kb 50W

Devid_81
(PH! kedvence)
Az a 45Wattos X4 ütős lesz 
.::www.megadanceradio.hu::.
Akkor ott valami eléggé el van baxva. Mondjuk egyen durván 10W-ot idle-ben a 4850. Azt írtad hogy a film lejátszásánál 30 wattal fogyaszt többet a cucc. Na most ez kb. azt jelenti hogy a 2 mag majdnem 100%os terhelést kap. Kicsit sok...
ööö
energiatakarékos procc ugyanannyit eszik cnq által idlébe mint egy normál, mert ugyanannyira veszi csak vissza
ill...
minnyá jön hogy a 4850e kevés 1080p-hez 2. felvonás(annó fél éve volt egy ilyen)
Szal ha nem akarsz x3 topik szintű értelmeséget akkor ne add alá a lovat
Egyelőre nincs X6.
Bár ősszel, télen még jöhet, bár nem lepne meg, ha csak 32nm-en jönne asztalira.
Ősznél korábban biztosan nem lesz desktop-ra. Amúgy ez a lista sem hivatalos..."kiszivárgott" ahogy a címben is van... 
3 hónapja még az X4 955-ről sem tudott senki semmit...
[ Szerkesztve ]
vajon a kétmagos, L3 cache-el ellátott X2-ből lehet majd csinálni teljes értékű négymagos phenomot?
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
na vegre megint 45w :- )
/ma csak az 1 szal tempojara vagyok kivancsi/
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Hát, vegyél a sötétebbik fajtából aztán állítsad be a szorzóval 3 GHz fölé, ennyi. K10STAT-ot ajánlom C'n'Q helyett, még jobb is. 
<-ƘƘ-> Rendszerment

TeeJay
(PH! kedvence)
tényleg ütős az az 45wattos X4
ha a mostani 2800+-os Socket A Sempron-t (2GHz) lecserélem, mindenképp valami olyan procit akarok ami max 45 watt de még azt se bánnám ha még kevesebbet enne.
egy AMD 780G vagy hasonló intergrált VGA-s lappal együtt tökéletes netezni filmet nézni a gép. vagy majd várok még hogy melyik alaplapi VGA fogja mégjobban támogatni a filmezést és akkor full HD-hez teljesen elég lesz a dolog 
Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

audi100td
(PH! nagyúr)
Több bolt listájára felkerült, már csak pár napba telík és lehet kapni, az más kérdés, hogy nekem sincs rá pénzem, meg ha lenne se költenék 60e Ft-ot procira. 

Enszuke
(őstag)
Nem veletlenul veszi hozza mindenki a 780g-s alaplapot htpc-hez.
[ Szerkesztve ]
45W, akkor most sem lesz okom lecserélni a még Barton 2500+ -hoz vett magyar Alcomp bordát! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ezek a 3-4 magos 45W-s athlon példányok igen csak sikeresek lehetnek, ha megfelelően olcsóbbak lesznek a phenom2-höz képest!
Lesz mire cserélni a 4450E szintén 45W-s athlonomat. 
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys
"Mondjuk egyen durván 10W-ot idle-ben a 4850."
A 4850e 500mW-ot fogyaszt S3-ban, 2,9W-ot S1(Halt) állapotban, és minP-state-ben (1000MHz-nél) pedig 20-25W-ot.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
De nem mind!
Nekem hiába van hozzá megfelelő lapom, ami bekapcsolja a 4. magot. Az enyémben ugyanis hibás a 4. mag! Össze-vissza szines csíkokat és kockákat nyomat a képernyőre. Ráadásul a Vista 64bit be se tölt csak az XP.