Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • taip

    senior tag

    Olvasgatom, amiket itt írtok és belenéztem a Dini cikkébe is, ahol új szerver installálását írja le, de nekem ez nagyon kínai. :) És igazából nem is érzek indíttatást, hogy nagyon mélyen elmerüljek a programozásába, jó lenne ha egyszerűen csak tudnám használni azt, ami gyárilag van. (Amúgy Zyxel NAS 326).

    Szóval egyelőre főleg file szervernek használom, ami otthon, helyi hálóban egyszerű windowsos meghajtóként jelenik meg, távolról pedig ftp-vel. Tudom, hogy az alap ftp nem biztonságos, csak nem tudom, hogy akkor e helyett mit tudnék használni, ami hasonlóan kényelmes, de biztonságosabb. A Total Commanderben be lehet jelölni, hogy SSL/TLS, nem tudom, ettől biztonságosabb lesz-e?

    Úgy látom, hasonló feladatra jó Android alatt a Zyxel Drive, ahol bejelentkezés után látom a feltöltött dolgaimat. Nem tudom ez mennyire biztonságos, szerintem erre nincs befolyásom, csak bejelentkezek és látom amit látok.

    Amit nem nagyon sikerült működésre bírnom, az a Zyxel Cloud nevű progi, szintén Androidra. Addig oké, hogy elindítom, de azon kívül, hogy a képernyő közepére kiírja, hogy "You have not downloaded any file from a NAS yet", nem tudom elérni. Legalábbis kívülről nem, hiába adom meg neki a címet a "Find a NAS" menüben, nem kapcsolódik. Hibát sem ír ki, csak egyszerűen nem kapcsolódik. Belső hálóból már sikerült működésre bírnom és kissé nehézkesen, de működött a "Remote Player" funkció, legalább ennyi értelme van.

    Nekem kicsit zavaros, hogy a két androidos progi most akkor mire való, amikor azt reklámozza, hogy saját felhőd lehet, akkor ezekre gondol-e, vagy valami másra. Mert ugye a NAS-ra telepítve van egy OwnCloud nevű valami, de azon kívül hogy vagy 2 verzióval régebbi az aktuálisnál, nem igazán tudom, mit lehet vele kezdeni. Kellene ehhez is vmi kliens és akkor ez lenne a felhő?

    Bocsi, hogyha lámákat kérdezek, de nem tudom hol találhatnék leírást a cucchoz, ami részletesen elmeséli, mi mire való, illetve milyen funkciót milyen progival lehet megcsinálni. :)

    Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)

Új hozzászólás Aktív témák