Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aboriginal74

    aktív tag

    válasz htom127 #1152 üzenetére

    Segítek :DDD

    Íme:

    Mi is az a link2sd? Miért jobb mint az app2sd? Miért van erre szükség?

    Ezzel a módszerrel lehet a rootolt telefonból az összes alkalmazást az sd kártyára rakni, hogy ezáltal a telefon belső memória gondjai (130 mb édes kevés, mint tudjuk) megoldódjanak. Igaz a telefon alapból át tud rakni néhány appot, de ezzel MINDEN appot lehet átrakni. (Gyakorlott WFS tulajok tudják ezt a "problémát"
    És hogy miért a link2sd-t ajánlom én? Mert a másik módszerrel ellentétbe ezzel TE szabhatod meg, hogy melyik appokat tegye sd-re, és mi maradjon a belső memórián. (Mert ugye a launcherek, widgetek, billentyű programok, sms appok ha SD-n vannak nem működnek megfelelően, újraindításkor nem töltenek be jól stb.)
    Ha többet akarsz megtudni a link2sd működéséről itt olvashatod a fejlesztő leírását. Ajánlom elolvasni mielőtt neki kezdenél!

    Mi kell hozzá?

    Particionálni kell az SD kártyád. Az alábbi módszerrel ezt úgy tudod megcsinálni, hogy SEMMILYEN ADAT NEM FOG ELVESZNI AZ SD KÁRTYÁDÓL. De ehhez pontosan kell követni a leírást!

    Előkészítés

    * Ne feledd hogy a második partíciót Ext2-be kell megcsinálni! ( egyes főzött romok mást kérhetnek, de ez most a gyári romhoz lesz)
    * S-OFF vagy unlocked és rootolt legyen a teló!
    * Nem a telefonon át csináld a partícionálást hanem KÁRTYAOLVASÓT használj!!!!
    * Telepítsd innen fel a MiniTool Partition Wizzardot
    * És egy SD kártya még kell természetesen.

    Lépések:

    * Tedd a kártya olvasóba az SD kártyát. És csatlakoztasd a gépre.
    * Tedd láthatóvá a rejtett fájlokat, ezután csinálj egy biztonsági másolatot a PC-re az egész SD-ről. (Biztos, ami biztos. De ha jól csinálod, akkor nem lesz rá szükség)
    * Installáld a fent linket MiniTool Partition Wizzardot, és indítsd el.
    * Keresd meg a FAT32 tipusú kártyád

    * Jobb klikk és válaszd ki a „Move/Resize Partition”-t
    * Használd a nyilacskát és állítsd be, hogy mekkora legyen az új partíciód, amelyikre az appokat fogod rakni (ez a partíció láthatatlan lesz a PC számára később) Állítsd neked ideálisra, mondjuk 1024mb. (hogy mi az ideális méret? A post végét olvasd el)
    FIGYELEM! Véletlenül se csinálj a FAT32 partíció előtt is egyet. Tehán az "Unallocated space before" nál nem lehet semmi! Ha mégis tett oda valamekkora részt, KEZD ELŐRŐL!
    * okézd le

    * Most megtalálható legy egy "Unallocated" partíció rész.

    * Jobb klikkelj rá és katt a "Creat"-re
    * Katt a Yes-re (az üzenet leírja, hogy ezután a windows nem fogja látni ezt a partíciót)
    * A partícó tipusa legyen Ext2! ( ennek csak akkor kell másnak lenni pl ext3/ext4 ha a főzött romod azt kéri)
    FIGYELEM!!!Innentől kezdve nem változtathatod meg a partíció méretét. Maximum 2 GB ajánlott. Aki ezt a leírást írta 1 GB-ot csinált, több mint 150 app van rajta és még mindig 360 MB szabad helye van. Én (aki lefordította azt :P) 8 GB-os kártyából 600 MB-ot csináltam, kb 30-35 app van rajta és 430 MB szabad hely még van rajta. Azért nem 1 GB-ot csináltam mert sok zenét, néha 1-2 sorozatot is tárolok a telón ezért kell a nagy felhasználható partíció. Szerintem az 500-600 MB elég.
    * Ne feledd hogy "primary" kell hogy legyen, ha logical állítsd át!!!
    * Nevezd át, ha akarod, majd Okézd le.
    * Kattints a nagy "Apply" gombra a bal felső sarokban, ha biztos mindent rendben állítottál be!
    * Klikk a Yes-re a felugró ablakon, és várd meg míg befejezi.

    Grat, kész a partícionálás!

    Jöhet a csoda:

    * Vedd ki a kártyát, és tedd a telóba.
    * Inítsd el a telefont és szedd le a marketről a sokat emlegetett Link2SD appot
    * Indítsd el. Első alkalommal megkérdezi, hogy milyen típusú a második partíció. Állítsd be Ext2-re (ha más fajtát csináltál akkor természetesen azt a fajtát)
    * Kövesd az utasításokat és rebootol a telót.

    Készen vagyunk!

    Tippek a használathoz.

    A menü gombot megnyomva meg tudod nézni a partíciókat.
    Érdemes beállítani, hogy automatikusan "linkelje" az újonnan feltett appokat. Menü - Beállítások - Auto linkelés pipa + Autolinkelés beállításnál pipáld ki mind a hármat.

    Mint írtam az elején, launcherek, widgetes appok, billentyűzet appok, zene lejátszó, call meter 3G, háttérbe folyamatosan futó appok és hasonlók, na ezeket nem érdemes átrakni, mivel a belső memória értelem szerűen gyorsabb, így ha sd-n lenne lassabban töltenének be egy újraindításkor, a widgetek nem működnének, és magunk a programok sem működnének rendesen. Ez az előnye a Link2SD-nek az App2SD és a Data2SD vel szemben. (De ne feledd, ha az autolinklés beálítod, akkor ezeket az appokat utánna vissza fell rakni először sd-re majd a belsőmemóriába)

    Probléma megoldás

    * Ha valami nem működik, vagy újra akarod parícionálni, ne feledd az elsődleges partíció mindig FAT32 és aktívnak kell lenni, a többinek pedig primary-nak és NEM logicalnak
    *Ha nem működik az Ext2 partíció próbáld meg FAT32 típusban megkreálni a második partíciót
    *Ha nem látod azonnal hogy átlinkelte volna várj egy kicsit. Néha időbe telik.
    * Ha újonnan rakod fel a Link2SD-t és a legelső linkelést végzed és több appot linkelsz az SD-ről (melyeket korábban raktál át, még a Sense segítségével) ne ijedj meg hogy a belső memóriát elfogy, és azt írja hogy megtelt. Csak rebootold a telefont és vissza kapod a belső memóriád!

    Sok sikert hozzá! Használjátok egészséggel!

    Thanks for d33ps1x :R

    [ Szerkesztve ]

    i don't know, but i need energy

Új hozzászólás Aktív témák