Nem rossz ötlet de a piacon lévő progiknál aligha jobb. Kiváncsi leszek,hogy mit is tud valójában ez a konverter. 
''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''

Nem rossz ötlet de a piacon lévő progiknál aligha jobb. Kiváncsi leszek,hogy mit is tud valójában ez a konverter. 
''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''
egyszerű és gyors, az előző catalysthoz is volt már, és az X1900amon pl elképesztően gyors, szerintem a GPU-t is használja a kódolásnál...
We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

Ez nekem is megfordult a fejemben, mert egyébként nem sok értelmét látnám.
igen, enélkül egy kóder lenne a sok közül.
We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

Akkor ez most azt jelenti, hogy akár a 9600XT-met is be tudja fogni a videókódolásba a CPU mellett?
Vortex World Domination

azbeszt!!!
mit be nem pakolnak már egy driverbe?! normálisak ezek?! mekkora lesz már?!
a következő verzióban mi lesz? szövegszerkesztő? fotosop?
(the cake is a lie)

Akkor kipróbálom,hogy vajon a 9600XT-mel mit tud.
Bár az Omega drivert sokkal jobban szeretem,mint a sima Catalyst-ot.
Itt egy korai teszt erről a transkodekről [link]. Akkor még nagyon retek volt a cucc, a CPU-t (!) terhelte. Nem tudom most mi a helyzet, de akinek van kéznél ATI VGA-ja, nézze meg, hogy a Digit-life tesztjeihez hasonló taskok hogyan terhelik a procit!
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
nem, a gpu-t csak az X1000es sorozatnál tudja munkára fogni, ami már támogatja ezt...
pl a hdtv dekódolás is egy X2 4800+-on 35-38% terheléssel jár, ugyanezt ha a X1900am GPU-ja is csinálja, akkor már csak 18-20%.
este ha lesz időm kipróbálom..

lehet hogy nagyon tájékozatlan vagyok, de volt valami olyan hír, hogy az avivo-t a korábbi videokártyák is tudják, nem csak amihez bejelentették. most akkor ez mégse?
http://flashy.blog.hu
érdekes elgondolás ez az ATI részéről, de valóban csak akkor van értelme ha a GPU-t is használja. és persze kellően paraméterezhető. az iPod kódolás népszerűbé teheti AMerikában, főleg hoy az Apple nem ad semmilyen kódoló programot a podhoz.
Itt egy videóval foglalkozó csoport tesztje az előző bétáról: [link]
Szóval. Rohadtgyors, de szar minőségű (mámint H.264-es kódeknek - sima MPEG4 ASP minőséget hoz). Remélem javítottak mindkettőn, este majd felteszem, tesztelem.

teszteljétek, lécci, aki teheti, és informáljatok!!! Ha kell, kártyát váltok... 
...........................???

Valaki tudja, hogy hogyan lehet az ati context menüt eltávolítani??? Ha nyomok egy jobb klikket az asztalon akkor ott less rám a control center ikonja. Ami szerintem tök fölösleges, mert van parancsikonja+még 100 helyről meg lehet nyitni. Jó lenne valahogyan eltüntetni. THX!

Érdekes... leszedtem a konvertert, meg telepítettem is. Nem találom sehol sem a parancsikonját, sem a programot... lehet h én vok túl béna?! 
///

Nem csak te. 
Én sem találom sehol, hogyan indítsam el, pedig már minden gyanús *.exe-re ráklikkeltem már 
Elvileg a CCC-ből elérhető. De nem bírom rávenni azt a szart, hogy elinduljon.. Vár egy 10 percet, majd feldob egy hibaüzenetet..
Elnézést kérek mindenkitől, tegnap a relnotesben nem találtam erre külön utaló információt, ezért az eredeti hír úgy szólt, hogy minden Radeonnal megy az Avivo konverter. Időközben felhívták a figyelmemet, hogy csak az X1000 széria kártyáival működik. Bocs mégegyszer a téves infóért... 
üdv
R.
I see you blaming each other -- And I love you still

Marha jó lenne végre, ha mindkét gyártó kidobná a gpu-n futó codecjeit, de szerintem amíg nem VfW kompatibilisak, addig csak dísznek jók. 
"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

SZtem az egész hülyeség. Aki igazán ilyennel foglalkozik az nem ilyennel csinálja a munkját. Bár hobbihoz jó....
Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs
Nos. A DirectShow szűrő működik X700-assal is, és gyanítom minden Ati kártyával is, csak a grafikus felület nem hajlandó előjönni.

Szerintem meg az volna jó, ha a kodekírók tudnának olyan változatot csinálni ami kihasználja a GPU-kat.
Jobban bízom a már bevált kodekekben.
Aki hülye, haljon meg!
A VfW elavult (B-frameket nem tud kezelni normálisan), és mindkettő cég kódekje DirectShow szűrők képében települ. Jó ez.

Lehet, hogy rosszu fogalmat használtam. Konkrétan virtualdub-bal szeretnék ilyen codec-eket használni, illetve a tunerem capture programjával. Erre vanb lehetőség?
Engem a decode nem különösöbben fog meg, az encode ami érdekel.
"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"
A VirtualDub VfW-s, az nem fogja használni. Sajnos nincs olyan kényelmes DS program, mint a VD...
De ha lesz, szvsz a VD halott.
Másrészt ha a tunered programja kezel DS szűrőket, akkor igen nagy valószínűséggel használni tudod.