Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Gtxtt

Gtxtt
(tag)

Nem rossz ötlet de a piacon lévő progiknál aligha jobb. Kiváncsi leszek,hogy mit is tud valójában ez a konverter. :DD

''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''

(#2) deicide válasza Gtxtt (#1) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyszerű és gyors, az előző catalysthoz is volt már, és az X1900amon pl elképesztően gyors, szerintem a GPU-t is használja a kódolásnál...

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#3) ArGab válasza deicide (#2) üzenetére

ArGab
(senior tag)

Ez nekem is megfordult a fejemben, mert egyébként nem sok értelmét látnám.

(#4) deicide válasza ArGab (#3) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, enélkül egy kóder lenne a sok közül.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#5) csudri

csudri
(őstag)

Akkor ez most azt jelenti, hogy akár a 9600XT-met is be tudja fogni a videókódolásba a CPU mellett?

Vortex World Domination

(#6) Mostly Harmless

Mostly Harmless
(lelkes újonc)

azbeszt!!!
mit be nem pakolnak már egy driverbe?! normálisak ezek?! mekkora lesz már?!
a következő verzióban mi lesz? szövegszerkesztő? fotosop?

(the cake is a lie)

(#7) Gtxtt válasza deicide (#2) üzenetére

Gtxtt
(tag)

Akkor kipróbálom,hogy vajon a 9600XT-mel mit tud. :C Bár az Omega drivert sokkal jobban szeretem,mint a sima Catalyst-ot.

''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''

(#8) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt egy korai teszt erről a transkodekről [link]. Akkor még nagyon retek volt a cucc, a CPU-t (!) terhelte. Nem tudom most mi a helyzet, de akinek van kéznél ATI VGA-ja, nézze meg, hogy a Digit-life tesztjeihez hasonló taskok hogyan terhelik a procit!

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#9) deicide válasza csudri (#5) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem, a gpu-t csak az X1000es sorozatnál tudja munkára fogni, ami már támogatja ezt...
pl a hdtv dekódolás is egy X2 4800+-on 35-38% terheléssel jár, ugyanezt ha a X1900am GPU-ja is csinálja, akkor már csak 18-20%.

(#10) deicide válasza rudi (#8) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

este ha lesz időm kipróbálom..

(#11) Flashy

Flashy
(PH! kedvence)

lehet hogy nagyon tájékozatlan vagyok, de volt valami olyan hír, hogy az avivo-t a korábbi videokártyák is tudják, nem csak amihez bejelentették. most akkor ez mégse?

http://flashy.blog.hu

(#12) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

érdekes elgondolás ez az ATI részéről, de valóban csak akkor van értelme ha a GPU-t is használja. és persze kellően paraméterezhető. az iPod kódolás népszerűbé teheti AMerikában, főleg hoy az Apple nem ad semmilyen kódoló programot a podhoz.

(#13) LordX válasza rudi (#8) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt egy videóval foglalkozó csoport tesztje az előző bétáról: [link]

Szóval. Rohadtgyors, de szar minőségű (mámint H.264-es kódeknek - sima MPEG4 ASP minőséget hoz). Remélem javítottak mindkettőn, este majd felteszem, tesztelem.

(#14) fifi_addict

fifi_addict
(fanatikus tag)

teszteljétek, lécci, aki teheti, és informáljatok!!! Ha kell, kártyát váltok... :R

...........................???

(#15) garferi

garferi
(újonc)

Valaki tudja, hogy hogyan lehet az ati context menüt eltávolítani??? Ha nyomok egy jobb klikket az asztalon akkor ott less rám a control center ikonja. Ami szerintem tök fölösleges, mert van parancsikonja+még 100 helyről meg lehet nyitni. Jó lenne valahogyan eltüntetni. THX!

(#16) Frenky87

Frenky87
(senior tag)

Érdekes... leszedtem a konvertert, meg telepítettem is. Nem találom sehol sem a parancsikonját, sem a programot... lehet h én vok túl béna?! :F

///

(#17) nemtommi válasza Frenky87 (#16) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Nem csak te. :U
Én sem találom sehol, hogyan indítsam el, pedig már minden gyanús *.exe-re ráklikkeltem már :B

(#18) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elvileg a CCC-ből elérhető. De nem bírom rávenni azt a szart, hogy elinduljon.. Vár egy 10 percet, majd feldob egy hibaüzenetet..

(#19) Renwick

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Elnézést kérek mindenkitől, tegnap a relnotesben nem találtam erre külön utaló információt, ezért az eredeti hír úgy szólt, hogy minden Radeonnal megy az Avivo konverter. Időközben felhívták a figyelmemet, hogy csak az X1000 széria kártyáival működik. Bocs mégegyszer a téves infóért... :B

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#20) marcee

marcee
(PH! addikt)

Marha jó lenne végre, ha mindkét gyártó kidobná a gpu-n futó codecjeit, de szerintem amíg nem VfW kompatibilisak, addig csak dísznek jók. :(

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#21) várnarancs

várnarancs
(PH! addikt)

SZtem az egész hülyeség. Aki igazán ilyennel foglalkozik az nem ilyennel csinálja a munkját. Bár hobbihoz jó....

Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs

(#22) LordX válasza Renwick (#19) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nos. A DirectShow szűrő működik X700-assal is, és gyanítom minden Ati kártyával is, csak a grafikus felület nem hajlandó előjönni.

(#23) L3zl13 válasza marcee (#20) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Szerintem meg az volna jó, ha a kodekírók tudnának olyan változatot csinálni ami kihasználja a GPU-kat.

Jobban bízom a már bevált kodekekben.

Aki hülye, haljon meg!

(#24) LordX válasza marcee (#20) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A VfW elavult (B-frameket nem tud kezelni normálisan), és mindkettő cég kódekje DirectShow szűrők képében települ. Jó ez.

(#25) marcee válasza LordX (#24) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

Lehet, hogy rosszu fogalmat használtam. Konkrétan virtualdub-bal szeretnék ilyen codec-eket használni, illetve a tunerem capture programjával. Erre vanb lehetőség?
Engem a decode nem különösöbben fog meg, az encode ami érdekel.

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#26) LordX válasza marcee (#25) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A VirtualDub VfW-s, az nem fogja használni. Sajnos nincs olyan kényelmes DS program, mint a VD... :( De ha lesz, szvsz a VD halott.

Másrészt ha a tunered programja kezel DS szűrőket, akkor igen nagy valószínűséggel használni tudod.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.