- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Azaz mennyi is lesz? 21-22 körül lenne jó, de biztosan 30 körül lesz...
#tarcsad
-
rudi
nagyúr
Lassacskán lehet marokdörzsölni az AGP-s sima 6600-asra
Az árát tekintve szerintem ez a kártya nem lesz nyerő, mert PCI-Expressesnem a 6200 és a sima 6600 között párezer forint eltérés volt (25000 vs 30000). És ebből máris lehet következtetni az AGP-s árakra is, amik a 6600GT PCI-E vs AGP ára alapján olyan 10%-kal lehetnek magasabbak.
Persze egy dologról nem szabad megfeledkezni: a korábbi 6200 árak még NV43-mal szerelt ''hibás 8 futószalagos'' kártyák voltak. Most meg itt az olcsóbb, kifejezetten 4 futószalagos chip. Azért valószínű, hogy a turnbókesses (csak PCI-Expressben ugye) 20000 Ft alatt lesz majd.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
BobChemistry
őstag
kíváncsi lennék egy 6200 vs. 9600 csatára...
a 6200-ből lesz GT/Ultra is ???
[Szerkesztve]Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
Dilikutya
félisten
válasz BobChemistry #4 üzenetére
Mégis mire számítasz? Ha játszani akarsz, akkor a 9600 a saját memóriájával előnyben lesz jócskán, mivel több videó memóriát fog használni, és a rendszermemóriához ugye nem nyúl... míg a 6200 azt is használja, és manapság játékoknál sokat számít. Nem véletlen hogy a technológia a low-end kártyákon jelenik meg.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
faster
nagyúr
válasz BobChemistry #9 üzenetére
pci-x-en momentán nincs. PCI-Expressen van.
-
Neck
veterán
''Nincs lenyeges kulonbseg a turbocache-s es a sima AGPS arai kozott.''
Akkor mi ertelme van a turbocache-nek? Elvileg az AGPsnek dragabbnak kene lennie alapbol a bridge miatt, a turbocachenek meg olcsobbnak kene pluszban lennie mert kevesebb memot kell rapakolni. Akkor ez a turbocache sz*rt se er =)
Bocsi h nincs ekezet csak Solaris alol vagyok =)An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
nofene
aktív tag
No igen egy 6200 VS. 9600/Pro/XT csatára én is nagyon kíváncsi volnék, bár ha az nv43 chippel szerelt 6200-on sikeres softmodot tudsz végrehajtani, akkor jócskán elkalapálhatja a Radeon 9600-as sorozatot.
Rudival egyetértek, én is a sima 6600-ra leszek kíváncsi hol helyezkedik el árban ill. teljesítményben a 6200 6600GT között. Szvsz jó áron best-buy is lehet ár/teljesítményt nézve. -
faster
nagyúr
válasz Overlocker #12 üzenetére
3dmark pontok mióta jelentenek bármit is? És a 6200-t is lehet húzni, sőt pipe modding is megy.
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
megnéztem most, olyan 30k körül mozognak a pci-e-s változatok, és asszem nv43-as mert 128 megás volt ha jól emléxem. ennyiért max. moddolható 6200 érné meg, de az is necces a 35k körüli SE@Pro 9800-ak miatt. úgy néz ki továbbra is az ati marad a kezdeményező, már ami az árakat illeti, az nv csak megy utána.
-
Wolverine
félisten
válasz Overlocker #16 üzenetére
faster pont arról beszélt, hogy már rég nem az a mérvadó, hány pontot ad a 3DMark
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
faster
nagyúr
válasz Overlocker #16 üzenetére
Jah, azt hittem a 9600Pro-ról beszélsz. De a a 3dmark pontok akkor sem számítanak semmit, inkább az számít, hogy pl. Doom3-mal tesztelsz vagy Half Life2-vel.
[Szerkesztve] -
DopeBob
addikt
már látom elore az elkovetkezo par nap hireit
még jo pár gyárto bejelenti ugyaneztMZ/X
-
Hun'reeth
őstag
Lám-lám megéri 6200-as áron adni az nv43 -as chipet!
Ekkora volna a kereslet a 6200-ra?''Öregember nem gyorsvonat!''
-
faster
nagyúr
Ez pl. Pci-x:
Bővebben: link
Az eredeti PCI 64 bites változata. Nem új szabvány, de nem terjedt el, csak max. szerverekben használják. -
Padree
senior tag
Hmm, csak most gondolkodok: a TurboCache-hez PCI-Express kell (sávszélesség miatt)?! Akkor az AGP-s 6200asok elvileg csak NV44-el készülhetnek?! Bár ahogy ismerem őket úgyis megjáccák a turbókesses AGP-t .
"I don't give a penny - FCK twenty twenty..."
-
faster
nagyúr
Attól függ, ha csak olvasni kell a rendszermemóriából, akkor az AGP is elég gyors, de nem minden játéknál elég az, hogy a framebuffer a helyi memóriában van, pl. render to texture shadereknél, ahol nem csak a framebufferbe megy az írás és ha az AGP-n kell visszaírni az adatot, az nagyon lassú.
-
anulu
félisten
valaki legyen olyan bűbáj hozzám és árulja el, h egy ilyen kártyára mi a ráknak kell a 256MB RAM?
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
nyilván egy 6800GT/X800PRO-n megértem az AA/AF miatt, de egy 6200-ason
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
fLeSs
nagyúr
Egy ilyen teszt kielégítő lenne?
GeForce FX 5900 Ultra - AGP
GeForce 6200 128 MB - PCIe
GeForce 6600 128 MB - PCIe
Radeon X600 XT 128 MB - PCIe
Radeon X700 (LE vagymi) - PCIe
Radeon 9800 Pro - AGP"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
-
faster
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
Még azon gondolkozom, hogy a 9800 Pro helyett egy 9700-eset rakok a tesztbe, szted?
Az AGP vs. PCIe dologra most nem akarok kitérni, ez az összeállítás most csak úgy jött, nem akarok egy jó kis tesztecskéből monstrét csinálni, már előfordult korábban ilyen..."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
faster
nagyúr
-
aer
tag
Érdemes lenne fölvetni olyan kérdést, hogy az 1-1,5 éve ''középkategóriás'' 9600(pro,xt) tulajoknak érdemes-e váltani. Értelemszerűen AGP-s kártyákra, nyilván nem mindenki akarja lecserélni a teljes gépét a PCI-ex-ért. Talán a 30-40ezres kategóriába tartoznak a legtöbben. Akik anno 9800-akra ruháztak be, esetleg 5900XT-re, azok mostanában 6600GT és afölött nézelődnek.
-
fLeSs
nagyúr
Nem mehet minden egyszerre, másról is kell írnunk.
A 9700-re azért gondoltam, mert az több embernek lehet alapból (és akár a 9500@9700 kapcsán is), mint 9800 Prója, nem a bolhában gondolkodom.
Holnapig kitalálom."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Ez már túlmegy ezen a cikkalapötleten, mert akkormár kéne FX 5700, meg FX 5700 ultra, meg kéne 9600SE, meg kéne 9550, és akkor oda érkezünk, hogy... most nem fér bele.
Én alapvetően a sima 6600 és 6200-esek, illetve a többi kártya viszonyára lennék kíváncsi, belekeverve egy sima X700-at (400/nemtom mennyin megy, 25-30K).
Szal ezek végülis 25-30K-s kártyák, a 9800 Pró ezért is lóg ki kicsit a sorból, és lenne helyette sima 9700, de ezt még meglátom."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
-
rudi
nagyúr
Szerintem bőven jó ez a bruttó 50.000 alatti csoport, mert akinek már ennél több pénze van az úgyis 6600GT-t vagy valami használt izmosabb AGP-set vesz.
Még annyi, hogy RightMark eredményeket kérek ám, és ha lesz akkor fill-ratet! No meg még valami: turbókesses kártyát lehet szerezni? No meg a lényeg: milyen 6200-as lesz? NV43-asos? Moddot meg lehetne nézni....Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
fLeSs
nagyúr
Turbocache-es kártyát még nem láttam, de az amúgyis egy másik cikk lenne, mert az egy lassú fostaliga, és semmi köze ezekhez a cuccokhoz.
Fillrate-et meg rightmarkot majd kapsz, a moddot meg nemtom, még el sem döntöttem, hogy melyik kártya milyen márka legyen."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Ez igaz.
Viszont a 6200-esnek az X600 XT az ellenfele, és nem a 9600 XT. Amúgymeg tökmind1, mert kb. ugyanolyan gyors a két kártya (X600 XT és 9600 XT)."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
Szal ez lesz
GeForce FX 5900 XT (256 MB-tal ) - AGP (5900 Ultra @ 5900 XT)
GeForce 6200 128 MB - PCIe
GeForce 6600 128 MB - PCIe
Radeon X600 XT 128 MB - PCIe
Radeon X700 128 MB - PCIe
Radeon 9700 - AGP"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest