Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Remington

Remington
(őstag)

kellemetlen, de a probléma megoldása tetszik.

(#2) schwartz

schwartz
(őstag)

Vajon tovabbi shader tomboket nem lehet majd aktivalni? :D

Fuck yourself Jay Wilson

(#3) kavicssli válasza schwartz (#2) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez jutott nekem is hirtelen az eszembe :D

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#4) EarL 007 válasza schwartz (#2) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mint a régi szép időkben, mikor egyes Radeon 9500-ből 9700-et lehetett varázsolni, vagy mikor az X800GTO2-ből X800XT-t. De jó is lenne... :)

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#5) Kriza

Kriza
(őstag)

SZerintem ez annyira kis tétel és elhanyagolható hiba (főleg, hogy egyszerűen orvosolható), hogy a két cég inkább profitál a hírverésből.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#6) ngabor2 válasza Kriza (#5) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

különösen úgy, hogy nem valakinél kiderül, hanem ők maguk mondják el, és adják a javítási lehetőséget.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#7) kagyula

kagyula
(fanatikus tag)

A képaláíráson jót mosolyogtam :)
A megszemélyesített bűnbánó hardverelem.

Legyen minden, sokszor.

(#8) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

egy ekkora gyárnál 400db kártya az nem tétel... a portás félrészegen megcsinálná rajtuk a bios-update-et :) amúgy volt ilyen trükk talán a voodoo3-aknál is, hogy egyszerű biosfrissítéssel lehetett spórolni jópár ezrest, aztán v3 3500 "lett a kártyából" :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#9) Speed(R) válasza schwartz (#2) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

HWmask van tudtommal, vagy vágás, szoftveresen esélytelen, sajnos.

Ez még nem is lenne baj, az sokkal inkább, hogy árban rosszul van pozícionálva (legalábbis az itthon elérhető egyik típus biztosan). 30 felett a kutya sem fogja megvenni, mert az ennél olcsóbb 8/9800GTk elverik. 25 körül lenne kelendő, de azt győzzük kivárni..inkább tartják 30+on, a 4850eket meg felnyomják 40re :((

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#10) EarL 007 válasza mephi666 (#8) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt részben van szó arról, hogy rossz a BIOS a kártyán, itt inkább annak van jelentősége, hogy a gyártó hamar fel- és beismerte a hibát, és előzékenyen felajánlotta a javítás lehetőségét, módját, anélkül, hogy az említett karikon a garancia elvészne (mert általában BIOS modtól ugrik a gari).

Nem egy kártya széria volt, amiből jobbat lehetett csinálni, néhány kattintással. [link]

(#11) dokar válasza Speed(R) (#9) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem tudom te mit láttál, de még crysisban is jobb a 4830 mint a 8/9800GTk

extra

(#12) mephi666 válasza EarL 007 (#10) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

értem én :) ez amolyan bulvárhír, csak hát az informatikában nehéz ilyen perverz cikkekkel eladni a kártyát, hogy pl: "megerőszakolt egy nvidia kártya egy pcie rést egy amd chipsetes alaplapon" stb... ehelyett inkább "véletlenül" biosból letiltottak 1 shader tömböt a kártyán, de azonnal kiderült a hiba, amit készségesen orvosolnak is... azon gondolkozok, milyen trükk lesz a következő? :D asusnál rájönnek, hogy az új nvidia kártyáikon "véletlenül" a gpu frekijét 20%al kisebbre állították, amit hasonlóképp azonnal orvosolnak? :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#13) daa-raa válasza mephi666 (#8) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Velocity100-ból lehetett Voodoo3 2000-et csinálni.

EarL 007: Az X800GTO²-ből X850XT-t lehetett csinálni, lévén R480 volt rajta (X800XT: R430).

Si vis pacem, para bellum.

(#14) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Azt hittem nagyobb lesz a gond a címet skubizva :) :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#15) shteer válasza Devid_81 (#14) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

áááh, csak nem indult jól a start :))

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#16) yankee

yankee
(tag)

csatlakozom az előttem szólókhoz. ügye kis pr munka! mert mi az a 400db? szerintem itt a ph-n elfogyna 2 óra alatt ha normál ára lenne..

"A tapasztalat olyan dolog, amit nem lehet megvásárolni" -Oscar Wilde-

(#17) Speed(R) válasza dokar (#11) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én tudom mit/hol láttam és az nem ezt mutatta.
De nem a Crysis a lényeg, átlag teljesítmény.
1280x1024/1440x900 AAval (amire ez a kari való) 5-6% a lemaradása. Ha ez árban is jelentkezne, nem lenne semmi gondom vele, amúgy szimpatikus, inkább mint egy 4670 (az sem rossz, de nekem nem lenne előrelépés). Persze "ha már homár" elven a 4850 jönne be igazán, de a jelenleg 40k felé tartó árán kihagyós.
25ért akarok 4830at, most! :D

[ Szerkesztve ]

(#18) mephi666 válasza Speed(R) (#17) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az a baj, hogy nem 25 lesz :S 25 körül ott van a 9600gt, ami (sokaknak nem szimpatikus) de szerintem abban a szegmensben a legjobb vétel... ha 25be kerülne, lecserélném a 9600gt-met, de így tényleg felejtős :S 3850 meg 4670 van akörül árban, de azok nekem is csak visszafejlődésre lennének jók :S

(#19) Speed(R) válasza daa-raa (#13) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az XT R420, az XL volt az R430.

mephi666
Ha Atiék olyan árra is lövik be, a kereskedők nem restek feljebb tenni az árat, nem fognak a saját készletük kárára cselekedni.. Teljesítménye alapján (~20% difi a 4850hez képest) még egy 27-28ks ár beleférne korrekt hűtéssel.

[ Szerkesztve ]

(#20) Aggregátor válasza schwartz (#2) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

elvileg lézeresen van elvágva, szóval nem lehet :(

(#6) ngabor2: kénytelenek voltak bejelenteni, mivel a techpowerup.com-on már rájöttek: [link]

[ Szerkesztve ]

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#21) Peter789

Peter789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nomost akkor a 10-ből 2-t levátgak hardveresen, és a maradék 8-ból csak 7-et aktiváltak? vagy nincsen semmiféle vágás, és ez a hír szimplán csak egy ügyes marketingfogás, amivel elhintik hogy a 4830 softmod-olható ha szerencsés példányt fogsz ki? :U csak látnám már a boltokban... :C

mod: az lett volna az igazán tuti hír, ha azt írják, hogy véletlenül 9 blokkot aktiváltak, és kérik a kedves vevőket hogy flash-eljék át 8-ra, hogy elveszítsék a ki nem fizetett plusz pár % teljesítményt :DDD

[ Szerkesztve ]

http://www.pc2car.hu/phpBB3 - minden a CarPC-ről...

(#22) dokar válasza Speed(R) (#17) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ezen az oldalon van linkgyűjtemény 17 különböző oldalról. na azoknak a teszteknek az átlagát nézd meg, ne pedig egy db elfogult tesztet.

extra

(#23) Speed(R) válasza dokar (#22) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gondolhatod, hogy nekiállok emiatt átlagolni cirka 1xx eredményt, főleg különböző hardverkörnyezetek mellett :DDD Fudzilla\Guru3D amúgy rosszabb..

CB.de kábé olyan, mint a Ph4, csak kicsit komolyabban tolják. Még alig voltak QX9650 revjúk mikor ők már 4GHzen járatottal teszteltek..

(#24) EarL 007 válasza daa-raa (#13) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aha értem, régen volt az már. Öregszem is... :DDD

(#25) Ste válasza Speed(R) (#23) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"mint a Ph4" - érdekelne ez az új Hw-oldal pókermester :) világosíts fel, merre találom :)

nekem az a fura, hogy a +10% Sp, csak 3-8% gyorsulást hoz
mintha nem csak ezen múlna a rendszer teljesítménye (hanem más lenne a kártyán a limitáló tényező)

True Success is Blonde

(#26) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elég félrevezető a hír címe, ugyanis a hiba nem a 4830-at érinti, csak a HIS gyártását. Inkább 'Baki a HIS 4830-aknál' lehetne a cím.

[ Szerkesztve ]

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#27) Speed(R) válasza Ste (#25) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csitt légyen, inkább utaljál lóvét új billentyűzetre :P
700Ft 1 jó teszkós, úgyis mindig széjje"csapom ;]

Nem csak SP kevesebb, textúrázó is (40->32). Sok minden lehet, kezdve egy szűk keresztmetszettől egészen a driverig ugye. Mindenesetre érdekes..

(#28) xuldar válasza Ste (#25) üzenetére

xuldar
(őstag)

Péééháááá!!!!!!!!444négynégy
Érted már? :DDD

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#29) leviske válasza schwartz (#2) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tartom lehetetlennek, miután BIOS-ból vannak lekapcsolva. :))

Csak tudnám, hogy akkor miért nyilatkozták azt AMD-ék, hogy hardveresen vannak leállítva a shadertömbök. :F Ez a tipikus "hazugembert hamarabb..." esete? :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#30) Typhoon47

Typhoon47
(senior tag)

lemerem fogadni direkt csinálták :DDD

tYp. - Datsun 240Z / Mondeo / L200 | FilmBuzi + SorozatJunkie © 1992 -

(#31) Eagl3

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na szép.

"Az AMD és a HIS megnyugtatott mindenkit, hogy nem hardveres hibáról van szó és a probléma egy BIOS frissítéssel orvosolható. Az előbb említett cégek azt javasolják a HIS Radeon HD 4830-as grafikus kártyával rendelkező felhasználóknak, hogy ellenőrizzék le a GPU-Z segítségével hány shader processzort jelez a program."

Ezzel csak egy a bökkenő. Mivan akkor ha Pisti elszalad a közeli városba egy ilyen kártyáért, hazamegy beteszi is pont egy "hibás" darab van nála. persze ő ezt nem tudja de a Ferikének a szomszédból 5FPS -el több van mindehol...
Nem tartom valószínűnek, hogy akik kifognak egy ilyen kártyát, azoknak a 100%-a BIOS-t fog rajta cserélni.
Az lenne a korrekt megoldás, hogy visszahívják ezeket a hibás darabokat. Vagy erre nincs lehetőség?

(#32) leviske válasza Eagl3 (#31) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

200 ilyen darab került ki...

Aki pedig nem néz utána, hogy mitől lassab a kártyája, az nem hiszem, hogy nézi a FPS számot. Ha meg nézi, akkor legroszabb esetben visszaviszi a boltba, ott pedig frissítenek rajta egy bios-t.

Azért ez bőven kevésbé gáz, mint hogy egy idő után leválljon a nyákról a GPU... Pedig abban az esetben NV-ék sem hívták őket vissza, csak meghibásodás esetén a garancia arra is kiterjed.

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#33) shteer válasza leviske (#32) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

200+200 :P

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#34) Eagl3 válasza leviske (#32) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Végülis... akkor az a 200 ami valójában 400 b@ssza meg nem? :D
Attól még, h. nem tudja, h. rosz BIOS van a kártyáján (valószínű némelyik azt se tudja miaz a BIOS) még a kártya gyengébben teljesít mint kéne.
Végülis nekem aztán hót mindegy csak nem tartom fer dolognak, ezt a 400db kártyát ami gondolom a legelső széria lehet igazán visszahívhatták volna.

(#35) leviske válasza shteer (#33) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elnézést, akkor 400. :DDD

(#34) Eagl3: Valószinűleg nagyobb veszteség volna visszahívni őket, mint amekkora veszteség érheti a tulajokat.

De amúgy egy normálisabb kiskeres leellenőrzi a gyereknek a biost a kártyán, ha látja, hogy nagyon Vér Pistike szegényke.

(#36) Eagl3 válasza leviske (#35) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Valószinűleg nagyobb veszteség volna visszahívni őket, mint amekkora veszteség érheti a tulajokat."

Ők sz@rták el, akko meg kit érdekel?

"De amúgy egy normálisabb kiskeres leellenőrzi a gyereknek a biost a kártyán"

Igen, a normálisabb azaz 10-ből egy. Fltéve ha ért hozzá :D

(#37) mephi666 válasza Eagl3 (#36) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

itt a környéken van egy "számtekbolt", ahova egyszer véletlenül betévedtem (rá akartam sózni az ürgére egy elég gagyi házamat, táppal mindennel...) a lényeg, hogy panel alatt van a bolt egy garázsban... az ürge meg masszívan piál meg bagózik a boltjában... a "kirakatban" jópáréves, fakó cpu/vga/alaplap/stb dobozok figyelnek, vastagon áll a por és amikor beléptem, olyan volt, mintha 10évet visszamentem volna az időben :D na, megnézném azt a fószert, hogy hogyan frissítgeti a biosokat a his kártyákon a vásárlók kedvéért :D

(#38) rauschie válasza daa-raa (#13) üzenetére

rauschie
(őstag)

Emlékeim szerint az r430 az x800 xl-ek sajátja volt, xt-re r423 vagy mi mehetett még (agp verziókra).
Ha hülyeséget írtam bocsi és no offense

"The first rule of investing is don't lose money. The second rule is don't forget Rule No. 1."

(#39) leviske válasza Eagl3 (#36) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

+mephi666:

Akik már megvették, és nem értenek hozzá és nem olvasnak IT híreket (hogy értesüljenek a dologról), azoktól aztán úgy is hívhatod vissza...

Bár megjegyzem, hogy a 30-asból még alig került a piacra. Aki célirányosan vett egy 30-ast, az biztos, hogy az IT híreket is figyelgeti. Átlagban a Vér Pistikékre nem az új készleteket szokták ráaggatni, hanem az épp raktáron porosodó karikat. Tegyük fel pl a 8800GSO-kat.

De felesleges ezen vitázni... szerintem.

Majd a HIS megoldja, úgy ahogy akarja... Ha nem csinálnak semmit, akkor azt úgyis az ő hírnevük bánja majd.

(#40) Speed(R) válasza rauschie (#38) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most hogy írod, eszembejutott nekem is (#19ben már írtam emiatt neki), hogy volt AGP\PCIe rev. R423 pont PCIe volt, r420 volt az AGP.

(#41) Egzee

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem is az jutott az eszembe, hogy felejtsd el, hogy pont hozzád jut az a 400 darab... Egyébként ez a 4830-as tetszik a legjobban! :)

(#42) Typhoon47 válasza Eagl3 (#36) üzenetére

Typhoon47
(senior tag)

ne Mo.ból indulj ki...

tYp. - Datsun 240Z / Mondeo / L200 | FilmBuzi + SorozatJunkie © 1992 -

(#43) Dashes

Dashes
(őstag)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.