Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hakydakillah

    senior tag

    Rengeteg kérdés szok felmerülni az oldalon, gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat – N5-el, tokokkal, kütyükkel kapcsolatban. Itt egy kép arról az állapotról, amikor majdnem teljes volt az én kis gyűjteményem, igaz az Xbox kar lemaradt [link]

    Sokaknál már ott megáll a tudomány, hogy fehér, vagy fekete készüléket vegyenek. Mivel más a két verzió anyaghasználata, mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya is. Én is nagyon sokat dilemmáztam rajta, míg végül mindkét verzióra szert tettem. A tapasztalataim:

    Fehér N5 – ettől féltem jobban, egyrészt mert még soha nem volt fehér telóm, másrészt meg a műanyagosabb hatás miatt. Viszont nagyon megtetszett. Nem mennék bele a részletekbe, tetszik nagyon a hátlap, a fehér alapon jól mutat a fekete kamera. Anyaga viszont elég műanyag hatású. Előnye – nem látszódnak rajta az ujjlenyomatok. Hátránya – eléggé csúszós. Főleg feketéhez képest nézve.

    Fekete N5 – jobb érzés kézbe venni, az egész hátlap / oldal egyforma gumis borítást kapott. Számomra fehér után a vizuális hatás egyhangú, unalmas. Sokan dicsérik a minőségi gumiborítást, szerintem viszont puhára, gyengére sikeredett. Desire tulajként mondom, tudom milyen a minőségi anyag, ezt nem érzem annyira annak. Slim tokoknál meg is az eredménye, a fekete sarkai nagyon könnyen karcolódnak. Erről bővebben a tokok résznél. Az anyag hátránya a fehérrel szemben, hogy nagyon meglátszanak rajta az ujjlenyomatok, és 1napon belül elég ronda tud lenni. Igaz én ezt egy fóliával orvosoltam is. :-)

    Ami még különbség az a két telefon oldalsávja. Amíg a fehérnek Galaxy Ace féle csilli-villi műanyag bevonatú oldala van, addig a feketére ugyanaz a gumis réteg került, ami a hátlapon van. Fehér esetében ez a felület szörnyen maszatolódik, olyan zsíros hatást ad, törölheti az ember akármennyit. Fekete esetében meg sima ujjlenyomatgyűjtés a jellemző [link]

    Következő téma a tokok:
    Volt egy no name tokom, melyet a mobilhoz kaptam, de semmit se ért, meg se említeném.

    Spigen Neo Hybrid [link]
    Spigeneket nem kell bemutatni, nagyon jó tokok, és több variáció is készült belőlük N5-re. Ezekből az egyik a Neo Hybrid. A tőlük megszokott minőségi gumis tokról van szó, mely körül húzódik egy műanyag díszsáv, melyből 3 szín került forgalomba: arany, ezüst, fekete.
    Itt se tudtam eldönteni melyik színben vegyem, fotón nagyon jól nézett ki az arany, és az ezüst, a fekete meg unalmas semminek tűnt. Végül rendeltem mindhárom színből. Örülök, hogy végül feketét is rendeltem, mert azok a festett színek számomra a valóságban irtó giccses, rondák voltak. Fekete minősült a legszebbnek, azt tartottam meg, és használom. A tok fogása nagyon jó, kicsit széles, de a gumi nagyon jó tapintású, érezni, hogy minőségi, nem olyan ragacsos semmi. Hátránya, hogy az oldalsáv pontossága miatt úgy kell a telefonra ráfeszíteni, és szintén nagyon kényelmetlen levenni róla. Ráadásul az előlapi fóliát is nagy szeretettel kezdi meg ilyenkor. Nekem egy fóliát már kivégzett, viszont az XtremeGuard egyenlőre még bírja. A tok nem fed le semmi fontos részt, a gombok tökéletesen működnek.
    Mivel méreteket nagyon hibásan szokták feltüntetni, főleg amazonon tapasztaltam, mindegyik tokról írok majd egy sima vonalzós mérést.
    Neo Hybrid méretei : 14,1 x 7,4 x 1,2 cm

    Spigen Slim Armor [link]
    Szinte ugyanaz, mint a Neo, annyi különbséggel, hogy ez valamivel vastagabb, erősebb, hátulján 3színben választható műanyag lapocska erősíti a tokot. Fehérben rendeltem, elég jól mutat benne a készülék, csak méretei miatt számomra ez már tényleg nem fért bele abba a bizonyos limitbe, magyar nevén tenyerembe :-) Az előnye, hogy nagyon kényelmesen le lehet a telefonról venni, nem úgy mint a Neo-t.
    Méretei: 14,2 x 7,4 x 1,4cm

    Spigen Ultra Fit / Thin [link]
    Egy sokkal vékonyabb, kompaktabb tokról van szó. Olyanoknak ideális, akik minimális védelmet szeretnének a lehető legkevesebb méretnövekedés mellett. Ennek anyaga már más, igaz kemény műanyag, viszont amíg belül csillogós műanyagról van szó, addig kívülről érezhetően egy puhább gumis érzést adó réteget vontak a tokra. Fehérben és feketében rendeltem, és érezni az anyaghasználat különbségét, mivel egy az egyben N5 koppintás – vagyis a fekete gumis tapadós, a fehér csúszós műanyag hatást kelt.
    Tényleg alig növel valamit a készülék méretén, de mégis egy esetleges leejtés során életet menthet, ráadásul fólia is jár hozzá. Viszont van egy elég durva hátránya is, amelyet a Ringke résznél ki is fejtek. Elöljáróban annyit, hogy csak olyanoknak ajánlom, akik nem szeretik gyakran leszedegetni a tokokat.
    Ultra fit méretei: 13,8 x 6,9 x 1,1

    Ringke Slim [link]
    Nagyon hasonlít a Spigen Ultra fithez, de mivel sokat olvastam erről, valamint a Nilkin ezen típusáról, és azok éles sarkaival okozott karcolásokról, így inkább nem is használtam őket. Eleve a már említett Spigenhez hasonlít, bár anyagban szerintem érezhetően egy picivel gyengébb minőség. Talán a 3tok között igazán egyetlen egy szembetűnő különbség van, amit a kameránál lát az ember. Ebből a szempontból számomra a Spigen megoldása sokkal szimpatikusabb. Visszatérve a karcolásokhoz, Ringke-n nagyon érezni, hogy mindegyik sarka nagyon éles, ezzel szemben a Spigennek gömbölyítettek a sarkai. A sérülés készüléktől is függ, ugye a fekete Nexus a rizikósabb, mivel oldalain nagyon puha ez a gumi bevonat, könnyen megnyúzza az ember. Viszont ez a kemény műanyag tokok átka, főleg olyan tulajoknál, akik sokszor veszik le a tokot. Spigen mellett sokan kiállnak, de ennek tudatában bármilyen óvatosan is próbáltam levenni - az amúgy telefonra irtózatosan feszülő tokot, még így is pár alkalom után már látom, hogy a sarkak meg lettek szépen karcolva – főleg a felső kettő.
    Szóval az ilyen Slim keménytokok fantasztikusak karcsúság terén, viszont tényleg úgy ajánlott használni őket, hogy belepattintja az ember, mert ilyenkor nem sérülnek a sarkak, majd csak eltört állapotukban válik meg tőlük az ember. :-D Vagy még érvényes a másik kijelentés, amit az emberektől szoktam hallani – azért veszek a Slim tokot, hogy megvédje a készülékemet egy esetleges leejtéstől, a tény, hogy megkarcolom vele kicsit hidegen hagy. Inkább ez, minthogy új készüléket kelljen vennem.
    Ringke méretei: 13,8 x 6,9 x 1 cm

    Google oficial bumper [link]
    Bizony ő is megfordult végül nálam. Teljes gumis tok, melyre nagyon vágytam, de méretei miatt hamar kiábrándultam belőle. Még a Spigeneken is túltesz méretileg, pedig ez csak sima gumi, semmi extra. A gumi fajtából se mondanám Spigen szintűnek, inkább olyan koszgyűjtő túlárazott valami.
    Méretei: 14,2 x 7,4 x 1 cm

    Amúgy a legjobban egy saját találmány, a Neo Haky Hybrid vált be :-) [link] [link]
    A recept nagyon egyszerű oldalsáv kidobva, és ennyi is az egész. Egy hátránya van, mellyel szemben egy sor előny áll.
    Hátránya így:
    - a design így már nem az igazi
    Előnye:
    - viszont számomra még így is jópofa
    - eredetileg a tok oldalsó peremei alul-felül pár milivel kiállnak, hogy ebbe pattanjon bele a díszsáv. Ez nélkül azt értem el, hogy fogáskor az ujjaim szépen a peremek közé csusszannak, ezáltal remek fogást biztosít a tok
    - pont ezeknek a kiálló széleknek hála játszáskor / filmezéskor nem tapad rá tenyerem a hangszóróra, így nem romlik a hang minősége
    - ennek a fogásnak köszönhetően sokkal vékonyabbnak érződik a tok – Ultra Fit érzés
    - zsebben a gombok tökéletesen le vannak védve, esélytelen a power gomb nyomogatása
    - szerintem a műanyag váz nélkül leejtéskor sokkal hatékonyabb a tok. A gumi felveszi az ütést, vázzal együtt viszont a kicsit kiálló műanyag jobban átadja a telefonnak az ütés erejét.
    - nem szedi le a fóliát
    - a felhelyezésének / leszedésének könnyűségét már meg se merem említeni. Semmi szenvedés, tökéletesen lejön így.

    Vettem még egy ilyen OTG sd kártya olvasót is: [link] [link]
    Eredeti terv Meenova volt, méretben nincs ellenfele, de mivel náluk Paypal esélytelen, ezért más alternatívát kellett kerestem. Így bukkantam rá erre.
    Igaz 1,7cm-el hosszabb, de feleannyiba került, és ehhez is jár az usb-s redukció. Így bármikor kényelmesen pakolhatok rá filmeket. Egyenlőre nincs a készülékem rootolva, így a total commander + kiegészítő párossal használom. XDA-n viszont olvastam, hogy root után Stickmount segítségével a telefon képes az sd kártyát belső tárhelyként felismerni, ami elég érdekes lenne. Főleg a 16GB-os tulajok számára, mert akár játékokat is lehetne rá telepíteni. Ezt még tesztelnem kell. Azoknak, akik szeretnek játszani is a készüléken inkább a 32GB-os készüléket ajánlanám. Egy darab high end játék jelenleg 1,5-2,5GB között jár, én feldobtam pár gameloft játékot, és be is telt a memóriám. Viszont már nemrég írtam, hogy hiába a grafikai fejlődés, ezek még nagyon lebutított játékok, mert nem controllerre, hanem tapizásra vannak optimalizálva. 2hétig voltak érdekesek, talán az újdonság hatása, majd töröltem is őket. Az ilyen alap, bugyuta unaloműző típusú játékok a tökéletesek tapizásra, nem az ilyen konzolos/pc-s szintnek akarni látszó játékok.
    Van még sima OTG usb kábelem + Xbox 360 vezetékes controller. Sajnos a controllert se tudtam működésre bírni, találtam egy jó kis programot rá, de root kellene. Fóliák terén XtremeGuard-ot használok, teljes body kitet vettem, eddig nincs gond vele, nincs is ezen mit taglalnom.
    Na ennyi lenne az okosság mára. Szóval rengeteg dolog függ az embertől, elvárásaitól, szokásaitól. Számomra külsőre a fehér Nexus a nyerő. Ha non-stop tok párti lennék, akkor mindegy lenne a készülék színe, ha meg ki-be szedegető akkor megint a fehér nyerne.
    A tokok méreteit nézve papíron nagyon hasonlóak, mégis valóságban teljesen más érzést keltenek. Legvastagabbnak éreztem a Googles és Armor tokokat, utána a Neo Hybrid, utána Haky Neo, és legvékonyabbak Slim-ek voltak.

    Kicsit hosszúra sikeredett írásom, de bízom benne, hogy akadnak itt olyanok is, akik rábukkannak egy-két hasznos információra. :-)

Új hozzászólás Aktív témák