Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

A "ráncfellvarrás"-t ha szó szerint értjük, akkor a bélés csak öregszik, a külső meg javul? Ez nekem nem tetszene. Vagy javul mindenben, vagy minek hozzányúlni? :F

Viccet félretéve: pofásak. Remélem belül is ennyit javultak. :)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#2) Cs_Laci válasza liksoft (#1) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Azért a passportba bekerült az új 2 tányéros 640-es vinyó 320-as tányérokkal. Persze az USB miatt tökmindegy, de akkor is.

Ez az e-papír viszont kegyetlenül tetszik, szerintem nagyon nagy ötlet...

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#3) nkmedve válasza Cs_Laci (#2) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ugyanilyen 320gigás tányérosból csinálhatnának már 7200 fordulatost is, egy ideje nagyon várom.

[ Szerkesztve ]

(#4) waverider válasza liksoft (#1) üzenetére

waverider
(senior tag)

úgy-úgy, de még a külső sincsen rendben, mert mi van pl. az esata vagy usb 3.0 csatikkal?
a belsőről meg annyit, ha már olyan elit, amilyen az áruk, legalább a 2TB -os verzió igazán megkaphatta volna a 64MB cach-es vinyót, a dupla fejpozícionálós technológiával...
:F

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#5) luw2win válasza nkmedve (#3) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Nincs értelme, meg ezek notbook vinyók és drágák a 7200-es ilyenfajta vinyók.
USB sebessége miatt meg értelmetlen.
De ha rosszul mondom javítsatok ki

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#6) zsirfecske

zsirfecske
(őstag)
LOGOUT blog

bocs, de ezek a külső 3.5-es hhd-k nevetségesek. most vettem egy 1,5 terás 5400 rpm-es samsung ecogrren-t + lcpower alu esata/usb rekket, ami előbbi csatival lazán 100 MB/s csúccsal megy (86 MB/s average). ennél több minek backuphoz? 34 k volt, egy nagyon extra 9k-s rekkel.

szerk.: fentiek HD Tune 3.50 read test értékek

[ Szerkesztve ]

(#7) Alex91 válasza waverider (#4) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

eSATA valoszinuleg azert nincs, mert azzal nem mukodne az a szep kijelzo :).

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#8) P00By válasza Alex91 (#7) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

:D :K

(#9) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

szépnek szép de.:S én egy grafikus kijelzőnek jobban örültem volna

(#10) nkmedve válasza luw2win (#5) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem notiba kell, nem USB-re. 5400 fordulatosból már pár hónapja van van 320GB/tányéros, de nekem az rendszernek túl lassú.
A mostani 7200as (kéttányéros, 250GB) Seagate-emmel nem vagyok egyáltalán megelégedve, forró, hangos, stb. Egy egytányéros 320GB-sre simán lecserélném ha lenne olyan.

Amúgy igazad van, USB-re teljesen mind1, sőt oda inkább jobb az 5400-as a fogyasztás miatt.

[ Szerkesztve ]

(#11) szuper-t válasza luw2win (#5) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

notihoz 5400 as ha jót akarsz ha sebesség kel és kockáztatod az adataidat akk 7200 as de ne vidd nagy útra mert oda lehet minde adatod+ kevesebb az aksi időd inkább ide ssd bár... mivel flash memória abban nagyon enm bízom :s ez patt helyet itt sajnos

(#12) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

raaaanda, de nagyon, és még a belbecs sem az igazi

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#13) Atos23

Atos23
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem ártana egy SMART kijelző, mert a WD külső lemezeknél rengeteg a vinyó behalás. Eddig amit rendeltünk a céghez (kb. 20 db), mint ment vissza fél-egy éven belül gariba, mert meghalt a HDD. Egy esetben volt tápegységhiba.

Ha ez nem lenne, kifogástalan használatú, és kezelhetőségű készülékek lennének.

Eladó Acer 65-90W adapter, Asus 65 - 90W adapter - Ha sürgős kérlek írj PÜ-t vagy hívj fel telefonon 0630-2257059 - Egerben: http://href.hu/x/gfjs

(#14) tdd587 válasza Atos23 (#13) üzenetére

tdd587
(őstag)

Csak nem megfőzték magukat? Nekem egyszer volt ilyen WD Mybook és 20 fokos szobában 60 fokra fűtötte fel magát a gagyi műanyag ház miatt. Meg is jelentek rajta a pending szektorok (lehűtés és újrateszt után eltűntek...).

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#15) Atos23 válasza tdd587 (#14) üzenetére

Atos23
(senior tag)
LOGOUT blog

Pontosan. Hűtési gondok játszottak közre mindegyiknél.

Eladó Acer 65-90W adapter, Asus 65 - 90W adapter - Ha sürgős kérlek írj PÜ-t vagy hívj fel telefonon 0630-2257059 - Egerben: http://href.hu/x/gfjs

(#16) tdd587 válasza Atos23 (#15) üzenetére

tdd587
(őstag)

A történet úgy folytatódott, hogy mindent lement, majd elad, ismerősöket sűrgősen lebeszél róla.

Azóta dokkolót + sima dektop HDD-ket használok. A többiek is.

(#17) Atos23 válasza tdd587 (#16) üzenetére

Atos23
(senior tag)
LOGOUT blog

Végülis ebben is csak egy sima desktop hdd van :)

(#18) dkekesi

dkekesi
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Épp olyan külső tárolót keresek, amibe 2 db 3,5"-os HDD belemegy, amelyeket tükrözni is képes. Nem NAS-t szeretnék, de egy 2 slot-os MyBook-szerűség (nem feltétlenül ragaszkodok ezen márkához) kellene adatmentéshez. eSATA és USB (esetleg Gb Ethernet) legyen rajta.

Mit tudnátok ajánlani a nem túl drága, de megbízható kategóriában? Elsősorban megbízható legyen. Nem fog folyamatosan a géphez csatlakozni, csak kb. hetente 1 alkalommal 1-2 órát, azaz nem kell a folyamatos működésből adódó magas hőmérséklettel számolni.

Ja és a diszkeket én szeretném belepakolni, mert már megvannak, azaz olyan kellene, ami csak a keret, HDD nélkül.

Előre is köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#19) Alex91 válasza dkekesi (#18) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Thermaltake N0006US

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#20) dkekesi válasza Alex91 (#19) üzenetére

dkekesi
(kvázi-tag)

Köszi, Alex91.
Ki tud még javasolni 1-2 típust. Nincs a TT-vel bajom, de még megnéznék egy párat, csak a lehetőségek megismerése végett. Ja és Gb Eth nem kell rá, mert mint írtam nem NAS-t szeretnék.
Köszi még egyszer.

(#21) Artmagic

Artmagic
(újonc)

Sziasztok!

Pár napja vettem egy Western Digital 320GB Passport Essential típusú külső merevlemezt.
Nem tudja valaki, hogy a 320 Gb-ból miért csak 297-t lehet felhasználni?
Van egy 500 mb-os külön része amin a saját cuccai vannak, de a maradék 22,5 Gb nem tudom hova lett... Rejtett fájlokat sem találtam. Lehet az oprendszer miatt (xp), hogy nem kezeli jól? Vagy ez teljesen normális?
Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#22) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Na mi az, a WD végre szakít az "undorítóan" ujjlenyomatgyűjtő fényes felületekkel? Nekem legalábbis mattnak (de legalábbis kevésbé fényesnek) tűnnek ezek az új darabok.

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#23) Atos23 válasza Artmagic (#21) üzenetére

Atos23
(senior tag)
LOGOUT blog

MInden HDD-ből csak a megadott érték kb. 90%-a látszik. Pl. az én egy terrásomból van 901 GB.

Ezt minden vinyónál meg kell szokni. Hogy mi a fizikai magyarázat? Valaki okosabb biztos el tudja magyarázni :)

(#24) tdd587 válasza Atos23 (#23) üzenetére

tdd587
(őstag)

Csak annyi, hogy közben már 1000 a szorzó (a címkén) és nem 1024, mint a file kezelőben.

(#25) rebugra

rebugra
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egyre jobban tetszenek, hogy végre kaptak kijelzőt, és lehet látni minden adatot, és ide csatolnám a szintén kijelzővel rendelkező Belkin N1 Vision nagyon jó ötlet, kitünő: Javaslatok: Monitorra kis kijelző rá: felbontás, Hz, ..... :K

════════════════════════════════════════════════════ --==[ http://websterhp.eu ]==-- -=[ "PC-Notebook szervíz/tanácsadás" ]=-

(#26) Bondi

Bondi
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Én is lebeszélnék mindenkit a WD termékeiről. A My Book Essential külső vinyóm tragikus hirtelenséggel elhalálozott. Élt három évet, de a föntiek szerint még jól is jártam. Kezdhetek spórolni a Kürt kft-re.

(A tárolókapacitást meg marketing alapon számolják: trükkösen nem 1024-gyel, hanem 1000-rel szorzott értéket írnak a dobozra, így lesz furcsamód kisebb a vinyó. Ez sajnos mindig is így volt.)

„A közös nevező olyan, mint a horizont: örökösen közeledünk hozzá, de soha nem érjük el.”

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.