Nagyon szép évet összefoglaló irás. Az inteles kép azért odatett.
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5
Nagyon szép évet összefoglaló irás. Az inteles kép azért odatett.

Köszönjük ezt a kis év végi összefoglalót és persze az egész éves magas színvonalú cikk és teszt sorozatot... 

Tetszett ez a tartalmas es reszletes eves osszefoglalo, igy gyorsan, kenyelmesen visszanezhettem az elmult evet, (gondolom nem volt ilyen "kenyelmes" megirni).

Rögtön elolvasom cask elöbb Boldog uj évet mindnkinek.

"Radeon HD 5770 - drágább lett, mint szerettük volna"
Most, hogy megoldóttak a gondok a tsmc-nél (karácsony is elmúlt), kíváncsian várom, hogy az AMD talál-e valami más kifogást vagy tényleg megindulnak az árak lefelé.
[ Szerkesztve ]
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

'Úgy hírlik, 2010-ben az AMD is elő akar állni valamilyen Atom alternatívával.'
mi van az amd a64 2000+, lima(?) kódnevű chipjével? a tom's hardware műhelyében készített teszt alapján ennek ki kellett volna sepernie az atomot a piacról, főleg ha átültetik 45nm-es csíkszélességre. komolyan a +4w-os étvágyom bukott meg?
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

Nagyon szépen összeszedted Rudi jó volt olvasni Gratula! 
Alapfesz alatt a maximumon túl!

Az inteles kép tényleg nagyon kemény
. És milyen igaz...
Boldog újévet mindenkinek! 
Te is fiam, Bluetooth?
Szép kis összefoglaló.
Az 5xxx széria ára pedig igazán lemehetne. Egy húzott 4890 szerintem utolérhet egy 5850-et. Nincs akkora teljesítménykülönbség mint ár. 70+-ért szerintem nem éri meg.. 
just be
Nagyon jó összefoglaló, ráadásul a 2010-es év elejére is elővetít pár dolgot.
#Ricco_hun: Én is várom már, hogy 30e alá süllyedjenek a 5750-esek. Közben meg látom tele az apró 19-20e Ft-ért kínált használt 4850-esekkel. Egyelőre kivárok.
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

Szerintem érdemi árcsökkentés majd csak akkor lesz, ha muszáj - vagyis amikor majd megjönnek az új nV kártyák.
Te is fiam, Bluetooth?
Rossz a link a 4. oldalon
Ezért hát nem csoda, hogy a nagy lendülettel indított CULV platform kedvező mérete és teljesítménye dacára a magas ár miatt nem nagyon fogyott.
[ Szerkesztve ]
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
Jó kis összefoglaló, jó volt így egyben elolvasni, mi is történt tavaly 
..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

Tényleg! A BD körül mekkora csend van!!! 
Alléz Olympique de Marseille!
Szép összefoglaló volt. Na, kezdődjön hát az új esztendő, várjuk kíváncsian, hogy mit tartogat számunkra. Örülnék, ha lejjebb mennének az árak, és feljebb menne a fizetésem. 
<-ƘƘ-> Rendszerment
Ha 6-7 k lenne egy DB iró és 3-400Ft egy hozzá való lemez akkor nyugi lenne ![;]](/dl/s/v1.gif)
abba már én is kibékülnék

Azzal a Sonyn kívül mindenki... 

Jó kis írás volt. Örömmel olvastam.
Kószi rudi.
A CCFL-es megvilágítású monitorok nem 2009-ben kezdtek elterjedni (mert ha igen, akkor tán a cikkbe)?
Egyáltalán a Blu-Ray írók, olvasók és lemezek valaha el fognak terjedni; van még értelmük?
B.U.É.K
[ Szerkesztve ]
Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.
Egyáltalán a Blu-Ray írók, olvasók és lemezek valaha el fognak terjedni; van még értelmük?
Én azt mondanám, nincs..

És is... Sőt! Ez egy elég érdekes kezdeményezés!
Okos ötlet
Én láttam már pendrive-on árult zenei albumokat is, és az sem egy hülye ötlet(na persze ne lowend minőségbe)
A januári debütálású GTX 285 és GTX 295 kimaradt a cikkből. Elég nagy hiba. Fóleg hogy egészen szeptemberig ezek voltak a leggyorsabb egy és kétmagos kártyák a piacon.
[ Szerkesztve ]

Ha megnézed az egész évértékelés gyakorlatilag az AMD szemszögéből van bemutatva.
"Nagy örömünkre az AMD szépen tette a dolgát".
"A helyzet az, hogy többet lehetett hallani a nagyobb processzorgyártó termékpolitikai trükkjeiről, mint a termékeiről"
"Előretörtek a Radeonok." stb.
Az Inteles részben is majd minden mondatban ott van az AMD.
[ Szerkesztve ]
"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "
így van csúnya intel/nvidia cikk lett...lehetett volna iknább, hogy a DDR3 árban kiszorítja már a DDR2-őt vagy valami... 
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123
Nagyon jó összefoglaló! Gratula rudi! Kár, hogy a Logouton és az ITCafén nem készült ilyen!
Barthezz2: A Blu-Ray felőlem meghalhat, de a HD filmeknek nagyon is van értelmük!
[ Szerkesztve ]
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.
Blu-Ray írók, olvasók és lemezek
Erről volt szó, én egy szóval nem mondtam azt, hogy a HD filmek értelmetlenek. Bárcsak már ott tartanánk, hogy a TV-ben is úgy nézem..

Bárcsak már ott tartanánk, hogy a TV-ben is úgy nézem..
A 16:9-es műsorszórás is lassan terjed.
Csak arra gondoltam, hogy a Blu-Ray lemezek jelenleg főleg csak HD filmek tárolására használatosak. 
Sajnos..
WonderCSabo: Vannak már pendrive-ból is akkorák, hogy elférjen rajtuk 
És a Playstation 3 játékok? 
Azok is ilyen lemezen vannak 
[ Szerkesztve ]
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!
nyugatbbra terjed keményen.
mondjuk a képarányokat még folyamatosan kell kapcsolgatni, a tvhíradók ritkán mennek 16:9ben, bár az utóbbi évben érezhetően kevesebbszer kell visszaállni 4:3ra. reklámok bajosak, de azoknál kit érdekel, ha a felüket levágja/szétnyújtja a TV?
egyetlen baj, hogy a digitális tévénél ha a központnál valami gáz van akkor lehet újraindítgatósat játszani az összes eszközzel, ami bajos lehet (és akkor a másik emeleten lévő boxot nézegetni mit csinál miközben bütyköli az ember a légvonalban 50méterre lévő gatewayt). top box ugyanígy para, ha az embernek több tvje van, ha a szolgáltató csak etherneten keresztül szór, az egy éves boxon meg persze csak koax van. szal a három tv közül tudunk használni egyet teljesen, egyet alapcsatornákra (6 darab itt) egyet pedig csak a számítógépre kötve.
viszont, megintcsak nyugatabbra a lemezek ára nagyon durván esik, olyan 10euroért egy BR lemez már egész jó vásár. a transferre általában ügyelnek (egyébként nem érné meg megvenni őket a DVD után, ld Halloween és Sleepy Hallow), jó tvvel és főleg rendes hangrendszerrel azt a plusszt megéri a lemez (dvdnél az első években nagyon gyengén keverték a hangot, ld első kiadású Matrix... a mélynyomóm kb meg se szólalt a film alatt, pedig kellett volna neki. a HD rendben volt).
[ Szerkesztve ]
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

Az az 50 db amit világszerte eladnak, az gyakorlatilag sehol sincs a DVD eladásokhoz képest, pedig a technológia már kvázi réginek nevezhető
(2007 már rég volt)
Persze a SANYI is erősen töri magát hogy ne terjedjen el (ezért tartja magasan az árát
)
...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D
Szóval arra gondoltam, hogy a Blu-Ray lemezben csak annyit szeretek, hogy azon jönnek ki a HD filmek. 

Hát az év végi összefoglaló sem hazudtolta meg a ph! egész évi munkásságát, Sikerült záróakkordként még egyszer jó mélyen becsókolni....
Az amd felzárkózásáról annyit, hogy még mindig csak a processzorpiac 1x %-át tartja kézben, 2009-ben megjelent processzorai is harmatosak. Persze olcsóak, de hát annyit is érnek.
A radeonokról pár szó: sikeresen megjelentek a fermi előtt, beta driverekkel, az 5900-as sorozat gyártáshibáival...
A képről nekem az jut eszembe, hogy kis bukkanó csak az amd az intel életében, és ahogy a sofőrök beszélgetnek, észrevehetetlen. 
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes
Tökéletes összefoglaló volt a PH!-tól, mellesleg úgy átgondolva eléggé mozgalmas volt ez a 2009 nanotechnológia változások terén, processzorok terén meg főként ^^
Ja és BUÉK ^^
Értem 

shalalalala 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Köszönöm az összefoglalót. 
Egy valamin azonban megakadt a szemem:
Elvileg az n-es Wi-Fi csúcsa 600 Mbps lehet, de egyelőre inkább visszafelé fejlődik.
Na, azért ne ám... A hatótávolság és a jel erőssége nőtt, ezt azért nem nevezném visszafejlődésnek 
Wi-Fi antennák olcsón! 16dBi - 2200 Ft ( raktáron! ) - http://t7.hu/teh-16dbi-wifi
Az OEM-eknek gyártották csak. [link]
A 2650e procihoz olcsón hozzá lehet jutni eBay-en.
VaniliásRönk: Valaki csúnyán felsült valamivel.
Ez a volt a "jutalom" a sok hülyeségért. 
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Értsd meg a helyzetünket, nekünk a tényeket kell közölni, mindenféle mézes-mázos nélkül. Azért járnak ide az emberek, hogy tényeket olvassanak. 
Persze szívesen fogadjuk a kritikát, ha leírod a cikk melyik része nem igaz. 
A termékek értékelésénél továbbra is az ár/érték arány ami kézzelfogható, és a PH az alapján értékel. A tesztek alapján elmondható, hogy az AMD az 50k-s kategória alatt jobb teljesítményű processzorokat kínál az Inteles megoldásoknál. MAjd ha jön az Intel árcsökkentés, akkor újra elemezzük a dolgot.
A jelenlegi információk szerint nincs a Radeon HD 5900-nak szériahibája. A driverek WHQL aláírást kaptak. 
VaniliásRönk: Ottoka biztos nem Shalala. Az utóbbi nick mögött rejtőző embert ismerem. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
A tények azok valóban makacs dolgok. Az hogy egészen szeptemberig (5870) az egymagos kártyák piacán a januárban kiadott GTX 285 volt a trónon, míg a kétmagos VGA trónon meg decemberig (5970) a GTX 295 volt a csúcs az nem tény?. Ez is 2010-ben történt, valahogy mégis kimaradt a cikkből. Az ATI csak az utolsó negyedévben tudott válaszolni az nv háromnegyed évig tartó "uralkodására". A cikk meg mégis arró szól, hogy az nv 2009-ben sehol nem volt. 
[ Szerkesztve ]
"Ez is 2010-ben történt, valahogy mégis kimaradt a cikkből."
Mesélj még Nostradamus!
Amúgy meg a válasz benne van abban a hozzászólásban amire a kérdést írtad.
"A termékek értékelésénél továbbra is az ár/érték arány ami kézzelfogható, és a PH az alapján értékel."
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Elírtam na 
Milyen válasz? Nekem semmi gondom az ár/értékkel. Csupán az a tényszerűtlen kijelentése a cikknek nem fedi a valóságot, hogy nv nem csinált semmit 2009-ben. Kiadta az egy és kétmagos csúcskártyát januárban amire az ATI 9 illetve 12 hónap múlva tudott reagálni.
Azt a január 8.-án kiadott kártyát szerintem nem 2009 január 1. és 8. között fejlesztették ki. 
Amennyiben jól emlékszek azért vártak az ominózus dátumig mert akkor volt a CES ahol végül nagyobb nyilvánosság előtt be tudták mutatni.
[ Szerkesztve ]
Valahol azért csak illene róla szólni. Ha már a 2008-as év értékelésbe nem fért bele akkor kizárásos alapon tegyük már be a 2009-es évbe: [link]
Vagy rosszul gondolom és csináljunk úgy mintha meg sem jelentek volna a kártyák és nem ültek volna a trónon az év 3/4 részében?
[ Szerkesztve ]
Ha ezt a tesztet megnézed, akkor nem olyan egyértelmű, hogy a GTX 295 volt a csúcs. Inkább egy súlycsoportban volt a HD 4870 X2-vel. 
Számomra egyáltalán nem tűnik meggyőzőnek az NV 2009-es produkciója. Gondolom Rudinak sem, és ezért írta ezt. Persze az okokat tudjuk. Amikor Budapestre utazott az NV PR-ese, akkor elmondta, hogy lényegtelen a GeForce szereplése. Az Ion, a Tegra, a Tesla és a Quadro számít. Gondolom látható, hogy mennyire kevés fejlesztéssel álltak elő 2009-ben. Most is volt egy új notebook GPU átnevezés. A többségnek szerintem már leesett, hogy az NV nem lát a PC-s GPU piacban jövőt, és ezért nem is invesztál sok pénzt a hardverek fejlesztésébe. A Fermi architektúra is cGPU, ami nem teljesen ideális erre a szegmensre. Én elhiszem, hogy az emberek várják a Fermit, mint a megváltót, de egy picit gondolkodjatok az NV fejével. Egy cégnek az az érdeke, hogy kellő haszonnal árulja a termékeit, azt viszont pontosan tudják, hogy nem fogod megvenni a Fermis GeForce-ot 800 dollárért. Te mit csinálnál? Olcsóbb árazás mellett a piac egyszerűen nem éri meg. Itt nem arról van szó, hogy haszon legyen rajta, hanem, hogy magas haszon legyen rajta. Két éve még a GeForce hozta a nyereség 60%-át, most az utolsó negyedév alapján a nyereség 10%-áért felel a GeForce brand. Ezen érdemes elgondolkodni.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Viszont ha Te meg ezt nézed meg akkor...
Konklúzió by fleSs:
Összegezve a látottakat, a GTX 285 a leggyorsabb egychipes videokártya, de cserébe a legdrágább, a GTX 295 pedig a leggyorsabb kétchipes VGA, és cserébe szintén a legdrágább.
Szerintem javítani kellene a cikket a félremagyarázások helyett 
Mikori is az 5870 teszt? Ja hogy 2009. októberi? És mégis mi történt egészen októberig?
[ Szerkesztve ]