Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon szép évet összefoglaló irás. Az inteles kép azért odatett.

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#2) zed1983

zed1983
(őstag)

Köszönjük ezt a kis év végi összefoglalót és persze az egész éves magas színvonalú cikk és teszt sorozatot... :R

(#3) DV

DV
(senior tag)

Tetszett ez a tartalmas es reszletes eves osszefoglalo, igy gyorsan, kenyelmesen visszanezhettem az elmult evet, (gondolom nem volt ilyen "kenyelmes" megirni).

(#4) Sutty66

Sutty66
(tag)

Rögtön elolvasom cask elöbb Boldog uj évet mindnkinek. :K :DD :DDD

(#5) Ricco_hun

Ricco_hun
(senior tag)

"Radeon HD 5770 - drágább lett, mint szerettük volna"

Most, hogy megoldóttak a gondok a tsmc-nél (karácsony is elmúlt), kíváncsian várom, hogy az AMD talál-e valami más kifogást vagy tényleg megindulnak az árak lefelé.

[ Szerkesztve ]

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#6) Ayg0

Ayg0
(senior tag)

'Úgy hírlik, 2010-ben az AMD is elő akar állni valamilyen Atom alternatívával.'

mi van az amd a64 2000+, lima(?) kódnevű chipjével? a tom's hardware műhelyében készített teszt alapján ennek ki kellett volna sepernie az atomot a piacról, főleg ha átültetik 45nm-es csíkszélességre. komolyan a +4w-os étvágyom bukott meg?

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#7) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

Nagyon szépen összeszedted Rudi jó volt olvasni Gratula! :R

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#8) bteebi válasza FRENK1988 (#1) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Az inteles kép tényleg nagyon kemény :DDD. És milyen igaz...
Boldog újévet mindenkinek! :)

Te is fiam, Bluetooth?

(#9) zH.

zH.
(őstag)
LOGOUT blog

Szép kis összefoglaló. :R Az 5xxx széria ára pedig igazán lemehetne. Egy húzott 4890 szerintem utolérhet egy 5850-et. Nincs akkora teljesítménykülönbség mint ár. 70+-ért szerintem nem éri meg.. :(

just be

(#10) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon jó összefoglaló, ráadásul a 2010-es év elejére is elővetít pár dolgot.

#Ricco_hun: Én is várom már, hogy 30e alá süllyedjenek a 5750-esek. Közben meg látom tele az apró 19-20e Ft-ért kínált használt 4850-esekkel. Egyelőre kivárok.

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#11) bteebi válasza zH. (#9) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Szerintem érdemi árcsökkentés majd csak akkor lesz, ha muszáj - vagyis amikor majd megjönnek az új nV kártyák.

Te is fiam, Bluetooth?

(#12) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Rossz a link a 4. oldalon

Ezért hát nem csoda, hogy a nagy lendülettel indított CULV platform kedvező mérete és teljesítménye dacára a magas ár miatt nem nagyon fogyott.

[ Szerkesztve ]

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#13) Barthezz2

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jó kis összefoglaló, jó volt így egyben elolvasni, mi is történt tavaly :)

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#14) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

Tényleg! A BD körül mekkora csend van!!! :U

Alléz Olympique de Marseille!

(#15) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szép összefoglaló volt. Na, kezdődjön hát az új esztendő, várjuk kíváncsian, hogy mit tartogat számunkra. Örülnék, ha lejjebb mennének az árak, és feljebb menne a fizetésem. :D

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#16) FRENK1988 válasza yakuza.tora (#14) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha 6-7 k lenne egy DB iró és 3-400Ft egy hozzá való lemez akkor nyugi lenne ;]

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#17) szuper-t válasza FRENK1988 (#16) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

abba már én is kibékülnék:)

(#18) exx

exx
(kvázi-tag)

Köszi a jó kis összefoglalót. :C

(#19) yakuza.tora válasza FRENK1988 (#16) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Azzal a Sonyn kívül mindenki... :DDD

(#20) TK36

TK36
(tag)

Jó kis írás volt. Örömmel olvastam.
Kószi rudi.

A CCFL-es megvilágítású monitorok nem 2009-ben kezdtek elterjedni (mert ha igen, akkor tán a cikkbe)?
Egyáltalán a Blu-Ray írók, olvasók és lemezek valaha el fognak terjedni; van még értelmük?

B.U.É.K

[ Szerkesztve ]

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#21) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Jó összefoglaló! :R

(#22) Barthezz2 válasza TK36 (#20) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egyáltalán a Blu-Ray írók, olvasók és lemezek valaha el fognak terjedni; van még értelmük?

Én azt mondanám, nincs..

(#23) yakuza.tora válasza Barthezz2 (#22) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

És is... Sőt! Ez egy elég érdekes kezdeményezés!

(#24) Barthezz2 válasza yakuza.tora (#23) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Okos ötlet :K Én láttam már pendrive-on árult zenei albumokat is, és az sem egy hülye ötlet(na persze ne lowend minőségbe)

(#25) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A januári debütálású GTX 285 és GTX 295 kimaradt a cikkből. Elég nagy hiba. Fóleg hogy egészen szeptemberig ezek voltak a leggyorsabb egy és kétmagos kártyák a piacon.

[ Szerkesztve ]

(#26) Godefroy válasza tome.jr (#25) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Ha megnézed az egész évértékelés gyakorlatilag az AMD szemszögéből van bemutatva.
"Nagy örömünkre az AMD szépen tette a dolgát".
"A helyzet az, hogy többet lehetett hallani a nagyobb processzorgyártó termékpolitikai trükkjeiről, mint a termékeiről"
"Előretörtek a Radeonok." stb.

Az Inteles részben is majd minden mondatban ott van az AMD.

[ Szerkesztve ]

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#27) moha21 válasza Godefroy (#26) üzenetére

moha21
(PH! addikt)
LOGOUT blog

így van csúnya intel/nvidia cikk lett...lehetett volna iknább, hogy a DDR3 árban kiszorítja már a DDR2-őt vagy valami... :U

Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

(#28) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nagyon jó összefoglaló! Gratula rudi! Kár, hogy a Logouton és az ITCafén nem készült ilyen!

Barthezz2: A Blu-Ray felőlem meghalhat, de a HD filmeknek nagyon is van értelmük!

[ Szerkesztve ]

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#29) Barthezz2 válasza WonderCSabo (#28) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Blu-Ray írók, olvasók és lemezek

Erről volt szó, én egy szóval nem mondtam azt, hogy a HD filmek értelmetlenek. Bárcsak már ott tartanánk, hogy a TV-ben is úgy nézem..

(#30) <Magura> válasza Barthezz2 (#29) üzenetére

<Magura>
(tag)

Bárcsak már ott tartanánk, hogy a TV-ben is úgy nézem..

A 16:9-es műsorszórás is lassan terjed.

(#31) WonderCSabo válasza Barthezz2 (#29) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csak arra gondoltam, hogy a Blu-Ray lemezek jelenleg főleg csak HD filmek tárolására használatosak. :K

(#32) Barthezz2 válasza <Magura> (#30) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sajnos..

WonderCSabo: Vannak már pendrive-ból is akkorák, hogy elférjen rajtuk :)

(#33) kelzsoca válasza WonderCSabo (#31) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

És a Playstation 3 játékok? :)

Azok is ilyen lemezen vannak :)

[ Szerkesztve ]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#34) proci985 válasza <Magura> (#30) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nyugatbbra terjed keményen.

mondjuk a képarányokat még folyamatosan kell kapcsolgatni, a tvhíradók ritkán mennek 16:9ben, bár az utóbbi évben érezhetően kevesebbszer kell visszaállni 4:3ra. reklámok bajosak, de azoknál kit érdekel, ha a felüket levágja/szétnyújtja a TV?:DDD

egyetlen baj, hogy a digitális tévénél ha a központnál valami gáz van akkor lehet újraindítgatósat játszani az összes eszközzel, ami bajos lehet (és akkor a másik emeleten lévő boxot nézegetni mit csinál miközben bütyköli az ember a légvonalban 50méterre lévő gatewayt). top box ugyanígy para, ha az embernek több tvje van, ha a szolgáltató csak etherneten keresztül szór, az egy éves boxon meg persze csak koax van. szal a három tv közül tudunk használni egyet teljesen, egyet alapcsatornákra (6 darab itt) egyet pedig csak a számítógépre kötve.

viszont, megintcsak nyugatabbra a lemezek ára nagyon durván esik, olyan 10euroért egy BR lemez már egész jó vásár. a transferre általában ügyelnek (egyébként nem érné meg megvenni őket a DVD után, ld Halloween és Sleepy Hallow), jó tvvel és főleg rendes hangrendszerrel azt a plusszt megéri a lemez (dvdnél az első években nagyon gyengén keverték a hangot, ld első kiadású Matrix... a mélynyomóm kb meg se szólalt a film alatt, pedig kellett volna neki. a HD rendben volt).

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#35) CsendesMark válasza kelzsoca (#33) üzenetére

CsendesMark
(fanatikus tag)

Az az 50 db amit világszerte eladnak, az gyakorlatilag sehol sincs a DVD eladásokhoz képest, pedig a technológia már kvázi réginek nevezhető
(2007 már rég volt)
Persze a SANYI is erősen töri magát hogy ne terjedjen el (ezért tartja magasan az árát :DDD )

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#36) WonderCSabo válasza Barthezz2 (#32) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szóval arra gondoltam, hogy a Blu-Ray lemezben csak annyit szeretek, hogy azon jönnek ki a HD filmek. ;)

(#37) Ottoka

Ottoka
(őstag)

Hát az év végi összefoglaló sem hazudtolta meg a ph! egész évi munkásságát, Sikerült záróakkordként még egyszer jó mélyen becsókolni....

Az amd felzárkózásáról annyit, hogy még mindig csak a processzorpiac 1x %-át tartja kézben, 2009-ben megjelent processzorai is harmatosak. Persze olcsóak, de hát annyit is érnek.

A radeonokról pár szó: sikeresen megjelentek a fermi előtt, beta driverekkel, az 5900-as sorozat gyártáshibáival...

A képről nekem az jut eszembe, hogy kis bukkanó csak az amd az intel életében, és ahogy a sofőrök beszélgetnek, észrevehetetlen. :DDD

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#38) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

Tökéletes összefoglaló volt a PH!-tól, mellesleg úgy átgondolva eléggé mozgalmas volt ez a 2009 nanotechnológia változások terén, processzorok terén meg főként ^^

Ja és BUÉK ^^

(#39) Barthezz2 válasza WonderCSabo (#36) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Értem :)

(#40) VaniliásRönk válasza Ottoka (#37) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

shalalalala :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#41) Fecogame

Fecogame
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm az összefoglalót. :R

Egy valamin azonban megakadt a szemem:

Elvileg az n-es Wi-Fi csúcsa 600 Mbps lehet, de egyelőre inkább visszafelé fejlődik.

Na, azért ne ám... A hatótávolság és a jel erőssége nőtt, ezt azért nem nevezném visszafejlődésnek :U

Wi-Fi antennák olcsón! 16dBi - 2200 Ft ( raktáron! ) - http://t7.hu/teh-16dbi-wifi

(#42) Oliverda válasza Ayg0 (#6) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az OEM-eknek gyártották csak. [link]

A 2650e procihoz olcsón hozzá lehet jutni eBay-en.

VaniliásRönk: Valaki csúnyán felsült valamivel.:DDD Ez a volt a "jutalom" a sok hülyeségért. :DD

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#43) Abu85 válasza Ottoka (#37) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Értsd meg a helyzetünket, nekünk a tényeket kell közölni, mindenféle mézes-mázos nélkül. Azért járnak ide az emberek, hogy tényeket olvassanak. ;)
Persze szívesen fogadjuk a kritikát, ha leírod a cikk melyik része nem igaz. :)

A termékek értékelésénél továbbra is az ár/érték arány ami kézzelfogható, és a PH az alapján értékel. A tesztek alapján elmondható, hogy az AMD az 50k-s kategória alatt jobb teljesítményű processzorokat kínál az Inteles megoldásoknál. MAjd ha jön az Intel árcsökkentés, akkor újra elemezzük a dolgot.

A jelenlegi információk szerint nincs a Radeon HD 5900-nak szériahibája. A driverek WHQL aláírást kaptak. :)

VaniliásRönk: Ottoka biztos nem Shalala. Az utóbbi nick mögött rejtőző embert ismerem. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#44) tome.jr válasza Abu85 (#43) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A tények azok valóban makacs dolgok. Az hogy egészen szeptemberig (5870) az egymagos kártyák piacán a januárban kiadott GTX 285 volt a trónon, míg a kétmagos VGA trónon meg decemberig (5970) a GTX 295 volt a csúcs az nem tény?. Ez is 2010-ben történt, valahogy mégis kimaradt a cikkből. Az ATI csak az utolsó negyedévben tudott válaszolni az nv háromnegyed évig tartó "uralkodására". A cikk meg mégis arró szól, hogy az nv 2009-ben sehol nem volt. :U

[ Szerkesztve ]

(#45) Oliverda válasza tome.jr (#44) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Ez is 2010-ben történt, valahogy mégis kimaradt a cikkből."

Mesélj még Nostradamus!:D

Amúgy meg a válasz benne van abban a hozzászólásban amire a kérdést írtad.

"A termékek értékelésénél továbbra is az ár/érték arány ami kézzelfogható, és a PH az alapján értékel."

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#46) tome.jr válasza Oliverda (#45) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elírtam na :B

Milyen válasz? Nekem semmi gondom az ár/értékkel. Csupán az a tényszerűtlen kijelentése a cikknek nem fedi a valóságot, hogy nv nem csinált semmit 2009-ben. Kiadta az egy és kétmagos csúcskártyát januárban amire az ATI 9 illetve 12 hónap múlva tudott reagálni.

(#47) Oliverda válasza tome.jr (#46) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azt a január 8.-án kiadott kártyát szerintem nem 2009 január 1. és 8. között fejlesztették ki. ;)

Amennyiben jól emlékszek azért vártak az ominózus dátumig mert akkor volt a CES ahol végül nagyobb nyilvánosság előtt be tudták mutatni.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#48) tome.jr válasza Oliverda (#47) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valahol azért csak illene róla szólni. Ha már a 2008-as év értékelésbe nem fért bele akkor kizárásos alapon tegyük már be a 2009-es évbe: [link]

Vagy rosszul gondolom és csináljunk úgy mintha meg sem jelentek volna a kártyák és nem ültek volna a trónon az év 3/4 részében?

[ Szerkesztve ]

(#49) Abu85 válasza tome.jr (#44) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha ezt a tesztet megnézed, akkor nem olyan egyértelmű, hogy a GTX 295 volt a csúcs. Inkább egy súlycsoportban volt a HD 4870 X2-vel. :)
Számomra egyáltalán nem tűnik meggyőzőnek az NV 2009-es produkciója. Gondolom Rudinak sem, és ezért írta ezt. Persze az okokat tudjuk. Amikor Budapestre utazott az NV PR-ese, akkor elmondta, hogy lényegtelen a GeForce szereplése. Az Ion, a Tegra, a Tesla és a Quadro számít. Gondolom látható, hogy mennyire kevés fejlesztéssel álltak elő 2009-ben. Most is volt egy új notebook GPU átnevezés. A többségnek szerintem már leesett, hogy az NV nem lát a PC-s GPU piacban jövőt, és ezért nem is invesztál sok pénzt a hardverek fejlesztésébe. A Fermi architektúra is cGPU, ami nem teljesen ideális erre a szegmensre. Én elhiszem, hogy az emberek várják a Fermit, mint a megváltót, de egy picit gondolkodjatok az NV fejével. Egy cégnek az az érdeke, hogy kellő haszonnal árulja a termékeit, azt viszont pontosan tudják, hogy nem fogod megvenni a Fermis GeForce-ot 800 dollárért. Te mit csinálnál? Olcsóbb árazás mellett a piac egyszerűen nem éri meg. Itt nem arról van szó, hogy haszon legyen rajta, hanem, hogy magas haszon legyen rajta. Két éve még a GeForce hozta a nyereség 60%-át, most az utolsó negyedév alapján a nyereség 10%-áért felel a GeForce brand. Ezen érdemes elgondolkodni.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#50) tome.jr válasza Abu85 (#49) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Viszont ha Te meg ezt nézed meg akkor...

[link]

Konklúzió by fleSs:

Összegezve a látottakat, a GTX 285 a leggyorsabb egychipes videokártya, de cserébe a legdrágább, a GTX 295 pedig a leggyorsabb kétchipes VGA, és cserébe szintén a legdrágább.

Szerintem javítani kellene a cikket a félremagyarázások helyett ;)

Mikori is az 5870 teszt? Ja hogy 2009. októberi? És mégis mi történt egészen októberig?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.