Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Face8814

Face8814
(őstag)
LOGOUT blog

Az a V10 nem egyszerű darab.
Egy felső kategóriás CPU hűtő tesztre azért kíváncsi lennék.

Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju

(#2) T0rnad0 válasza Face8814 (#1) üzenetére

T0rnad0
(őstag)

Szép ára van...Nem hiszem, hogy megéri egy normális hűtő két-háromszorosát, viszont durván néz ki ;]

Mudman / Nokia E61 / HTC Sensation / ConCorde 7020 / Thinkpad T61

(#3) Face8814 válasza T0rnad0 (#2) üzenetére

Face8814
(őstag)
LOGOUT blog

Hát az ár érték aránya nem valami jó az egyszer biztos. Sőt: [link]
Összehasonlítások: [link] [link]

[ Szerkesztve ]

Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju

(#4) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó ez a Double Dragon, de kár, hogy csak 500 GB-os tárakat kezel max. Nekem nincs is már 750 GB-osnál kisebb merevlemezem, mire mennék vele? Nem is éri meg már terás alatt venni.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#5) T0rnad0 válasza Face8814 (#3) üzenetére

T0rnad0
(őstag)

Sok hűhó semmiért :( De legalább elmondhatom, hogy nem kár érte, hogy nem tudom/akarom megvenni :P

Mudman / Nokia E61 / HTC Sensation / ConCorde 7020 / Thinkpad T61

(#6) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

TX2-nél a venti négy csavarral van rögzítve a műanyag burkolatra, nincs rezgéscsillapító gumi .

Az élet kegyetlen .

(#7) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tuti jól nézne ki a lematricázott intelligens vágódeszkám. Nem lehetne erről a matricázásról valami tesztet készíteni? Mit bír, szélei mennyire hajlamosak feljönni, ha lekopott az egész, akkor lehúzás után marad-e nyom a lábdobon, stb. Csak kíváncsiság miatt.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#8) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A V10 azért nem semmi...

A Double Dragon meg egy igazán ötletes és jó kütyü!

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#9) Balika911 válasza T0rnad0 (#2) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nem hát. Akinek megér 20K-t a megjelenése, az majd megveszi. A többiek pedig vesznek mást. :)

Úgy látszik hiába az egyre újabb technika, egy dologban mégsics fejlődés: a matrica még mindig menő bizonyos körökben. :D

[ Szerkesztve ]

(#10) tome.jr válasza Face8814 (#3) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megjelenésre brutális. Viszont a tesztek szerint nem egy nagy durranás. A peltier megoldások nem mindig szoktak hatékonyan működni és tudomásom szerint azért fogyasztanak rendesen.

(#11) rudi válasza tome.jr (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Benne van a cikkben is, ez a darab 70 wattot eszik. A peltier cucc előnye extrém tuningnál jöhet ki, ahol nagyon kell hűteni. Oda viszont egy 70 wattos darab tudtommal kevés. Egy 150-es, jó nagy bordával meg sok ventivel (vagy vízzel) tán a folyékony nitrogénes dolgok közelébe kerülhet, és a kezelése nem olyan körülményes, persze olcsó sem lesz.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#12) GegeWarrior

GegeWarrior
(senior tag)

A Samu DVD íróra asszem beruházok:) 4500ért lehet kapni és elég jó:)

REKVIESZKÁT IN PÁCSE!

(#13) Balika911 válasza rudi (#11) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Egy jó kompresszor biztos nem veri le teljesítményben és kezelhetőségben azt a 150 wattos peltiert? (Tudom, a kompresszorral akár a meleg oldalt is lehetne hűteni, de maradjunk a hagyományosabb alkalmazásnál.) :)

(#14) tome.jr válasza rudi (#11) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sok peltier tesztet olvastam, de egyik sem győzött meg, komoly vízhűtéssel jobb eredményt lehet elérni 24/7-es alkalmazásnál. Esetleg még water chiller, de az is rohadt drága és sokat is fogyaszt. Peltier soha nem kerül LN2 közelébe, főleg mert azzal mínusz fokot az életbe nem állítasz elő. :(

(#15) Ijk válasza rudi (#11) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Tehát nem más, mint parasztvakítás... Valószínű, hogy egy 10k-s hűtő is hasonlóképpen teljesít.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#16) csirkés11

csirkés11
(tag)

Ahoz képest hogy Extra Processzorhűtők a teszt címe, van itt minden;)

Telefonszámom, adatlapomon is megtalálható: 06-70/572-36-13

(#17) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

CM V10-es nagyon kis pofás darab, az ára kicsit lehangoló.

(#18) csirkés11

csirkés11
(tag)

Szerintem sok a 30k egy procihűtőre, főleg úgy hogy nem kétszer annyiba kerül mint egy v8, ami kb ugyanott van teljesítménybe.

(#19) venember83 válasza Ijk (#15) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért lenne? Melyik tízezres léghűtő birkózik meg kétszáz wattnyi hővel?

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#20) nesa válasza tome.jr (#14) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ez csak teljesitmeny kerdese lattam en mar jegesedo peltiert :K

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#21) csirkés11 válasza venember83 (#19) üzenetére

csirkés11
(tag)

Milyen procid van hogy 200 wattot eszik?

(#22) Ste válasza csirkés11 (#21) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Extrém tuning, gondolom már hallottál róla :)

True Success is Blonde

(#23) csirkés11

csirkés11
(tag)

E1400-as procit extrém tuningra? :Y :)

(#24) devast

devast
(őstag)

Megahalem-ről írhatnátok egy kicsit. Kezd unalmas lenni, hogy szinte minden hírben populár gyártók csillivilli, igen sok esetben rossz teljesítményű és/vagy ár-értékű termékeiről kapok bemutást. Esetleg az új titan hűtőről is írhatnátok stb... vagy ennyire nem kapni semmi mást mo-n csak coolermastert meg asust ?

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#25) TK36

TK36
(tag)

Jó kis cikkecske. Köszönöm.

Ez a Double Dragon cucc floppy-táp összekötésére is használható lehetne bizonyos esetben?

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#26) Balika911 válasza Ste (#22) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Extrém a fenéket. :) Ahogy olvasgatom, kazán processzoron jó esetben hozza egy okosan épített vízhűtés szintjét. Előnye, hogy egyszerűbb és olcsóbb, hátránya hogy sokat fogyaszt.

A ventilátorára még kíváncsi lennék, főleg hogy az már a hagyományos léghűtőknél is kulcskérdés. Érdekelne, hogy sikerült belőni a teljesítmény-zajszint viszonyt.

[ Szerkesztve ]

(#27) mv

mv
(fanatikus tag)

Az All-in-drive különösen tetszett. A külső hdd-k és optikai meghajtók ára mellett különösen ajánlottnak gondolom, ráadásül könnyen megoldható az oprendszer telepítés optikai meghajtó nélküli subnotira vagy netbookra.

"a mellékelt CD-n található Windows 98-as (fiatalabbak kedvéért: ez volt az XP előtt) meghajtókból kiderült" --> ez hatalmas volt :DD :C :Y

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#28) Warpig válasza lsc (#6) üzenetére

Warpig
(tag)

Akkor az lehet új szériás vagy nem tudom. Nekem is gumibigyókkal van rögzítve a venti a műanyag szoknyás keretre.

Minden lány, olyan mint a többi lány, E... (Johnny Drama)

(#29) forgonati

forgonati
(senior tag)

Az a V10 igen állat. De ennyi pénzt akkor sem adnék érte...
A 24x DVD iró meg baromság. Inkább álltak volna meg a 16x irásnál, és arra gyúrnának hogy a kis fos 2MB puffert lecseréljék legalább a duplájára. Filléres költség lenne :W

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#30) venember83 válasza csirkés11 (#21) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hogy jön a képbe az én procim? :U Javaslom ennek a hsz-nek az elolvasását, ennél többet nem mondhatok.

(#31) lsc válasza Warpig (#28) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Három tx2-őm van egyiken ventit is cseréltem, a műanyag burkolatot le kell húzni ventistől, mivel a 4 csavar feje belülről van .

Az élet kegyetlen .

(#32) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sztem ez a CM V10 nem egy nagy dobás és rohadtul nem éri meg az árát. Ott a V8, ami minimálisan marad el teljesítményben és jóval olcsóbb... de ha nem csak CM-ben gondolkodunk, akkor sok más jó hűtőt is találunk.

(#33) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Asus DRW-24B1ST esetleg Lite-On belsőre épül? Lehet crossflashelni?

(#34) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Cooler Master V10 : ez tényleg hatalmas darab, de ennyiért én már inkább vizet...tudom, tudom a peltier elem.
De amúgy meg durván néz ki az már biztos :)
Örömteli pillanatokat okozhat egy micro ATX-es lapon :D

Az IDE&Sata@USB-s cucc meg 5letes, hogy egyszerre 2 eszköz is mehet róla.

Mi az a win98? :DD

.::www.megadanceradio.hu::.

(#35) Tel Elek válasza Balika911 (#26) üzenetére

Tel Elek
(PH! addikt)

"Ahogy olvasgatom, kazán processzoron jó esetben hozza egy okosan épített vízhűtés szintjét"
Ezt most a V10-re írtad? :Y Mert ha igen, ne vicceljünk már. Egy vízhűtés mikor enged 60 meg 90 fokra egy procit? A enyém pl 30 fokon tartja a 3150Mhz-n járo E6300-at terhelve. A magok 45 fokosak orthos alatt.
Az összes léghűtő egy nagy parasztvakítás. Mindig kijön újabb és újabb, de semmivel sem nyújtanak többet, mint elődeik. 1-2 fokokkal villognak... Arról nem is beszélve, hogy léghűtés esetén az összes alkatrész csak fűti egymást és még zajosabb és melegebb lesz minden.

[ Szerkesztve ]

(#36) dudika10 válasza Tel Elek (#35) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 3. hsz-ban linkelt "teszt-ben" a PII-t 3,7GHz-n 34 illetve 52 fokon tartotta a V10.
Szerintem ez nem olyan rossz eredmény. :U
Ráadásul a PII sokat fogyaszt állítólag.

Kérdés: a kisebb csíkszélesség magasabb hőmérsékletet jelent a magokon nem? Sokkal kisebb a felület a kupak és a magok közt. Vagy rosszul gondolkodom?

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#37) dudika10 válasza Tel Elek (#35) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 3. hsz-ban linkelt "tesztben" a PII-t 3,7GHz-n 34 illetve 52 fokon tartotta a V10.
Szerintem ez nem olyan rossz eredmény. :U
Ráadásul a PII sokat fogyaszt állítólag.

Kérdés: a kisebb csíkszélesség magasabb hőmérsékletet jelent a magokon nem? Sokkal kisebb a felület a kupak és a magok közt. Vagy rosszul gondolkodom?

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#38) Tel Elek válasza dudika10 (#36) üzenetére

Tel Elek
(PH! addikt)

Az 52 sem valami vízhűtés szint.
P2 nem sok hőt termel szvsz.
Ott a 2. link.QX9650-et 90 fokon tart. Hát nevicceljünk... Vízhűtés szinttől nagyon messze van...
Azt persze elismerem hogy jól hűt, de szerintem aránytalanul drága, és a vízhűtéshez való hasonlítást kikérem magamnak. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#39) tome.jr válasza Tel Elek (#38) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazad van, a vízhűtéshez képest ez sehol sincs, viszont a QX-et megfeszelték rendesen: 1,500 v :Y

(#40) Ste válasza Balika911 (#26) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

E1400et tuningolni mióta nem extrém? :D

True Success is Blonde

(#41) dudika10 válasza Tel Elek (#38) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amikor már rendesen felpörgetik akkor az se megy 80 fok felé. Ami a körülményeket tekintve szerintem nem rossz. (1,5 volt az hosszútávom nagyon csökkenti az élettartamát az intel 45nm-es processzorainak...)

Mások meg pont azért panaszkodtak, hogy milyen sokat fogyaszt a PII amiből szerintem következik, hogy sok hőt termel. :)

(#42) CSorBA

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Én egy V8as tesztre lennék kíváncsi :) Sajnálom, hogy a legutóbbi nagy prochűtős tesztből kimaradt :(

LEMONS. Perfect for orangejuice.

(#43) Tel Elek válasza dudika10 (#41) üzenetére

Tel Elek
(PH! addikt)

Mi az hogy rendesne felpörgetik? 5000-res fordulatú ventit raknak rá?
"Az sem megy 80 fok fölé" ... erre inkább nem mondok semmit. :DDD
Az élettartam most senkit sem érdekel, ha érdekelne is, nem 100 évig használsz egy procit de nem is 10 évig.
A 70W-os fogyasztásról nem is beszéltünk...
Szóval semmi köze egy vízhűtéshez teljesítményéhez.

(#44) forgeteg

forgeteg
(újonc)

a Scythe már évekkel ezelőtt kijött a Double Dragonhoz nagyon hasonló termékkel, Kama Connect a neve.

[link]

mondjuk azon nincs mini USB.

(#45) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én már a W16-ot várom:D (mint a veyron-nál, két v8 összedobva, teljesítményben is:DDD)

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#46) dudika10 válasza Tel Elek (#43) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Arra gondoltam, hogy amikor nem 1000-et pörögnek a ventik hanem 2300-at.

A 70W szerintem is baromi sok. :(((

Nem állt szándékomban isteníteni a hűtőt, hanem azokra a hozzászólásokra akartam reagálni, hogy "ezt a teljesítményt akármelyik 10E-s hűtő tudja...".

Azt, hogy van-e értelme vízhűtéshez hasonlítani azt nem tudom, nincs még vízzel tapasztalatom. De azért kíváncsi lennék, hogy a te általad összerakott vízhűtés mennyire hűtené le a tesztben szereplő procit és mennyibe kerül. Ahogy teljesítményben, valószínűleg árban sincsenek köszönő viszonyban. :K

(#47) OC

OC
(őstag)

Oké-oké, hazabeszélek, de a V10 helyett akkor is vízhűtés inkább, akár melyik irányból közelítem a dolgot.

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#48) Giinos

Giinos
(senior tag)

ez a Double dragon tetszik :C nagyon hasznos és praktikus lehet.Nem kell vinyókat ki-be húzkálni ha mondjuk hoznak egy vinyót adatmentésre, ebbe bepattintom és kész! Nem kell nézni hogy IDE-Sata a csatija,mindegy hogy hány csati van a lapon,nem kell ilyenekkel foglalkozni.Rádugom és múkodik :DDD Lehet beruházok egy ilyenre :K

--->Windows-Xbox Live ID ---->DomeZs<---- BattleTag: DomeZs#2972

(#49) rudi válasza tome.jr (#14) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezt a mínuszos dolgot honnan veszed? Én a saját szememmel láttam a Computexen fagyasztani a V10-et. Nem emlékszem már milyen számot mondott a csóka, de tudom, hogy olyan mínuszt, aminél tartottam tőle, hogy odafagyna a bőröm, ha megérinteném

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#50) Mr. XXL

Mr. XXL
(kvázi-tag)

Háj,

Ez az usb-s izé dvd-rw-t is visz? Ha igen, már ott behozza az árát (külső rw ritkán van 10k alatt) + ott a winyó opció.
Amúgy ebben az volt az újdonság, hogy 2-t is vezérel? Mert simákat évek óta árulnak pH-n...

XXL

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.