Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) KevinMulder

KevinMulder
(kvázi-tag)

A kamera még mindig 2x olyan drága, mint a hasonló TP-Link (TL-SC3171). Ennyit az SD kártyára való mentés talán nem ér meg.

A NAS tetszik, viszont hasonló felépítés elérhető bármilyen Atom/Brazos procival + zoneminder.org GPL szoftverrel.

(#2) killerjohn

killerjohn
(őstag)

Ez nagyszerű, de ideje lenne csinálniuk valami jófajta, igazi kültéri verziót, amit nem csak 0-40 fok között lehet használni... plusz két ilyen beltéri és mindezt wifin keresztül egy szerverre tölteni a Victor Hugo utcába = win.

az SD kártyára rögzítés értelmét nem igazán látom... ha betörnek, letépik a falról és csá, ha meg az ember mondjuk a gyereket akarja figyelni, bozasztó sok értelme van az offline tárolásnak...

[ Szerkesztve ]

SC2: KillerJohn#634, D3: KillerJohn#2359

(#3) KevinMulder válasza killerjohn (#2) üzenetére

KevinMulder
(kvázi-tag)

Veszel hozzá fűtött kameraházat. Kb 6000 Ft.
Nekem több ilyen infrás kamera megy ilyen házban. 1-2-nek nem jutott ház, csak fedett hely, mégis zokszó nélkül bírták a -25 oC-t :)

(#4) killerjohn válasza KevinMulder (#3) üzenetére

killerjohn
(őstag)

akkor beszélgessünk :DDD dobnál egy linket vagy típust? most már nagyon szeretném kiegészíteni a riasztó rendszert beltéri és kültéri kamerával. Előbbire nagyon jó kis fícsőr ez a két irányú hang, de kültérire eddig nem találtam megfizethető megoldást (a kerítést akarom venni, meg az utcán parkoló autót // a járdát viszont ha jól tudom le kell maszkolni a személyiségi jogok miatt...)

[ Szerkesztve ]

(#5) KevinMulder válasza killerjohn (#4) üzenetére

KevinMulder
(kvázi-tag)

Konkrét linket az én rendszeremhez magánban adok.

Kültérre TP-Link SC-3171-ek vannak, UTP kábellel. (Van wireless is, de biztonságosabbnak ítéltem meg, ha a kamera kábelen megy.) Beltérre a legolcsóbb Thrust kamerák vannak, szimpla USB-vel fellógatva a szerverre.

Kameraház: http://www.argep.hu/trend/EVH0/EVH-08.html Ez 230 V-ról megy és a kamera előtti üveget fűti. Van benne hőmérséklet érzékelő, így csak akkor fűt, ha kell.

Szoftver zoneminder, 0.08-os loadot csinál egy Zotac ITX (atomos) lapon.

(#6) KevinMulder válasza KevinMulder (#5) üzenetére

KevinMulder
(kvázi-tag)

Ja, az egyetlen, amire figyelni kell, hogy ha infrát akarunk használni kameraháznál, akkor a belső IR ledek nem lesznek jók, mert tükröződnek. Mindenféleképpen kell külső IR vető és a kameráról leszedni (vagy onnan relével vezérelni) az IR ledeket.

(#7) Apika

Apika
(PH! addikt)

Nagyon szimpatikus ez az éjjellátó hálózati kamera...

(#8) .mf

.mf
(PH! addikt)

És ezeket is bárki látja a neten? ;]

(#9) KevinMulder válasza .mf (#8) üzenetére

KevinMulder
(kvázi-tag)

Konfiguráció függő.

Ki lehet rakni a netre (lehet admin módot, viewer módot állítani rajta). Tolhat MJPEG, MPEG-et, H.264-et, vagy amit akarsz.

(#10) Apika válasza .mf (#8) üzenetére

Apika
(PH! addikt)

Ha otthon vagy, letakarod a kamerát, nehogy kilessenek... :DDD

(#11) killerjohn válasza KevinMulder (#6) üzenetére

killerjohn
(őstag)

köszönöm a sok infót! :R nyáron ha lesz agyam és időm hozzá, akkor megcsinálom a rendszert, most télen biztos nem szüttyögök vele :)

szerk: .mf: jaja, mint az amerikai pitében :)

[ Szerkesztve ]

(#12) .mf válasza KevinMulder (#9) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Erre a múltkori cikkre utaltam ;)

(#13) KevinMulder válasza Apika (#10) üzenetére

KevinMulder
(kvázi-tag)

Ja, erre vonatkozott a kérdés? :)

Minden kameránál be lehet állítani, hogy milyen időintervallumban legyen aktív. Persze nagyon paranoiásak inkább húzzák ki a konnektorból (de akkor még mindig van PoE :DD )

(#14) KevinMulder válasza .mf (#12) üzenetére

KevinMulder
(kvázi-tag)

Ezt a cikket nem ismertem. De kicsi tervezéssel ez azért kiküszöbölhető ...

(#15) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Hogy lehet zavarni ezeket a kamerákat.
Azt tudom, hogy az infravörös fényt nem szeretik.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#16) Cobra. válasza banhammer (#15) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

Festékspray :)
Egyébként az ár vicc, 80e-ért 4 kamerás komplett rögzítőrendszert lehet venni.

(#17) KevinMulder válasza banhammer (#15) üzenetére

KevinMulder
(kvázi-tag)

Az infrát tényleg nem szeretik, de általában az infra arra használatos, hogy ne kelljen fényárban úsznia mindennek. Megfelelő kombinációval elérhető, hogy ha az IR kép "kiégett", akkor váltson normál üzemmódra (s egyben a környező világítás kapcsoljon be)

(#18) KevinMulder válasza Cobra. (#16) üzenetére

KevinMulder
(kvázi-tag)

80-ért olyat kapsz, ami sima videojelet rögzít, annak felbontásával.
Itt a szépség az, hogy nagyobb a felbontás, van 2 irányú hangkapcsolat, illetve bárhova elhelyezhető a kamera (nem kell video erősítő)

(#19) mariomahmoud

mariomahmoud
(kvázi-tag)

Hát igen, megfigyelés éjjel-nappal. Bár az ár kicsit borsos.

ولله على الناس حج البيت من استطاع إليه سبيلا

(#20) kzkz

kzkz
(tag)

EasyN IP kamera, Wifi-s, távolról forgatható, éjjellátó szállítással külföldről 12-13e volt, tehát több mint negyede, és bizonyos szempontból még jobb is...

(#21) mikoljan válasza Cobra. (#16) üzenetére

mikoljan
(kvázi-tag)

Mondjuk, ha riasztásra is használod a kamerát és a figyelt terület maszkolva van, akkor a festékszórás esetében riasztani fog a rendszer.

- - - We Enter Into The Future - - -

(#22) MZperX75 válasza killerjohn (#2) üzenetére

MZperX75
(őstag)

Én láttam olyat működni 360fokos kamera(36Megapixeles)
Elégséges a képernyőre kijelölt megfigyelési területeket kilőnöd akár 5-10monitorra is egyszerre akár,azt külön zoomolgathatsz(36megapixelbe sok minden belefér)
1 kamera kell hozzá csak plusz jó sok monitor az alap szett (2millió Ft-tól kezdődik)
Ha megtalálom megy a link!

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.