Rajuk ferne egy kis elony az intellel folytatott harcban.... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Rendelkezésükre áll a technológia, de a mostani chipekben még nincs benne.
Different songs for different moods.
Rákapcsolnak a srácok. Épp ideje
New world...old thinking...IBM T60;)
előny? megelégednének szvsz egy lépéstartással is
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Deneb: Link
Rájuk férne. De itt csupán arról van szó, hogy most jönnek majd ki azzal, amit az Intel már jóideje árul. Azaz előnyről szó sincs, csupán gyártástechnológiai (és gazdaságossági) utolérésről.
A tej élet, erő, egészség.
(#7) csatahajós

csatahajós
(fanatikus tag)
Remélem az órajel takargatás nem rossz előjel megint....
Ha mondjuk lesz 3Ghz-es Deneb elfogadható TDPvel akkor elképzelhető hogy Intelnek is kell még egy nagyobb Yorkfieldet kiadnia 
Jó. Akkor hány hónap is a lemaradásuk?
Mikor lesz MHz-demo? Meg teszt?
Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
45nm Intel Quad Core-rol en meg nem hallottam....? (vagy csak nem olvasom eleget a PH-t) 

BusyChild
(tag)
hm nem sok egy kicsit ez a 1,648 volt vcore?
Már tavaly év vége óta árulják őket Xeonként, és létezik két Extreme Edition is.
ja persze....
Google's ur friend
Viszont az Intel már HKMG tranyókat használ, vagy rosszul tudom?
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."
Kétféle verzió lehet, vagy a CPU-Z nem ismeri fel helyesen, vagy a korai példányoknak még tényleg kell ennyi fesz.
Egon: De, viszont a két cég eltérő módon fogja alkalmazni.
[ Szerkesztve ]

janpotocki
(VIP)
köszönöm, javítva
Azt, de ennek nincs jelentősége.
A két gyártó más utat választott.
A CPU-Z nem olvassa ki rendesen a feszt a Shanghai-nal. Az a szam nem valos.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
biztos hogy a CPU-Z hibája. hogy kapna már egy 45nm-es proci 1.65V-ot. 
extra
Vannak eltérő vélemények, de én is kizárnám, hogy enyit kapna.

__Psion__
(kvázi-tag)
De ez ez nem azt eredményezi, hogy alacsonyabb a maximálisan beállítható feszültség? Vagyis ismét nem egy "tuning bajnokkal" lesz dolgunk?
szerk.: bár az 1.65V nem éppen alacsony érték ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛
vhol van egy cikk (külföldi oldalon).
arról van benne szó, hogy amikor bejött a barcelona, mindenki hirtelen csalódott lett, hogy 1.5V fesz kell neki (2.5GHz-es példánynak). aztán szépen elindult a negatív hájp, míg végül kiderült, hogy a cpu-z volt a ludas, valós fesz ~1.2V, de a felismerés ténye már nem kapott ekkora figyelmet.
The 2.5GHz review sample is running at 1.2V; it is not overclocked.
CPU-Z reported that the chip was running at 1.5V, while the 2GHz quad-core was running at 1.2V.
Power measurements show that the BIOS of our ASUS board is accurate, but CPU-Z is not. The last evidence is of course the laser marking on the quad-core Opteron.
forrás: The Opteron 2360SE - the Facts
[ Szerkesztve ]
extra
"Kicsit" rosszul fogalmaztam.
Szal, az immerziós litográfiához szükséges berendezés sokkal drágább, mint a szárazhoz való.
Ezen kívül az Intel a HKMG-vel a szivárgási áramot minimálisra csökkentette, jórészt ennek köszönhető, hogy a Penryn alig fogyaszt. Az AMD-nél nemtom, hogy ez miképpen lesz, ha egyszerűen csak alacsonyabb a csíkszélesség, azzal még lehetnek gondok (a szivárgással).
Ki fog derülni.
[ Szerkesztve ]
Ahhoz képest, hogy néhány intel fanboy már AMD részvényeket égetett rituálisan és 3 ásónyom mélyen járt a sír ásásában, most éppen a könnyeikkel küszködve hápognak magukban: nem-nem, ilyeen nincs, ez nem lehet!
Go AMD go!
http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

mirrmur
(fanatikus tag)
ez azért kicsit erős volt...
Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...

gfefe
(őstag)
ráférne az AMD re egy kis sikerélmény....
Remélem kikászálódnak a mélypontról... ideje lenne....
DOWNLOAD ██████████████ 105%
komoly hozzászólás
remélem, hogy nem fog nagyon szivárogni az új procc
vajon ki jár majd jobban? intel a magas k állandóval, vagy amd a saját útján (igaz szerezhettek elég tapasztalatot a natív 4 magos procik gyártási nehézségeik során is)
True Success is Blonde

kicsigeri
(őstag)
Négyszer 128 kB elsőszintű, négyszer 512 kB másodszintű, valamint 6 MB megosztott harmadszintű gyorsítótárat tartalmazott.
De ez még mindig elmarad az inteltől. Az eddigiek meg még siralmasabak votak.
Eddigiekben én is amd gépeket vettem, de most hogy tervezédre használom a gépet, igy kénytelen voltam intelt venni.... Szerintem érthető okokból.
De alakul már ez is, lehet le fogom cserélni ha kijön.
Nem tudtad, hogy az eltérő felépítés miatt kell az intelnek a 3x annyi cache? Kicsit le vannak még maradva IMC téren.
http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

kicsigeri
(őstag)
Oké de gondoltam, de CAD-re még mindig gyorsabbak mindt az AMD.
Nem fikázni akarom mert eddig nekem 2 gépem is amd volt, egy 1100 Athlon, és egy 2800+ semptron.
meg voltam velük elégedve annó.
de mostanába gyengélkednek az amd procik.

Andre1234
(fanatikus tag)
ez azt jelenti, hogy tömegtermelésük az első félévben kezdődik, de az időigényes gyártási procedúra miatt csak a második félévben kerül kereskedelmi forgalomba az első szállítmány.
Szeretném megkérdezni hogy 2008-as évre gondolsz?
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

Hun'reeth
(őstag)
Azt hiszem ennek majdnem mindeki örül.
A GHz-ek is kellenek még na meg a fogyasztás... majd kiderül. Sajna mire ebből kapható proci lesz.... az még odébb van.
[ Szerkesztve ]
''Öregember nem gyorsvonat!''

Hebry
(senior tag)
Igen szerintem 2008-ra gondol.
Ideje volt lépni, az eredmény meg majd kiderül, de az biztos, hogy nem semmi gödörből kell kijönniük.
De megoldják reméljük...
Esetleg janpotocki. 
LOL...
Majd esetleg akkor köszködnek könnyeikkel a legvérmesebb Intel fanboyok, ha már forgalomban lesz, lehet is kapni, lehet tudni az árát, no meg lesz teszt is...
Hosszú még az a (jobb esetben) 3 hónap... ![;]](/dl/s/v1.gif)

Andre1234
(fanatikus tag)
Nem csak én örülnék neki a 2008as piacrakerüléssel de sztem úgy is 2009 lesz ebből mire az asztalra kerülhet.AZ első dolog most úgy is a szerverpiac kielégítése hamár a barcelona nem volt sikeres.Tudni lehet bármi konkrétat h mit hoznak ki piacra?B3 akkor lesz vagy sem?
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

shabbarulez
(őstag)
Kíváncsi leszek mi lesz az eredménye ennek az elég elkapkodott 45nm bevezetésnek. Csak nehogy meglegyen később a böjtje a kapkodásnak.
Az Intel 2006 januárjában mutatta be az első 45nm-es wafferját SRAM-okkal, az AMD 2007 májusában, itt még 16 hónap lemaradás volt.
Az Intel 2007 januárjában tape-out-olta a Penrynt, az AMD állítólag 2008 januárban. Itt már csak 12 hónap a lemaradás.
Az Intel 2007 márciusában a tavaszi IDF-en mutatatta be először működés közben a Penryn-t. Igaz ők közölték az órajelet 3.33 Ghz-es járatták a 2 és 4 magos procikat és benchmark eredményeket is közöltek. Az AMD 2008 márciusában demózta először a 45nm-es prociját, órajelet és benchmark eredményeket viszont nem közöltek. Itt továbbra is 12 hónap a lemaradás.
Az Intel 2007 novemberében az első nyílvános bemutatás után 8 hónappal hozta ki a szerver procijait, és 2008 januárban 10 hónappal később a desktop procik egy részét. Kérdés az AMD itt megint mennyit akar lefaragni. Szerintem 2 hónapnál többre nincs igazán realítása, de ha teszem azt sikerült 6 hónapon belül szerver procikat és 8 hónapon belül desktop procikkal kijönni akkor szeptember és november környékén lennének várható. Ha nem sikerül 2 hónapot lefaragni akkor november és jővő január az esélyes.
Tételezzük fel az optimista variációt, ez esetben a kezdeti 16 hónapos hátrányt 10 hónapra sikerült csökkenteniük. Kérdés az a 6 hónapnyi sietség, nem üt-e majd vissza később valahol? Pl. úgy hogy a kezdeteknél nem lesznek még magas órajelek, hasonlóan a 65nm-es változatokhoz.
A tomeg piacra kerules 2H2008 az AMD szerint. Ez baratok kozt is az ev utolso 3 honapjat jelenti. Tehat meg legalabb fel ev.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Andre1234
(fanatikus tag)
Sorry.22-es hszből azt hittem te írtad.azért is rémlett a te neved mert utána olvastam a 9600gt cikket

Andre1234
(fanatikus tag)
Az 1 dolog de a penryn az "új" architektúra a k10 meg azért bemutatkozott 65nm-en.
Talán az IBM segítségével könnyebben állank át 45nm-re mint annó 90->65-re.
Nem hiszem h még1 "barcelonát" hibázhat az AMD.Az h kockázatos számukra az nem kérdés de csak tudják mit csinálnak..

slett27
(PH! addikt)
Ebben tuti benne van a keze az IBM-nek elég rendesen. IBM = Messiás ! 

shabbarulez
(őstag)
Milyen 3 hónap? Az eddig infók alapján várhatóan a 45nm-es procik teljesítménye azonos órajelen azonos lesz a Penrynekkel vagyis ledolgozzák azt a hátrányt amivel a 65nm-es küzködtek. Viszont azonos órajelek elérésére nem igazán lesz esély. Az AMD még csak a bevezetési szakaszában lesz a 45nm-nek, míg az Intel már egy kipróbált, javított 45nm-es gyártástechnológiát fog addigra birtokolni, mire az AMD elindul.
Ez mind elérhető órajelekben, mind fogyasztásban különbségeket fog okozni, hiába lesz mindkét cég 45nm-en. Gondolj csak arra hogy a 2006 nyarán kijött B3-as Core2-esek és a 2007 nyarán kijött G0-ás Core2-esek között milyen jelentős fogyasztás és órajel tartalék különbségek voltak, annak ellenére hogy mindkettő 65nm-es gyártástechnológián készült. Viszont közben eltelt egy év, az már egy javított félidős gyártástechnológia volt, ami nagy valószínűséggel most ugyanúgy várható Intel részről 45nm esetén is. Szóval mire az AMD bevezeti a 45nm-et, addigra az Intel kihasználva jó egy éves 45nm-es gyártástechnológiai előnyét már egy másik szintjére fog lépni, ami ismét előnyt fog számára biztosítani.
Szóval várjál még azokkal a könnyekkel, odébb lesz az még. Nem is beszélve arról hogy szerver fronton már nem Penrynekkel, hanem a Nehalemekkel kell már a Sanhainak megküzdenie, azok pedig az eddig kiszivárgott infók alapján igencsak jobbra sikerültek.

shabbarulez
(őstag)
A penryn miért új architectúra? Ugyanúgy a már 65nm-en gyártott Core2 45nm-es kicsinyítése, mint K10 esetében. Az új architechtúra a 2008Q4-ben érkező Nehalem lesz majd.
[ Szerkesztve ]

Andre1234
(fanatikus tag)
Azért is tettem idéző-jelbe h új architektúra mert a kóró továbbcsiszolt, átdolgozott verziója.
Mert nincs benne semmi változtatás a merom-hoz képest?

zlutor
(fanatikus tag)
tuningoltak... 
Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)
Itt elég jól összefoglalta az illető: Link
Az első 45 nm-es rev (C0) ha az AMD követi ezt a tendenciát a nagyobb kihozatal miatt készült, a következő rev pedig órajelemelést tesz lehetővé (akár HKMG felhasználásával, architekúrális finomításokkal, vagy mindkettővel).

Andre1234
(fanatikus tag)
Igazad van, rosszul fogalmaztam.Második generációs core architektúra.de azért van eltérés a meromhoz képest.
"Milyen 3 hónap?"
Idézek a cikkből:
"az időigényes gyártási procedúra miatt csak a második félévben kerül kereskedelmi forgalomba az első szállítmány."
A II. félév, az legjobb esetben is július 1.-jét jelenti. Most március van - a francba, elszámoltam, 4 hónap... 
Az írásom lényege annyi lett volna, hogy nagyon ijedős Intel-fanatikusnak kellene lenni ahhoz, hogy ettől a hírtől betojjon bárki is. Még ha most jelenne meg, sem biztos hogy akkorát ütne, mint a kolléga (akinek válaszoltam) véleménye alapján sejthető lenne, de _nagyon optimistán számolva_ is 3 (illetve 4, mert benéztem) hónap múlva lesz csak elérhető elvileg. Gyakorlatban valszeg ennél később lesz kapható.
Deneb? AMD atter a Harry Potterre? Es ott is gonosz akar lenni? (Ha jol emlekszem a nevre.) 
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

zlutor
(fanatikus tag)
"2H2008 az AMD szerint"
Ez baratok kozt az ev utolso hat honapjat jelenti... 
Tudom, tudom... 
Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)