Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csuvakka

csendes tag

Kösz a cikket!

Igazán tartalmas, alapos és valóban szépen lefedi a jelenlegi kínálatot. :C
    Viszont az értékelés nem tetszik, és nem, nem a SandForce miatt! :P

Hanem ugye az ember azt várja egy nagy teszttől, hogy a végén tisztán látszódjon melyik termék mennyire éri meg az árát. Szóval egy ár/érték táblázat igazán elférhetne még a végére, hogy ne kelljen egyesével bepötyögni őket az ármasinába. Vagy lehet csak nagyon el voltunk kényeztetve, hogy minden tesztetekben szerepelt eddig ilyen? :))

Másik dolog pedig, hogy ezek a dög SSD-k nem átallanak ugyanolyan gyorsan működni általános felhasználás során, és így nagyon nehéz megállapítani melyik a jobb. Nincs ezeknek valami high-end környezetük ahol ki lehetne őket hajtani? Gondolok itt a RevoDrive tuningos tesztjére. Tehát mondjuk egy i7 980X EE "középszar" gépben, vagy 2 hónap múlva a SandyBridge-ekben vajon ki lehetne mérni köztük jelentősebb különbségeket vagy ott is gép többi része lenne a szűk keresztmetszet?

Tudom, tudom ez a teszt most arról szólt volna, hogy jelenleg egy átlagos (feletti) rendszerben melyik SSD mennyire jó. És ha jól értelmezem az eredményeket, akkor szinte tök mindegy melyiket vesszük, mert max 5mp sebességkülönbséget tapasztalhatunk valós alkalmazásoknál. Így egy kicsit csalódás volt átolvasni, megérteni, megemészteni a 9 oldalas tesztet (oké, tudom megcsinálni se lehetett egy leányálom), hogy a végén az volt a poén hogy nincs poén. :P

Na jó, ennyi kritika elég, de a sok dicsérő hozzászólás után már kellett! ;]
    És tényleg köszönjük a cikket, tuti PH! mérföldkő és még sokáig fogunk hivatkozni rá! :R

Kicsit off, de lenne még egy kérdésem ha már így belejöttem a walloftextbe. A párhuzamosan futó alkalmazások tesztelése nagyon-nagy macera? Mert tök jó, hogy ez a program így fut, az meg úgy. De mi van ha egyszerre nyomunk 3-4 programot? Vírusirtás közben egy tömörítő, erre indítsunk egy jóféle DX11-es játékot, másik monitoron meg egy HD filmet, majd próbáljunk meg taskot váltani. Tudom egy perverz állat vagyok és menjek a fenébe. ;]
    De tényleg régóta foglalkoztat ez a fajta tesztelési módszer, hogy ilyen helyzetben vajon hogy reagálnak a különböző procik és SSD-k? (többi alkatrész gondolom itt nem igazán számít, max a memória mennyisége)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák