Ez az, nem is kell gpu. majd a processzor csinál képet is 
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

Ez az, nem is kell gpu. majd a processzor csinál képet is 

A szemetet is kivihetné lassan 

"Ebből a szempontból nem látjuk az Intel elgondolásában a rációt." 
aNaLyZe tHiS!

mivel az intel vga-ja számítási szempontól nem túl jó, ki kellett jöjjön ezzel... bár attól a gamma nem lesz szebb, jobb, gyorsabb, szaggatásmentesebb..
Na várjunk csak. Eddig nem az volt a cél, hogy a CPU-tól vegyenek át bizonyos számításokat a GPU-k, mert azok erősebbek és jobban terhelhetők?
"I think the devil is hiding behind her smile"
De, csak fel kell tenni a kérdést, hogy ebben az Intelnek mi lenne jó. 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Persze, h. a CPU-s grafikai számítást erőlteti az Intel, hiszen ( erős ) GPU- ban elég gyengék. 
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

térjünk vissza directx6-ra , ott legalább még kellően nagy teher hárult a cpu-ra is 
intelék fordítva ülnek a lovon - nem is lenne ezzel baj, ha nem huznának vele fogatot, amin az egész világ utazik 
"ugyanakkor a dedikált GPU-k nagyon nem reagálnak jól arra, ha a jelenleg szükségesnél többször kell az adatokat másolgatni a lassú adatbuszokon keresztül"
...és ez pont jó az Intelnek, nem akarnak ők dedikált GPU-t látni.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Remélem ebből már nagy öngól lesz. Bár ah anno a sok P4-est is eladták... 
Az Intel az előadás során konklúzióként levonta, hogy a mai processzorok elég erősek ahhoz, hogy számos grafikai effektet átvegyenek a GPU-tól.
Magyarul továbbra is képtelenek összerakni egy versenyképes vga-t. Csodás. Pedig azt hittem, lassan azért csak megközelítik a másik 2 versenyzőt. Nem változik itt semmi. Pár évente eljátszuk ezt a pakoljunk mindent vga-ra, majd utána vissza minden feladatot a procira dolgot. Az eszközöket folyton cseréltetik velünk, de a felhasználói élmény nem emelkedik arányosan. Most éppen nincs termék, ezért megy a rizsa megint és sejthető, hogy legalább még 1 generációig semmi változás nem lesz az Intel vga-val. 

"Magyarul továbbra is képtelenek összerakni egy versenyképes vga-t."
Igen, ebből én is erre következtetek.
Pedig idáig úgy tűnt nekem, hogy csak játszanak velünk és direkt adagolgatják ilyen kis lépcsőkben (mindig ami épp elég) a grafikai teljesítmény növelését... Vagy fene tudja. Hülyék ezek. 

Dedikált vagy nem dedikált, ez itt a kérdés...
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

Nemtudom ezen mi a furcsa.
Egyre inkább használjuk a GPU-t mindenféle CPUnak szánt számításokra.
Ők meg azt mondják hogy hamár ott figyel 4 mag, esetleg 6-8 később amit úgysem használ ki egy játék és pont azzal van a gond hogy a VGA limit van, akkor miért ne segíts a VGAnak?
Másik dolog hogy előbb utóbb eljön az a korszak, hogy lesz 1 univerzális számoló eccség és az számol mindent. VGA húz a CPU fele, CPU meg a VGA fele. Aztán valahol találkoznak.

+1 
Én is erre gondoltam.
Kicsit izzadtságszagú ez az Intel részéről.
Egyfelől érthető, hogy mindenáron ragaszkodik az X86-hoz, másfelől azért nem kéne hülyének nézni a szaksajtót...

Végül is, ha lesz olyan jó és kompatibilis, mint az AMD Llano-ja, felőlem jöhet. Csak tényleg legyen futtatható ugyanaz a program a kettőn különösebb probléma nélkül.
Laptopba jó a Llano riválisaként. Asztaliba továbbra is dedikált GPU-t!

Jaja, APU felé mennek ők is, csak inkább CPU oldal felől. És valljuk be, az Intel ebben erős.
Az nVidia meg több nem grafikus számításra használná a GPU-t... na akkor hogy is van ez?
Hirtelen mindenki talál új funkciókat a másik piacának meglékelésére.
Ribi: gondolod, hogy ez a mai piaci viszonyok között lehetséges lesz?
[ Szerkesztve ]
Sigma 180mm Macro eladó! - http://href.hu/x/hocu

mennyire beteg az intel...
félelmetesekXD
szar a gpu amit adunk, de nemszámít, majd a cpu számol helyette, ha meg az kevés nembaj... nemsoká jön a szép új drága cpu, na majd az gyorsabban számol grafikát
az amd meg sírva röhög rajtuk gondolom
majd adnak nekik 1 6450-et és közlik hogy ez a kis vacak alázza a procis grafikai számolást,
ha meg kevés az se gáz, a töbszörös teljesítményű nagytesója elég régóta forgalomban van, nyugodtan meg lehet venni a proci mellé
ezt am az intel tényleg komolyan gondolja?
van akkora befolyása a cégnek hogy a grafikai programozókat rávegye erre a baromságra?
inkább fsa-ba programozzanak natívan hardvert és 8-10db xeon elég hogy tudja azt amit a 3850-es llano grafikában
az amd azért jóban van a játékfejlesztők jelentős részével, ha van módja rá akkor ezt az egészet akadályozni fogja
az intelnek már régen venni kellett volna gpu céget hogy versenyben tudjon maradni normálisan
lehet még a via féle s3-al is jól járt volna
már csak az x86-ot kellene szépen lassan elfelejteni
am a amd64-nek mennyire van szüksége az x86 alapokra? tehát adott 1 teljesen 64bitesként működő os meg szoftverkörnyezet, az csak az x86 32 bites utasításai 64bit-re kiterjesztve? vagy tud dolgozni olyan utasításokkal amit a 32bites nem ismer? szóval az x64 x86 nélkül képes működni?
csak mert ha igen akkor 1 ideje a prociban ott azu alternatíva és már szoftverek is vannak hozzá, nem úgy mint pl az arm pc-nél
Amit nem tudsz nem fájl, ilyen a szájber tér. | "Jó lenne még a homokozóba ríni a dömperé"

Miért van olyan érzésem hogy előre magyarázzák az ivybridge mint APU totális buktáját?
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

Béna Intel, akkor inkább dobjon ki egy I5-öt valami értelmes beleintegrált videókarival, és akkor lesz esélye felvenni a harcot a Liano-val. Mert látszik ezért erölködik..De hiába így ha egy halott megoldásra venné rá a süket füleket.

Na befutott az ügyeletes troll, aki még a cikket sem olvassa, csak a képeket nézi és máris dől a töménytelen trágyalé.
[ Szerkesztve ]

Mekkora szöveg 
Egyre keményebb hely ez a PH:) Aki beperelte magát és nyert/Senki nem azt kapja amit "érdemel"/
Néztem pár másodpercig a diagramot mirel eesett hogy nem FPS a függőleges és a kevesebb a jobb
off

Nem is ezzel van a bajom. Szerintem is elkerülhetetlen amit felvázoltál és ez így is van rendjén. Csak nem ez tűnik nekem a jó megoldásnak. Mármint épp most próbáljuk a GPU-t rávenni az általános számításokra ami nagyon jó, mert közelítünk a cél fele. De ha CPU-t vesszük rá most valamilyen speciális rész számítására (valamit ráerőltetünk, hogy valamit csak megbír csinálni a GPU feladataiból, én valahogy így tudnám ezt nevezni) az nekem inkább visszalépésnek tűnik. Vagy nem feltétlen visszalépés csak egy apró lépés egy zsákutcába.
(#27) LordX Kire gondolsz? 
[ Szerkesztve ]

Érthető az Intel lépése, bár kicsit erőltetett. A tendenciák azt mondják, hogy erős GPU a CPU-ba integrálva jó dolog, de az Intel nem rendelkezik erős GPU-val. A Larrabee projekt lelövése most megbosszulhatja magát. Mivel gyakorlatilag egyetlen független GPU-s cég maradt a piacon, így válogatni sem lehet, az nVidia pedig nem lenne olcsó, sem dollárban, sem az egyéb juttatások szempontjából. Kérdés, hogy az Intel hatalma elég-e ahhoz, hogy ezt keresztül vigye.
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

A CUDA hatásfokát is rontja, ha állandóan közlekedtetni kell az adatokat a CPU és a GPU között...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
....igen.... így ebből a szempontból is jó nekik.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Intel hogy gondolkozik? (persze ez a szerintem szerinte esete)
Szóval veszel egy i5 2500-at. 40k. Veszel mellé egy VGA-t. Akarod tolni a most kijött űber játékot full HD, teszelacio .... Veszel valami karit ugyancsak kb 40k-ert.
Szaggat mint a veszedelem. Oké, akkor veszel 580GTX/6970-et 100-ért. Na ezzel már kezd jól menni a dolog, de a cpu még mindig nincs teljesen kihajtva. Veszel 3 monitort meg még 1 vga-t és utána is a vga a gond. Egyszerűen nem tudsz olyan erős VGAt venni hogy a cpu legyen a kevés. Persze hacsaknem 640x480-ban tolod a Doomot.
Akkor most ne álljanak elő azzal, hogy hamár úgyis malmozik a cpu, akkor ne használjuk valamire amivel pont a VGA limitet csökkented?
Ja lehet mondani, hogy köcsög Intel. De nem azt írta hogy CPU számolja a grafikát (mint ezt pár agyilag elmaradott írja), hanem egyes utószámításokat, ami valszeg a CPU-n még gyorsabban is fut, vegyen át.

Azert a jozan esz hatarain belul kene maradni es kevesbe elvakultan hinni az Intel CPU-k mindenhatosagaban. Egy x86 processzor plane grafikai szamitasokra (akarmilyenre) edeskeves.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Erre csak annyit mondok, hogy ha eredményesen működni fog akkor használni fogom. 
Csak kételkedek benne na. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Miért tesztelted már, hogy a post processt hogy viseli?
P4 korában gondoltad, hogy majd valamikor a VGA fogja neked tömöríteni a filmeket? Meg azzal milyen jól lehet jelszót törni? Kötve hiszem.
Vagy ennyire otthon van ebben a témában és van is erről teszted? 
Lehet szar lesz, de hogy mindenki alapból lehülyézi az Intelt az a saját szűklátókörűségüket (de jó szó ez) jelzi.
Bedobták az öletet, megnézik hogy mennyire alkalmazható és hol és ami majd marad az marad, ami nem az úgyis eltűnik. De ha nem is próbálkoznak akkor tényleg dx6nál tartanánk még mindig.
[ Szerkesztve ]
(...)melyet a Need for Speed: Shift 2 Unleashed című játékban már adoptáltak is(...)
Szvsz adaptálás lesz az (bár jelentés tekintetében inkább az implementálás lenne helyes). Adoptálni gyereket szokás.
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.
ezeknemnormálisakdetélleg 
Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►
Nehéz összehasonlítani az Intel post-process HDR-jét, mert egyrészt az előző képkockáról dolgozik, másrészt a felbontás tizenhatod részével. A mai játékok HDR-re az aktuális jelenethez igazodnak, és teljes, vagy legrosszabb esetben negyed felbontáson vannak számolva. Ez a része a dolognak teljesen felesleges, ráadásul a dedikált GPU-kat a CPU-s HDR kicsinálja, mert nagy input lagot kapsz, és az SLI-t, vagy a CF-et is bukod. Az IGP-n belül jó a CPU-s HDR, de a minőséggel is meg kell barátkozni. Ez viszont nem konzol, hogy megfelel az előző képkockáról a számítás, meg ilyen-olyan kompromisszumot megér, a PC-n minőség kell, HDR-re van erő az aktuális generáció GPU-iban, még teljes felbontású render target mellett is.
Ugyanez az MLAA-nál. Ott annyival jobb a helyzet, hogy a végsőnek szánt kép lesz elsimítva, így nem kapnak akkora büntit a GPU-k, és az AFR is működhet, de minőségben a driveres, vagy inject AA-k verik a Shift 2 AA-ját, ez pedig nem pozitívum. 
Ami jó az Intel ötletében az az onload shadows. Az tényleg hasznos, a többi vicc kategóriába tartozik. Csak saját részről van benne logika, nagyon kigyúrták az SB CPU részét, ám a mai grafikus munkafolyamatok inkább a GPU-t igénylik, így itt a Llano állva hagyja a rendszert. Az sem tetszhet nekik, hogy a Shogun 2 AI-t a Dirt 3 pedig fizikát számol a Fusion IGP-jén, miközben az SB mindkét programnál a CPU erejére van kényszerítve, így sokkal lassabb. Ne legyen igazam, de a prezi alapján az Ivy Bridge sem lesz IGP-ben erős, ha ennyire át akarják rakni a grafikai terhet a CPU-ra.
Nincs a próbálkozással baj, csak vissza ne lépkedjünk. Írtam az utsó bekezdésben, hogy csinálhatnának más egyéb onload elgondolást. Az előrelépés lenne.
(#35) JColee: köszi. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Akkor ez még nem a "Római Birodalom" hanyatlásának az előszele ? 
"Ha kétmillióan is mondják a butaságot, az attól még butaság marad."

"amd64-nek mennyire van szüksége az x86 alapokra?"
Az "AMD64" és az "Intel 64" csak üzleti nevek az "x86-64"-ra... Az meg, mint nevéből is sejthető, lényegében sima x86, "csak" ki van terjesztve néhány regiszter 64 bitre.

Abu!
Szerinted ez az elgondolás hasznos lehet a következő generációs konzolok estében, ahol a programozók fix hardverrel dolgoznak? Úgy tudom hogy a Guerilla már most is sok grafikai számítást bíz a cell-re.
Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.
anniyra azért ne lassan 
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

A Cell teljesen más mint a X86, masszívan párhuzamos feldolgozás az erőssége.
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

Hát szerintem teljesen mindegy,hogy az Intel-nek ez a fajta Cpu-s megközelítése "izzadságszagú vagy sem, PC-ipar szekerét ő húzza" A piac nagyobbik fele az övé,mind a CPU és mind az IGP(vagyis GPU),azt tesz amit akar.
Az AMD megint hiába szeretne a heterogén programozhatóság+APU-k térnyerésének,és a GPU-n való számítások eltrejedésének a szorgalmazásának ,és programfejlesztéseinek teret nyerni,nem fog tudni.
,ha az Intel lehúzza erre az út felé a rolót,akkor már bocsánat "baszhatja" az APUkat és GPU-it!
Mi meg majd (abszolút felhasználók),majd azt mondjuk,hogy hát 4 éve kint vannak már az APU-k,de előnyeit nem látjuk,
átvágtak minket"AMD".!(lásd NV@AMD DX10-10.1---DX11 hány játék használja ki?jó persze azért szépen lassan eltünik már a DX9,remélhetőleg,)
Az NV-már így is issza a levét az Intel kis üzelmeinek ,lásd nem fog X86-os prockót így APU-t gyártani a büdös életbe.
Tulajdonkép ,már egy versenyző a piacon kipipálva.... 
A piac az háború,az Intel áll nyerésre.
( nem a pesszimizmus miatt írtam ezt le,de ne legyen igazam)
OFF
[ Szerkesztve ]
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

HPC szegmensben az intel nagyon kiszopásra áll az nVtől, a fejlesztők aligha fognak lefeküdni az intelnek ha kisebb energiával heterogén programozással, ráadásul platformfüggetlenül tudnak alkalmazásokat írni. Konzolokon meg nem rúg labdába intel.
[ Módosította: yetike ]
Valóban elég sok sebből vérzik ez az érvanyag, és főleg attól büdös a story, hogy az Intel nem remekel a GPU fronton.

Legyen igazad,én örülnék a legjobban.
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

És mennyivel van több köze a PowerPC architektúrának az ilyen jellegű számításokhoz, mint az X86-nak?
Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

Úgy látom, még mindig sokan hajlamosak elfelejteni, hogy messze az Intel adja el a legtöbb "VGA"-t.
Bazinga!

Na kérem-szépen most majd jól elmagyarázzák nekünk hogy miért is kell a jövőben 120 magos CPU, szerintem tegnap tesztelték az Ivy IGP részét és olyan jól sikerült hogy ma ki is adták a közleményt mi szerint a VGA videogyorsításra egy nagy tévedés.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.