Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) EQMontoya

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

GDDR4 megoldásoknál másfélszer, a jelenleg elterjedt GDDR3 chipeknél pedig akár négyszer gyorsabbak is lehetnek lehet, hogy én vagyok a hülye, de nekem ebből az jön le, hogy a gddr4 4/1.5, azaz 2.66x gyorsabb a gddr3-nál. ezt mégis hogy sikerült kihoznia, és kinek? elég irreálisnak tünik a dolog, legalábbis viszonylag kevés 5ghz körüli modult láttam még.

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#2) keszegduda válasza EQMontoya (#1) üzenetére

keszegduda
(őstag)

Hova ez a pompa... :(

(#3) Renwick válasza EQMontoya (#1) üzenetére

Renwick
(senior tag)
LOGOUT blog

Tömeggyártásban talán még ezek sincsenek, de léteznek: [link]

üdv

R.

I see you blaming each other -- And I love you still

(#4) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

LoL! Már lassan itt az 5? :Y

Nekem a gépemben a legmodernebb ramfajta a ddr2 és az is a vga-mon van :)

[ Szerkesztve ]

(#5) yankee válasza Dr. Romano (#4) üzenetére

yankee
(tag)

Hidd el, sokan vagyunk még így...

"A tapasztalat olyan dolog, amit nem lehet megvásárolni" -Oscar Wilde-

(#6) bolvar válasza yankee (#5) üzenetére

bolvar
(fanatikus tag)

jaja de az a gáz az 5-ig nemfogom kihúzni ezzel a vassal és sokan vannak így:D

A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)

(#7) Vincsó válasza Dr. Romano (#4) üzenetére

Vincsó
(fanatikus tag)

GDDR5 ramokról szól a cikk ;)

MAKE SOME FUCKI'N NOIZE ''Dream as if u live for ever. Live as if u'll die today. The choice is your's.

(#8) WonderCSabo válasza Vincsó (#7) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ddr2 és az is a vga-mon van - pont ő is ezt mondta...

Hmm, a 8800GT-n is GDDR3 van, most meg már 5sel kisérletezgetnek ;) Igaz, hogy van azért már egy párt GDDR4-es kártya is.

[ Szerkesztve ]

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#9) putti

putti
(fanatikus tag)

Ez mind szép és jó, de azért kiváncsi vagyok milyen késleltetések mellett fog megvalósulni. Tudtommal ez volt a legfőbb gond a DDR3-nál is, hiába a nagy frekvencia, nagy a késleltetése. De lehet tévedtem.

(#10) Vincsó válasza putti (#9) üzenetére

Vincsó
(fanatikus tag)

Ne keverd a DDR3-al... az elöbb is erre céloztam ezeket a memóriákat videókártyákon láthatod viszont. Az a G betű nem véletlen van elötte :)

MAKE SOME FUCKI'N NOIZE ''Dream as if u live for ever. Live as if u'll die today. The choice is your's.

(#11) Lacix29 válasza Dr. Romano (#4) üzenetére

Lacix29
(őstag)

(DDR-es hozzászólás. Törölve. :B )

[ Szerkesztve ]

(#12) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

követhetetlen lesz az iram, csak egy pillanatra nem nézek oda és máris GDDR5...kéttőt pillantok és már lesz itt 7-8 is
tavaly nyáron még a 3 volt a sláger :)

(#13) CYBERIA

CYBERIA
(senior tag)

Lehet, hogy soha nem lesz GDDR5-öm, bár nagyon design-os :)

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#14) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Ez már itt van, de gddr4 -el szerelt kártyát se láttam még :U

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#15) WonderCSabo válasza CYBERIA (#13) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Designos? Ezt hogy érted? :F

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#16) ngabor2 válasza Thulcandra (#14) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

lehet, hogy nem is lesz... a "fejlődési" sebesség lassan annyira gyors lesz, hogy most 1, legközelebb már 2, aztán még több generáció lemarad a sorozatgyártásról.

lehet, hogy mire megjelennek az első gddr5-ös kártyák, bejelentik a gddr6 sorozatgyártását, és a gddr7 első példányait... de sorozatgyártásba csak a gddr8 kerül. nem értem, hova ez a nagy rohanás.

[ Szerkesztve ]

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#17) Power válasza Thulcandra (#14) üzenetére

Power
(senior tag)

ATI 2600XT, 2900XT, 3870...

Power

(#18) Power válasza ngabor2 (#16) üzenetére

Power
(senior tag)

Nem olyan gyors, pár évente egy új generáció.
pl. a grafikus lapkák fejlődésével nem lehet összehasonlítani. :))

Power

(#19) shteer válasza ngabor2 (#16) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

pedig azt jósolták, h a moore-törvény nem húzza már sokáig... eddig nem úgy néz ki ;]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#20) Rolcsi20 válasza Power (#18) üzenetére

Rolcsi20
(senior tag)

:K tavaly ilyenkor a 7600gt-mel szenvedtem:D már féléve volt 8800as és lestem hogy huh basssz 100k és de qrva jók:D...nyáron eljutottam oda vettem egy 320ast, és most már szinte kuka :DDD

Amd X2 5600@3150+HyperTX, Giga M59SLI-S4, 2GB Kingmax 800, Asus 8800GTS 320, 500GB Maxtor11-300, LG-H50L, AeroEngine IIBBP, Enermax Liberty 400W, Samsung SM-931BF, Logitech Classic key, Logitech G7+Steelpad 5L.

(#21) Rolcsi20 válasza shteer (#19) üzenetére

Rolcsi20
(senior tag)

majd ha már pikoban lesznek méretezve a chipek :DDD pár éve még a 100nano alattira is azt mondták h szinte lehetetlen:D nem tom már melyik tudós mondta hogy a technikai fejlődésnek csak a képzelőerő tud határt szabni :R

Amd X2 5600@3150+HyperTX, Giga M59SLI-S4, 2GB Kingmax 800, Asus 8800GTS 320, 500GB Maxtor11-300, LG-H50L, AeroEngine IIBBP, Enermax Liberty 400W, Samsung SM-931BF, Logitech Classic key, Logitech G7+Steelpad 5L.

(#22) Golli válasza Rolcsi20 (#21) üzenetére

Golli
(tag)

Az ember mindig megvalósítja az álmait... Holdraszállás...lassan Marsra szállás, de minket csak ezek a földhözragadt cuccok érintenek jelenleg, na jó csak érintenének, ha lenne elég pénzünk, legalábbis nekem elég pénzem. :C

"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?"

(#23) MaSzKa

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

én úgy tudtam a Samsung riválisa a Hynix(Hyundai)

ez a Qimonda hogy a fenébe...................jött így fel vagy nem is jött :F ?

(#24) fLeSs válasza MaSzKa (#23) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Az Infineonból váltak ki, 3. legnagyobb DRAM gyártó.
Ezt elég sokan elfelejtik mikor fikázzák a Qimondát (vagy csak azt se tudják miről beszélnek :D).

(#25) greatchaos

greatchaos
(PH! addikt)

akkor kihagyom agddr-4s családot... ;]

(#26) Zsoo80

Zsoo80
(tag)

nem semmi! :)) de ezzel is csak a mi zsebünkből huzzák ki a pénzt, ezért nálam vége a fejlesztésnek, marad a noti, eladom a gépet és veszek 1 konzolt! :))

-Nem hold ez - sóhajtott halkan Kenobi. - Hanem űrállomás.

(#27) kornelka válasza Zsoo80 (#26) üzenetére

kornelka
(senior tag)

Hasonló megfontolásokból vettem én is most egy konzolt:)

(#28) glutamin

glutamin
(őstag)

Szerintem nincs ezzel semmi baj, hogy voszonylag sűrűn jönnek ki az újabb és újabb specifikációk. Viszont az tény, hogy a gyártást beindítani, felfuttani stb hosszabb ciklus. Vagyis tényleg ki fognak maradni emiatt generációk.

Azért ne fejlesszenek, mert a gyártás úgysem tudja követni a tempót?

A zsebünkből meg azt a pénzt lehet kihúzni, amit hagyunk. Nem hiszem, hogy rá lennénk kényszerítve az évenkénti gépcserére.

[ Szerkesztve ]

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#29) Rolcsi20 válasza Golli (#22) üzenetére

Rolcsi20
(senior tag)

ha belegondolsz, 10éve mi volt a csúcs? ha jól tudom akkor vettem 300as mmxet 16mb edo-val, és akkor a csúcs volt a 333 vagy a 366os mmx :DDD ...most meg a csúcsnak vehetjük a 4magos 3ghzes intel procikat, és hozzá kb 16GB ramot :DDD ...10év alatt kicsit ezerszeresére nőtt a ram kapacitás, gondoltad volna 98ban?;)

(#30) Power válasza glutamin (#28) üzenetére

Power
(senior tag)

Nem marad ki semmi.
Idén már el kezdődött a GDDR-4-es kártyák gyártása. 2008-ban még valószínűleg több GDDR-3-ast adnak el, de 2009-ben már a GDDR-4 lesz a nyerő, ekkor jelenhet meg a GDDR-5. Amitől 2010-ben várnak tömeges elterjedést. Nem olyan gyors ez, 3-4 évig gyártanak egy GDDRx generációt, azért ez a chipgyártásban egyáltalán nem gyors.

Power

(#31) CYBERIA válasza WonderCSabo (#15) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Szép.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#32) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Egyáltalán nem baj ha kevesebbet fogyaszt és sokkal gyorsabb ;] a vga-k elavulása úgyis olyan gyors, hogy mire ezek leterjednek ki tudja milyen ATI meg nv kártáyknál tartunk már.
A gddr3 meg már tényleg elég régi még a 6600GT-k idejében volt sláger akkoriban kezdett teret hódítani tömegesen.

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#33) Bundás22 válasza Rolcsi20 (#29) üzenetére

Bundás22
(őstag)

[OFF]10 év múlva lehet hogy lesznek már qvantum számítógépek, remélem az én szobámban is lesz egy ;)
akkor majd a core2 lesajnált gagyi sz*r lesz :DDD
http://www.sg.hu/cikkek/29632

Ez a hatalmas teljesítmény például triviálissá tenne olyan számításokat, mint például a prímszámok faktoriálisának keresése, amely a mai leggyorsabb számítógépet is elég rendesen megdolgoztatja. Példaként Tsai a következőt hozta fel. Vegyünk egy 256 bites bináris számot, és Shor algoritmussal próbáljuk meg kiszámítani a faktoriálisát. Ez a feladat az IBM Blue Gene szuperszámítógépének 10 millió évébe kerülne, míg egy kvantum számítógépnek mindössze 10 másodpercre van szüksége a számítás elvégzéséhez.ennek a csökkentett, SE változatát is elfogadnám :C[/OFF]

[ Szerkesztve ]

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.